Macedonian Folk Songs Македонски народни песни

Три години јас те чекам

- Три години јас те чекам
да пораснеш, да те земам.
- Ах море либе, брзо дојди,
болна лежам за тебе.

- Ако дојдам да те сакам,
твојот татко не те дава.
- Ах море либе, брзо дојди,
јас ќе бегам бегалка.

Кој што љуби, грев не чини,
тоа го знаат и старите.
Затоа лудо не чекај,
испрати сватови.

- Прстен купив, бурмајлија,
утре идам да те сакам.
- Немој лудо, не се троши,
јас сум твоја без прстен.

- И за твојте гради купив
кован ѓердан, старо злато.
- Немој лудо, не се троши,
јас сум твоја без прстен.

Кој што љуби, грев не чини,
тоа го знаат и старите.
Затоа лудо не чекај,
испрати сватови.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Јанко Неделчев, Рени Митрева - Три години јас те чекам
  2. Непознат изведувач - Три години јас те чекам

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Јанко Неделчев
  2. Рени Митрева
  3. Непознат изведувач