Душо моја, прости ми

Душо, мила моја, прости ми, сиве години,
сам по туѓи градови, збирав бол и јадови.
Душо, мила моја, прости ми, сиве години,
белосветски друмови, беа мои другари.

Вечерва, душо моја, твојта мека перница,
верувај, последна ќе биде моја станица.
Доаѓам, вечно мила, со тебе да останам,
маките, душо моја, јас да ги заборавам.

Душо, мила моја, прости ми, сиве години,
твоите солзи горчливи беа мои спомени.
Душо, мила моја, прости ми, сиве години,
тага што ти оставив, долги зими студени.

Вечерва, душо моја, твојта мека перница,
верувај, последна ќе биде моја станица.
Доаѓам, вечно мила, со тебе да останам,
маките, душо моја, јас да ги заборавам.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Наум Петрески - Душо моја, прости ми
  2. Јоце Панов - Душо моја, прости ми

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Наум Петрески
  2. Јоце Панов