Ружиче бело и црвено

Ружиче бело и црвено,
не оди ситно пред мене,
не дигај магли раови.

Не скоривај моме јадови,
надеа сум само, јадовно.

Деј гиди Страте, море будала,
што жалиш толку за мене,
имаш невеста убава?

Ружиче бело и црвено,
имам невеста убава,
ама е многу мрзлива.

Меракот ми е моме на тебе,
умрев, загинав за тебе.
I do not have a recording of this song. Do you? Help this collection by sending it to [email protected]. Thanks!