Македонијо, земјо родена

Македонијо, земјо родена наша
о, да знаеш колку жалиме
за нашите убавини,
за нашите браќа, сестри.

Ох, ох Македонијо,
ох, ох земјо родена.

Може дека сме толку далеку
од тебе, од нашите мили деца,
дење-ноќе си плачиме
за нашиот мил роден крај.

Ох, ох Македонијо,
ох, ох земјо родена.

Кога од тебе се одделивме ние
многу солзи проронивме,
но солзите не пресекнаа
и љубовта за наш роден крај.

Ох, ох Македонијо,
ох, ох земјо родена.

Дал' ќе дојде ден пак да дојдиме ние,
да се видиме со наш'те деца,
да запееме, да заиграме
и да умреме, да не жалиме.

Ох, ох Македонијо,
ох, ох земјо родена.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Васка Илиева - Македонијо, земјо родена

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Васка Илиева