Свирете ми другари

Сабота навечер
друштвото се собра пак.
Мојата гитара
немо молчи и тагува.

За сите наши вечери,
тие песни до зори
и за сите среќни денови.
Исти моми љубевме,
тага, радост делевме,
животот нас нè раздели,
болка ни остави.

Свирете ми, свирете ми, еј другари
свирете ми сè од срце.
Таква песна, мелем песна,
мојта душа да ја лечи,
свирете ми, еј другари.

Душава ранета,
со неа пак тагувам.
Песнава таговна
тебе ти ја подарувам.

За сите наши вечери,
тие песни до зори
и за сите среќни денови.
Исти моми љубевме,
тага, радост делевме,
животот нас нè раздели,
болка ни остави.

Свирете ми, свирете ми, еј другари
свирете ми сè од срце.
Таква песна, мелем песна,
мојта душа да ја лечи,
свирете ми, еј другари.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Христијан Кико Димитриевски - Свирете ми другари
  2. Влатко Лозаноски - Свирете ми другари

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Христијан Кико Димитриевски
  2. Влатко Лозаноски