Аршин, аршин

Аршин, аршин, маршин,
ој девојко, тебе те сакам.
Нели ти стига младоста моја, кажи ми,
и на мојте зборој верувај ми.

Сè што имав, сè ти дадов,
а од тебе ништо не зедов.
Нели ти стига младоста моја, кажи ми,
и на мојте зборој верувај ми.

Ти се молам, либе до Бога,
до вечера да бидеш моја.
Нели ти стига младоста моја, кажи ми,
и на мојте зборој верувај ми.


(Друга верзија)

Аршин, аршин, свила продавам,
само тебе либе да земам.
Нели ти е доста младоста моја, кажи ми ти
и на моите думи поверувај ми.

Штом те видов и се заљубив,
сите пари си ги потрошив.
Нели ти е доста младоста моја, кажи ми ти
и на моите думи поверувај ми.

Ќе те молам либе до Бога,
да си моја, моја до века.
Нели ти е доста младоста моја, кажи ми ти
и на моите думи поверувај ми.

Аршин, аршин, ла, ла, ла,
ти си моја, пак моја.
Нели ти е доста младоста моја, кажи ми ти
и на моите думи поверувај ми.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Серенада - Аршин, аршин
  2. Ансамбл Билјана - Аршин, аршин

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Серенада
  2. Ансамбл Билјана