Војниче, младо регрутче

Не плачете мајки наши родени,
не жалете мили наши татковци.
Радуј се мајко или тате
што се си сина вие родиле.

Запејте вие песна весела
утре војници ние одиме.
Утре војници ние одиме,
војници млади, млади регрути.

Радуј се мајко или тате
што се си сина вие родиле,
родиле сина и исчекале
на војска да го испратите.

Запејте вие песна весела
утре војници ние одиме.
Утре војници ние одиме,
војници млади, млади регрути.

Не плачи либе и ти по мене
не рони солзи по бело лице,
туку иди дома, спремај дарови,
в' година ќе дојдам, тебе ќе земам.

Запеј ми, мила, песна весела,
утре војниќе младо ќе бидам.
Утре војниче младо ќе бидам,
в' година ќе дојдам, тебе ќе земам.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Васка Илиева - Војниче, младо регрутче
  2. Васка Илиева - Војниче, младо регрутче

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Васка Илиева