Легнала мома, заспала

Легнала мома, заспала, леле џанам,
во таа мала градина,
во таа мала градина,
под тоа дрво маслинка.

Поддувнал Југот од море, леле џанам,
скрши ми гранка маслинка,
скрши ми гранка маслинка,
удри ми моме по лице.

- Оф леле, Боже, до бога, леле џанам,
што добро бев си заспала,
што добро бев си заспала,
што добар сон сум сонила.

Три луди, млади, над мене, леле џанам,
едно ми прстен менваше,
други ми цвеќе береше,
трето ми лице љубеше.

Тоа што прстен менваше, леле џанам,
низ прстен да го поминат.
Тоа што цвеќе береше,
како цвеќе да вене.
Тоа што лице љубеше, леле џанам,
тоа што лице љубеше,
дај ми го, Боже, пред мене,
со него век да векувам.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Виолета Митева - Легнала мома, заспала

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Виолета Митева