Мори момиченце малечко

(Момиченце мало убаво)

Мори момиченце малечко,
ај што ти е бело грлото.
Ај што ти е бело грлото.
како на филџанот д'ното.

Филџанот е полн со ракија,
подај ми го да се напијам.
Филџанот е полн со ракија,
подај ми го да се напијам.

Да пијам, да се опијам
и на скутот да ти преспијам.
На скутот да ти преспијам,
ај на свиленото фустанче.

Рацеве да ги префрлам,
преку твојата половина.
Рацеве да ги префрлам,
меракот да ми поминит.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Цар Самуил - Мори момиченце малечко

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Цар Самуил