Кажи облаче ле бело

- Кажи, кажи, облаче ле бело,
кај си било, што си невесело?
Дал' го виде мојто родно село,
дал' ја слушна мајка ми што збори?

- Јас го видов твојто родно село
и ја слушнав мајка ти што збори:
„В' туѓина е мојто чедо мило,
со туѓинци туѓи леб делило“.

- Иди кажи на мајка ми стара
дека мене жив си ме видело.
Ден ќе дојде дома да се вратам,
да се вратам, мајка да си видам.
Ден ќе дојде дома да се вратам,
да се вратам, либе да прегрнам.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Амајлија - Кажи облаче ле бело
  2. Виданка Георгиева - Кажи облаче ле бело
  3. Лили Бетз - Кажи облаче ле бело
  4. Никола Бадев - Кажи облаче ле бело

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Амајлија
  2. Виданка Георгиева
  3. Лили Бетз
  4. Никола Бадев