Весели другари

Весели другари,
душава ми посака
вино да се напијам,
песна да си запеам.

Виното и песната, лек на душата.
Кој песна пее, среќно живее.
Еднаш се живее, еднаш умира
времето минува, не се запира.

Не жалам години
бргу што поминале,
мерак и спомени
вечно ми останаа.

Виното и песната, лек на душата.
Кој песна пее, среќно живее.
Еднаш се живее, еднаш умира
времето минува, не се запира.

Распеј се, душо моја,
ајде развесели се.
Нов ден, нова среќа,
ајде ти радувај се.

Виното и песната, лек на душата.
Кој песна пее, среќно живее.
Еднаш се живее, еднаш умира
времето минува, не се запира.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Јонче Христовски - Весели другари

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Јонче Христовски