Една гитара

Една гитара ме разбуди,
ме разбуди од сладок сон,
јас убав сон си сонував,
неа ја целивав.

Свири гитаро, свири ми ти,
за тие очи, очи неверни.

Денови минуваат, јас тагувам,
неа ја нема пак,
со кого моја мила гитаро
јас да се веселам?

Свири гитаро, свири ми ти,
за тие очи, очи неверни.

Душава моја ти кажува
за сите ноќи неспани,
си ојде и не се врати
мене со тага остави.

Свири гитаро, свири ми ти,
за тие очи, очи неверни.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Јонче Христовски - Една гитара

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Јонче Христовски