На четврти мај Гоце загина

На четврти мај деветсто и трета
в' борба загина Гоце Делчев.
Животот го даде за Македонија,
Македонија слободна да биде.
Македонија слободна да биде,
земја македонска на Македонците.

Од Шар Планина до Егејско Море
и од Охрида до река Места,
старо и младо сето се расплака,
сè се расплака за Гоце Делчев.
Сето сe живо име македонско,
сè се расплака за Гоце Делчев.

Нема го веќе наш Гоце Делчев,
македонско знаме да ни развее.
Ама на народот клетва му остави
за да се борат, да не се предават.
За да се борат, да не се предаваат,
македонско име да не заборават.

Немој да плачеш, мој народ поробен,
на клетата судба крај ќе ѝ дојде.
Судбината твоја тогај ќе ја кажеш,
македонски народ слободен ќе биде.
Македонски народ слободен ќе биде,
земја македонска на Македонците.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Васка Илиева - На четврти мај Гоце загина

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Васка Илиева