Излегов да се разшетам

Излегов да се разшетам, леле
низ Битолските сокаци, леле
низ тие тесни чикмаци.

Там' најдов моме убаво, леле
руса си коса чешлаше, леле
луто си мајка колнеше:

- Пукнала мајко, треснала, леле
зошто ме роди убава, леле.

Не можам мајко д' отидам, леле
низ таа пуста чаршија, леле
од тие пусти беќари.

На мермер плоча седеја, леле,
лута ракија пиеја,
ништо си мезе немаа, леле
мене ме мезе сакаја.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. КУД Стив Наумов - Излегов да се разшетам

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. КУД Стив Наумов