Штом ноќта помине

Цела ноќ, молчиме, спијат ѕвезди, а
во душа - бранови.
Оваа ноќ тажна е, срце плаче,
една љубов умира.

Штом ноќта помине и денот осамне,
од песок срца две ќе направам.
Во моите куфери ќе скријам немири
и без да плачам ќе си заминам.

Бакни ме, смири се,
не сме ние први, ниту последни.
Сведок е зората, таа памти
безброј средби, разделби.

Штом ноќта помине и денот осамне,
од песок срца две ќе направам.
Во моите куфери ќе скријам немири
и без да плачам ќе си заминам.

Секој крај тежок е, само надеж
утре ќе ни остане.
Гушни ме ангеле, ова лето
вечно да го памтиме.

Штом ноќта помине и денот осамне,
од песок срца две ќе направам.
Во моите куфери ќе скријам немири
и без да плачам ќе си заминам.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Гоце Арнаудов - Штом ноќта помине

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Гоце Арнаудов