Промени се, Суте

- Промени се, Суте, нареди се,
па излези, Суте мори, на портето.

Ќе те гледа, Суте, свекрвата,
ќе ти даде, Суте мори, голем бакшиш.

Голем бакшиш Суте, ред алтани,
ред алтани, Суте мори, мамудии.

Да ги врзеш, Суте, на гушата,
да зажарват, Суте мори, твоите друшки.

- Не ја чекам, мајко, свекрва ми,
туку си го чекам, мајко, моето либе.

Клепки има, мајко, очи нема,
штом не иде, мила мајко, да ме земе.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Танец - Промени се, Суте
  2. Македонски народен ансамбл - Промени се, Суте

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Танец
  2. Македонски народен ансамбл