Есен дојде, војници одат

Есен дојде во нашиот град,
во армија војници одат.
Моето либе со нив појде
на далеку во непознат град.

Јас останав сама да седам,
да го чекам до година.
Солза по солза, поток потече,
издив по издив, ветер завеа.

Есен дојде во нашиот град,
од армија војници идат.
Моето либе со нив дојде,
од далеку, од непознат град.

Јас отидов да го пречекам,
го пречекав, го прегрнав.
Насмев по насмев, сонце огреа,
бакнеж по бакнеж, песна се слеа.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Ѓорѓи Андреевски, Јорданка Куцулова - Есен дојде, војници одат

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Ѓорѓи Андреевски
  2. Јорданка Куцулова