Фати се Бое на оро

- Фати се Бое мори на оро,
орото не прилега без тебе,
момите плачат, Бое, за тебе.

- Како да се фатам, лудо, на оро,
кога си немам, лудо, фустанче,
за тенка половина коланче?

- Фати се Бое мори заиграј,
јас ќе ти купам, Бое, фустанче,
за тенка половина коланче.

- Како да се фатам, лудо, на оро,
кога си немам, лудо, фустанче,
за бело грло, лудо, ѓерданче?

- Фати се Бое мори, заиграј,
јас ќе ти купам, Бое, фустанче,
за бело грло, Бое, ѓерданче.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Цар Самуил - Фати се Бое на оро
  2. Благоја Грујовски, Сузана Гавазова - Фати се Бое на оро
  3. Анета Мицевска, Благоја Грујовски - Фати се Бое на оро
  4. Кале - Фати се Бое на оро

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Цар Самуил
  2. Благоја Грујовски
  3. Сузана Гавазова
  4. Анета Мицевска
  5. Кале