Macedonian Folk Songs Македонски народни песни

Што ќе правиме, чиниме

Што ќе правиме, чиниме,
со вој мерак ш'о го имаме,
ниту јадиме, пиеме,
ниту слободно спиеме.

Сношти помина покрај вас,
тамо ти ја најдо мајка ти.
- Добро вечер, стара бабо.
- Дал ти Бог добро, јуначе.

А што ми рече два збора,
два збора, до два изгора.
- Деј, море лудо и младо,
не си го губи времето.

Момето ми е свршено,
за друго лудо, порусо,
за друго лудо, порусо,
од тебе ногу, ногу полично.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Фана Шомова - Што ќе правиме, чиниме

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Фана Шомова