Проклета судбино

Еј, љубов моја, незаборавна,
еј, рано моја, неизлечива.
Колку ѕвезди има на небото,
толку болки носам во срцето.

Проклета судбино, што ми направи,
од верна љубов што ме раздели?

Еј, кај се тие слатки соништа,
бакнежи, песни и милувања?
Еј, кај се сега тие насмевки,
во очи твои, сини, небесни?

Проклета судбино, што ми направи,
од верна љубов што ме раздели?

Еј, мои деној, црни без тебе,
за мене славеј веќе не пее.
Малку среќа чекав, не дочекав,
пуста младост тажна си поминав.

Проклета судбино, што ми направи,
од верна љубов што ме раздели?

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Јонче Христовски - Проклета судбино

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Јонче Христовски