Еј ридови, сини мориња

Ти не плачи мајко што сум далеку и сам,
и не кревај магли, силни јадови,
својот пат, затрупан, сеуште го знам,
ако згрешам, нека изгорам.

Еј ридови, сини мориња,
сам ќе морам да ве пробијам,
еј кораби, назад пловете,
ако згрешам, нека изгорам.

Ќе препливам води, назад ќе се вратам пак,
во градиве едра, распнувам за пат,
огнови високи, сам ќе изодам,
ако згрешам, нека изгорам.

Еј ридови, сини мориња,
сам ќе морам да ве пробијам,
еј кораби, назад пловете,
ако згрешам, нека изгорам.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

 1. Влатко Лозаноски - Еј ридови, сини мориња
 2. Арија бенд - Еј ридови, сини мориња
 3. Александар Цветковски - Еј ридови, сини мориња
 4. Цуле - Еј ридови, сини мориња
 5. Mousikorama - Еј ридови, сини мориња
 6. Каролина Гочева - Еј ридови, сини мориња
 7. Пепи Бафтировски - Еј ридови, сини мориња
 8. Димитар Димитров - Еј ридови, сини мориња
 9. Виктор Синадиноски - Еј ридови, сини мориња

Performers

See more songs featuring audio samples by:

 1. Влатко Лозаноски
 2. Арија бенд
 3. Александар Цветковски
 4. Цуле
 5. Mousikorama
 6. Каролина Гочева
 7. Пепи Бафтировски
 8. Димитар Димитров
 9. Виктор Синадиноски