Стори ми абер Божано

Стори ми абер Божано
дали да идам порано,
оти јас слушнав приказни
дека ти ќе ме оставиш.
Знам какво писмо пишуваш,
те молам да не го праќаш
писмото абер од тебе,
писмото, камен за мене.
Не можам да го прочитам,
душава ќе ја разболам.

Стори ми абер, Божано,
ако ме имаш љубено,
стори ми абер Божано
да си го барам чарето.

Сношти те сонив Божано,
кршеше прсти насамо,
дали од жал по мене,
или од севда по него.
Знам какво писмо пишуваш,
те молам да не го праќаш
писмото абер од тебе,
писмото, камен за мене.
Не можам да го прочитам,
душава ќе ја разболам.

Стори ми абер, Божано,
ако ме имаш љубено,
стори ми абер Божано
да си го барам чарето.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Наум Петрески - Стори ми абер Божано

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Наум Петрески