Твојте очи Лено мори

Твојте очи Лено мори
воденски череши се,
дај ми ги на мене,
јаска да ги изедам.
Мерак, Лено мори,
мерак да ми помини,
севда, севда моја,
севда да ми излези.

Твојто лице, Лено мори,
леринско симиче е,
дај ми го на мене,
јаска да го изедам.
Мерак, Лено мори,
мерак да ми помини,
севда, севда моја,
севда да ми излези.

Твојто усте, Лено мори,
костурско кутивче е,
дај ми го на мене,
јаска да го отворам.
Мерак, Лено мори,
мерак да ми помини,
севда, севда моја,
севда да ми излези.

Твојта снага, Лено мори,
тенка ем висока е,
дај ми ја на мене,
јаска да ја прегрнам.
Мерак, Лено мори,
мерак да ми помини,
севда, севда моја,
севда да ми излези.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

 1. Бапчорки - Твојте очи Лено мори
 2. Баклава - Твојте очи Лено мори
 3. Chalgia Sound System - Твојте очи Лено мори
 4. Љубојна - Твојте очи Лено мори
 5. Елена Христова - Твојте очи Лено мори
 6. Елена Јовческа - Твојте очи Лено мори
 7. Амира Медуњанин - Твојте очи Лено мори
 8. Анета Мицевска, Молика - Твојте очи Лено мори
 9. Академци, Кирил Митоски - Твојте очи Лено мори
 10. Петар Нечовски - Твојте очи Лено мори
 11. Т'га за југ - Твојте очи Лено мори
 12. David Bilides, Драги Спасовски - Твојте очи Лено мори
 13. Gamze Matraci - Твојте очи Лено мори

Performers

See more songs featuring audio samples by:

 1. Бапчорки
 2. Баклава
 3. Chalgia Sound System
 4. Љубојна
 5. Елена Христова
 6. Елена Јовческа
 7. Амира Медуњанин
 8. Анета Мицевска
 9. Молика
 10. Академци
 11. Кирил Митоски
 12. Петар Нечовски
 13. Т'га за југ
 14. David Bilides
 15. Драги Спасовски
 16. Gamze Matraci