Што може љубовта

Во старата кафеана
само ние гости сме.
Мала маса, интимна,
а на маса рози две.

Музиканти тивко свират
бавно гори свеќата,
вљубено се гледаме,
не се крие среќата.

Виното е опојно,
песната е певлива,
но да згрее срца две
може само љубовта.

Прегрнати излеговме
ноќта тивка, пролетна,
мирисот на липите
спои срца довека.

Зора зори, ние двајца
бавно си чекориме,
да се може, времето
сега ќе го запреме.

Виното е опојно,
песната е певлива,
но да згрее срца две,
може само љубовта.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Боеми - Што може љубовта

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Боеми