Оф либе, млада ме разболе

Прстен ти враќам, мило либе,
и сè што имам од тебе.
Спомен од тебе нејќум да имам,
сакам да те заборавам.

Оф либе ле, срцето ми го изгоре,
оф либе ле, мене ме млада разболе.

Не можам либе да ти простам,
ни да ти заборавам,
мојата љубов ти ја заб'рави,
на друга ти ја подари.
Мене ме судба проколна, либе,
цел живот млада да плачам.

Оф либе ле, срцето ми го изгоре,
оф либе ле, мене ме млада разболе.

Мојата младост помина, либе,
без љубов и без топлина.
Знај дека либе и ти ќе жалиш
за наш'та љубов голема.
Знај, мило либе, доцно ќе биде,
љубовта наша помина.

Оф либе ле, срцето ми го изгоре,
оф либе ле, мене ме млада разболе.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Васка Илиева - Оф либе, млада ме разболе

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Васка Илиева