Кажи Анѓо мори

- Кажи Анѓо мори, кажи душо,
каде ти е Анѓо мори, твоето момче.

- Мојто момче, бегу, моето момче
не е дома, бегу море, е в' туѓина.

- Лажи, Анѓо мори, лажи душо,
само бегот Анѓо мори, не се лаже.

Твојто момче Анѓо, твоето момче
е в' планина, Анѓо мори, со дружина.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Зоран Џорлев, Софија Коцевска - Кажи Анѓо мори
  2. Вера Филипова, Радио студио Скопје - Кажи Анѓо мори

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Зоран Џорлев
  2. Софија Коцевска
  3. Вера Филипова
  4. Радио студио Скопје