На сред село тапан бие

На сред село, мамо, тапан бие,
тапан бие, мамо, оро се вие.

Сите моми, мамо, танец водат,
танец водат, мамо, песни пеат,
песни пеат, мамо, за ергени,
да се женат, мамо, да се вдомат.

Пушти мене, мамо, јас да идам,
да се фатам, мамо, на орото,
да заиграм, мамо, да запеам,
белки ќе ме чуе мојто либе.

Не те пуштам, Анѓе, на орото,
на орото, Анѓе, во селото,
таму ти е, Анѓе, твојто либе,
ќе те грабне, Анѓе, ќе те земе.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Петранка Костадинова - На сред село тапан бие

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Петранка Костадинова