Коце берберот - чалгаџијата

Коце берберот, чалгаџијата,
Коце берберот, мераклијата,
Коце, Коце не јади расол со месо (јок!),
Коце, Коце не јади грав со пастрма.

(Леле, гравче убаво!)

Море, Коце берберот, чалгаџијата,
Коце берберот, мераклијата,
Коце, Коце ми јади гаска печена, еј,
гаска, гаска печена, ражен вртена,
гаска, гаска печена, ражен вртена,
суво грозје целата гаска полнета.

(Коце мустаќлија, на убаво меркалија!)

Море, Коце берберот, чалгаџијата,
Коце берберот, мераклијата,
Коце, Коце не пие мека ракија (јок!),
Коце, Коце не пие вино кисело.

(Еј, знае Коце што јаде,
знае Коце што пие,
знае многу работи, е хе хеј!)

Море, Коце берберот, чалгаџијата,
море Коце берберот, мераклијата.
Коце, Коце си пие лута ракија, хеј,
Коце, Коце си пие вино лежано.
Море Коце, Коце си пие лута ракија, хеј,
Коце, Коце си пие вино лежано.

Ако сакате да ви засвири,
дајте му на Коцета што ќе посака.
Коце ќе ви засвири и ќе запее,
старо, младо на оро ќе развесели, хеј!

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Јонче Христовски - Коце берберот - чалгаџијата
  2. Јонче Христовски - Коце берберот - чалгаџијата
  3. Јонче Христовски - Коце берберот - чалгаџијата

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Јонче Христовски