Лилјано моме

- Лилјано моме, Лилјано,
ја стани рано, пред зори,
ја стани рано, пред зори,
либето си прегрни.

Не ми излегла Лилјана,
тук' е излегла мајка ѝ,
лути си клетви колнеше
и на Ѓорѓи думаше:

- Иди си, Ѓорѓи, иди си,
Лилјана болна легнала,
Лилјана болна легнала
и не може да стане.

- Не ми го лажи, мамо ма,
јас сум си Ѓорѓи љубила,
јас сум си Ѓорѓи љубила,
за него ќе се посвршам.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

 1. Модус - Лилјано моме
 2. Berklee College of Music - Лилјано моме
 3. Борче Маркоски - Лилјано моме
 4. Квартет Славеи - Лилјано моме
 5. Ансамбл Пирин - Лилјано моме
 6. Непознат изведувач - Лилјано моме
 7. Иван Дјаков - Лилјано моме
 8. Катја Близнакова - Лилјано моме
 9. Руси Русев - Лилјано моме
 10. Непознат изведувач - Лилјано моме
 11. Оливера Василевска - Лилјано моме
 12. Siánye - Лилјано моме
 13. Благој Ламњов - Лилјано моме

Performers

See more songs featuring audio samples by:

 1. Модус
 2. Berklee College of Music
 3. Борче Маркоски
 4. Квартет Славеи
 5. Ансамбл Пирин
 6. Непознат изведувач
 7. Иван Дјаков
 8. Катја Близнакова
 9. Руси Русев
 10. Оливера Василевска
 11. Siánye
 12. Благој Ламњов