Ах мори моме убаво

Ах мори моме убаво
ќешки кај вас да не дојдев,
мајка ти да не ја сретнев,
од Сарај с' коња идеше.

Ах мори моме убаво
моли му се на мајка ти,
да не ми прави давија,
младоста ќе ми оцрни.

Ах мори моме убаво,
сношти си момче сонило,
ах мори моме убаво
во сон си момче љубило.

Ах море лудо, будало,
ти мајка ми ја знаеше
што време таа си иди,
и тогај да не идеше.

Ах мори моме убаво
сношти си момче сонило,
ах мори моме убаво,
во сон си момче љубило.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Езерки - Ах мори моме убаво

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Езерки