Една комитска

Се собрале комитите
ќе ги бркаат душманите:
- Кажи, кажи чедо мое мило,
дал' ја сакаш Македонија?

- Ах, живот давам, земја не оставам
да ја гази куче душманско.
Наш'та крв е стара македонска,
Гоце Делчев, Карев, Сандански.

Среде Скопје, град Македонски,
пак се прочу по 100 години -
тука има уште комити,
клетва даваат, срце им гори.

- Ах, живот давам, земја не оставам
да ја гази куче душманско.
Наш'та крв е стара македонска,
Гоце Делчев, Карев, Сандански.

- Ах, живот давам, земја не оставам
да ја гази куче душманско.
Наш'та крв е стара македонска,
Александар Македонски.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Смилја Андоновска - Една комитска
  2. Mousikorama - Една комитска

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Смилја Андоновска
  2. Mousikorama