Songs with audio samples

Macedonian folk songs

The table below lists songs published on Pesna.org.

# Title Audio samples Popularity Rating Added on
1 1762 лето 7 55,033 4.55 28.10.2009
2 А бре браќа Кукушани 1 6,626 4.44 19.06.2017
3 А бре воденичаре 8 25,951 4.40 28.10.2009
4 А бре Ѓоре, лажго Ѓоре 1 12,281 3.67 02.04.2011
5 А бре Кољо, мамин Кољо 2 12,351 4.25 09.02.2010
6 А бре Македонче 3 23,866 3.89 09.06.2009
7 А бре Македонче ти вардарско пиле 2 12,914 4.58 28.10.2009
8 А бре моме, малој моме 1 4,805 4.18 03.04.2016
9 А бре момче Македонче 1 563 4.33 30.11.2023
10 А бре невесто 1 11,200 4.42 11.06.2009
11 А бре, лудо аџамија 1 10,600 4.40 04.06.2009
12 А дадеја Јана 1 4,923 4.86 22.02.2016
13 А јас останав тебе да те чекам 1 4,141 3.89 07.06.2021
14 А што си ми либе гајлелија 1 5,024 4.88 15.09.2014
15 Абер доjде од Прибилци 1 12,130 3.95 22.05.2009
16 Абер дојде Донке 5 21,546 4.51 19.08.2009
17 Абер дојде од овчаро 1 5,524 3.10 14.06.2012
18 Абер ми дојде од мојто либе 1 10,161 3.83 28.10.2009
19 Абер ми дојде од Солуна града 3 18,120 4.55 09.06.2009
20 Абер ми иде од Могила 3 18,086 4.45 28.10.2009
21 Аир да не сториш мајко 7 14,511 4.76 09.06.2009
22 Ај да бегаме мори Васе 4 20,650 4.37 28.10.2009
23 Ај да ојме Јано 1 3,344 4.33 12.12.2022
24 Ај зајди зајди јасно сонце 1 13,140 4.50 28.10.2009
25 Ај засвирете ми чалгии 3 28,937 4.66 16.09.2009
26 Ај засвирете млади момчиња 2 12,318 4.21 22.05.2009
27 Ај мерак имам 1 13,531 3.80 02.11.2009
28 Ај смо шетале 1 2,562 4.33 07.04.2018
29 Ај ти ми спремај 1 4,857 4.40 16.02.2013
30 Ај што ми е мило ем драго 2 15,072 4.45 28.10.2009
31 Ај што оган гори во планина 1 3,199 4.00 01.11.2017
32 Ај што убаво одат ле мамо 3 1,012 4.60 13.06.2023
33 Ај, в Македонија глас се слуша 2 9,729 4.50 28.10.2009
34 Ај, кажи Јано, кажи душо 1 4,785 4.63 02.11.2015
35 Ај, шетал Марко 1 5,356 4.38 09.04.2014
36 Ајде Анѓе да повечераме 2 9,828 4.30 08.06.2009
37 Ајде болно лежи мојто либе 4 14,657 4.55 02.11.2009
38 Ајде бостан садат мамо 1 8,430 4.50 02.11.2009
39 Ајде брала мома бело грозје 3 12,810 4.38 13.03.2011
40 Ајде вино пијам 10 19,870 4.25 28.10.2009
41 Ајде да одиме во Битола 2 12,732 4.14 02.11.2009
42 Ајде да се земиме, Васе 3 13,391 4.06 02.11.2009
43 Ајде дали знаеш, паметиш Милице 17 29,653 4.54 28.10.2009
44 Ајде дар ми везле моми 1 3,956 4.75 03.04.2016
45 Ајде жалај ме, Малино 7 12,488 4.93 19.08.2009
46 Ајде засвирете браќа свирачи 2 9,594 4.50 02.11.2009
47 Ајде камен Јано 5 15,800 4.67 14.03.2011
48 Ајде кога појдов 1 9,646 4.83 02.11.2009
49 Ајде која ми те лаже, Миле бре 4 11,521 4.73 22.05.2009
50 Ајде легнала е Лилјана 4 11,025 4.21 22.05.2009
51 Ајде Лено да ојме 1 9,566 4.22 01.04.2009
52 Ајде ми извикнал турскиот паша 1 11,450 4.52 28.10.2009
53 Ајде Милке да бегаме 1 13,989 4.12 28.10.2009
54 Ајде мори Стојно ле 1 9,059 4.67 19.08.2009
55 Ајде не ти личи Дафино моме 4 5,889 4.85 07.04.2013
56 Ајде поминувам, заминувам 2 12,611 4.52 19.08.2009
57 Ајде провикнал се Иљо Малешевски 4 10,359 4.54 02.11.2009
58 Ајде пукна пушка 1 3,433 4.38 06.04.2018
59 Ајде пушка пукна 2 4,192 3.00 06.06.2017
60 Ајде пушка пукна у гора зелена 1 1,251 4.50 27.07.2023
61 Ајде разболе се мојто либе 4 11,610 4.41 02.11.2009
62 Ајде ред се редат мале 9 20,254 4.41 02.11.2009
63 Ајде свате дигни чаша 2 21,062 4.45 03.10.2009
64 Ајде се прошетал Никола 1 3,097 4.60 06.06.2017
65 Ајде сите запејте, весело оро играјте 1 4,861 4.38 16.07.2014
66 Ајде слушај, слушај калеш бре Анѓо 23 23,828 4.74 27.10.2009
67 Ајде сонце зајде 7 19,152 4.61 28.10.2009
68 Ајде станав се оженив 4 10,260 4.31 02.11.2009
69 Ајде ќе те прашам бре Донке 2 10,147 3.83 28.10.2009
70 Ајде ќе те прашам мамо 1 1,996 4.33 10.03.2021
71 Ајде чиво ли е она девојче 2 13,188 4.28 04.09.2011
72 Ајде шана мана на кантарот 1 9,759 4.35 28.10.2009
73 Ајде што пијана шеташ Фиме 5 9,670 4.25 28.10.2009
74 Ајде што ти текна што побегна 1 9,173 4.13 28.10.2009
75 Ајде, ајде моме Стојне 7 15,399 4.64 02.11.2009
76 Ако бевме заедно 1 4,896 4.57 03.05.2020
77 Ако имаш срце 1 10,812 4.04 02.11.2009
78 Ако одам во Битола 7 53,445 4.50 13.08.2009
79 Ако пијам рујно вино 1 11,800 4.19 28.10.2009
80 Ако само запеам 1 8,478 4.60 02.11.2009
81 Ако умрам ил' загинам 8 31,366 4.59 27.10.2009
82 Ако умрам Македонијо 1 3,842 4.57 19.06.2017
83 Алија со тамбурата 2 9,142 4.56 13.08.2009
84 Аман седнала ми бре Јана 1 9,103 4.17 08.06.2009
85 Ангелино, малој моме 1 6,714 4.50 25.11.2013
86 Ано поминуваш 1 8,749 4.15 12.08.2009
87 Антице џанам душице 13 16,719 4.59 28.10.2009
88 Аршин, аршин 2 5,589 4.13 16.02.2013
89 Ах Вања 1 4,300 4.60 25.09.2018
90 Ах љубов, пак љубов 1 10,993 3.65 28.10.2009
91 Ах минав гора, минав друга 3 9,595 4.47 12.10.2009
92 Ах мори бабо, стара бабо 4 16,089 4.47 12.08.2009
93 Ах мори мајко 1 9,816 4.80 02.11.2009
94 Ах мори Маро, девојче 2 9,259 4.64 02.11.2009
95 Ах мори моме убаво 1 9,057 4.27 08.06.2009
96 Ах, вие мои луди млади години 3 20,922 4.21 22.02.2011
97 Ах, каде е мојто либе 15 28,906 4.59 02.11.2009
98 Ах, ти младост 1 1,327 4.50 06.10.2022
99 Ацано млада невесто 9 14,479 4.27 28.10.2009
100 Бабино девојче 2 8,910 4.12 13.12.2014
101 Бај Никола 5 873 4.71 18.11.2023
102 Барај ги мила мамо 6 2,136 3.80 24.08.2022
103 Бегала Мара, бегала 1 5,343 4.60 13.12.2012
104 Бегала ми е Благуна 2 10,293 4.67 12.10.2009
105 Бела Јано 1 2,672 4.60 13.07.2019
106 Белите манастири 1 9,014 4.20 16.08.2013
107 Бело лице љубам јас 9 31,959 4.49 02.11.2009
108 Бело Море 1 4,281 4.64 22.02.2018
109 Билбил пее во планина 9 20,622 4.83 29.10.2009
110 Билбил пее насабајле 1 8,603 3.80 04.06.2009
111 Билбил рано пее 2 32,321 4.32 22.05.2009
112 Билјана платно белеше 15 36,889 4.37 27.10.2009
113 Билјане моме убаво 2 10,424 4.29 09.06.2009
114 Бисер балкански 5 81,939 3.84 31.03.2012
115 Бисеро ќерко 3 3,997 4.63 07.04.2018
116 Бистро ле, Бистро планино 1 4,510 4.57 25.02.2015
117 Битка се бие кумановско поле 2 12,099 4.26 09.06.2009
118 Битола, бабам Битола 5 18,373 4.13 02.11.2009
119 Битола, мој роден крај 13 34,044 4.31 02.11.2009
120 Битолчани мераклии 1 9,920 4.67 02.04.2011
121 Благуно дејче мори пожаранче 6 21,531 4.85 02.11.2009
122 Блажена горо, мори зелена 2 6,135 4.37 18.11.2017
123 Блазе тебе Митро 4 13,719 4.65 09.06.2009
124 Бог да бие аџи Зора 1 5,306 3.60 16.02.2013
125 Бог да бие кој прв почна 6 15,692 4.77 28.10.2009
126 Бог да бие кочански сејмени 1 5,473 4.71 17.05.2014
127 Бог да бие мојта мајка 2 8,959 4.75 29.10.2009
128 Бог да бие мојта мајка маќеа 2 9,191 3.43 08.06.2009
129 Бог да бие Наумчето 3 11,485 4.32 29.10.2009
130 Бог да бие Русе твојта мајка 9 31,677 4.63 29.10.2009
131 Бог да бие, Тино мори 7 15,043 4.39 22.05.2009
132 Бог да бие, убие 1 5,220 3.50 16.02.2013
133 Бог да га убие бабо тој ваше село 1 747 3.00 28.05.2023
134 Бог да ги бие Арапите 1 9,164 4.55 19.02.2010
135 Бог да го бие тој Ибраим Оџа 11 19,724 4.48 12.10.2009
136 Бог да го бие тој Иљо Топало 3 44 4.50 15.06.2024
137 Бог да го убие мамо 2 9,225 3.19 19.08.2009
138 Бог да го убие Шефки качакот 1 9,218 4.69 29.10.2009
139 Бог да убиет дебрани 5 15,614 4.59 11.06.2009
140 Богата Сава, богата 1 4,431 4.00 16.07.2014
141 Боже правда нема 1 1,653 2.88 27.11.2022
142 Божинче, девојче мори 1 2,027 4.25 10.07.2019
143 Бој се бие на Пирин планина 1 554 4.00 30.12.2023
144 Бојот започна браќа 1 4,852 4.00 10.09.2014
145 Бојот започна горе Крушево 4 8,731 4.19 22.12.2012
146 Болен лежам мамо мори 1 2,230 3.64 30.08.2022
147 Болен лежи катил Ѓорѓи 8 14,229 4.70 19.08.2009
148 Болен лежи млад Стојан 8 20,153 4.51 29.10.2009
149 Болен ми лежи Миле Поп Јорданов 12 22,017 4.39 28.10.2009
150 Болен ми лежи млад Стојан 5 10,749 4.43 29.10.2009
151 Болен ми лежи Стојан војвода 1 2,124 4.42 02.12.2021
152 Болка за Нерет 2 2,364 4.50 07.06.2021
153 Болна е легнала 6 17,265 4.56 05.09.2010
154 Болна е легнала убава Калина 4 14,854 3.98 15.12.2014
155 Болна легнала Милка мамина 3 864 3.00 07.05.2023
156 Болна паднала Родна Фалкова 3 11,434 4.55 11.02.2010
157 Болно легна Ленче 2 4,914 4.00 16.02.2013
158 Болно лежи малој моме 1 4,649 3.50 17.05.2015
159 Болно ми легнало Витето Белево 3 2,353 4.25 02.09.2021
160 Бор садила мома Евгенија 5 24,710 4.56 29.10.2009
161 Борјано, Борјанке 2 3,143 4.00 16.12.2021
162 Брала мома капини 5 20,765 3.87 29.10.2009
163 Брале ми се, се собрале 1 1,923 4.25 24.09.2021
164 Брале, брале, се собрале 5 6,607 4.72 11.11.2013
165 Браче ле Божине 3 3,575 4.17 01.01.2019
166 Бреј Ѓурчин Стојне убаво 2 2,887 4.00 07.04.2018
167 Буките развиваат браќа 1 6,124 4.56 03.10.2014
168 Буките развиваат, браќа 2 3,512 3.54 11.06.2018
169 Булбул пее 2 890 3.00 27.05.2023
170 В село се чешма градеше 1 10,067 3.95 01.04.2009
171 В' апсана ме кладе 2 7,908 4.80 13.10.2011
172 В' градина моме седеше 5 5,034 4.67 05.12.2014
173 В' недела дојде лудо младо 3 9,123 4.43 03.10.2009
174 Вардаре, Пирин кај ти е? 1 13,452 4.11 21.11.2014
175 Василица 3 16,377 3.58 28.10.2009
176 Василка стои на порти 2 3,351 4.85 06.04.2018
177 Василке млада невесто 2 10,653 4.53 09.06.2009
178 Ваташа 3 24,707 4.22 28.10.2009
179 Велешките ергени 3 6,728 4.45 17.02.2015
180 Величка на балкон седеше 1 1,703 3.50 15.04.2020
181 Величко, скопски војвода 1 10,918 4.50 21.02.2011
182 Вено, пиле, Вено 2 9,808 4.77 20.04.2009
183 Весели другари 1 11,275 4.19 22.05.2011
184 Ветар вее, снег долета 1 4,915 4.58 19.04.2015
185 Вечерај Анѓо 2 2,833 1.67 21.01.2018
186 Вечна да си Македонијо 1 1,339 4.50 30.01.2024
187 Вечна љубов пак ќе водиме 1 8,851 3.86 16.09.2009
188 Видов мома во одајата 1 1,181 4.50 06.02.2022
189 Вие се оро македонско 3 3,475 4.21 03.11.2019
190 Виена лоза, виена 6 14,011 4.31 19.08.2009
191 Вино пијам, ем ракија 5 17,202 4.47 16.09.2009
192 Вино, вино 1 4,726 4.00 25.02.2015
193 Више село роса роси 5 613 3.00 05.11.2023
194 Во борба македонски народе 2 16,942 4.62 01.03.2014
195 Во влашкото маало 5 13,639 4.57 03.10.2009
196 Во Јордание 2 46,282 4.42 28.10.2009
197 Во Крушево оган гори 4 9,702 4.35 23.11.2013
198 Во ливаѓе ладен извор има 3 9,701 4.67 08.06.2009
199 Во нашето село куќа шимширова 1 8,189 3.60 08.06.2009
200 Во ноќта си месечина 1 9,936 4.57 11.06.2009
201 Во Пирина, по планина 1 1,940 4.14 09.04.2020
202 Во Солуна Еди куле 2 6,380 4.07 09.04.2013
203 Во Струмица на улица 5 31,396 4.59 16.09.2009
204 Водарка 1 15,028 4.11 27.01.2012
205 Водарки 1 19,136 4.22 22.05.2009
206 Возот браќа тргнува 1 12,386 3.81 19.08.2009
207 Војник да се биде 1 2,363 4.25 29.09.2019
208 Војник заминувам 1 1,714 4.00 29.09.2019
209 Војник заминувам 1 1,725 4.71 29.09.2019
210 Војник одам 1 1,716 4.33 29.09.2019
211 Војник одам 1 8,592 4.50 16.09.2009
212 Војник си отслужил сине 1 1,717 3.00 29.09.2019
213 Војник ти заминуваш 1 1,591 4.50 29.09.2019
214 Војниче, младо регрутче 2 6,394 3.87 11.04.2012
215 Врана коња јавам јас 7 32,805 4.42 19.08.2009
216 Вратете се Македонци 2 5,629 4.65 10.09.2015
217 Врати ми се, мило либе 2 3,873 4.33 22.11.2018
218 Врати се, бела Марија 3 19,350 4.46 26.10.2014
219 Врба ми изникнала 3 3,981 4.67 10.01.2019
220 Врни се, врни либе Мариче 1 4,914 4.33 12.12.2014
221 Гена ми појде на чешма 5 10,856 4.46 02.11.2009
222 Гина, Гина лична Гина 1 9,550 4.69 04.06.2009
223 Глас ми се слуша 4 7,269 4.05 09.03.2012
224 Глас се слуша, плач и лелек 1 8,291 4.17 05.09.2018
225 Гледај ме, гледај либе 4 13,050 4.39 29.10.2009
226 Го пратиле дедо в' планина 2 16,511 4.03 04.06.2009
227 Го фанале едно моме 4 13,742 4.63 28.10.2009
228 Голем мерак имам мамо 1 17,410 4.48 22.04.2009
229 Голема свадба во село 2 14,569 3.93 19.04.2010
230 Горда мајка војник испраќа 1 1,745 3.00 29.09.2019
231 Гордо Порече 2 3,525 4.33 19.12.2017
232 Горе Славеј дошле борци млади 1 3,579 4.67 17.01.2016
233 Гори Балкан 5 16,459 4.44 02.11.2009
234 Горичице лилјанова 1 5,894 4.25 02.02.2012
235 Гоце ми отиде во Солуна града 2 8,378 4.35 18.11.2013
236 Гоце, син македонски 1 790 4.00 02.01.2024
237 Грабиле гу Ангелину 2 4,808 4.50 14.02.2013
238 Градел Илија манастир 8 23,433 4.73 19.08.2009
239 Грозен гавран 1 9,525 4.35 12.08.2009
240 Гујго ле, јуначе 3 6,829 4.25 20.02.2012
241 Гукни ми, гукни гугутко 1 4,962 4.29 16.04.2014
242 Да ме молат не се женам 4 13,762 4.70 29.10.2009
243 Да ми купиш Дервиш Бајрам 1 2,702 4.33 14.04.2018
244 Да ми пукниш, стара мајко 1 9,262 4.50 01.04.2009
245 Да сум бистра вода 12 17,862 4.61 04.06.2009
246 Да ти купам мека махмудија 2 1,038 4.00 11.02.2023
247 Да ти пукне мила мајко најмилото 2 9,774 4.26 19.08.2009
248 Давај ме мила мамо, давај ме 8 14,452 4.47 02.11.2009
249 Дај ми мамо динар, до два 1 8,130 4.50 02.11.2009
250 Дај ми надеж 3 16,129 4.63 12.06.2011
251 Дајте ми ја 1 28,195 4.24 20.03.2018
252 Дали думаш либе 6 11,195 4.80 02.11.2009
253 Дали знаеш мила мајко 2 11,927 4.67 02.11.2009
254 Дали знаеш мило либе 4 9,937 4.20 02.11.2009
255 Дали знаеш помниш ли 1 2,897 3.67 22.10.2018
256 Дали си се наспало 2 7,986 4.29 12.08.2009
257 Дали ти памтиш, Севде бре 1 1,033 3.00 11.05.2022
258 Дали чекаш стара мајчице 1 14,834 4.45 28.09.2018
259 Дано ле Данче убава 1 9,301 4.23 02.11.2009
260 Дафина болна легнала 4 11,462 4.27 29.10.2009
261 Дафина платно белеше 2 9,860 4.50 12.08.2009
262 Дафино вино црвено 19 39,693 4.41 27.10.2009
263 Дафино црвен каранфил 1 8,837 4.25 29.10.2009
264 Две девојки 1 7,398 4.27 31.03.2012
265 Две китки 2 8,536 4.47 14.04.2013
266 Две ми друшки 1 7,087 4.14 18.12.2011
267 Де Бог да бие 1 1,096 3.80 25.09.2022
268 Де мори Васе, Васе 1 9,088 3.79 18.06.2010
269 Дебарцо ти си борбена 1 12,007 4.04 02.11.2009
270 Девет години (верно да љубиш) 4 15,835 4.44 12.08.2009
271 Девет години болен лежав 1 8,754 4.60 29.10.2009
272 Деветсто и осма година 1 6,421 4.79 15.06.2017
273 Девојко лична румена 1 9,368 4.67 02.11.2009
274 Девојко убава 1 8,034 4.00 02.11.2009
275 Девојко, мори девојко 1 938 3.00 25.10.2023
276 Девојче бело, црвено 1 1,021 3.00 27.08.2023
277 Девојче бело, црвено 7 22,798 4.32 29.10.2009
278 Девојче бело, црвено 2 10,026 4.50 16.08.2011
279 Девојче тенко високо 1 6,936 4.78 23.09.2014
280 Девојче, девојче 9 10,514 3.94 15.11.2011
281 Девојче, море девојче 1 4,290 3.86 11.11.2013
282 Девојченце душо моја 1 1,068 4.50 10.06.2023
283 Девојченце љубиш ли ме мене 2 11,591 4.29 02.11.2009
284 Девојченце, ќе ти купам 1 2,841 3.67 06.04.2018
285 Дедо ми појде 1 1,508 4.00 06.11.2022
286 Дедо мили златни 4 23,364 4.21 22.05.2009
287 Дејгиди луди млади години 9 30,005 4.30 02.11.2009
288 Дејгиди Магдалено мори 6 15,827 4.63 04.09.2011
289 Делба делила 2 8,584 4.33 22.05.2009
290 Ден денувам 3 7,853 4.60 19.04.2015
291 Денес над Македонија 4 46,448 4.08 02.04.2014
292 Денеска ми е сабота 2 17,554 4.20 04.09.2011
293 Денот ми дојде војник да одам 1 1,987 4.00 29.09.2019
294 Дење ноќе јас те барам 1 4,255 3.86 07.08.2016
295 Дервишко-вишко моме 1 676 4.20 18.11.2023
296 Деспа ми стои крај Дунава 3 452 3.00 17.12.2023
297 Детенце мало 1 8,144 3.67 12.08.2009
298 Дигни си Маро, Марче очите 3 9,849 4.35 02.11.2009
299 Димитријо, сине Митре 3 24,643 4.22 07.10.2013
300 Димитриче русокосо девојче 4 11,422 4.53 12.10.2009
301 Димко делија 1 1,741 4.55 10.06.2023
302 Димна јуда град градила 2 9,523 4.53 05.09.2016
303 Димчета аскер го писаја 2 9,054 4.50 29.10.2009
304 Динка двори мете 1 8,437 3.17 22.05.2009
305 До кога браќа мили Македонци 2 14,285 4.57 29.10.2009
306 До три ми пушки пукнаа 4 10,857 4.21 21.02.2013
307 Добро ми дошле сватовите 1 8,769 4.60 02.11.2009
308 Додек је мома при мајка 3 8,332 4.64 16.01.2012
309 Дојде време војници да одат 1 1,683 3.50 29.09.2019
310 Дојде време да си одам 1 4,098 4.40 25.01.2017
311 Дојди либе до вечер 5 3,322 4.78 06.04.2018
312 Дојди љуби ме 1 1,706 3.00 02.05.2020
313 Дојди мајко испрати ме 1 9,369 4.50 02.11.2009
314 Дојди ми Нацо на гости 1 471 3.00 18.11.2023
315 Дојди, дојди калеш море Димчо 2 9,021 3.75 02.11.2009
316 Дојди, дојди малој моме 1 7,937 4.63 29.10.2009
317 Дојди, дојди, малој моме 2 9,471 4.44 22.06.2011
318 Донка боли бело грло 1 8,892 3.36 22.05.2009
319 Доста време ерген одев 2 32,441 4.35 19.08.2009
320 Доста, доста лично ле Стојне 4 14,132 4.58 02.11.2009
321 Дотекла вода студена 4 10,300 3.93 15.01.2013
322 Драганка ѓерѓеф везеше 1 4,961 3.33 17.12.2014
323 Дремка ми се дреми 6 12,128 4.30 02.11.2009
324 Дрим тече среде Струга 2 1,992 4.33 06.10.2022
325 Друга земја ние немаме 1 3,409 4.71 19.06.2017
326 Друга љубов не сакам 5 4,865 4.10 30.07.2017
327 Дувни ми бел ветре 8 5,034 4.53 19.04.2015
328 Дудулева мајка крај море седи 1 872 4.40 25.03.2023
329 Дуне мори, малој моме 2 5,022 3.67 09.05.2015
330 Душке ле моја убава 1 1,288 4.00 20.06.2021
331 Душо моја, прости ми 2 12,624 4.14 19.05.2014
332 Ѓорѓи и Елена 2 6,323 4.23 24.09.2012
333 Ѓорѓија море терзија 1 3,222 4.80 03.12.2017
334 Ѓорушице, црно око 9 17,185 4.56 22.05.2009
335 Ѓул трендафил 1 10,032 4.42 08.06.2009
336 Ѓурѓа пере во реката 6 3,353 3.86 14.04.2018
337 Ѓурѓана ми болна лега 1 4,562 3.43 18.02.2013
338 Ѓурѓовден 1 3,113 4.50 23.12.2020
339 Европо и Канадо 1 1,461 4.33 20.06.2021
340 Егејки мајки 5 8,056 4.30 26.05.2014
341 Егејски мајки расплакани 1 1,377 4.50 27.01.2022
342 Една гитара 1 9,025 3.83 04.04.2011
343 Една желба имам 3 14,068 4.18 22.09.2014
344 Една комитска 2 6,935 4.23 29.09.2013
345 Една мисла имаме 2 20,301 4.58 31.03.2012
346 Една мома с' мајка е 7 11,125 4.21 29.10.2009
347 Една песна јас да запеам 1 7,544 4.39 25.11.2021
348 Еднаш дојдов Јано мори 2 594 3.00 22.03.2024
349 Еднаш минав на мостето 1 8,101 4.67 02.11.2009
350 Едно време си бев ерген 1 10,911 4.58 27.10.2009
351 Едно девојче од петнајс години 1 1,439 3.33 26.08.2021
352 Едно име имаме 6 37,628 4.55 02.11.2009
353 Едно малој моме 5 17,933 4.53 29.10.2009
354 Езеро рајско убаво 1 11,675 3.43 06.10.2014
355 Еј Деспино 1 1,974 3.57 16.06.2023
356 Еј мори Ленче, младо фиданче 3 8,303 4.25 02.11.2009
357 Еј одродници 1 2,118 4.00 21.10.2020
358 Еј ридови, сини мориња 9 30,908 4.45 02.06.2013
359 Еј севдалино, еј малој моме 1 27,321 3.84 28.10.2009
360 Еј ти куме 1 2,877 3.57 17.10.2018
361 Еј ти Марие, селвие 1 9,025 4.67 02.11.2009
362 Еј Тодоре 1 9,539 4.38 02.11.2009
363 Еј, море мажу 1 5,127 4.33 28.01.2013
364 Ела ми Величе на ново дуќанче 2 1,524 4.00 29.12.2021
365 Ела ќерко да ти кажам 1 5,200 4.43 22.08.2017
366 Елај либе, елај 1 9,314 4.00 04.06.2009
367 Елај Ристе, елај 4 844 3.00 30.10.2023
368 Елај ќерко кај мајка на гости 1 1,164 4.00 11.05.2022
369 Еленко, моме мори, убава 3 10,381 4.61 29.08.2012
370 Елено моме, Елено 1 22,992 4.22 29.10.2009
371 Елено моме, Елено 2 10,817 4.04 26.02.2011
372 Елено ќерко, Елено 24 33,362 4.40 29.10.2009
373 Ерген одев мајко 8 20,076 4.59 02.11.2009
374 Ерген сум одил, преодил 1 4,282 4.54 12.06.2016
375 Ергенлак е мамо пашалак 1 8,497 4.75 02.11.2009
376 Есен дојде, војници одат 1 11,253 4.13 25.10.2012
377 Ете мајко решив да се женам 1 6,046 4.22 21.06.2022
378 Ете така дедо Димо 2 9,790 4.56 09.06.2009
379 Жал за Деспина 5 49,933 4.66 26.03.2010
380 Жал за старото огниште 1 2,338 4.50 07.12.2019
381 Жалајте ми мајки 1 2,784 3.50 19.03.2018
382 Жали горо, жали сестро 2 11,646 4.24 11.06.2009
383 Жали моме, да жалимо 2 9,440 3.80 20.05.2009
384 Жална мајка 1 10,366 4.47 03.10.2009
385 Жената е зло без кое не се може 1 5,536 3.33 23.04.2015
386 Жени ме мамо, жени ме 3 12,827 3.94 02.11.2009
387 Жени се Радо 3 14,984 4.33 31.03.2011
388 Животе мој 2 11,472 4.85 19.08.2009
389 Жировницо пуста останала 2 26,415 4.42 31.01.2013
390 За арменско 1903 година 1 4,413 4.54 15.11.2019
391 За баба Ефтимица 1 8,925 4.14 19.08.2009
392 За Зарина 6 15,026 4.65 28.10.2009
393 За Карпош војвода 1 6,634 4.20 17.04.2014
394 За кого ти цути Дано лицето 9 18,957 4.52 19.08.2009
395 За Крушевската Република 2 17,663 4.52 03.10.2009
396 За Фросина 8 21,905 4.68 28.10.2009
397 Заблеала калеш овца 1 1,639 3.50 05.03.2023
398 Заблеало рудо јагне 2 17,266 4.75 22.05.2009
399 Заветна 8 41,347 4.48 03.04.2022
400 Зажни Јано 1 4,718 4.00 27.10.2016
401 Зајди, зајди јасно сонце 16 44,052 4.42 28.10.2009
402 Заљубив едно младо девојче 1 8,785 4.33 28.10.2009
403 Заљубив мале три моми 4 4,768 4.50 21.02.2017
404 Заљубил Димо три моми 1 10,097 3.83 20.04.2009
405 Замолил Стојан мајка си 1 8,883 4.50 19.08.2009
406 Запеала Љуба од градина 1 9,517 4.55 19.08.2009
407 Запеало славеј пиле 2 6,748 4.82 07.04.2013
408 Запеј генерацијо 1 2,239 4.33 10.08.2020
409 Запеј песна Македонко 1 11,822 4.50 28.10.2009
410 Запејте песна другари 1 11,002 4.25 10.05.2011
411 Запејте сите ангели 2 13,229 4.35 15.12.2014
412 Заплакала ми гората 1 1,970 3.80 08.12.2020
413 Заплакало е Мариово 9 40,332 4.39 28.10.2009
414 Запри, запри виолино 2 12,350 4.73 02.06.2013
415 Зар има лек за вљубени 1 10,545 4.23 31.05.2011
416 Засвири една наша Милане 1 1,758 4.50 01.05.2020
417 Засвирил Стојан 5 11,434 4.58 19.10.2011
418 Заспала Јана, Јанинка 4 11,026 4.40 28.10.2009
419 Заспало девојче на бистро изворче 1 5,306 4.33 28.01.2013
420 Зачукале дајрињата 1 2,471 4.50 14.04.2018
421 Зачукале тапаните 6 11,435 4.68 19.08.2009
422 Збогум земјо убавице 1 1,989 3.71 07.12.2019
423 Збогум мајко, јас отидов 4 13,485 4.44 09.06.2009
424 Збогум Румелија 1 1,504 3.80 29.07.2022
425 Збогум, збогум 1 1,620 4.50 03.04.2022
426 Земај ми го мили тате она девојче 1 8,367 4.67 19.08.2009
427 Земи нож прободи ме 1 8,635 3.47 03.10.2009
428 Земи оган запали ме 1 3,599 3.71 14.02.2021
429 Земјо Македонска 9 72,496 4.43 27.10.2009
430 Зете, мили зете 1 12,434 3.73 14.04.2018
431 Зора се зори 1 5,626 4.10 26.06.2015
432 Зората се зазори 2 3,085 4.40 08.04.2018
433 Зошто ме мачиш судбино клета 1 5,762 4.75 06.09.2014
434 Зошто ми се срдиш либе 6 16,372 4.19 19.08.2009
435 Зошто си ме мајко родила 5 19,782 4.40 28.10.2009
436 Зумбај, зумбај 1 7,909 4.05 14.04.2013
437 Зурли трештат на сред село 12 25,485 3.87 19.08.2009
438 Ѕвонче ѕвони 4 1,115 4.20 09.04.2023
439 И ние сме деца на Македонија 7 65,381 4.56 28.10.2009
440 И таму е мојата родина 2 19,455 4.60 29.10.2009
441 И три години станаа 4 11,119 4.19 12.08.2009
442 И ќе дојде време 1 11,112 4.06 12.08.2009
443 Ивано, Иванке 1 3,222 4.00 07.04.2018
444 Ивано, Иванке, лична реканке 1 2,257 4.00 13.07.2019
445 Играле баби по месечина 1 7,040 4.41 02.08.2012
446 Играле, играле девојчиња 1 4,331 4.50 04.10.2014
447 Идам, не идам 2 3,233 3.90 14.04.2019
448 Иде моме од бањата 1 777 4.00 27.08.2023
449 Иди ја мамо посакај 1 7,941 3.64 12.08.2009
450 Из долу иде 9 1,751 4.50 13.10.2021
451 Извикна Јана провикна 2 8,869 4.67 29.10.2009
452 Извикна Стојан, провикна 1 1,305 4.33 24.09.2021
453 Излегов да се прошетам 2 6,530 4.50 06.10.2013
454 Излегов да се прошетам 2 9,597 3.71 29.10.2009
455 Излегов да се прошетам, мамо 1 4,637 4.25 06.10.2013
456 Излегов да се разшетам 1 4,760 4.00 06.10.2013
457 Излегол Дејан војвода 2 11,854 4.62 04.09.2011
458 Излегол Јане Сандански 10 14,619 4.17 29.10.2009
459 Излегол невен Пејо 6 7,585 4.58 16.07.2014
460 Излегу да се рашетам 1 1,842 4.33 23.12.2020
461 Излези Видо мори, чудо да видиш 6 15,205 4.23 12.10.2009
462 Излези моме на чардакот 1 7,750 4.00 08.06.2009
463 Излези моме Русанке 2 7,769 3.71 12.08.2009
464 Излези, стара мајко 5 11,398 4.57 22.05.2009
465 Изникна ми бадем дрво 5 9,944 4.06 01.03.2011
466 Изникнало криво крувче медено 4 13,797 4.45 22.12.2012
467 Илија ќе оди в' туѓина 1 4,514 2.50 16.04.2014
468 Илино моме убаво 1 7,406 4.00 15.09.2014
469 Илчовице млада невесто 2 18,837 4.12 02.11.2009
470 Имал попот магаренце 1 6,107 3.80 07.08.2014
471 Имала мајка девет сина 5 28,443 4.52 19.06.2010
472 Имам момче како лешник 1 2,482 3.50 14.04.2018
473 Ино моме веселино 1 9,143 4.00 28.10.2009
474 Испрати ме мајко до станица 1 2,423 4.60 29.09.2019
475 Ја го љубим Тетоо 1 3,596 4.50 01.10.2019
476 Ја излези Ѓурѓо 10 96,574 4.49 19.11.2010
477 Ја излези либе на пенџере 4 11,256 4.63 02.11.2009
478 Ја излези стара мајко 13 31,705 4.44 29.10.2009
479 Ја излези стара мајко 1 719 4.25 25.12.2023
480 Ја пратиле Панда 1 2,108 4.00 15.09.2019
481 Јадна Доца леб месила 3 11,872 3.83 22.05.2009
482 Јана грло заболело 2 9,995 4.20 02.11.2009
483 Јана е шума градила 2 6,933 3.62 17.05.2015
484 Јана мајка луто колне 2 9,131 4.18 02.11.2009
485 Јана мома 1 7,023 4.29 14.04.2013
486 Јаничари одат, мамо 3 11,025 3.80 11.04.2012
487 Јанка низ гора врвеше 3 3,878 4.00 01.12.2017
488 Јанке ле Јанке убава 6 12,206 4.05 02.11.2009
489 Јано Јановице, каде ти е Јане? 3 4,903 4.56 30.08.2016
490 Јано ле, Јано ле 1 5,138 4.64 25.02.2015
491 Јано мори, Јанинке 1 4,997 4.38 25.09.2019
492 Јано мори, Јано леле, севдалино 12 39,480 4.51 19.08.2009
493 Јано, Јанке Кумановке 4 14,365 4.33 27.10.2009
494 Јано, Јанке Трипатанке 1 4,093 4.00 01.07.2016
495 Јас бев млада мома убава 1 796 3.00 23.07.2023
496 Јас кога бев овчарче 2 8,294 4.80 12.08.2009
497 Јас Методи Патче од Охрида 1 16,327 4.66 29.10.2009
498 Јас си го сакам нано 2 9,423 3.95 02.11.2009
499 Јас си појдов во Битола 2 8,841 3.75 22.05.2009
500 Јас сум едно младо бакалџиче 3 2,355 4.75 26.08.2021
501 Јас сум мома охриѓанка 2 15,739 4.31 27.10.2009
502 Јас сум мома пак мома 3 8,441 4.85 02.11.2009
503 Јас сум несреќница 3 10,844 4.52 12.08.2009
504 Јас сум чисто Македонче 3 12,406 4.52 10.08.2014
505 Јас те пратив на вода Калино 5 12,377 4.52 19.08.2009
506 Јасна Месечина 1 1,018 4.00 05.03.2023
507 Јоване море, Јоване 5 21,040 4.64 02.06.2013
508 Јовано, Јованке 41 79,849 4.29 29.10.2009
509 Јулија 1 5,700 3.20 13.12.2014
510 Јунак свири на тамбура 1 1,922 3.50 04.08.2021
511 Ка се заљубиле до две луди млади 2 9,466 4.13 17.09.2012
512 Каде се чуло, видело 1 8,503 4.86 01.03.2014
513 Каде се чуло, видело 2 951 3.00 09.07.2023
514 Каде се чуло, мамо, видело 2 10,267 4.67 29.10.2009
515 Каде си тргнала Кито 3 11,282 4.60 19.08.2009
516 Каде си тргнало абре бај Постоле 4 13,798 4.73 02.11.2009
517 Каде сте, Македончиња? 3 26,076 4.43 11.06.2009
518 Каде ќе идеш, Еленко дадо 3 996 3.00 11.02.2023
519 Кажи Анѓо мори 2 5,927 4.70 07.01.2014
520 Кажи Васке Евдова 7 11,134 4.22 22.05.2009
521 Кажи Епсо Димушева 4 10,501 4.32 11.06.2009
522 Кажи Јано, кажи душо 8 13,686 4.27 29.10.2009
523 Кажи кажи Донке 1 8,482 4.42 03.01.2010
524 Кажи ми, кажи Катинке 7 11,812 4.30 19.08.2009
525 Кажи облаче ле бело 4 25,890 4.12 13.12.2012
526 Кажи Рајне, кажи душо 8 16,085 4.62 29.10.2009
527 Кажи, кажи либе Стано 8 15,030 4.67 17.11.2009
528 Кажи, кажи ќерко 2 2,466 4.40 07.01.2020
529 Кај си мајко да ме видиш 1 9,324 4.67 08.04.2010
530 Какво чудо големо 3 2,895 4.63 12.10.2019
531 Како да ти речам мила остани 2 11,021 4.69 04.12.2016
532 Како пиреј 1 4,349 4.82 19.06.2017
533 Како што е таа чаша 9 17,148 4.49 02.11.2009
534 Калеш Дончо 5 13,839 4.70 29.10.2009
535 Калино ќерко, Калино 1 8,527 4.33 08.06.2009
536 Каљо ле, Каљо Калино 1 492 3.00 17.04.2024
537 Каљо, Калино девојче 6 11,485 4.63 29.10.2009
538 Камбани бијат сред Баница 1 3,333 4.00 19.12.2019
539 Капитан болен лежи 1 5,354 4.22 30.03.2015
540 Каранфил невесто мори 3 10,611 4.44 29.10.2009
541 Каранфилке моме 1 2,199 4.50 22.07.2019
542 Каранфило филфило 9 19,370 4.53 03.01.2010
543 Каранфилче девојче 12 7,362 4.69 09.04.2013
544 Кате лично девојче 1 8,947 4.25 03.01.2010
545 Кате, Кате лично моме 3 12,042 4.32 19.08.2009
546 Кате, Катерина 1 6,402 3.80 24.01.2015
547 Кате, Катерино 1 2,330 4.50 29.08.2023
548 Катерино кротко јагне 3 10,214 4.20 31.10.2010
549 Катерино моме 13 13,933 3.89 12.03.2020
550 Каул се фатиле момче и девојче 3 4,066 4.63 07.01.2019
551 Киниса да ода о В'мбел на гости 3 10,910 4.60 04.01.2019
552 Киниса моме на вода 4 7,940 4.47 24.04.2014
553 Киниса Стојанка 1 1,034 4.67 25.10.2022
554 Кинисав да одам 1 9,139 4.38 12.08.2009
555 Кинисала Роса ју планина 3 9,512 4.36 01.04.2009
556 Кинисало Грче јабанџиче 1 4,059 4.40 31.01.2015
557 Кинисало малој моме 1 4,815 4.09 20.05.2017
558 Кинисуе Стојан во планина 1 7,920 4.25 08.06.2009
559 Кирајџиче, јабанџиче 6 10,832 4.81 19.08.2009
560 Кирјана вино продава 3 32,806 4.20 11.01.2013
561 Китен ми, китен девере 1 8,294 3.67 02.10.2012
562 Китка ми шарена 7 4,928 4.29 06.06.2020
563 Китче ми падна 5 3,175 3.79 21.04.2020
564 Кичевјани, московјани 2 13,482 4.90 04.09.2011
565 Кога војници тргнавме 6 11,769 4.37 29.10.2009
566 Кога падна на Пирина 8 38,377 4.49 28.10.2009
567 Кога се мажеше што ти се чинеше 4 10,521 4.17 17.11.2009
568 Кога си бев јас работник 2 1,290 3.33 12.09.2022
569 Кога си бевме мали 3 11,446 4.44 17.11.2009
570 Кога си тргнав во туѓина 6 16,331 4.37 17.11.2009
571 Кога тргнав Цвето 8 40,753 4.26 17.11.2009
572 Кога ќе те жениме Дамјане 1 17,329 4.32 11.06.2018
573 Кој ти ги даде тие црни очи 2 9,036 4.50 29.08.2012
574 Кој ти го тури, жено 1 9,429 3.94 05.12.2014
575 Кој што ме чуе да пеам 5 15,342 4.49 17.11.2009
576 Коледа леда 1 13,786 3.65 28.10.2009
577 Коледица 2 16,065 4.40 28.10.2009
578 Колку е мачно, ем жално 1 614 4.00 30.12.2023
579 Кондисал Ајрадин паша 3 12,945 4.65 29.10.2009
580 Коња водам Анѓе 2 11,035 4.33 11.06.2009
581 Коња ковит млад јуначе 2 769 3.00 27.08.2023
582 Костадине, море мили сине 4 3,352 4.00 14.06.2019
583 Коце берберот - чалгаџијата 3 17,228 4.16 04.04.2011
584 Кочани, мој роден крај 1 3,208 4.44 16.08.2019
585 Крај Вардара високи баири 1 8,620 4.40 09.06.2009
586 Крај Вардара двајца седевме 1 2,855 4.67 18.11.2017
587 Крај Вардара седеше 2 12,471 3.53 17.11.2009
588 Крај селото мамо 1 1,824 3.50 24.04.2021
589 Крени глава Кузмане 1 2,416 4.50 06.04.2018
590 Крушево абер пристигна 5 30,913 4.57 28.10.2009
591 Кукавица кука 1 782 3.00 11.06.2023
592 Куќа имам на Пелистер 3 24,502 4.42 20.04.2011
593 Куќи и дворој испустени 2 2,239 4.50 06.06.2020
594 Кучињата лаат, пазарџии идат 1 11,356 4.78 29.10.2009
595 Лажи, лажи Вере 7 18,294 4.50 29.10.2009
596 Лазаре, Лазаре 1 8,236 4.36 04.12.2014
597 Лазарополе, таму најгоре 1 16,269 4.03 27.09.2019
598 Легна си мама, легна и тате 4 1,389 4.22 30.08.2022
599 Легнала Дана 5 7,801 4.71 13.12.2012
600 Легнала Ѓурѓа на рамно гумно 2 4,995 4.56 16.04.2014
601 Легнала мома заспала 1 1,152 3.00 19.11.2022
602 Легнала мома, заспала 1 5,262 4.25 29.11.2013
603 Легнало лудо, заспало 1 2,616 3.00 28.02.2018
604 Легнало моме заспало 1 9,177 4.82 17.11.2009
605 Легнало Родне 3 10,130 4.75 20.03.2011
606 Лежал е Стојан 1 3,355 4.50 22.02.2016
607 Леле Димче трчај лажи 1 7,779 3.57 11.06.2009
608 Леле Јано 5 11,329 4.24 22.05.2009
609 Леле с'нце, леле глава 1 4,689 4.50 14.02.2013
610 Лен садила мома 3 4,254 3.57 26.04.2016
611 Ленка 1 11,580 4.26 02.04.2014
612 Ленка пиши бела книга 2 9,784 4.33 17.11.2009
613 Лено ле, Лено 1 5,374 4.57 09.05.2015
614 Лено, Лено, Ленче 1 6,415 3.90 15.05.2014
615 Лено, Ленче 1 17,902 4.62 15.05.2014
616 Ленче битолчанче 1 3,217 4.00 16.04.2016
617 Ленче болно лежи 5 10,383 4.30 17.11.2009
618 Ленче бре душо 4 10,979 4.67 17.11.2009
619 Ленче бре душо, слана е паднала 1 2,635 3.67 15.04.2018
620 Леонид со мајка вечера 1 2,898 4.33 12.11.2017
621 Лерин, Костур распеани 1 2,374 4.50 21.09.2020
622 Леринските села 2 6,854 4.22 22.10.2014
623 Лешочкиот манастир 5 17,332 4.65 28.10.2009
624 Либе ле, либе убаво 4 5,925 4.75 09.04.2013
625 Либе, ако дојдеш 3 8,869 4.78 22.05.2009
626 Либето војник ми отиде 2 1,719 3.00 29.09.2019
627 Лидуду, лидуду 1 2,686 3.00 07.04.2018
628 Лилјано моме 13 13,286 4.16 02.08.2012
629 Лилјано моме убаво 14 15,192 4.68 19.08.2009
630 Лилјано моме, Лилјо убаво 1 3,002 4.71 11.06.2018
631 Лино моме Лино 2 11,040 4.64 17.11.2009
632 Лино мори лична севдалино 1 1,904 4.50 03.09.2019
633 Лисаво 2 5,361 4.25 25.09.2015
634 Лихнида кајче веслаше 5 47,982 4.31 03.07.2012
635 Лична валандовчанка 1 9,302 4.40 17.11.2009
636 Лична Јовано 1 891 4.00 20.01.2024
637 Лична Мара меанџика 1 4,215 4.60 16.07.2014
638 Лична мома скопјанка 3 4,421 4.38 01.12.2017
639 Лична Фатима 2 2,418 4.50 22.05.2020
640 Лично моме, битолчанче 3 2,118 4.67 23.05.2020
641 Луди бре Гоно 1 1,453 3.50 28.07.2021
642 Лудо младо сон засонило 3 3,566 4.14 11.02.2019
643 Лулела е Јана 2 9,544 4.60 19.08.2009
644 Љубев едно лудо младо 1 663 4.78 21.01.2024
645 Љубеле се двајца млади 5 9,982 4.54 19.08.2009
646 Љубеше ме мила мајко убава Елена 1 9,119 4.57 09.06.2009
647 Љубинке моме убаво 1 7,856 3.71 17.11.2009
648 Љубов голема 1 36,862 4.32 16.11.2011
649 Магдо мори Магдалено 3 12,649 4.75 02.11.2009
650 Маго, Маго вакло пиле 1 759 3.50 23.04.2023
651 Маж ми е генерал 1 10,175 4.12 29.10.2009
652 Мајка (песна за Лерин) 1 6,032 4.69 09.12.2019
653 Мајка има едно чедо 1 11,036 4.61 04.09.2011
654 Мајка ми купила шарени чорапи 1 6,630 4.72 08.03.2015
655 Мајка на Марика думаше 11 27,490 4.53 27.10.2009
656 Мајсторе, мајсторе 7 19,290 4.77 29.06.2011
657 Македонија 1 10,932 4.71 02.11.2009
658 Македонијо жална ле мајко 1 9,624 4.18 02.11.2009
659 Македонијо, земјо родена 1 576 4.50 21.03.2024
660 Македонка 1 11,765 4.53 01.04.2009
661 Македонки билбилјанки 3 23,143 4.81 02.11.2009
662 Македонски ергени 1 1,374 4.50 06.03.2022
663 Македонско да заиграме 1 1,392 4.67 31.12.2022
664 Македонско девојче 15 58,100 4.21 27.10.2009
665 Македонче, соколе 1 661 4.63 07.04.2024
666 Малихери пукаја 2 10,985 4.79 19.08.2009
667 Малките моми 4 11,066 4.09 08.06.2009
668 Малој моме цвеќе брало 2 10,009 4.78 28.10.2009
669 Мамо кој чука на порти 6 15,124 4.57 02.11.2009
670 Мара охриѓанка 1 8,815 4.80 29.10.2009
671 Маре мори Маре 2 9,537 4.00 02.11.2009
672 Мари Димано, џан Димано 3 3,959 4.75 03.12.2015
673 Марие дилбер бела Марие 10 16,607 4.75 02.11.2009
674 Марие млада невесто 5 21,388 4.67 27.10.2009
675 Марика мома убава 5 14,101 4.25 29.09.2009
676 Марика на стол седеше 2 8,960 4.00 04.06.2009
677 Марике мори, бела вардарке 1 4,628 4.25 31.07.2014
678 Мариче ле, лично, девојче 6 11,735 4.86 19.08.2009
679 Мариче, црно косиче 1 4,582 4.50 28.04.2013
680 Маро, Марике, фидан бојлике 2 10,486 4.63 04.06.2009
681 Маро, Мацо 1 464 3.00 22.04.2024
682 Махмут се спрема за турско 5 1,756 4.33 19.11.2022
683 Маце, маце, тече вода студена 4 11,290 4.75 19.03.2011
684 Машала 1 21,680 4.32 04.01.2014
685 Ме сакаа двајца тројца 2 6,715 4.55 29.08.2012
686 Меани, меани 2 15,187 4.57 29.09.2009
687 Меани, пусти меани 1 779 3.00 09.07.2023
688 Мелнишката мома 2 2,023 4.00 20.06.2020
689 Менвај куме прстени 2 4,412 4.33 10.07.2014
690 Мерак имав да те земам 1 1,147 4.33 06.03.2022
691 Мери Томчо сто драм алва 3 9,807 4.07 29.10.2009
692 Месечино мајрудо 1 686 3.00 03.09.2023
693 Месила баба зелникот 2 1,957 4.33 21.09.2021
694 Ми го затвориле младиот Јорданчо 4 10,541 3.70 29.10.2009
695 Ми излегла Евда низ чаршија 1 12,180 4.46 29.09.2009
696 Ми се собрале 12 другара 1 2,508 3.80 15.04.2018
697 Ми се собрале ваке-таке 2 6,677 4.52 10.12.2012
698 Ми тргнала Кира 1 3,855 4.50 03.04.2015
699 Мила мајко мојто либе 1 8,536 4.44 29.09.2009
700 Мила мајко што ме роди толку сиромав 6 12,317 4.42 19.08.2009
701 Мила Македонијо 1 8,037 4.95 19.06.2017
702 Милето на Џајкови 2 8,398 3.40 29.09.2009
703 Милице, моја Милице 1 1,477 3.60 21.02.2023
704 Милка болна легнала 1 10,500 4.44 15.10.2009
705 Милкано моме мори 1 9,323 2.83 08.06.2009
706 Мило Јане, мило добро 1 994 3.00 15.04.2023
707 Мирјано моме Мирјано 3 9,090 4.50 29.09.2009
708 Мирка на Гинови 1 3,831 4.75 25.09.2017
709 Митра делија коња јахаја 6 11,518 4.17 18.05.2010
710 Митра мома поповата 1 10,606 4.24 22.05.2009
711 Митра низ двори шеташе 2 6,636 4.67 23.02.2014
712 Митре Влао, тешко ранет 1 8,965 4.50 01.04.2009
713 Митревица чакалката 1 1,841 4.00 26.01.2020
714 Митро ле, Митро 1 4,365 4.80 22.11.2017
715 Митро моме 1 9,544 4.47 11.06.2009
716 Млада невеста под врба седи 2 545 4.00 28.12.2023
717 Млада чорбаџијке 1 4,021 4.50 02.06.2014
718 Многу мерак имам бабо 4 27,477 4.57 04.03.2011
719 Многу ми го фалат, бабо 4 11,427 4.50 11.06.2009
720 Модерна си имам жена 1 9,707 4.53 20.04.2011
721 Може ли цвеќе без вода 2 9,964 4.57 29.09.2009
722 Мој роден крај 1 23,170 4.01 29.09.2009
723 Мојта свадба без песна ќе биде 2 7,166 4.50 23.04.2013
724 Моли се на бога Севде 6 1,274 3.00 07.02.2023
725 Молитва 1 1,129 4.00 05.03.2023
726 Молитва 2 10,474 4.47 14.04.2014
727 Мома крај извор седеше 2 9,276 4.50 29.10.2009
728 Мома оди за вода 6 27,752 4.52 22.05.2009
729 Мома седи на чардакот 3 8,320 4.44 28.01.2014
730 Мома солунчанка 1 3,354 4.40 28.09.2017
731 Мома уф зандана 1 7,277 4.67 08.01.2010
732 Моме оди на вода 2 10,610 4.46 29.09.2009
733 Моме оди низ ливада 2 2,227 4.33 12.05.2021
734 Моме седи на пенџере 5 9,855 3.88 29.09.2009
735 Моме стое во ливади 10 6,539 4.45 16.04.2014
736 Момите мамо, момите 1 11,534 4.68 02.11.2009
737 Момченце и момиченце 1 8,594 4.60 08.04.2010
738 Мора доста оде Кито моме 2 1,829 4.50 14.02.2021
739 Море абер дојде Ајше 4 14,875 4.87 12.10.2009
740 Море дојде време 2 7,929 2.95 29.10.2009
741 Море доста оде, доста шета 1 8,570 4.73 11.06.2009
742 Море доста оди Ѓорѓи 2 682 3.00 07.04.2023
743 Море зедов жена многу млада 1 2,594 4.33 06.04.2018
744 Море леже Ѓуро в зандани 1 1,098 2.00 06.02.2022
745 Море Максим има лоша жена 3 3,506 4.57 07.04.2018
746 Море моме седмојанче 1 8,249 4.25 11.06.2009
747 Море пофали се 2 587 3.00 05.11.2023
748 Море расти, расти ти малој моме 1 792 3.00 05.03.2023
749 Море сокол пие вода на Вардарот 27 43,579 4.72 29.10.2009
750 Море три години Стамбол го шетав 4 12,213 4.40 11.06.2009
751 Море чичо рече (Пајдушко) 6 16,875 4.63 22.05.2009
752 Море што си бевме големото друштво 3 15,160 3.95 27.12.2009
753 Мори Анчо Милојчина 3 4,710 4.50 18.02.2013
754 Мори Вано, лична Вано 1 2,853 4.33 01.12.2017
755 Мори деј Невено, невен душо 2 2,953 4.80 07.10.2018
756 Мори моме 1 1,301 4.17 25.09.2022
757 Мори моме Магде 6 14,679 4.47 27.10.2009
758 Мори моме Солуненке 2 1,877 4.33 17.07.2021
759 Мори моме, малој моме 2 7,181 4.43 02.06.2013
760 Мори моме, што не дојдеш 1 8,293 4.60 20.05.2009
761 Мори момиченце малечко 1 9,093 4.54 27.03.2010
762 Мори ој невесто 1 1,712 4.00 23.12.2020
763 Мори сваќе 2 3,316 4.71 06.04.2018
764 Мори чупи костурчанки 5 20,885 4.53 31.03.2009
765 Мост ми ѕидат девет мајстори 8 13,798 4.47 29.10.2009
766 На врата стои дос 2 8,183 4.67 20.05.2009
767 На гости ти дојдов, Кито 4 5,787 4.71 16.04.2014
768 На кого е црна жената 3 3,211 4.50 07.04.2018
769 На сред село едно дрво 1 10,953 4.05 29.09.2009
770 На сред село тапан бие 1 9,044 4.40 23.09.2012
771 На сред село чешма шарена 6 23,431 4.36 15.10.2012
772 На срце ми лежи мила мамо 9 20,038 4.57 29.09.2009
773 На срце ми стар мерак лежи 1 944 4.25 24.02.2024
774 На Струга дуќан да имам 19 27,353 4.30 29.09.2009
775 На тумба Турци 2 2,427 4.20 24.12.2020
776 На четврти мај Гоце загина 1 14,389 4.28 16.07.2014
777 Над Пирина јасно сонце 1 4,204 4.00 22.02.2016
778 Назад Калино моме 11 66,231 4.51 22.05.2009
779 Наздрави за љубов 1 26,314 4.13 02.05.2020
780 Нани, нани Димче 1 9,460 4.12 08.06.2009
781 Направило моме ладна меана 2 9,081 4.50 29.09.2009
782 Нарача Митра порача 1 2,969 4.40 08.04.2018
783 Народ се собрал 1 8,191 4.09 24.06.2012
784 Народе Македонски 6 27,965 4.38 28.10.2009
785 Нарочува бело Менде, порочува 4 15,206 4.61 11.06.2009
786 Наум и Деспина 4 2,333 4.60 12.09.2022
787 Нашето село рано вечерало 1 6,443 3.89 30.01.2014
788 Наши моми убави 1 1,830 4.17 01.12.2019
789 Не виткај се Софче 6 15,433 4.29 29.09.2009
790 Не задевај се, мори Вендо 7 3,869 3.80 14.04.2018
791 Не заминувај, не ме оставај 1 3,082 4.25 18.11.2017
792 Не кажувај либе добра ноќ 6 29,425 4.55 27.10.2009
793 Не кани ме 2 15,059 4.23 18.08.2013
794 Не лажете се другарки 2 11,956 4.57 29.09.2009
795 Не лудувај Јоване 1 2,316 4.60 10.04.2020
796 Не ме жално гледај, мајко 1 4,409 4.50 19.07.2014
797 Не ми го лажи Ѓорѓи Марето 7 11,287 4.13 08.06.2009
798 Не ми седи коконо 2 9,771 4.50 29.09.2009
799 Не оди моме крај брегот 3 4,364 3.75 03.01.2016
800 Не оди Сефер село Карбуница 1 9,400 4.57 08.06.2009
801 Не пиј Недо рујно вино 1 6,542 4.73 02.12.2011
802 Не плачете стари мајки 1 8,885 4.70 03.04.2010
803 Не плачи Лено мори 4 9,923 4.14 08.06.2009
804 Не плачи мајко, не жали 1 1,127 4.00 23.07.2023
805 Не плачи мајко, не жали 2 11,213 4.49 27.09.2016
806 Не плачи мило либе, не жали (Параходот) 15 19,337 4.62 27.10.2009
807 Не плачи Стано мори 5 1,605 4.00 18.07.2022
808 Не претезај 1 3,905 4.00 16.04.2014
809 Не прибирај мила мамо стројници 1 8,853 4.20 29.09.2009
810 Не русај, прусај 2 4,263 4.17 21.08.2015
811 Не се бели Маре мори не се црви 7 18,282 4.32 29.09.2009
812 Не се карај, стара ле мајко 1 1,833 4.33 31.05.2020
813 Не се кревај на големо 2 8,217 4.67 19.08.2009
814 Не се фаќај Доне, Донке 6 17,700 4.40 29.09.2009
815 Не седи Расим распашан 1 5,199 4.83 03.10.2014
816 Не си го продавај Кољо чифликот 14 25,172 4.37 27.10.2009
817 Не стој Доне, Донке 7 25,158 4.31 29.10.2009
818 Не сум вечерало 2 2,727 3.00 07.04.2018
819 Невен китка 2 1,461 4.38 17.07.2021
820 Невено мори, Невено 1 10,185 4.41 02.12.2011
821 Невеста жито требеше 1 6,622 4.27 30.01.2014
822 Невеста иди од вода 1 5,585 4.20 02.12.2011
823 Невеста платно ткаеше 2 4,630 4.60 19.07.2014
824 Невесто калеш мори убава 8 14,282 4.73 29.09.2009
825 Невесто лична калеша 4 10,846 4.50 29.09.2009
826 Невесто црвен трендафил 4 9,216 4.36 01.08.2012
827 Недалеку од Воден града 1 11,275 4.61 29.09.2009
828 Недо ле, арна девојко 3 5,878 4.67 23.09.2014
829 Нејќум, нејќум 1 2,526 3.75 14.04.2018
830 Нека чукаат тапаните 1 6,593 4.10 08.11.2016
831 Нели си пусто свршеница 1 2,236 3.50 07.04.2018
832 Нели сторивме вера и клетва 3 8,360 4.50 19.08.2009
833 Нели ти реков моме Донке 5 10,313 4.40 29.09.2009
834 Нели ти реков не оди боса 2 10,986 4.67 19.03.2011
835 Нели ти стига мојата младост 1 3,114 4.71 23.10.2022
836 Немам мило, немам драго 3 10,768 3.82 29.10.2009
837 Немој ме, мила мамо, луто да колнеш 2 9,187 4.14 19.08.2009
838 Нешо пиле 2 5,027 3.80 16.04.2014
839 Нешто ќе те питам, бабо 6 38,030 4.22 05.06.2016
840 Ни јадеме, ни пиеме 2 4,256 4.71 15.09.2014
841 Ни прела гора, ни ткала 3 12,957 4.63 11.06.2009
842 Низ двори се шета мома Катерина 5 14,761 4.29 28.10.2009
843 Низ корија зелена босо моме шета 10 13,286 4.56 29.09.2009
844 Низ Петлец идат трима војводи 1 2,934 4.83 11.06.2019
845 Ника, Ника Марика 1 12,487 4.82 04.05.2020
846 Никнало цвеќе шарено 4 15,467 4.42 19.08.2009
847 Нико, Нико меанџико 5 19,356 4.58 04.06.2009
848 Облак се вие, орлите пиштат 2 13,496 4.40 19.08.2009
849 Облога се фаќат момче и девојче 4 4,727 4.13 19.07.2014
850 Ова е село 1 3,655 4.00 09.08.2016
851 Овчар свири мамо 1 3,390 4.00 18.11.2017
852 Огин го гори Брезово 9 16,267 4.62 29.10.2009
853 Огледала се Ангелина 1 4,245 4.50 16.04.2014
854 Огреала месечина 8 13,786 4.06 28.10.2009
855 Огреала месечина шеќерна 2 6,438 4.54 30.11.2011
856 Од Битола до Вевчани 4 11,067 4.39 29.10.2009
857 Од Битола појдов 5 8,913 4.53 09.04.2013
858 Од бога дадено 1 4,513 4.50 07.06.2015
859 Од врв Пирин Планина 3 15,834 4.61 29.10.2009
860 Од гранка, в' гранка 2 7,372 4.56 02.12.2011
861 Од каде си малој моме 1 3,087 4.43 19.06.2017
862 Од кога е зора зазорила 1 9,202 3.50 22.05.2009
863 Од љубов не се бега 1 12,925 4.31 06.10.2013
864 Од тебе коса ми побеле 1 1,607 4.20 14.01.2023
865 Од умот се поизгубив 8 18,644 4.67 29.10.2009
866 Одам, одам мајчице 1 8,404 4.50 29.10.2009
867 Одамна ли си моме калуѓерица 3 2,608 4.00 06.03.2019
868 Оди бре либе 1 4,943 4.31 31.10.2012
869 Оди ѕвездо 1 16,795 4.78 15.11.2018
870 Оди Тодоро в' градина 2 1,164 4.71 20.08.2022
871 Одиш ти 1 8,437 4.40 29.10.2009
872 Одоздола иде ќелавиот паша 1 5,980 4.00 02.12.2011
873 Ожени ме мамо, женет да одам 1 10,425 4.57 19.08.2009
874 Ожени се, мили сине 1 7,287 4.89 29.11.2013
875 Оздола иде едно лудо младо 1 517 4.00 18.11.2023
876 Оздола идет еден млад војвода 1 9,912 4.60 29.10.2009
877 Ој бербери, мајстори 1 1,186 4.00 23.01.2022
878 Ој Вардаре македонски 10 31,758 4.31 29.09.2009
879 Ој винце, винце 1 10,194 4.44 08.06.2009
880 Ој девојче ран бел мој 2 15,011 4.41 08.05.2009
881 Ој девојче, бело и црвено 6 16,862 4.80 29.09.2009
882 Ој девојче, девојче 9 24,467 4.42 04.06.2009
883 Ој Досто, Досто 1 4,933 4.63 28.04.2013
884 Ој зелено, Зеленико 4 5,650 4.20 03.10.2014
885 Ој ѕвездо, ѕвездо 1 4,073 4.76 20.01.2016
886 Ој јаворе, ти јаворе 6 6,672 4.39 18.07.2014
887 Ој Јано, Јано 6 37,964 4.45 11.06.2009
888 Ој Јоване 1 2,096 4.33 24.12.2020
889 Ој кажи, кажи моме Калино 5 9,171 3.86 08.05.2009
890 Ој Коруне 1 1,141 4.33 10.07.2022
891 Ој љубов, љубов 4 14,432 4.59 29.10.2009
892 Ој Месечино, новино 2 9,004 4.71 04.06.2009
893 Ој мори Дано, Дандано 1 381 3.00 02.05.2024
894 Ој овчарче 7 10,184 4.37 29.09.2009
895 Ој природо вечна убавице 6 15,962 4.40 29.09.2009
896 Ој Стојане, мој комшија 1 5,403 3.52 04.02.2014
897 Ој Суто мори, Султано 1 1,446 3.50 20.06.2021
898 Ој ти дедо Геро 1 3,405 4.17 15.04.2018
899 Ој ти моме лудо ли си 4 8,985 4.50 29.09.2009
900 Ој ти моме, малој моме 4 10,758 4.53 29.10.2009
901 Ој ти момче охриѓанче 16 20,791 4.14 07.10.2016
902 Ој ти пиле 8 13,483 4.50 22.05.2009
903 Ој, додоле 1 10,010 4.20 14.05.2013
904 Ој, Јеленчице 2 6,391 4.50 02.12.2011
905 Ој, Прилепе граде 1 7,100 4.29 19.07.2014
906 Ој, ти Пацо Дреновчанке 2 10,962 4.69 29.09.2009
907 Ојде дедо во градина 2 9,416 4.67 29.09.2009
908 Омарно жешко сонце 1 8,399 4.38 12.08.2009
909 Онаа страна оган гори 1 6,472 4.69 19.01.2013
910 Ор невесте Стојанице 11 15,822 4.44 18.01.2015
911 Орал дедо 1 3,193 4.25 07.04.2018
912 Ордан седи на кулата 7 14,318 4.38 19.08.2009
913 Ори Анче бело и црвено 1 10,007 4.07 16.08.2011
914 Ори Јано, сокол Јано 2 3,030 4.50 28.01.2018
915 Оро се вие крај манастирот 6 15,059 4.79 29.09.2009
916 Остана Ратка млада удовица 3 6,095 4.40 31.07.2014
917 Останал Кољо сираче 6 5,873 4.27 13.12.2012
918 Останала жена удовица 1 5,003 3.94 31.07.2014
919 Отвори ми бело Ленче 10 33,290 4.18 26.04.2010
920 Отвори ми кузум Лено 1 3,898 4.71 11.11.2016
921 Отвори си ширум порти 1 4,212 4.50 31.07.2014
922 Отврли си бело Ленче дулачето 1 8,015 4.40 29.09.2009
923 Отиде Панда на гости 2 2,008 4.00 15.09.2019
924 Отидов в село Долнени 1 10,480 4.53 29.08.2011
925 Отишла Љуба кај тетка је 2 5,325 4.40 18.02.2013
926 Отишло е мало моме 2 6,670 4.45 06.12.2011
927 Оф бре, Стојане 3 8,661 4.62 01.12.2011
928 Оф либе, млада ме разболе 1 3,619 4.30 19.07.2014
929 Оф, оф, аман 1 15,382 4.50 11.02.2010
930 Оф, што сум далеку од тебе Македонијо 1 6,809 4.18 19.07.2014
931 Оф, што сум толку далеку 1 7,961 4.57 09.04.2013
932 Охрид, Охрид 1 10,149 4.28 09.06.2009
933 Охрид, Охрид убав мил 2 21,584 4.18 29.10.2009
934 Павле ми пие 9 23,408 4.60 13.12.2012
935 Пак сум пијан 1 2,323 3.80 20.06.2020
936 Пара бери киселец 9 21,788 4.55 29.10.2009
937 Пелин ми се пољуљава 3 9,437 4.78 29.09.2009
938 Песна ви пеам Македонци 1 15,328 4.37 29.10.2009
939 Песна за Арсо војвода 1 9,355 4.27 12.08.2009
940 Песна за бабата Митра 2 6,785 3.77 23.02.2014
941 Песна за Дејан војвода 1 9,521 4.16 12.08.2009
942 Песна за Деспина 7 37,813 4.46 27.10.2009
943 Песна за Ѓорѓи Сугаре 1 8,322 3.95 03.12.2014
944 Песна за Караџата 1 11,462 4.63 12.08.2009
945 Песна за Крсте војвода 1 11,665 4.69 12.08.2009
946 Песна за Лазар Поптрајков 1 9,968 4.50 12.08.2009
947 Песна за Марко Лерински 2 12,936 4.52 09.09.2011
948 Песна за Никола Бадев 1 5,459 4.85 31.07.2014
949 Песна за Овчарани 1 7,251 4.57 08.02.2016
950 Песна за раѓањето на Гоце 2 24,971 4.22 31.07.2014
951 Песна за Самуил 2 13,536 4.15 06.10.2014
952 Песна за селото Буф 1 6,852 3.41 31.07.2014
953 Песна за Сирма војвода 2 7,581 4.00 20.03.2018
954 Песна за Скопје 2 16,790 3.96 09.06.2009
955 Песна за Скопје 1 19,657 3.74 29.09.2009
956 Песна за солунските атентатори 1 6,805 4.47 28.09.2016
957 Песна за Стив Наумов 1 8,206 3.95 15.05.2014
958 Песна за Чакаларов 6 15,772 4.65 12.08.2009
959 Песна за Ченто 3 6,666 4.73 04.02.2013
960 Песно моја 1 5,131 4.75 25.03.2016
961 Петлите пеат, зора се зори 6 16,092 4.18 19.08.2009
962 Петре гајдаџијата 1 6,353 4.33 06.12.2011
963 Петро ле, пиле шарено 7 9,267 4.18 24.02.2012
964 Петро, Петролинко, гиздава девојко 2 4,055 4.25 16.04.2014
965 Пијан идам мајко 1 7,984 4.33 29.10.2009
966 Пијан идам од града 5 5,534 4.67 18.04.2016
967 Пилето ми пее 7 18,097 4.44 29.09.2009
968 Писмо 1 3,154 4.70 06.02.2020
969 Писмо дојде од Солуна града 1 3,434 4.60 22.09.2017
970 Питат ме, мамо, в село момите 1 11,406 3.92 05.09.2010
971 Планино, Пирин Планино 1 10,856 4.13 16.09.2009
972 По горите македонски 3 10,934 4.58 29.10.2009
973 По друм одам мајче 14 51,330 4.30 16.09.2009
974 По пат одам, за пат прашам 8 19,501 4.44 16.09.2009
975 По поле одат аргати 3 7,409 4.33 30.05.2014
976 Повеќе не ми доаѓај 1 2,800 4.33 18.11.2017
977 Погана 5 16,214 4.47 04.02.2013
978 Погинал Стојан, загинал 2 9,243 4.00 07.09.2011
979 Погледни Цвете, погледни 1 8,315 4.43 10.05.2011
980 Подај моме рака ти 1 10,817 4.81 11.06.2009
981 Подигни си мило либе бело крпе 1 7,812 3.86 16.09.2009
982 Подигни си, бре невесте дулачето 5 10,431 4.57 19.08.2009
983 Подранила Цена 2 8,679 3.87 16.09.2009
984 Позив дојде војник да одам 1 7,630 4.00 12.08.2009
985 Позив за војник 1 1,508 4.00 29.09.2019
986 Поле широко 2 7,814 4.41 06.12.2011
987 Поленка чукај на порти 2 843 2.00 16.04.2023
988 Поминаа луди млади години 1 8,101 3.60 28.10.2009
989 Помниш ли, либе Тодоро 8 17,513 4.64 18.05.2010
990 Помолила бога Маца 4 2,798 4.33 01.05.2020
991 Попадна слана по поле 1 2,824 4.33 06.04.2018
992 Посеал дедо леа босилок 1 3,127 3.50 02.10.2017
993 Посеала баба 4 14,421 4.60 22.05.2009
994 Послушајте патриоти 7 28,433 4.50 28.10.2009
995 Пофали се шеинче терзиче 1 532 4.00 05.11.2023
996 Пошла мома на вода 1 10,668 4.69 16.09.2009
997 Празник љубовен 1 4,986 4.60 28.04.2013
998 Праша ли Тинке мајка ти 6 14,398 4.52 16.09.2009
999 Пријди, дојди Елено моме 1 2,397 4.00 07.10.2018
1000 Прилепските ергени 1 10,045 3.81 11.06.2009
1001 Провикнала е Драганка 2 9,721 4.43 16.09.2009
1002 Проклета да е Австралија 3 15,196 4.44 28.10.2009
1003 Проклета судбино 1 9,030 4.80 20.04.2011
1004 Проклето да е, приклето 1 2,015 3.00 08.04.2018
1005 Промени се, Суте 2 5,735 4.20 23.01.2012
1006 Променила ми се Пандура девојка 6 7,753 4.42 13.06.2013
1007 Прошета се Јовка Кумановка 15 53,370 4.52 01.10.2009
1008 Прошетал Димчо, рашетал 3 8,063 4.31 31.10.2012
1009 Прошетала се Калина 1 739 4.33 01.10.2023
1010 Проштевај мајко 1 789 3.00 09.07.2023
1011 Прстен ми падна Нешо 5 14,898 4.77 13.10.2009
1012 Пуста била мамо Америка 1 447 2.00 25.12.2023
1013 Пуста младост 10 13,859 4.63 20.04.2009
1014 Пусти мерак Ратке 3 17,102 4.52 17.09.2019
1015 Пусти ти биле меаните Иле 5 12,827 4.36 05.03.2018
1016 Пушти ја, Лело мори, Тодорка 1 6,152 4.67 25.01.2012
1017 Радост на мајка донеси 2 5,476 3.83 24.03.2017
1018 Разболе ми се Калина 2 3,918 4.75 16.06.2017
1019 Разболе се Ирина мома 4 9,679 4.20 09.06.2009
1020 Разболе се младо Македонче 10 10,158 4.43 16.09.2009
1021 Разболел ми се левенди Ѓуро 3 12,416 4.69 21.11.2011
1022 Разболела се Ленка Пингова 6 17,221 4.66 29.10.2009
1023 Развивај горо зелена 4 8,226 4.65 22.11.2011
1024 Развивај горо зелена 3 5,904 3.84 22.11.2011
1025 Развивај горо зелена 1 4,145 3.44 22.11.2011
1026 Развивај горо зелена 1 5,748 3.65 23.11.2011
1027 Развивај горо, горо зелена 1 8,015 3.75 22.05.2009
1028 Развила гора зелена 1 9,455 4.56 13.08.2009
1029 Разграни гранка маслинка 1 2,904 4.50 11.04.2017
1030 Рајна на пенџере седеше 1 8,467 4.60 16.09.2009
1031 Рајна на порти стоеше 1 8,332 4.67 12.10.2009
1032 Рано ранила Петкана 2 4,304 4.33 31.10.2014
1033 Расплакал се стар бел дедо 3 9,221 4.45 20.04.2009
1034 Распукај срце 1 3,431 4.00 19.03.2020
1035 Расцвети верна љубов во народот 1 8,566 4.73 12.08.2009
1036 Река газит малој моме 3 18,750 4.56 11.06.2009
1037 Решив да си се оженам 1 4,320 4.67 03.10.2014
1038 Решил чичо да се жени 2 7,510 4.40 06.06.2012
1039 Роден, роден крај 3 22,741 3.78 29.10.2009
1040 Русе ле моме убаво 2 14,444 4.16 28.01.2013
1041 С' каменички фрлат мамо 8 11,456 4.67 16.09.2009
1042 Сè заради друг 2 5,664 3.90 04.02.2013
1043 Саде ти се чудам Цвето 2 11,201 4.79 16.09.2009
1044 Садила Димка босилче 1 5,200 4.54 13.12.2012
1045 Садила Јана 2 18,337 4.31 16.09.2009
1046 Садила мома 3 1,514 4.60 13.10.2021
1047 Садило моме 1 3,500 4.29 15.04.2018
1048 Сакам да си само моја 1 5,214 4.50 18.02.2013
1049 Сакам да сум крај тебе 1 3,122 4.31 18.05.2020
1050 Сал си одам, сал си питам 1 9,446 4.71 16.09.2009
1051 Сал ти ле се најде бабо 1 1,422 4.00 17.07.2021
1052 Сама мома во планина 1 5,920 3.55 06.09.2012
1053 Само за тебе 1 636 4.00 17.03.2024
1054 Саноќ ле Надо 3 16,274 4.51 16.09.2009
1055 Саноќ ми билбил пропеа 4 14,224 4.79 29.10.2009
1056 Саноќ седам Трено 6 16,938 4.38 29.10.2009
1057 Сардисал аскер делчева чета 3 2,061 4.77 25.04.2022
1058 Свадба голема 2 38,218 4.66 13.12.2014
1059 Свадба македонска 3 21,833 4.41 02.06.2013
1060 Свадба се прави в' Скудриње село 1 1,259 4.33 19.11.2022
1061 Свадба тиквешка 1 4,838 4.00 27.09.2016
1062 Свадбарска 1 2,652 4.00 28.11.2019
1063 Свекрвице мори 1 4,657 3.25 18.02.2013
1064 Свирете ми другари 2 12,775 4.15 02.01.2013
1065 Свирете ми тамбури 1 4,209 4.31 23.03.2020
1066 Свршена Спаса побегна 1 379 4.60 02.05.2024
1067 Се запали пиле Трено 5 13,654 4.30 16.09.2009
1068 Се навали Шар Планина 7 21,974 4.35 29.10.2009
1069 Се наљутил Димчо 1 1,861 3.00 20.06.2020
1070 Се посврши азган Мара 2 7,668 4.31 13.10.2011
1071 Се посврши сербез Донка 5 20,337 4.29 13.08.2009
1072 Се решив да се женам 3 15,061 4.88 16.09.2009
1073 Се свалила Митра долу во градина 1 7,720 4.14 22.05.2009
1074 Се скарале, се степале 1 10,264 4.53 08.06.2009
1075 Се смеат мамо, се смеат 1 8,799 4.44 16.09.2009
1076 Се собрале комитите 3 20,321 4.38 13.08.2009
1077 Се собрале сватовите, румбаба 2 6,443 4.58 10.09.2015
1078 Севдалино, малој моме 5 16,090 4.37 16.09.2009
1079 Севдалино, севдо моја најголема 1 1,203 3.50 19.11.2022
1080 Севделинке малој моме 1 1,462 4.67 19.07.2021
1081 Седенка се збира 2 10,594 4.29 29.10.2009
1082 Седна баба да вечера 2 25,057 4.27 11.06.2009
1083 Седнал Марко малку да вечера 1 4,685 4.71 06.09.2014
1084 Седнал ми Џемо 6 6,946 3.56 04.10.2014
1085 Седнала Ратка да ткае 1 1,300 4.33 26.06.2021
1086 Сеј со здравје севдо моја 1 7,982 4.60 12.08.2009
1087 Секој сака мома убава 1 3,183 4.09 23.10.2019
1088 Селвие, сен ѓузел 3 22,078 4.43 16.09.2009
1089 Серенада 1 23,999 4.45 19.05.2010
1090 Сестра моли брата за вечера 6 21,958 4.52 28.10.2009
1091 Си заљуби Џефа 5 8,997 4.76 15.10.2016
1092 Си заљубив едно моме 1 2,899 4.00 06.04.2018
1093 Си заљубив едно моме 14 22,334 4.59 27.10.2009
1094 Си поминав покрај Битола 1 7,580 4.33 16.09.2009
1095 Си приготвив јас отрови 1 7,548 4.60 16.09.2009
1096 Си тргнала Гина мома 1 1,047 4.00 06.08.2022
1097 Синојка ми дојде 1 4,348 4.50 18.02.2013
1098 Синоќа дојдов од гурбет 3 9,310 4.59 07.09.2011
1099 Сирак се Стојан разболел 3 7,897 4.67 16.09.2009
1100 Сите девојчиња 6 16,297 4.54 16.09.2009
1101 Сите момчиња дојдоја 2 4,142 4.60 06.09.2014
1102 Сите си појдоа мамо 1 1,338 4.60 22.09.2021
1103 Ситна ми роса зароси 5 773 4.00 09.12.2023
1104 Скопје, Скопје 2 2,447 3.89 24.09.2019
1105 Славеј пее на трендафил 1 8,592 4.30 08.06.2009
1106 Славеј пее на трендафил 2 3,978 4.67 09.04.2013
1107 Славеј песна запејало 1 8,638 4.68 06.09.2014
1108 Славеј пиле рано пее 3 10,151 4.13 28.10.2009
1109 Славен Пирин недогледен 1 2,004 4.75 15.04.2020
1110 Слага се с'лнце да зајде 3 9,159 4.87 31.10.2010
1111 Слегло моме во градина 2 8,208 3.83 28.10.2009
1112 Слегов долу во визбата 4 10,766 4.39 09.06.2009
1113 Служба служи млади Димитрија 1 4,259 4.50 26.04.2014
1114 Слушај бре кралу 1 25,567 4.21 22.05.2010
1115 Слушам кај шумат шумите 7 50,219 4.44 28.10.2009
1116 Слушни ме мајко стара 1 23,519 4.48 23.02.2014
1117 Смилево славно в' оган гори 3 14,731 4.38 12.08.2009
1118 Смилјана ми се армаса 4 3,091 4.67 11.02.2019
1119 Сношти го видов убавото Стојне 11 14,683 4.59 11.06.2009
1120 Сношти е Јана 1 5,623 4.14 17.08.2014
1121 Сношти излегов на балкон Ленче 1 701 3.00 23.07.2023
1122 Сношти минав крај рајската градина 7 14,222 4.57 16.09.2009
1123 Сношти минав покрај вази 9 30,712 4.60 27.10.2009
1124 Сношти минав покрај ваш'то порте 3 9,892 4.79 16.09.2009
1125 Сношти појдов мила мамо 2 8,352 4.41 22.12.2012
1126 Сношти поминав мамо, заминав 1 1,489 4.40 04.08.2021
1127 Сношти поминав, заминав покрај битолските касарни 5 18,482 4.57 16.09.2009
1128 Сношти сакав да ти дојдам 8 31,419 4.38 16.09.2009
1129 Сношти си минав, мамо 1 5,613 3.57 22.11.2011
1130 Сношти си мори мамо отидов 4 2,574 4.33 06.04.2018
1131 Сношти си поминав покрај ваш'то порте 1 8,316 4.78 16.09.2009
1132 Сношти те Маре мори сонував 2 4,337 4.33 30.09.2017
1133 Сношти те Маре сонував 1 5,689 4.00 25.11.2013
1134 Сношти те пратив на вода ќерко 5 11,730 4.59 19.05.2010
1135 Сношти ти дојдов на гости 2 4,803 4.36 16.06.2014
1136 Со јаболко фрли 2 14,025 4.54 07.09.2011
1137 Со маки сум се родила 21 39,082 4.83 16.09.2009
1138 Собрале ми се 1 5,899 4.33 01.12.2011
1139 Собрале ми се набрале 4 14,140 4.84 28.10.2009
1140 Собрале ми се набрале нашите лични ергени 1 2,045 4.00 26.07.2020
1141 Собрале ми се сватови 1 9,034 4.29 29.10.2009
1142 Сокол ми лета високо 10 14,465 4.59 13.08.2009
1143 Сон сонила Орданица 4 14,584 4.61 04.06.2009
1144 Сон сонував либе ле 1 2,309 4.43 12.12.2019
1145 Сонцето трепи, разгрева 1 1,364 4.00 11.05.2022
1146 Софка на татко 2 15,598 4.44 10.09.2015
1147 Спрема се Младен, спрема се 2 8,264 4.71 08.06.2009
1148 Спремај ми, спремај либе коња дорија 2 4,201 4.25 23.09.2014
1149 Среќата со пари не се купува 5 31,344 4.34 16.09.2009
1150 Срце ме боли ќе умрам 6 16,726 4.61 13.08.2009
1151 Стамено, моме мори, црна черешо 1 3,186 4.50 24.03.2017
1152 Станала рано Босилка 4 5,579 3.50 24.04.2015
1153 Станало лудо рано в' недела 1 1,210 4.00 24.09.2021
1154 Станвај Донке, станвај пиле 7 12,111 4.66 29.10.2009
1155 Стани запали Тинке борина 1 9,423 4.35 16.09.2009
1156 Стани ми Геле, Ангеле 1 9,379 4.43 29.10.2009
1157 Стани ми Ленче, отвори 1 7,661 4.40 29.10.2009
1158 Стани моме да заиграш 11 34,518 4.38 27.10.2009
1159 Стани Станке 2 10,118 4.83 29.10.2009
1160 Стани, стани, другар Алексовски 1 1,463 2.60 24.09.2021
1161 Стар бел дедо овци пасе 3 8,859 4.46 25.01.2012
1162 Стари баби 1 7,826 4.15 04.01.2014
1163 Стариот јоргован 1 6,159 4.05 05.08.2013
1164 Стариот фенер 1 2,703 3.25 02.05.2020
1165 Старото огниште 1 1,648 4.33 05.12.2019
1166 Стој, почекај либе 1 1,607 3.00 16.04.2020
1167 Стојан заправил воденица 1 4,328 4.33 06.09.2014
1168 Стојан ми болен легаја 1 821 4.00 09.09.2023
1169 Стојан на Станка думаше 1 4,430 4.80 06.09.2014
1170 Стојан си стадо пасеше 2 7,725 4.92 14.04.2013
1171 Стојана мајка учеше 2 5,255 4.71 14.02.2013
1172 Стојане море Стојане 2 9,858 4.20 12.08.2009
1173 Стојане море, Стојане 1 5,608 4.33 01.12.2011
1174 Стојане, дилбер море Стојане 1 3,105 4.33 03.01.2016
1175 Стојане, луда делијо 1 3,927 4.00 18.07.2014
1176 Стојане, македонски војводо 1 3,565 4.71 03.01.2016
1177 Стојне бре, моме кочанско 2 4,718 3.92 16.04.2014
1178 Стојне бре, Стојне 1 9,119 4.33 08.06.2009
1179 Стојне ле, Стојне 1 957 3.00 23.07.2023
1180 Стојне ле, Стојне невесто 1 4,448 4.50 14.02.2013
1181 Стојне ле, Стојне невесто 3 7,207 4.42 05.08.2013
1182 Стојне црнаок невесто 1 1,208 4.25 04.01.2022
1183 Стојне црноок невено 3 497 4.00 30.12.2023
1184 Стојне, млада меанџико 1 5,837 4.62 20.02.2012
1185 Стори ми абер Божано 1 4,862 4.22 14.04.2013
1186 Сторил ниет зајко, зајко кокорајко 8 64,183 4.16 28.10.2009
1187 Стројник ќе те пратам бабо 1 5,064 4.33 14.02.2013
1188 Струмица, Струмица 1 5,947 4.13 23.05.2014
1189 Судбо моја 13 19,820 4.56 12.12.2012
1190 Судбо моја 1 9,432 4.57 09.06.2009
1191 Сулејман ага 3 9,513 4.50 13.08.2009
1192 Сулејман седит на кулата 2 14,032 4.35 11.06.2009
1193 Сум прошетало мори Ѓурѓе 2 8,810 3.82 11.06.2009
1194 Сум се родил мераклија 2 11,798 4.80 13.08.2009
1195 Т’мна м’гла по полето 1 8,662 3.50 04.06.2009
1196 Тага за роден крај 1 2,245 3.75 18.04.2020
1197 Тажна Калинка седеше 1 9,098 4.27 11.06.2009
1198 Тако ти Бога, девојко 1 3,168 4.59 22.11.2020
1199 Таму далеку вода ми дотече 6 9,859 4.72 09.06.2009
1200 Таму далеку на Балканот 2 637 4.00 24.02.2024
1201 Таму долу Битола 5 7,226 4.17 06.09.2014
1202 Таму долу крај Белото Море 1 2,202 4.78 11.04.2020
1203 Таму долу криволачко 1 9,913 4.47 28.10.2009
1204 Таму ле мајко близу Битола 3 14,383 4.47 29.10.2009
1205 Таму негде леринско 1 2,825 4.36 03.11.2019
1206 Тапан чука мила мамо 1 931 3.75 04.02.2024
1207 Татко 1 2,697 3.80 19.06.2022
1208 Татковино Југославијо 2 11,293 3.57 16.09.2009
1209 Твојте очи Лено мори 13 51,076 4.53 22.12.2012
1210 Те видов тебе и се заљубив 8 28,495 4.46 27.10.2009
1211 Те кажувает бре, Илиној моме 6 15,045 4.51 11.06.2009
1212 Те сакам песно македонска 1 11,955 4.35 28.10.2009
1213 Те сретнав либе, пресретнав 1 2,976 4.63 28.11.2019
1214 Тељал личи катил Ѓорѓи 1 908 4.60 05.07.2023
1215 Темен се облак зададе 1 15,890 4.88 24.06.2012
1216 Темен се облак зададе 1 6,859 4.61 24.06.2012
1217 Темна е магла паднала 1 4,945 4.00 10.09.2015
1218 Темна е магла паднала 3 4,400 4.38 04.12.2016
1219 Тешка беше нашата разделба 8 20,245 4.51 16.09.2009
1220 Тешка борба 1 2,520 4.29 28.04.2020
1221 Ти донесов млада невеста 1 17,321 4.20 22.03.2015
1222 Ти земјо наша Македонијо 1 2,343 3.00 11.04.2020
1223 Ти ли се најде Лено мори 5 8,165 4.40 16.04.2014
1224 Ти не знаеш момче 1 7,908 4.73 29.10.2009
1225 Ти се армаса 2 7,406 4.89 31.01.2015
1226 Ти се колнам, Македонијо 1 2,216 4.75 19.01.2021
1227 Ти си Биљана најубава 1 8,380 4.00 16.09.2009
1228 Ти си моме идеално 2 11,055 4.52 12.08.2009
1229 Ти фрлије Јано ефтирије 2 3,873 4.67 01.07.2016
1230 Тимин ага иде од Дабиља 1 891 3.80 10.01.2023
1231 Тинка иди од Битола 1 8,629 4.14 16.09.2009
1232 Тихо Мирка си заспала 8 12,936 4.71 12.10.2009
1233 Тодоро, либе Тодоро 1 5,400 4.25 21.02.2013
1234 Топови грмат, земјата трештит 1 4,650 4.77 31.10.2014
1235 Трба трби Гевгелија 3 23,942 4.60 28.10.2009
1236 Тргна ми Донка да оди 1 8,165 4.20 29.10.2009
1237 Тргна ми Ленка 3 8,672 4.50 25.09.2015
1238 Тргна ми Стојна за вода 1 2,585 4.60 06.04.2018
1239 Тргнала ми Рума мома 8 11,321 4.10 03.10.2009
1240 Тргнала Тода мома за вода да оди 1 7,859 4.50 04.06.2009
1241 Тргнало ми лудо младо 6 15,150 4.41 29.10.2009
1242 Три биљбиља појет 2 11,047 4.90 20.04.2009
1243 Три години болен лежам 7 16,056 4.71 16.09.2009
1244 Три години јас те чекам 3 5,649 4.10 19.01.2014
1245 Три години Кате болен лежав 9 16,474 4.53 16.09.2009
1246 Три години либе се сакавме 2 10,634 4.53 16.09.2009
1247 Три години се љубевме 8 14,834 4.58 03.10.2009
1248 Три години сејмен шетав 2 9,558 4.69 09.06.2009
1249 Три години станаа 16 25,788 4.58 18.03.2011
1250 Три години, лудо, болна лежам 1 5,723 4.50 02.01.2013
1251 Три години, мори Дано 1 3,312 4.22 19.06.2017
1252 Три невесте тикве брале 5 28,695 4.26 16.09.2009
1253 Три пати поминав 1 8,196 4.00 03.10.2009
1254 Тропнало оро 1 5,407 4.00 09.08.2016
1255 Туѓа си бескрајно 1 24,943 4.27 20.03.2018
1256 Туѓина пуста далечина 1 14,297 4.36 22.03.2015
1257 Туѓината пуста да остане 8 32,600 4.52 09.06.2009
1258 Турци во село слегоа 1 3,056 4.50 28.09.2017
1259 Ќе одам стара мајко 3 12,011 4.20 04.09.2010
1260 Ќе ти дојдам вечер 1 31,243 4.29 09.03.2023
1261 Ќе ти дојдам на Велигден 1 2,635 4.25 29.04.2020
1262 Ќе ти купам широк фустан Зуице 3 4,733 4.50 30.05.2014
1263 Ќе ти умрам мамо 3 9,259 4.80 28.10.2009
1264 У вој двор 1 1,616 4.60 23.12.2020
1265 У Шлегово куќа шимширова 1 6,840 4.24 27.01.2012
1266 Убаво Македонче 1 8,942 4.22 16.09.2009
1267 Узреала бела пченица 1 3,747 4.80 27.10.2016
1268 Умреја батко Ѓорѓија 7 2,907 3.57 12.06.2022
1269 Урва Фанка 4 11,371 4.16 31.03.2009
1270 Усни румени 1 5,860 4.75 21.02.2013
1271 Успала се мома Сирма 1 4,487 4.38 14.02.2013
1272 Учи ме мајко, карај ме 14 62,833 4.32 27.10.2009
1273 Учи ме мила мајко, карај ме 1 10,876 4.26 22.05.2009
1274 Фанче ојде во Калишта 2 11,128 4.29 29.10.2009
1275 Фати се Бое на оро 4 12,214 4.43 25.11.2013
1276 Фатила зима 3 19,015 3.36 29.10.2009
1277 Фато мори душманке 6 24,298 4.42 29.10.2009
1278 Ферман дојде од Стамбола 7 14,495 4.48 02.11.2009
1279 Филизој моме, Филизо 6 34,818 4.46 11.06.2009
1280 Филка мома моле бога 4 20,803 4.46 06.10.2009
1281 Царот неготински 4 958 3.67 14.04.2024
1282 Цвета мома убава 2 11,203 4.46 04.06.2009
1283 Цвете мило 1 2,123 3.50 21.07.2019
1284 Цветините очи черешови 11 18,469 4.52 29.10.2009
1285 Цвеќе цутеше 1 3,147 4.50 14.04.2018
1286 Цела тајфа бевме Лино 1 3,711 4.50 01.05.2020
1287 Целувај ме мило либе 1 8,421 4.43 09.06.2009
1288 Ценив се у попа 4 16,440 4.71 22.05.2009
1289 Црна се чума зададе 13 28,972 4.61 28.10.2009
1290 Црнеј горо, црнеј сестро 1 11,213 4.63 29.10.2009
1291 Црно му било пишано на Александар Турунџе 10 13,676 4.28 28.10.2009
1292 Цутела е ружа 3 2,305 4.00 14.04.2019
1293 Чапкан Димчо 1 7,169 4.57 18.02.2012
1294 Чедо си ми, мило си ми 1 3,801 4.50 12.11.2017
1295 Чекај животе 1 2,065 4.50 25.12.2022
1296 Челник Пејо 1 2,778 4.67 18.02.2018
1297 Черешна се од корен корнеше 5 21,530 4.19 04.06.2009
1298 Четворица комити 2 14,997 4.71 28.10.2009
1299 Четворица кумити 2 12,841 4.91 09.06.2009
1300 Чије е оној моме 2 9,418 4.75 22.05.2009
1301 Чифте, чифте пајтонлари 5 39,190 4.55 29.10.2009
1302 Чува мајка до две лути ќерки 1 4,910 4.00 14.02.2013
1303 Чудила се мила мама 2 8,814 4.29 12.08.2009
1304 Чуј ги куме свирачите 2 20,286 4.36 11.04.2015
1305 Чуј, бледи докторе 4 84 4.00 11.06.2024
1306 Чукав, чукав мале 1 5,232 4.33 18.02.2013
1307 Чула баба разбрала 4 17,866 4.46 29.10.2009
1308 Чупче од онака 6 10,657 4.86 22.05.2009
1309 Џан џигер Магдо 5 5,514 4.71 18.02.2013
1310 Шетал дедо крај река 1 1,079 4.00 12.06.2022
1311 Шеќерино малој моме 3 7,296 4.84 18.02.2013
1312 Шо ми се забави Тино 1 409 4.33 17.12.2023
1313 Што да правам, што да чинам 12 23,307 4.76 16.09.2009
1314 Што е лудо сон сонило 2 7,315 4.75 09.11.2011
1315 Што е Скопје пусто останало 1 2,823 4.50 28.02.2018
1316 Што е чудо станало 3 4,109 4.25 10.07.2018
1317 Што имала к'смет Стамена 17 29,150 4.66 16.09.2009
1318 Што ја нема Цвета мома 5 14,727 4.13 04.06.2009
1319 Што кучиња лајат, моме Елено 6 5,659 4.44 06.09.2014
1320 Што ми е лепо, убаво 1 9,272 4.41 22.05.2011
1321 Што ми е мерак полјак да бидам 5 21,115 4.58 08.06.2009
1322 Што ми е мило ем драго мамо 3 12,299 4.85 29.10.2009
1323 Што ми е мило ем драго на Којник дуќан да имам 5 12,411 4.19 02.11.2015
1324 Што ми е мило мамо 5 15,251 4.35 16.09.2009
1325 Што ми омилело 1 11,524 4.57 01.03.2011
1326 Што може љубовта 1 9,859 4.14 10.05.2011
1327 Што не спиеш, лично либе 1 6,677 4.50 18.12.2012
1328 Што се срамиш калеш Кирчо 2 10,016 4.00 16.09.2009
1329 Што се чуло нане 4 14,576 4.61 29.10.2009
1330 Што си заљубив едно момиче 1 3,878 4.38 01.07.2016
1331 Што си ми сине весело 1 8,158 4.38 02.04.2014
1332 Што си налутено либе 7 5,962 4.00 19.01.2013
1333 Што си поминав и се прелагав 1 8,417 4.43 03.10.2009
1334 Што си толку, Лено, гајлелија 6 7,954 4.71 15.09.2014
1335 Што ти текна, Јано, да побегнеш 1 11,740 4.20 07.09.2011
1336 Што ќе правиме, чиниме 1 7,628 4.25 08.06.2009
1337 Што убаво носат партизаните 1 1,440 4.33 22.09.2021
1338 Штом ноќта помине 1 39,931 4.51 31.03.2012
1339 Штом тебе те видов јас се заљубив 4 4,253 4.14 29.07.2022