Оф, оф, аман

Оф, оф, аман, од големите јадови.
Оф, оф, аман, од карцери и затвори.
Три години станаа војник кај служев,
а сега во затвор да лежам.

Не ми е жал, што сме млади осудени.
Не ми е жал што сме млади затворени,
туку ми е жал што се исполни
желбата на наш'те душмани.

Далеку е мојот мили роден крај,
далеку е, преку албанските гори,
пред нас стојат стражари со шмајзери,
ние страдаме од душмани.

Ох, да знае мој'та мајка кај се возам,
Ох, да знае параходот каде броди,
и моторот како жално си брчи,
тешко му е, робијаши вози.

Збогум Илче и со здравје да си одиш,
збогум Илче, немој да ме заборавиш,
поздрави ги наш'те браќа и сестри,
само немој нашите душмани.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Бисер - Оф, оф, аман

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Бисер