Запри, запри виолино

Една стара виолина,
ноќва тивко свири,
а во срце болка блика,
како да се смири?

Запри, запри виолино,
не свири, не свири за мене,
мојто срце, виолино
за неа ќе овене.

Таа песна што ја слушам,
за нас двајца збори
и за таа љубов наша,
сè до рујни зори.

Запри, запри виолино,
не свири, не свири за мене,
мојто срце, виолино
за неа ќе овене.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Влатко Лозаноски - Запри, запри виолино
  2. Мишко Крстевски - Запри, запри виолино

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Влатко Лозаноски
  2. Мишко Крстевски