Излегов да се прошетам

Излегов да се прошетам
низ ресенските улици,
таму го најдов либето,
со друго либе стоеше.

Со друго либе стоеше,
мојте ги писма читаше,
мојте ги писма читаше,
мојот го прстен даваше.

Тогаш го лудо проколнав:
девет години да лежи,
девет години да лежи,
девет постели да смени.

Кога ќе умрам, мајко ле,
другарки да ме облечат,
другарки да ме облечат,
другари да ме однесат.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Персиди - Излегов да се прошетам
  2. Ансамбл ресенчани - Излегов да се прошетам

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Персиди
  2. Ансамбл ресенчани