Дај ми надеж

Многу долги ноќи седам сама,
а на душа лежи една рана.
Неа ниту време не ја лечи,
ниту врела солза што ја пече.

Дај ми небо надеж, дај ми сила,
пак да бидам она што сум била.
Да го бакнувам, да го милувам,
зошто само за него сум жива.

Повторно и пролетта се буди,
а на мојто срце пак му студи.
Нема веќе никој да го згрее,
како тебе песна да му пее.
Тешко е за љубов кога патиш,
дал' ме слуша, дали ќе се врати?

Дај ми небо надеж, дај ми сила,
пак да бидам она што сум била.
Да го бакнувам, да го милувам,
зошто само за него сум жива.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Смилја Митревска - Дај ми надеж
  2. Анета Мицевска - Дај ми надеж
  3. Андријана Јаневска, Молика - Дај ми надеж

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Смилја Митревска
  2. Анета Мицевска
  3. Андријана Јаневска
  4. Молика