Songs by number of audio samples

Macedonian folk songs

The table below lists songs published on Pesna.org.

# Title Audio samples Popularity Rating Added on
1 Јовано, Јованке 41 78,964 4.29 29.10.2009
2 Море сокол пие вода на Вардарот 27 43,088 4.73 29.10.2009
3 Елено ќерко, Елено 24 33,053 4.39 29.10.2009
4 Ајде слушај, слушај калеш бре Анѓо 23 23,664 4.74 27.10.2009
5 Со маки сум се родила 21 38,816 4.83 16.09.2009
6 Дафино вино црвено 19 39,437 4.41 27.10.2009
7 На Струга дуќан да имам 19 27,220 4.30 29.09.2009
8 Ајде дали знаеш, паметиш Милице 17 29,446 4.54 28.10.2009
9 Што имала к'смет Стамена 17 28,954 4.66 16.09.2009
10 Зајди, зајди јасно сонце 16 43,712 4.44 28.10.2009
11 Ој ти момче охриѓанче 16 20,530 4.14 07.10.2016
12 Три години станаа 16 25,680 4.58 18.03.2011
13 Ах, каде е мојто либе 15 28,679 4.59 02.11.2009
14 Билјана платно белеше 15 36,676 4.36 27.10.2009
15 Македонско девојче 15 57,167 4.21 27.10.2009
16 Не плачи мило либе, не жали (Параходот) 15 19,201 4.62 27.10.2009
17 Прошета се Јовка Кумановка 15 53,054 4.52 01.10.2009
18 Лилјано моме убаво 14 15,130 4.68 19.08.2009
19 Не си го продавај Кољо чифликот 14 24,993 4.37 27.10.2009
20 По друм одам мајче 14 50,981 4.30 16.09.2009
21 Си заљубив едно моме 14 22,210 4.59 27.10.2009
22 Учи ме мајко, карај ме 14 62,404 4.32 27.10.2009
23 Антице џанам душице 13 16,637 4.59 28.10.2009
24 Битола, мој роден крај 13 33,801 4.30 02.11.2009
25 Ја излези стара мајко 13 31,510 4.43 29.10.2009
26 Катерино моме 13 13,468 3.89 12.03.2020
27 Лилјано моме 13 13,203 4.16 02.08.2012
28 Судбо моја 13 19,670 4.59 12.12.2012
29 Твојте очи Лено мори 13 50,724 4.53 22.12.2012
30 Црна се чума зададе 13 28,869 4.61 28.10.2009
31 Болен ми лежи Миле Поп Јорданов 12 21,884 4.43 28.10.2009
32 Да сум бистра вода 12 17,779 4.61 04.06.2009
33 Зурли трештат на сред село 12 25,278 3.90 19.08.2009
34 Јано мори, Јано леле, севдалино 12 39,178 4.51 19.08.2009
35 Каранфилче девојче 12 7,293 4.69 09.04.2013
36 Што да правам, што да чинам 12 23,176 4.76 16.09.2009
37 Бог да го бие тој Ибраим Оџа 11 19,613 4.48 12.10.2009
38 Мајка на Марика думаше 11 27,334 4.53 27.10.2009
39 Назад Калино моме 11 65,849 4.51 22.05.2009
40 Ор невесте Стојанице 11 15,711 4.44 18.01.2015
41 Сношти го видов убавото Стојне 11 14,615 4.59 11.06.2009
42 Стани моме да заиграш 11 34,115 4.38 27.10.2009
43 Цветините очи черешови 11 18,395 4.52 29.10.2009
44 Ајде вино пијам 10 19,802 4.25 28.10.2009
45 Излегол Јане Сандански 10 14,521 4.17 29.10.2009
46 Ја излези Ѓурѓо 10 95,832 4.48 19.11.2010
47 Марие дилбер бела Марие 10 16,564 4.75 02.11.2009
48 Моме стое во ливади 10 6,479 4.45 16.04.2014
49 Низ корија зелена босо моме шета 10 13,208 4.56 29.09.2009
50 Ој Вардаре македонски 10 31,509 4.29 29.09.2009
51 Отвори ми бело Ленче 10 33,030 4.22 26.04.2010
52 Пуста младост 10 13,811 4.63 20.04.2009
53 Разболе се младо Македонче 10 10,102 4.43 16.09.2009
54 Сокол ми лета високо 10 14,383 4.59 13.08.2009
55 Црно му било пишано на Александар Турунџе 10 13,624 4.28 28.10.2009
56 Ајде ред се редат мале 9 20,148 4.41 02.11.2009
57 Ацано млада невесто 9 14,420 4.27 28.10.2009
58 Бело лице љубам јас 9 31,697 4.49 02.11.2009
59 Билбил пее во планина 9 20,548 4.83 29.10.2009
60 Бог да бие Русе твојта мајка 9 31,555 4.63 29.10.2009
61 Девојче, девојче 9 10,416 3.94 15.11.2011
62 Дејгиди луди млади години 9 29,860 4.30 02.11.2009
63 Ѓорушице, црно око 9 17,110 4.57 22.05.2009
64 Еј ридови, сини мориња 9 30,656 4.45 02.06.2013
65 За кого ти цути Дано лицето 9 18,842 4.52 19.08.2009
66 Заплакало е Мариово 9 40,168 4.39 28.10.2009
67 Земјо Македонска 9 72,064 4.43 27.10.2009
68 Из долу иде 9 1,707 4.50 13.10.2021
69 Како што е таа чаша 9 17,031 4.49 02.11.2009
70 Каранфило филфило 9 19,267 4.53 03.01.2010
71 На срце ми лежи мила мамо 9 19,927 4.57 29.09.2009
72 Огин го гори Брезово 9 16,220 4.62 29.10.2009
73 Ој девојче, девојче 9 24,047 4.41 04.06.2009
74 Павле ми пие 9 23,247 4.60 13.12.2012
75 Пара бери киселец 9 21,652 4.55 29.10.2009
76 Сношти минав покрај вази 9 30,543 4.60 27.10.2009
77 Три години Кате болен лежав 9 16,411 4.53 16.09.2009
78 А бре воденичаре 8 25,846 4.40 28.10.2009
79 Ако умрам ил' загинам 8 31,138 4.59 27.10.2009
80 Болен лежи катил Ѓорѓи 8 14,186 4.70 19.08.2009
81 Болен лежи млад Стојан 8 20,029 4.51 29.10.2009
82 Градел Илија манастир 8 23,334 4.73 19.08.2009
83 Давај ме мила мамо, давај ме 8 14,390 4.47 02.11.2009
84 Дувни ми бел ветре 8 4,973 4.53 19.04.2015
85 Ерген одев мајко 8 19,997 4.59 02.11.2009
86 За Фросина 8 21,789 4.68 28.10.2009
87 Заветна 8 38,826 4.49 03.04.2022
88 Кажи Јано, кажи душо 8 13,616 4.27 29.10.2009
89 Кажи Рајне, кажи душо 8 16,014 4.62 29.10.2009
90 Кажи, кажи либе Стано 8 14,942 4.67 17.11.2009
91 Кога падна на Пирина 8 38,080 4.49 28.10.2009
92 Кога тргнав Цвето 8 40,431 4.29 17.11.2009
93 Мост ми ѕидат девет мајстори 8 13,719 4.47 29.10.2009
94 Невесто калеш мори убава 8 14,209 4.73 29.09.2009
95 Огреала месечина 8 13,727 4.06 28.10.2009
96 Од умот се поизгубив 8 18,540 4.67 29.10.2009
97 Ој ти пиле 8 13,406 4.50 22.05.2009
98 По пат одам, за пат прашам 8 19,426 4.44 16.09.2009
99 Помниш ли, либе Тодоро 8 17,380 4.64 18.05.2010
100 С' каменички фрлат мамо 8 11,424 4.67 16.09.2009
101 Сношти сакав да ти дојдам 8 31,244 4.38 16.09.2009
102 Сторил ниет зајко, зајко кокорајко 8 63,774 4.16 28.10.2009
103 Те видов тебе и се заљубив 8 28,353 4.46 27.10.2009
104 Тешка беше нашата разделба 8 20,183 4.51 16.09.2009
105 Тихо Мирка си заспала 8 12,878 4.70 12.10.2009
106 Тргнала ми Рума мома 8 11,277 4.10 03.10.2009
107 Три години се љубевме 8 14,788 4.58 03.10.2009
108 Туѓината пуста да остане 8 32,473 4.52 09.06.2009
109 1762 лето 7 54,825 4.55 28.10.2009
110 Аир да не сториш мајко 7 14,452 4.76 09.06.2009
111 Ајде жалај ме, Малино 7 12,394 4.93 19.08.2009
112 Ајде сонце зајде 7 19,079 4.61 28.10.2009
113 Ајде, ајде моме Стојне 7 15,346 4.63 02.11.2009
114 Ако одам во Битола 7 52,748 4.50 13.08.2009
115 Бог да бие, Тино мори 7 14,988 4.39 22.05.2009
116 Врана коња јавам јас 7 32,615 4.42 19.08.2009
117 Девојче бело, црвено 7 22,643 4.29 29.10.2009
118 Една мома с' мајка е 7 11,070 4.21 29.10.2009
119 И ние сме деца на Македонија 7 64,811 4.56 28.10.2009
120 Кажи Васке Евдова 7 11,093 4.22 22.05.2009
121 Кажи ми, кажи Катинке 7 11,694 4.30 19.08.2009
122 Китка ми шарена 7 4,853 4.29 06.06.2020
123 Лажи, лажи Вере 7 18,166 4.50 29.10.2009
124 Мајсторе, мајсторе 7 19,165 4.77 29.06.2011
125 Не задевај се, мори Вендо 7 3,826 3.80 14.04.2018
126 Не ми го лажи Ѓорѓи Марето 7 11,225 4.13 08.06.2009
127 Не се бели Маре мори не се црви 7 18,162 4.32 29.09.2009
128 Не стој Доне, Донке 7 25,007 4.31 29.10.2009
129 Ој овчарче 7 10,119 4.35 29.09.2009
130 Ордан седи на кулата 7 14,249 4.38 19.08.2009
131 Песна за Деспина 7 37,664 4.48 27.10.2009
132 Петро ле, пиле шарено 7 9,215 4.14 24.02.2012
133 Пилето ми пее 7 17,993 4.44 29.09.2009
134 Послушајте патриоти 7 28,212 4.53 28.10.2009
135 Се навали Шар Планина 7 21,815 4.35 29.10.2009
136 Слушам кај шумат шумите 7 49,951 4.44 28.10.2009
137 Сношти минав крај рајската градина 7 14,152 4.57 16.09.2009
138 Станвај Донке, станвај пиле 7 12,050 4.66 29.10.2009
139 Три години болен лежам 7 15,970 4.69 16.09.2009
140 Умреја батко Ѓорѓија 7 2,840 3.57 12.06.2022
141 Ферман дојде од Стамбола 7 14,425 4.48 02.11.2009
142 Што си налутено либе 7 5,920 4.00 19.01.2013
143 Барај ги мила мамо 6 2,072 3.80 24.08.2022
144 Благуно дејче мори пожаранче 6 21,375 4.85 02.11.2009
145 Бог да бие кој прв почна 6 15,637 4.77 28.10.2009
146 Болна е легнала 6 17,220 4.56 05.09.2010
147 Виена лоза, виена 6 13,888 4.41 19.08.2009
148 Дали думаш либе 6 11,146 4.80 02.11.2009
149 Дејгиди Магдалено мори 6 15,739 4.63 04.09.2011
150 Дремка ми се дреми 6 12,070 4.30 02.11.2009
151 Ѓурѓа пере во реката 6 3,315 3.86 14.04.2018
152 Едно име имаме 6 37,358 4.55 02.11.2009
153 За Зарина 6 14,944 4.65 28.10.2009
154 Зачукале тапаните 6 11,398 4.68 19.08.2009
155 Зошто ми се срдиш либе 6 16,283 4.19 19.08.2009
156 Излегол невен Пејо 6 7,511 4.58 16.07.2014
157 Излези Видо мори, чудо да видиш 6 15,137 4.21 12.10.2009
158 Јанке ле Јанке убава 6 12,152 4.05 02.11.2009
159 Каљо, Калино девојче 6 11,397 4.63 29.10.2009
160 Кирајџиче, јабанџиче 6 10,797 4.81 19.08.2009
161 Кога војници тргнавме 6 11,733 4.37 29.10.2009
162 Кога си тргнав во туѓина 6 16,246 4.37 17.11.2009
163 Мамо кој чука на порти 6 15,073 4.57 02.11.2009
164 Мариче ле, лично, девојче 6 11,673 4.86 19.08.2009
165 Мила мајко што ме роди толку сиромав 6 12,257 4.42 19.08.2009
166 Митра делија коња јахаја 6 11,459 4.17 18.05.2010
167 Моли се на бога Севде 6 1,075 3.00 07.02.2023
168 Мома оди за вода 6 27,532 4.52 22.05.2009
169 Море чичо рече (Пајдушко) 6 16,787 4.63 22.05.2009
170 Мори моме Магде 6 14,612 4.47 27.10.2009
171 На сред село чешма шарена 6 23,258 4.36 15.10.2012
172 Народе Македонски 6 27,667 4.38 28.10.2009
173 Не виткај се Софче 6 15,357 4.40 29.09.2009
174 Не кажувај либе добра ноќ 6 29,186 4.55 27.10.2009
175 Не се фаќај Доне, Донке 6 17,614 4.40 29.09.2009
176 Ој девојче, бело и црвено 6 16,784 4.80 29.09.2009
177 Ој јаворе, ти јаворе 6 6,616 4.39 18.07.2014
178 Ој Јано, Јано 6 37,834 4.45 11.06.2009
179 Ој природо вечна убавице 6 15,877 4.40 29.09.2009
180 Оро се вие крај манастирот 6 14,977 4.79 29.09.2009
181 Останал Кољо сираче 6 5,837 4.27 13.12.2012
182 Песна за Чакаларов 6 15,688 4.65 12.08.2009
183 Петлите пеат, зора се зори 6 16,017 4.18 19.08.2009
184 Праша ли Тинке мајка ти 6 14,351 4.52 16.09.2009
185 Променила ми се Пандура девојка 6 7,715 4.42 13.06.2013
186 Разболела се Ленка Пингова 6 17,150 4.66 29.10.2009
187 Саноќ седам Трено 6 16,848 4.36 29.10.2009
188 Седнал ми Џемо 6 6,883 3.56 04.10.2014
189 Сестра моли брата за вечера 6 21,800 4.52 28.10.2009
190 Сите девојчиња 6 16,182 4.54 16.09.2009
191 Срце ме боли ќе умрам 6 16,656 4.59 13.08.2009
192 Таму далеку вода ми дотече 6 9,814 4.72 09.06.2009
193 Те кажувает бре, Илиној моме 6 14,989 4.51 11.06.2009
194 Тргнало ми лудо младо 6 15,097 4.41 29.10.2009
195 Фато мори душманке 6 24,106 4.42 29.10.2009
196 Филизој моме, Филизо 6 34,692 4.46 11.06.2009
197 Чупче од онака 6 10,585 4.85 22.05.2009
198 Што кучиња лајат, моме Елено 6 5,623 4.44 06.09.2014
199 Што си толку, Лено, гајлелија 6 7,889 4.71 15.09.2014
200 Абер дојде Донке 5 21,458 4.51 19.08.2009
201 Ајде камен Јано 5 15,728 4.67 14.03.2011
202 Ајде што пијана шеташ Фиме 5 9,627 4.25 28.10.2009
203 Бај Никола 5 793 4.71 18.11.2023
204 Бисер балкански 5 80,242 3.83 31.03.2012
205 Битола, бабам Битола 5 18,293 4.13 02.11.2009
206 Бог да убиет дебрани 5 15,351 4.58 11.06.2009
207 Болен ми лежи млад Стојан 5 10,697 4.43 29.10.2009
208 Бор садила мома Евгенија 5 24,588 4.56 29.10.2009
209 Брала мома капини 5 20,655 3.87 29.10.2009
210 Брале, брале, се собрале 5 6,556 4.72 11.11.2013
211 В' градина моме седеше 5 4,990 4.67 05.12.2014
212 Вино пијам, ем ракија 5 17,104 4.47 16.09.2009
213 Више село роса роси 5 578 3.00 05.11.2023
214 Во влашкото маало 5 13,578 4.54 03.10.2009
215 Во Струмица на улица 5 31,241 4.59 16.09.2009
216 Гена ми појде на чешма 5 10,811 4.46 02.11.2009
217 Гори Балкан 5 16,385 4.44 02.11.2009
218 Дојди либе до вечер 5 3,266 4.78 06.04.2018
219 Друга љубов не сакам 5 4,823 4.10 30.07.2017
220 Егејки мајки 5 7,995 4.27 26.05.2014
221 Едно малој моме 5 17,872 4.53 29.10.2009
222 Жал за Деспина 5 49,675 4.70 26.03.2010
223 Засвирил Стојан 5 11,366 4.58 19.10.2011
224 Зошто си ме мајко родила 5 19,628 4.40 28.10.2009
225 Излези, стара мајко 5 11,337 4.55 22.05.2009
226 Изникна ми бадем дрво 5 9,906 4.06 01.03.2011
227 Имала мајка девет сина 5 28,346 4.52 19.06.2010
228 Јас те пратив на вода Калино 5 12,323 4.52 19.08.2009
229 Јоване море, Јоване 5 20,917 4.63 02.06.2013
230 Калеш Дончо 5 13,775 4.70 29.10.2009
231 Китче ми падна 5 3,127 3.79 21.04.2020
232 Кој што ме чуе да пеам 5 15,247 4.49 17.11.2009
233 Крушево абер пристигна 5 30,707 4.57 28.10.2009
234 Легнала Дана 5 7,741 4.71 13.12.2012
235 Леле Јано 5 11,289 4.24 22.05.2009
236 Ленче болно лежи 5 10,347 4.30 17.11.2009
237 Лешочкиот манастир 5 17,169 4.65 28.10.2009
238 Лихнида кајче веслаше 5 47,338 4.31 03.07.2012
239 Љубеле се двајца млади 5 9,949 4.54 19.08.2009
240 Марие млада невесто 5 21,291 4.67 27.10.2009
241 Марика мома убава 5 14,025 4.25 29.09.2009
242 Махмут се спрема за турско 5 1,702 4.33 19.11.2022
243 Моме седи на пенџере 5 9,813 3.88 29.09.2009
244 Мори чупи костурчанки 5 20,752 4.53 31.03.2009
245 Не плачи Стано мори 5 1,547 4.00 18.07.2022
246 Нели ти реков моме Донке 5 10,272 4.40 29.09.2009
247 Нешто ќе те питам, бабо 5 37,738 4.22 05.06.2016
248 Низ двори се шета мома Катерина 5 14,697 4.29 28.10.2009
249 Нико, Нико меанџико 5 19,246 4.58 04.06.2009
250 Од Битола појдов 5 8,868 4.53 09.04.2013
251 Ој кажи, кажи моме Калино 5 9,125 4.00 08.05.2009
252 Пијан идам од града 5 5,482 4.60 18.04.2016
253 Погана 5 16,122 4.47 04.02.2013
254 Подигни си, бре невесте дулачето 5 10,387 4.57 19.08.2009
255 Прстен ми падна Нешо 5 14,810 4.77 13.10.2009
256 Пусти ти биле меаните Иле 5 12,617 4.36 05.03.2018
257 Се запали пиле Трено 5 13,582 4.30 16.09.2009
258 Се посврши сербез Донка 5 20,175 4.28 13.08.2009
259 Севдалино, малој моме 5 15,933 4.37 16.09.2009
260 Си заљуби Џефа 5 8,909 4.76 15.10.2016
261 Ситна ми роса зароси 5 717 4.00 09.12.2023
262 Сношти поминав, заминав покрај битолските касарни 5 18,400 4.57 16.09.2009
263 Сношти те пратив на вода ќерко 5 11,679 4.59 19.05.2010
264 Среќата со пари не се купува 5 31,234 4.34 16.09.2009
265 Таму долу Битола 5 7,153 4.17 06.09.2014
266 Ти ли се најде Лено мори 5 8,123 4.40 16.04.2014
267 Три невесте тикве брале 5 28,542 4.26 16.09.2009
268 Черешна се од корен корнеше 5 21,394 4.19 04.06.2009
269 Чифте, чифте пајтонлари 5 39,031 4.55 29.10.2009
270 Џан џигер Магдо 5 5,443 4.71 18.02.2013
271 Што ја нема Цвета мома 5 14,658 4.13 04.06.2009
272 Што ми е мерак полјак да бидам 5 21,023 4.58 08.06.2009
273 Што ми е мило ем драго на Којник дуќан да имам 5 12,281 4.19 02.11.2015
274 Што ми е мило мамо 5 15,173 4.35 16.09.2009
275 Ај да бегаме мори Васе 4 20,578 4.37 28.10.2009
276 Ајде болно лежи мојто либе 4 14,589 4.52 02.11.2009
277 Ајде која ми те лаже, Миле бре 4 11,461 4.73 22.05.2009
278 Ајде легнала е Лилјана 4 10,989 4.21 22.05.2009
279 Ајде не ти личи Дафино моме 4 5,856 4.85 07.04.2013
280 Ајде провикнал се Иљо Малешевски 4 10,318 4.54 02.11.2009
281 Ајде разболе се мојто либе 4 11,561 4.41 02.11.2009
282 Ајде станав се оженив 4 10,229 4.31 02.11.2009
283 Ах мори бабо, стара бабо 4 15,998 4.47 12.08.2009
284 Блазе тебе Митро 4 13,668 4.65 09.06.2009
285 Бојот започна горе Крушево 4 8,674 4.19 22.12.2012
286 Болна е легнала убава Калина 4 14,759 3.98 15.12.2014
287 Во Крушево оган гори 4 9,639 4.35 23.11.2013
288 Глас ми се слуша 4 7,207 4.05 09.03.2012
289 Гледај ме, гледај либе 4 13,006 4.39 29.10.2009
290 Го фанале едно моме 4 13,668 4.63 28.10.2009
291 Да ме молат не се женам 4 13,671 4.70 29.10.2009
292 Дали знаеш мило либе 4 9,903 4.20 02.11.2009
293 Дафина болна легнала 4 11,421 4.27 29.10.2009
294 Девет години (верно да љубиш) 4 15,763 4.44 12.08.2009
295 Дедо мили златни 4 23,240 4.21 22.05.2009
296 Денес над Македонија 4 46,177 4.08 02.04.2014
297 Димитриче русокосо девојче 4 11,369 4.53 12.10.2009
298 До три ми пушки пукнаа 4 10,801 4.21 21.02.2013
299 Доста, доста лично ле Стојне 4 14,095 4.58 02.11.2009
300 Дотекла вода студена 4 10,248 3.93 15.01.2013
301 Елај Ристе, елај 4 798 3.00 30.10.2023
302 Заљубив мале три моми 4 4,706 4.50 21.02.2017
303 Заспала Јана, Јанинка 4 10,982 4.40 28.10.2009
304 Збогум мајко, јас отидов 4 13,447 4.44 09.06.2009
305 Ѕвонче ѕвони 4 1,070 4.20 09.04.2023
306 И три години станаа 4 11,077 4.19 12.08.2009
307 Изникнало криво крувче медено 4 13,698 4.43 22.12.2012
308 Ја излези либе на пенџере 4 11,204 4.63 02.11.2009
309 Јано, Јанке Кумановке 4 14,297 4.33 27.10.2009
310 Каде си тргнало абре бај Постоле 4 13,741 4.73 02.11.2009
311 Кажи Епсо Димушева 4 10,430 4.32 11.06.2009
312 Кажи облаче ле бело 4 25,687 4.10 13.12.2012
313 Киниса моме на вода 4 7,886 4.47 24.04.2014
314 Кога се мажеше што ти се чинеше 4 10,487 4.17 17.11.2009
315 Костадине, море мили сине 4 3,304 4.00 14.06.2019
316 Легна си мама, легна и тате 4 1,351 4.22 30.08.2022
317 Ленче бре душо 4 10,922 4.67 17.11.2009
318 Либе ле, либе убаво 4 5,749 4.75 09.04.2013
319 Малките моми 4 11,007 4.09 08.06.2009
320 Маце, маце, тече вода студена 4 11,226 4.75 19.03.2011
321 Ми го затвориле младиот Јорданчо 4 10,464 3.70 29.10.2009
322 Многу мерак имам бабо 4 27,299 4.57 04.03.2011
323 Многу ми го фалат, бабо 4 11,375 4.50 11.06.2009
324 Море абер дојде Ајше 4 14,802 4.87 12.10.2009
325 Море три години Стамбол го шетав 4 12,167 4.40 11.06.2009
326 На гости ти дојдов, Кито 4 5,757 4.71 16.04.2014
327 Нарочува бело Менде, порочува 4 15,068 4.61 11.06.2009
328 Наум и Деспина 4 2,255 4.60 12.09.2022
329 Не плачи Лено мори 4 9,891 4.14 08.06.2009
330 Невесто лична калеша 4 10,802 4.50 29.09.2009
331 Невесто црвен трендафил 4 9,135 4.36 01.08.2012
332 Никнало цвеќе шарено 4 15,396 4.42 19.08.2009
333 Облога се фаќат момче и девојче 4 4,699 4.13 19.07.2014
334 Од Битола до Вевчани 4 11,010 4.39 29.10.2009
335 Ој зелено, Зеленико 4 5,591 4.20 03.10.2014
336 Ој љубов, љубов 4 14,380 4.59 29.10.2009
337 Ој ти моме лудо ли си 4 8,946 4.50 29.09.2009
338 Ој ти моме, малој моме 4 10,723 4.53 29.10.2009
339 Помолила бога Маца 4 2,731 4.33 01.05.2020
340 Посеала баба 4 14,346 4.60 22.05.2009
341 Разболе се Ирина мома 4 9,630 4.20 09.06.2009
342 Развивај горо зелена 4 8,183 4.65 22.11.2011
343 Саноќ ми билбил пропеа 4 14,183 4.79 29.10.2009
344 Слегов долу во визбата 4 10,714 4.39 09.06.2009
345 Смилјана ми се армаса 4 3,037 4.67 11.02.2019
346 Сношти си мори мамо отидов 4 2,544 4.33 06.04.2018
347 Собрале ми се набрале 4 14,105 4.84 28.10.2009
348 Сон сонила Орданица 4 14,490 4.61 04.06.2009
349 Станала рано Босилка 4 5,548 3.50 24.04.2015
350 Урва Фанка 4 11,313 4.13 31.03.2009
351 Фати се Бое на оро 4 12,127 4.43 25.11.2013
352 Филка мома моле бога 4 20,693 4.46 06.10.2009
353 Царот неготински 4 752 3.67 14.04.2024
354 Ценив се у попа 4 16,359 4.71 22.05.2009
355 Чула баба разбрала 4 17,757 4.46 29.10.2009
356 Што се чуло нане 4 14,531 4.61 29.10.2009
357 Штом тебе те видов јас се заљубив 4 4,141 4.14 29.07.2022
358 А бре Македонче 3 23,791 3.88 09.06.2009
359 Абер ми дојде од Солуна града 3 18,043 4.55 09.06.2009
360 Абер ми иде од Могила 3 17,971 4.44 28.10.2009
361 Ај засвирете ми чалгии 3 28,783 4.66 16.09.2009
362 Ај што убаво одат ле мамо 3 968 4.60 13.06.2023
363 Ајде брала мома бело грозје 3 12,777 4.38 13.03.2011
364 Ајде да се земиме, Васе 3 13,361 4.06 02.11.2009
365 Ах минав гора, минав друга 3 9,562 4.47 12.10.2009
366 Ах, вие мои луди млади години 3 20,856 4.21 22.02.2011
367 Бисеро ќерко 3 3,946 4.63 07.04.2018
368 Бог да бие Наумчето 3 11,428 4.32 29.10.2009
369 Болна легнала Милка мамина 3 819 3.00 07.05.2023
370 Болна паднала Родна Фалкова 3 11,390 4.55 11.02.2010
371 Болно ми легнало Витето Белево 3 2,275 4.25 02.09.2021
372 Браче ле Божине 3 3,522 4.17 01.01.2019
373 В' недела дојде лудо младо 3 9,087 4.43 03.10.2009
374 Василица 3 16,299 3.58 28.10.2009
375 Ваташа 3 24,531 4.25 28.10.2009
376 Велешките ергени 3 6,652 4.45 17.02.2015
377 Вие се оро македонско 3 3,371 4.21 03.11.2019
378 Во ливаѓе ладен извор има 3 9,663 4.67 08.06.2009
379 Врати се, бела Марија 3 19,224 4.46 26.10.2014
380 Врба ми изникнала 3 3,929 4.67 10.01.2019
381 Гујго ле, јуначе 3 6,798 4.25 20.02.2012
382 Дај ми надеж 3 16,065 4.77 12.06.2011
383 Ден денувам 3 7,812 4.60 19.04.2015
384 Деспа ми стои крај Дунава 3 410 3.00 17.12.2023
385 Дигни си Маро, Марче очите 3 9,812 4.35 02.11.2009
386 Димитријо, сине Митре 3 24,394 4.22 07.10.2013
387 Додек је мома при мајка 3 8,311 4.64 16.01.2012
388 Една желба имам 3 13,949 4.18 22.09.2014
389 Еј мори Ленче, младо фиданче 3 8,265 4.25 02.11.2009
390 Еленко, моме мори, убава 3 10,328 4.61 29.08.2012
391 Жени ме мамо, жени ме 3 12,742 3.94 02.11.2009
392 Жени се Радо 3 14,898 4.33 31.03.2011
393 Јадна Доца леб месила 3 11,803 3.83 22.05.2009
394 Јаничари одат, мамо 3 10,957 3.91 11.04.2012
395 Јанка низ гора врвеше 3 3,838 4.00 01.12.2017
396 Јано Јановице, каде ти е Јане? 3 4,829 4.56 30.08.2016
397 Јас сум едно младо бакалџиче 3 2,322 4.75 26.08.2021
398 Јас сум мома пак мома 3 8,414 4.85 02.11.2009
399 Јас сум несреќница 3 10,777 4.52 12.08.2009
400 Јас сум чисто Македонче 3 12,283 4.52 10.08.2014
401 Каде си тргнала Кито 3 11,224 4.60 19.08.2009
402 Каде сте, Македончиња? 3 25,842 4.43 11.06.2009
403 Каде ќе идеш, Еленко дадо 3 966 3.00 11.02.2023
404 Какво чудо големо 3 2,849 4.63 12.10.2019
405 Каранфил невесто мори 3 10,572 4.44 29.10.2009
406 Кате, Кате лично моме 3 11,990 4.32 19.08.2009
407 Катерино кротко јагне 3 10,178 4.20 31.10.2010
408 Каул се фатиле момче и девојче 3 4,008 4.63 07.01.2019
409 Киниса да ода о В'мбел на гости 3 10,834 4.60 04.01.2019
410 Кинисала Роса ју планина 3 9,489 4.36 01.04.2009
411 Кирјана вино продава 3 32,555 4.20 11.01.2013
412 Кога си бевме мали 3 11,392 4.44 17.11.2009
413 Кондисал Ајрадин паша 3 12,881 4.63 29.10.2009
414 Коце берберот - чалгаџијата 3 17,115 4.16 04.04.2011
415 Куќа имам на Пелистер 3 24,371 4.42 20.04.2011
416 Легнало Родне 3 10,097 4.75 20.03.2011
417 Лен садила мома 3 4,240 3.57 26.04.2016
418 Либе, ако дојдеш 3 8,838 4.78 22.05.2009
419 Лична мома скопјанка 3 4,380 4.38 01.12.2017
420 Лично моме, битолчанче 3 2,085 4.67 23.05.2020
421 Лудо младо сон засонило 3 3,523 4.14 11.02.2019
422 Магдо мори Магдалено 3 12,612 4.75 02.11.2009
423 Македонки билбилјанки 3 23,024 4.81 02.11.2009
424 Мари Димано, џан Димано 3 3,931 4.75 03.12.2015
425 Мери Томчо сто драм алва 3 9,771 4.07 29.10.2009
426 Мирјано моме Мирјано 3 9,034 4.50 29.09.2009
427 Мома седи на чардакот 3 8,234 4.44 28.01.2014
428 Море Максим има лоша жена 3 3,455 4.57 07.04.2018
429 Море што си бевме големото друштво 3 15,062 3.95 27.12.2009
430 Мори Анчо Милојчина 3 4,679 4.50 18.02.2013
431 На кого е црна жената 3 3,170 4.50 07.04.2018
432 Не оди моме крај брегот 3 4,326 3.75 03.01.2016
433 Недо ле, арна девојко 3 5,805 4.67 23.09.2014
434 Нели сторивме вера и клетва 3 8,333 4.50 19.08.2009
435 Немам мило, немам драго 3 10,724 3.82 29.10.2009
436 Ни прела гора, ни ткала 3 12,891 4.63 11.06.2009
437 Од врв Пирин Планина 3 15,763 4.61 29.10.2009
438 Одамна ли си моме калуѓерица 3 2,582 4.00 06.03.2019
439 Остана Ратка млада удовица 3 6,055 4.40 31.07.2014
440 Оф бре, Стојане 3 8,621 4.62 01.12.2011
441 Пелин ми се пољуљава 3 9,411 4.78 29.09.2009
442 Песна за Ченто 3 6,633 4.73 04.02.2013
443 По горите македонски 3 10,899 4.58 29.10.2009
444 По поле одат аргати 3 7,380 4.33 30.05.2014
445 Проклета да е Австралија 3 15,155 4.44 28.10.2009
446 Прошетал Димчо, рашетал 3 8,005 4.31 31.10.2012
447 Пусти мерак Ратке 3 16,725 4.52 17.09.2019
448 Разболел ми се левенди Ѓуро 3 12,323 4.69 21.11.2011
449 Развивај горо зелена 3 5,872 3.84 22.11.2011
450 Расплакал се стар бел дедо 3 9,169 4.45 20.04.2009
451 Река газит малој моме 3 18,643 4.56 11.06.2009
452 Роден, роден крај 3 22,692 3.78 29.10.2009
453 Садила мома 3 1,485 4.60 13.10.2021
454 Саноќ ле Надо 3 16,192 4.51 16.09.2009
455 Сардисал аскер делчева чета 3 2,024 4.75 25.04.2022
456 Свадба македонска 3 21,634 4.40 02.06.2013
457 Се решив да се женам 3 14,926 4.88 16.09.2009
458 Се собрале комитите 3 20,183 4.38 13.08.2009
459 Селвие, сен ѓузел 3 22,001 4.43 16.09.2009
460 Синоќа дојдов од гурбет 3 9,274 4.59 07.09.2011
461 Сирак се Стојан разболел 3 7,868 4.67 16.09.2009
462 Славеј пиле рано пее 3 10,106 4.13 28.10.2009
463 Слага се с'лнце да зајде 3 9,134 4.87 31.10.2010
464 Смилево славно в' оган гори 3 14,640 4.38 12.08.2009
465 Сношти минав покрај ваш'то порте 3 9,840 4.79 16.09.2009
466 Стар бел дедо овци пасе 3 8,802 4.46 25.01.2012
467 Стојне ле, Стојне невесто 3 7,142 4.36 05.08.2013
468 Стојне црноок невено 3 459 4.00 30.12.2023
469 Сулејман ага 3 9,469 4.50 13.08.2009
470 Таму ле мајко близу Битола 3 14,302 4.47 29.10.2009
471 Темна е магла паднала 3 4,366 4.38 04.12.2016
472 Трба трби Гевгелија 3 23,823 4.60 28.10.2009
473 Тргна ми Ленка 3 8,587 4.50 25.09.2015
474 Три години јас те чекам 3 5,551 4.10 19.01.2014
475 Ќе одам стара мајко 3 11,954 4.20 04.09.2010
476 Ќе ти купам широк фустан Зуице 3 4,706 4.50 30.05.2014
477 Ќе ти умрам мамо 3 9,222 4.80 28.10.2009
478 Фатила зима 3 18,975 3.36 29.10.2009
479 Цутела е ружа 3 2,271 4.00 14.04.2019
480 Шеќерино малој моме 3 7,236 4.84 18.02.2013
481 Што е чудо станало 3 4,074 4.25 10.07.2018
482 Што ми е мило ем драго мамо 3 12,257 4.85 29.10.2009
483 А бре Кољо, мамин Кољо 2 12,285 4.25 09.02.2010
484 А бре Македонче ти вардарско пиле 2 12,885 4.58 28.10.2009
485 Ај засвирете млади момчиња 2 12,254 4.21 22.05.2009
486 Ај што ми е мило ем драго 2 14,974 4.45 28.10.2009
487 Ај, в Македонија глас се слуша 2 9,685 4.50 28.10.2009
488 Ајде Анѓе да повечераме 2 9,786 4.30 08.06.2009
489 Ајде да одиме во Битола 2 12,680 4.14 02.11.2009
490 Ајде засвирете браќа свирачи 2 9,562 4.50 02.11.2009
491 Ајде поминувам, заминувам 2 12,485 4.52 19.08.2009
492 Ајде пушка пукна 2 4,160 3.00 06.06.2017
493 Ајде свате дигни чаша 2 20,934 4.45 03.10.2009
494 Ајде ќе те прашам бре Донке 2 10,109 3.83 28.10.2009
495 Ајде чиво ли е она девојче 2 13,110 4.28 04.09.2011
496 Алија со тамбурата 2 9,109 4.56 13.08.2009
497 Аршин, аршин 2 5,551 4.13 16.02.2013
498 Ах мори Маро, девојче 2 9,214 4.64 02.11.2009
499 Бабино девојче 2 8,791 4.12 13.12.2014
500 Бегала ми е Благуна 2 10,260 4.67 12.10.2009
501 Билбил рано пее 2 32,074 4.31 22.05.2009
502 Билјане моме убаво 2 10,367 4.29 09.06.2009
503 Битка се бие кумановско поле 2 12,044 4.26 09.06.2009
504 Блажена горо, мори зелена 2 6,064 4.37 18.11.2017
505 Бог да бие мојта мајка 2 8,931 4.75 29.10.2009
506 Бог да бие мојта мајка маќеа 2 9,155 3.43 08.06.2009
507 Бог да го убие мамо 2 9,192 3.19 19.08.2009
508 Болка за Нерет 2 2,320 4.50 07.06.2021
509 Болно легна Ленче 2 4,881 4.00 16.02.2013
510 Борјано, Борјанке 2 3,070 4.00 16.12.2021
511 Бреј Ѓурчин Стојне убаво 2 2,829 4.00 07.04.2018
512 Буките развиваат, браќа 2 3,465 3.54 11.06.2018
513 Булбул пее 2 856 3.00 27.05.2023
514 В' апсана ме кладе 2 7,867 4.80 13.10.2011
515 Василка стои на порти 2 3,307 4.85 06.04.2018
516 Василке млада невесто 2 10,603 4.53 09.06.2009
517 Вено, пиле, Вено 2 9,778 4.77 20.04.2009
518 Вечерај Анѓо 2 2,789 1.67 21.01.2018
519 Во борба македонски народе 2 16,885 4.62 01.03.2014
520 Во Јордание 2 46,185 4.42 28.10.2009
521 Во Солуна Еди куле 2 6,332 4.07 09.04.2013
522 Војниче, младо регрутче 2 6,359 3.87 11.04.2012
523 Вратете се Македонци 2 5,582 4.65 10.09.2015
524 Врати ми се, мило либе 2 3,808 4.33 22.11.2018
525 Го пратиле дедо в' планина 2 16,435 4.03 04.06.2009
526 Голема свадба во село 2 14,501 3.89 19.04.2010
527 Гордо Порече 2 3,479 4.33 19.12.2017
528 Гоце ми отиде во Солуна града 2 8,236 4.35 18.11.2013
529 Грабиле гу Ангелину 2 4,766 4.50 14.02.2013
530 Да ти купам мека махмудија 2 1,005 4.00 11.02.2023
531 Да ти пукне мила мајко најмилото 2 9,740 4.26 19.08.2009
532 Дали знаеш мила мајко 2 11,883 4.67 02.11.2009
533 Дали си се наспало 2 7,967 4.29 12.08.2009
534 Дафина платно белеше 2 9,798 4.50 12.08.2009
535 Две китки 2 8,474 4.47 14.04.2013
536 Девојче бело, црвено 2 9,973 4.50 16.08.2011
537 Девојченце љубиш ли ме мене 2 11,530 4.25 02.11.2009
538 Делба делила 2 8,556 4.33 22.05.2009
539 Денеска ми е сабота 2 17,423 4.20 04.09.2011
540 Димна јуда град градила 2 9,408 4.52 05.09.2016
541 Димчета аскер го писаја 2 9,004 4.47 29.10.2009
542 До кога браќа мили Македонци 2 14,224 4.56 29.10.2009
543 Дојди, дојди калеш море Димчо 2 8,967 3.75 02.11.2009
544 Дојди, дојди, малој моме 2 9,432 4.44 22.06.2011
545 Доста време ерген одев 2 32,232 4.35 19.08.2009
546 Дрим тече среде Струга 2 1,892 4.33 06.10.2022
547 Дуне мори, малој моме 2 4,991 3.67 09.05.2015
548 Душо моја, прости ми 2 12,525 4.14 19.05.2014
549 Ѓорѓи и Елена 2 6,281 4.23 24.09.2012
550 Една комитска 2 6,892 4.23 29.09.2013
551 Една мисла имаме 2 20,092 4.58 31.03.2012
552 Еднаш дојдов Јано мори 2 492 3.00 22.03.2024
553 Ела ми Величе на ново дуќанче 2 1,495 4.00 29.12.2021
554 Елено моме, Елено 2 10,784 4.04 26.02.2011
555 Ете така дедо Димо 2 9,760 4.56 09.06.2009
556 Жали горо, жали сестро 2 11,583 4.24 11.06.2009
557 Жали моме, да жалимо 2 9,399 3.80 20.05.2009
558 Животе мој 2 11,413 4.85 19.08.2009
559 Жировницо пуста останала 2 26,226 4.41 31.01.2013
560 За Крушевската Република 2 17,579 4.52 03.10.2009
561 Заблеало рудо јагне 2 17,147 4.75 22.05.2009
562 Запеало славеј пиле 2 6,695 4.82 07.04.2013
563 Запејте сите ангели 2 13,102 4.34 15.12.2014
564 Запри, запри виолино 2 12,273 4.73 02.06.2013
565 Зората се зазори 2 3,046 4.25 08.04.2018
566 И таму е мојата родина 2 19,292 4.60 29.10.2009
567 Идам, не идам 2 3,175 3.90 14.04.2019
568 Извикна Јана провикна 2 8,834 4.67 29.10.2009
569 Излегов да се прошетам 2 6,447 4.50 06.10.2013
570 Излегов да се прошетам 2 9,551 3.71 29.10.2009
571 Излегол Дејан војвода 2 11,799 4.62 04.09.2011
572 Излези моме Русанке 2 7,729 3.71 12.08.2009
573 Илчовице млада невесто 2 18,743 4.12 02.11.2009
574 Јана грло заболело 2 9,943 4.20 02.11.2009
575 Јана е шума градила 2 6,851 3.62 17.05.2015
576 Јана мајка луто колне 2 9,076 4.18 02.11.2009
577 Јас кога бев овчарче 2 8,256 4.80 12.08.2009
578 Јас си го сакам нано 2 9,382 3.95 02.11.2009
579 Јас си појдов во Битола 2 8,799 3.75 22.05.2009
580 Јас сум мома охриѓанка 2 15,687 4.31 27.10.2009
581 Ка се заљубиле до две луди млади 2 9,416 4.13 17.09.2012
582 Каде се чуло, видело 2 903 3.00 09.07.2023
583 Каде се чуло, мамо, видело 2 10,209 4.67 29.10.2009
584 Кажи Анѓо мори 2 5,890 4.70 07.01.2014
585 Кажи, кажи ќерко 2 2,437 4.40 07.01.2020
586 Како да ти речам мила остани 2 10,940 4.69 04.12.2016
587 Кичевјани, московјани 2 13,268 4.90 04.09.2011
588 Кога си бев јас работник 2 1,259 3.33 12.09.2022
589 Кој ти ги даде тие црни очи 2 8,998 4.50 29.08.2012
590 Коледица 2 16,026 4.40 28.10.2009
591 Коња водам Анѓе 2 11,000 4.33 11.06.2009
592 Коња ковит млад јуначе 2 741 3.00 27.08.2023
593 Крај Вардара седеше 2 12,440 3.53 17.11.2009
594 Куќи и дворој испустени 2 2,204 4.50 06.06.2020
595 Легнала Ѓурѓа на рамно гумно 2 4,965 4.56 16.04.2014
596 Ленка пиши бела книга 2 9,759 4.33 17.11.2009
597 Леринските села 2 6,809 4.22 22.10.2014
598 Либето војник ми отиде 2 1,702 3.00 29.09.2019
599 Лино моме Лино 2 11,000 4.64 17.11.2009
600 Лисаво 2 5,336 4.25 25.09.2015
601 Лична Фатима 2 2,380 4.50 22.05.2020
602 Лулела е Јана 2 9,496 4.60 19.08.2009
603 Малихери пукаја 2 10,919 4.79 19.08.2009
604 Малој моме цвеќе брало 2 9,978 4.78 28.10.2009
605 Маре мори Маре 2 9,461 4.00 02.11.2009
606 Марика на стол седеше 2 8,932 4.00 04.06.2009
607 Маро, Марике, фидан бојлике 2 10,444 4.63 04.06.2009
608 Ме сакаа двајца тројца 2 6,668 4.55 29.08.2012
609 Меани, меани 2 15,120 4.57 29.09.2009
610 Мелнишката мома 2 1,983 4.00 20.06.2020
611 Менвај куме прстени 2 4,385 4.33 10.07.2014
612 Месила баба зелникот 2 1,924 4.33 21.09.2021
613 Ми се собрале ваке-таке 2 6,648 4.52 10.12.2012
614 Милето на Џајкови 2 8,363 3.40 29.09.2009
615 Митра низ двори шеташе 2 6,584 4.67 23.02.2014
616 Млада невеста под врба седи 2 509 4.00 28.12.2023
617 Може ли цвеќе без вода 2 9,927 4.57 29.09.2009
618 Мојта свадба без песна ќе биде 2 7,096 4.38 23.04.2013
619 Молитва 2 10,405 4.47 14.04.2014
620 Мома крај извор седеше 2 9,237 4.50 29.10.2009
621 Моме оди на вода 2 10,524 4.46 29.09.2009
622 Моме оди низ ливада 2 2,183 4.33 12.05.2021
623 Мора доста оде Кито моме 2 1,803 4.50 14.02.2021
624 Море дојде време 2 7,902 2.95 29.10.2009
625 Море доста оди Ѓорѓи 2 654 3.00 07.04.2023
626 Море пофали се 2 553 3.00 05.11.2023
627 Мори деј Невено, невен душо 2 2,907 4.78 07.10.2018
628 Мори моме Солуненке 2 1,834 4.25 17.07.2021
629 Мори моме, малој моме 2 7,132 4.43 02.06.2013
630 Мори сваќе 2 3,275 4.71 06.04.2018
631 На врата стои дос 2 8,136 4.67 20.05.2009
632 На тумба Турци 2 2,391 4.20 24.12.2020
633 Направило моме ладна меана 2 9,052 4.50 29.09.2009
634 Не кани ме 2 14,661 4.29 18.08.2013
635 Не лажете се другарки 2 11,889 4.57 29.09.2009
636 Не ми седи коконо 2 9,715 4.50 29.09.2009
637 Не плачи мајко, не жали 2 11,064 4.50 27.09.2016
638 Не русај, прусај 2 4,240 4.17 21.08.2015
639 Не се кревај на големо 2 8,176 4.67 19.08.2009
640 Не сум вечерало 2 2,678 3.00 07.04.2018
641 Невен китка 2 1,434 4.38 17.07.2021
642 Невеста платно ткаеше 2 4,605 4.60 19.07.2014
643 Нели ти реков не оди боса 2 10,942 4.67 19.03.2011
644 Немој ме, мила мамо, луто да колнеш 2 9,158 4.14 19.08.2009
645 Нешо пиле 2 4,995 3.80 16.04.2014
646 Ни јадеме, ни пиеме 2 4,217 4.71 15.09.2014
647 Облак се вие, орлите пиштат 2 13,447 4.40 19.08.2009
648 Огреала месечина шеќерна 2 6,382 4.54 30.11.2011
649 Од гранка, в' гранка 2 7,325 4.56 02.12.2011
650 Оди Тодоро в' градина 2 1,126 4.71 20.08.2022
651 Ој девојче ран бел мој 2 14,937 4.41 08.05.2009
652 Ој Месечино, новино 2 8,953 4.71 04.06.2009
653 Ој, Јеленчице 2 6,346 4.50 02.12.2011
654 Ој, ти Пацо Дреновчанке 2 10,910 4.69 29.09.2009
655 Ојде дедо во градина 2 9,363 4.67 29.09.2009
656 Ори Јано, сокол Јано 2 3,005 4.50 28.01.2018
657 Отиде Панда на гости 2 1,967 4.00 15.09.2019
658 Отишла Љуба кај тетка је 2 5,303 4.40 18.02.2013
659 Отишло е мало моме 2 6,571 4.45 06.12.2011
660 Охрид, Охрид убав мил 2 21,496 4.18 29.10.2009
661 Песна за бабата Митра 2 6,755 3.77 23.02.2014
662 Песна за Марко Лерински 2 12,887 4.52 09.09.2011
663 Песна за раѓањето на Гоце 2 24,915 4.22 31.07.2014
664 Песна за Самуил 2 13,471 4.15 06.10.2014
665 Песна за Сирма војвода 2 7,542 4.00 20.03.2018
666 Песна за Скопје 2 16,753 3.96 09.06.2009
667 Петро, Петролинко, гиздава девојко 2 4,021 4.25 16.04.2014
668 Погинал Стојан, загинал 2 9,212 4.00 07.09.2011
669 Подранила Цена 2 8,635 3.87 16.09.2009
670 Поле широко 2 7,763 4.41 06.12.2011
671 Поленка чукај на порти 2 811 2.00 16.04.2023
672 Провикнала е Драганка 2 9,691 4.43 16.09.2009
673 Промени се, Суте 2 5,707 4.20 23.01.2012
674 Радост на мајка донеси 2 5,444 3.83 24.03.2017
675 Разболе ми се Калина 2 3,888 4.75 16.06.2017
676 Рано ранила Петкана 2 4,283 4.33 31.10.2014
677 Решил чичо да се жени 2 7,482 4.40 06.06.2012
678 Русе ле моме убаво 2 14,375 4.16 28.01.2013
679 Сè заради друг 2 5,634 3.90 04.02.2013
680 Саде ти се чудам Цвето 2 11,155 4.79 16.09.2009
681 Садила Јана 2 18,206 4.31 16.09.2009
682 Свадба голема 2 37,629 4.65 13.12.2014
683 Свирете ми другари 2 12,663 4.15 02.01.2013
684 Се посврши азган Мара 2 7,629 4.31 13.10.2011
685 Се собрале сватовите, румбаба 2 6,391 4.58 10.09.2015
686 Седенка се збира 2 10,536 4.29 29.10.2009
687 Седна баба да вечера 2 24,864 4.27 11.06.2009
688 Сите момчиња дојдоја 2 4,111 4.60 06.09.2014
689 Скопје, Скопје 2 2,406 3.89 24.09.2019
690 Славеј пее на трендафил 2 3,949 4.67 09.04.2013
691 Слегло моме во градина 2 8,188 3.83 28.10.2009
692 Сношти појдов мила мамо 2 8,312 4.41 22.12.2012
693 Сношти те Маре мори сонував 2 4,290 4.33 30.09.2017
694 Сношти ти дојдов на гости 2 4,778 4.36 16.06.2014
695 Со јаболко фрли 2 13,958 4.54 07.09.2011
696 Софка на татко 2 15,245 4.41 10.09.2015
697 Спрема се Младен, спрема се 2 8,235 4.71 08.06.2009
698 Спремај ми, спремај либе коња дорија 2 4,172 4.25 23.09.2014
699 Стани Станке 2 10,066 4.83 29.10.2009
700 Стојан си стадо пасеше 2 7,640 4.92 14.04.2013
701 Стојана мајка учеше 2 5,223 4.71 14.02.2013
702 Стојане море Стојане 2 9,822 4.20 12.08.2009
703 Стојне бре, моме кочанско 2 4,681 3.92 16.04.2014
704 Сулејман седит на кулата 2 13,971 4.35 11.06.2009
705 Сум прошетало мори Ѓурѓе 2 8,769 3.82 11.06.2009
706 Сум се родил мераклија 2 11,710 4.80 13.08.2009
707 Таму далеку на Балканот 2 602 4.00 24.02.2024
708 Татковино Југославијо 2 11,247 3.57 16.09.2009
709 Ти се армаса 2 7,328 4.89 31.01.2015
710 Ти си моме идеално 2 11,030 4.52 12.08.2009
711 Ти фрлије Јано ефтирије 2 3,827 4.67 01.07.2016
712 Три биљбиља појет 2 10,983 4.90 20.04.2009
713 Три години либе се сакавме 2 10,605 4.53 16.09.2009
714 Три години сејмен шетав 2 9,527 4.69 09.06.2009
715 Фанче ојде во Калишта 2 11,072 4.29 29.10.2009
716 Цвета мома убава 2 11,154 4.46 04.06.2009
717 Четворица комити 2 14,929 4.71 28.10.2009
718 Четворица кумити 2 12,751 4.91 09.06.2009
719 Чије е оној моме 2 9,377 4.75 22.05.2009
720 Чудила се мила мама 2 8,780 4.29 12.08.2009
721 Чуј ги куме свирачите 2 20,086 4.36 11.04.2015
722 Што е лудо сон сонило 2 7,261 4.75 09.11.2011
723 Што се срамиш калеш Кирчо 2 9,992 4.00 16.09.2009
724 А бре браќа Кукушани 1 6,583 4.44 19.06.2017
725 А бре Ѓоре, лажго Ѓоре 1 12,223 3.67 02.04.2011
726 А бре моме, малој моме 1 4,777 4.18 03.04.2016
727 А бре момче Македонче 1 524 4.33 30.11.2023
728 А бре невесто 1 11,157 4.42 11.06.2009
729 А бре, лудо аџамија 1 10,568 4.40 04.06.2009
730 А дадеја Јана 1 4,896 4.86 22.02.2016
731 А јас останав тебе да те чекам 1 4,083 3.89 07.06.2021
732 А што си ми либе гајлелија 1 4,993 4.88 15.09.2014
733 Абер доjде од Прибилци 1 12,078 3.95 22.05.2009
734 Абер дојде од овчаро 1 5,503 3.10 14.06.2012
735 Абер ми дојде од мојто либе 1 10,135 3.83 28.10.2009
736 Ај да ојме Јано 1 3,204 4.33 12.12.2022
737 Ај зајди зајди јасно сонце 1 13,078 4.50 28.10.2009
738 Ај мерак имам 1 13,444 3.80 02.11.2009
739 Ај смо шетале 1 2,536 4.33 07.04.2018
740 Ај ти ми спремај 1 4,834 4.40 16.02.2013
741 Ај што оган гори во планина 1 3,173 4.00 01.11.2017
742 Ај, кажи Јано, кажи душо 1 4,731 4.63 02.11.2015
743 Ај, шетал Марко 1 5,311 4.38 09.04.2014
744 Ајде бостан садат мамо 1 8,408 4.50 02.11.2009
745 Ајде дар ми везле моми 1 3,928 4.75 03.04.2016
746 Ајде кога појдов 1 9,616 4.83 02.11.2009
747 Ајде Лено да ојме 1 9,537 4.22 01.04.2009
748 Ајде ми извикнал турскиот паша 1 11,388 4.52 28.10.2009
749 Ајде Милке да бегаме 1 13,928 4.13 28.10.2009
750 Ајде мори Стојно ле 1 9,021 4.67 19.08.2009
751 Ајде пукна пушка 1 3,404 4.38 06.04.2018
752 Ајде пушка пукна у гора зелена 1 1,214 4.50 27.07.2023
753 Ајде се прошетал Никола 1 3,052 4.60 06.06.2017
754 Ајде сите запејте, весело оро играјте 1 4,824 4.38 16.07.2014
755 Ајде ќе те прашам мамо 1 1,967 4.33 10.03.2021
756 Ајде шана мана на кантарот 1 9,712 4.35 28.10.2009
757 Ајде што ти текна што побегна 1 9,141 4.13 28.10.2009
758 Ако бевме заедно 1 4,816 4.57 03.05.2020
759 Ако имаш срце 1 10,789 4.04 02.11.2009
760 Ако пијам рујно вино 1 11,767 4.19 28.10.2009
761 Ако само запеам 1 8,447 4.60 02.11.2009
762 Ако умрам Македонијо 1 3,792 4.57 19.06.2017
763 Аман седнала ми бре Јана 1 9,084 4.17 08.06.2009
764 Ангелино, малој моме 1 6,663 4.50 25.11.2013
765 Ано поминуваш 1 8,716 4.15 12.08.2009
766 Ах Вања 1 4,238 4.60 25.09.2018
767 Ах љубов, пак љубов 1 10,947 3.65 28.10.2009
768 Ах мори мајко 1 9,779 4.80 02.11.2009
769 Ах мори моме убаво 1 9,021 4.27 08.06.2009
770 Ах, ти младост 1 1,275 4.50 06.10.2022
771 Бегала Мара, бегала 1 5,316 4.60 13.12.2012
772 Бела Јано 1 2,631 4.60 13.07.2019
773 Белите манастири 1 8,968 4.20 16.08.2013
774 Бело Море 1 4,221 4.64 22.02.2018
775 Билбил пее насабајле 1 8,568 3.80 04.06.2009
776 Бистро ле, Бистро планино 1 4,474 4.57 25.02.2015
777 Битолчани мераклии 1 9,889 4.67 02.04.2011
778 Бог да бие аџи Зора 1 5,287 3.60 16.02.2013
779 Бог да бие кочански сејмени 1 5,432 4.71 17.05.2014
780 Бог да бие, убие 1 5,192 3.50 16.02.2013
781 Бог да га убие бабо тој ваше село 1 719 3.00 28.05.2023
782 Бог да ги бие Арапите 1 9,118 4.50 19.02.2010
783 Бог да го убие Шефки качакот 1 9,161 4.69 29.10.2009
784 Богата Сава, богата 1 4,395 4.00 16.07.2014
785 Боже правда нема 1 1,603 2.88 27.11.2022
786 Божинче, девојче мори 1 2,007 4.25 10.07.2019
787 Бој се бие на Пирин планина 1 521 4.00 30.12.2023
788 Бојот започна браќа 1 4,809 4.00 10.09.2014
789 Болен лежам мамо мори 1 2,127 3.50 30.08.2022
790 Болен ми лежи Стојан војвода 1 2,071 4.42 02.12.2021
791 Болно лежи малој моме 1 4,610 3.50 17.05.2015
792 Брале ми се, се собрале 1 1,880 4.25 24.09.2021
793 Буките развиваат браќа 1 6,077 4.56 03.10.2014
794 В село се чешма градеше 1 10,029 3.95 01.04.2009
795 Вардаре, Пирин кај ти е? 1 13,251 4.10 21.11.2014
796 Величка на балкон седеше 1 1,675 3.50 15.04.2020
797 Величко, скопски војвода 1 10,864 4.50 21.02.2011
798 Весели другари 1 11,205 4.19 22.05.2011
799 Ветар вее, снег долета 1 4,866 4.58 19.04.2015
800 Вечна да си Македонијо 1 1,036 4.50 30.01.2024
801 Вечна љубов пак ќе водиме 1 8,827 3.86 16.09.2009
802 Видов мома во одајата 1 1,160 4.50 06.02.2022
803 Вино, вино 1 4,694 4.00 25.02.2015
804 Во нашето село куќа шимширова 1 8,147 3.60 08.06.2009
805 Во ноќта си месечина 1 9,898 4.57 11.06.2009
806 Во Пирина, по планина 1 1,903 4.14 09.04.2020
807 Водарка 1 14,905 4.11 27.01.2012
808 Водарки 1 19,033 4.22 22.05.2009
809 Возот браќа тргнува 1 12,343 3.81 19.08.2009
810 Војник да се биде 1 2,325 4.25 29.09.2019
811 Војник заминувам 1 1,692 4.00 29.09.2019
812 Војник заминувам 1 1,705 4.71 29.09.2019
813 Војник одам 1 1,687 4.33 29.09.2019
814 Војник одам 1 8,566 4.50 16.09.2009
815 Војник си отслужил сине 1 1,694 3.00 29.09.2019
816 Војник ти заминуваш 1 1,572 4.50 29.09.2019
817 Врни се, врни либе Мариче 1 4,864 4.33 12.12.2014
818 Гина, Гина лична Гина 1 9,505 4.69 04.06.2009
819 Глас се слуша, плач и лелек 1 8,168 4.17 05.09.2018
820 Голем мерак имам мамо 1 17,349 4.47 22.04.2009
821 Горда мајка војник испраќа 1 1,716 3.00 29.09.2019
822 Горе Славеј дошле борци млади 1 3,538 4.67 17.01.2016
823 Горичице лилјанова 1 5,872 4.25 02.02.2012
824 Гоце, син македонски 1 724 4.00 02.01.2024
825 Грозен гавран 1 9,493 4.35 12.08.2009
826 Гукни ми, гукни гугутко 1 4,918 4.29 16.04.2014
827 Да ми купиш Дервиш Бајрам 1 2,662 4.33 14.04.2018
828 Да ми пукниш, стара мајко 1 9,226 4.50 01.04.2009
829 Дај ми мамо динар, до два 1 8,107 4.50 02.11.2009
830 Дајте ми ја 1 27,869 4.28 20.03.2018
831 Дали знаеш помниш ли 1 2,869 3.67 22.10.2018
832 Дали ти памтиш, Севде бре 1 1,017 3.00 11.05.2022
833 Дали чекаш стара мајчице 1 14,655 4.45 28.09.2018
834 Дано ле Данче убава 1 9,255 4.23 02.11.2009
835 Дафино црвен каранфил 1 8,814 4.25 29.10.2009
836 Две девојки 1 7,371 4.27 31.03.2012
837 Две ми друшки 1 7,021 4.15 18.12.2011
838 Де Бог да бие 1 1,071 3.80 25.09.2022
839 Де мори Васе, Васе 1 9,056 3.79 18.06.2010
840 Дебарцо ти си борбена 1 11,958 4.04 02.11.2009
841 Девет години болен лежав 1 8,710 4.60 29.10.2009
842 Деветсто и осма година 1 6,360 4.79 15.06.2017
843 Девојко лична румена 1 9,344 4.67 02.11.2009
844 Девојко убава 1 8,009 4.00 02.11.2009
845 Девојко, мори девојко 1 895 3.00 25.10.2023
846 Девојче бело, црвено 1 972 3.00 27.08.2023
847 Девојче тенко високо 1 6,850 4.78 23.09.2014
848 Девојче, море девојче 1 4,265 3.86 11.11.2013
849 Девојченце душо моја 1 1,029 4.50 10.06.2023
850 Девојченце, ќе ти купам 1 2,799 3.67 06.04.2018
851 Дедо ми појде 1 1,463 4.00 06.11.2022
852 Денот ми дојде војник да одам 1 1,949 4.00 29.09.2019
853 Дење ноќе јас те барам 1 4,221 3.86 07.08.2016
854 Дервишко-вишко моме 1 625 4.20 18.11.2023
855 Детенце мало 1 8,109 3.67 12.08.2009
856 Димко делија 1 1,628 4.55 10.06.2023
857 Динка двори мете 1 8,409 3.17 22.05.2009
858 Добро ми дошле сватовите 1 8,750 4.60 02.11.2009
859 Дојде време војници да одат 1 1,655 3.50 29.09.2019
860 Дојде време да си одам 1 4,068 4.40 25.01.2017
861 Дојди љуби ме 1 1,681 3.00 02.05.2020
862 Дојди мајко испрати ме 1 9,336 4.50 02.11.2009
863 Дојди ми Нацо на гости 1 446 3.00 18.11.2023
864 Дојди, дојди малој моме 1 7,913 4.63 29.10.2009
865 Донка боли бело грло 1 8,870 3.36 22.05.2009
866 Драганка ѓерѓеф везеше 1 4,936 3.33 17.12.2014
867 Друга земја ние немаме 1 3,377 4.71 19.06.2017
868 Дудулева мајка крај море седи 1 853 4.40 25.03.2023
869 Душке ле моја убава 1 1,257 4.00 20.06.2021
870 Ѓорѓија море терзија 1 3,193 4.80 03.12.2017
871 Ѓул трендафил 1 9,982 4.42 08.06.2009
872 Ѓурѓана ми болна лега 1 4,540 3.43 18.02.2013
873 Ѓурѓовден 1 3,063 4.50 23.12.2020
874 Европо и Канадо 1 1,431 4.33 20.06.2021
875 Егејски мајки расплакани 1 1,341 4.50 27.01.2022
876 Една гитара 1 8,982 3.83 04.04.2011
877 Една песна јас да запеам 1 7,419 4.39 25.11.2021
878 Еднаш минав на мостето 1 8,063 4.67 02.11.2009
879 Едно време си бев ерген 1 10,863 4.58 27.10.2009
880 Едно девојче од петнајс години 1 1,408 3.33 26.08.2021
881 Езеро рајско убаво 1 11,639 3.43 06.10.2014
882 Еј Деспино 1 1,873 3.57 16.06.2023
883 Еј одродници 1 2,101 4.00 21.10.2020
884 Еј севдалино, еј малој моме 1 27,292 3.84 28.10.2009
885 Еј ти куме 1 2,860 3.57 17.10.2018
886 Еј ти Марие, селвие 1 9,007 4.67 02.11.2009
887 Еј Тодоре 1 9,477 4.38 02.11.2009
888 Еј, море мажу 1 5,094 4.33 28.01.2013
889 Ела ќерко да ти кажам 1 5,152 4.37 22.08.2017
890 Елај либе, елај 1 9,283 4.00 04.06.2009
891 Елај ќерко кај мајка на гости 1 1,142 4.00 11.05.2022
892 Елено моме, Елено 1 22,893 4.22 29.10.2009
893 Ерген сум одил, преодил 1 4,242 4.54 12.06.2016
894 Ергенлак е мамо пашалак 1 8,472 4.75 02.11.2009
895 Есен дојде, војници одат 1 11,188 4.13 25.10.2012
896 Ете мајко решив да се женам 1 5,800 4.22 21.06.2022
897 Жал за старото огниште 1 2,311 4.50 07.12.2019
898 Жалајте ми мајки 1 2,754 3.50 19.03.2018
899 Жална мајка 1 10,321 4.47 03.10.2009
900 Жената е зло без кое не се може 1 5,499 3.33 23.04.2015
901 За арменско 1903 година 1 4,362 4.54 15.11.2019
902 За баба Ефтимица 1 8,893 4.14 19.08.2009
903 За Карпош војвода 1 6,589 4.20 17.04.2014
904 Заблеала калеш овца 1 1,601 3.50 05.03.2023
905 Зажни Јано 1 4,643 4.00 27.10.2016
906 Заљубив едно младо девојче 1 8,744 4.33 28.10.2009
907 Заљубил Димо три моми 1 10,063 3.83 20.04.2009
908 Замолил Стојан мајка си 1 8,846 4.50 19.08.2009
909 Запеала Љуба од градина 1 9,477 4.55 19.08.2009
910 Запеј генерацијо 1 2,187 4.33 10.08.2020
911 Запеј песна Македонко 1 11,783 4.50 28.10.2009
912 Запејте песна другари 1 10,959 4.25 10.05.2011
913 Заплакала ми гората 1 1,938 3.80 08.12.2020
914 Зар има лек за вљубени 1 10,508 4.23 31.05.2011
915 Засвири една наша Милане 1 1,734 4.50 01.05.2020
916 Заспало девојче на бистро изворче 1 5,279 4.33 28.01.2013
917 Зачукале дајрињата 1 2,439 4.50 14.04.2018
918 Збогум земјо убавице 1 1,957 3.71 07.12.2019
919 Збогум Румелија 1 1,458 3.80 29.07.2022
920 Збогум, збогум 1 1,574 4.50 03.04.2022
921 Земај ми го мили тате она девојче 1 8,346 4.67 19.08.2009
922 Земи нож прободи ме 1 8,606 3.47 03.10.2009
923 Земи оган запали ме 1 3,517 3.71 14.02.2021
924 Зете, мили зете 1 12,254 3.69 14.04.2018
925 Зора се зори 1 5,586 4.10 26.06.2015
926 Зошто ме мачиш судбино клета 1 5,729 4.75 06.09.2014
927 Зумбај, зумбај 1 7,844 4.05 14.04.2013
928 И ќе дојде време 1 11,031 4.06 12.08.2009
929 Ивано, Иванке 1 3,183 4.00 07.04.2018
930 Ивано, Иванке, лична реканке 1 2,227 4.00 13.07.2019
931 Играле баби по месечина 1 6,992 4.41 02.08.2012
932 Играле, играле девојчиња 1 4,294 4.50 04.10.2014
933 Иде моме од бањата 1 717 4.00 27.08.2023
934 Иди ја мамо посакај 1 7,909 3.64 12.08.2009
935 Извикна Стојан, провикна 1 1,280 4.33 24.09.2021
936 Излегов да се прошетам, мамо 1 4,613 4.25 06.10.2013
937 Излегов да се разшетам 1 4,726 4.00 06.10.2013
938 Излегу да се рашетам 1 1,797 4.33 23.12.2020
939 Излези моме на чардакот 1 7,713 4.00 08.06.2009
940 Илија ќе оди в' туѓина 1 4,477 2.50 16.04.2014
941 Илино моме убаво 1 7,350 4.00 15.09.2014
942 Имал попот магаренце 1 6,053 3.80 07.08.2014
943 Имам момче како лешник 1 2,456 3.50 14.04.2018
944 Ино моме веселино 1 9,117 4.00 28.10.2009
945 Испрати ме мајко до станица 1 2,358 4.60 29.09.2019
946 Ја го љубим Тетоо 1 3,547 4.50 01.10.2019
947 Ја излези стара мајко 1 644 4.25 25.12.2023
948 Ја пратиле Панда 1 2,078 4.00 15.09.2019
949 Јана мома 1 6,961 4.29 14.04.2013
950 Јано ле, Јано ле 1 5,097 4.64 25.02.2015
951 Јано мори, Јанинке 1 4,904 4.38 25.09.2019
952 Јано, Јанке Трипатанке 1 4,051 4.00 01.07.2016
953 Јас бев млада мома убава 1 753 3.00 23.07.2023
954 Јас Методи Патче од Охрида 1 16,258 4.66 29.10.2009
955 Јасна Месечина 1 989 4.00 05.03.2023
956 Јулија 1 5,636 3.20 13.12.2014
957 Јунак свири на тамбура 1 1,873 3.50 04.08.2021
958 Каде се чуло, видело 1 8,449 4.86 01.03.2014
959 Кажи кажи Донке 1 8,454 4.42 03.01.2010
960 Кај си мајко да ме видиш 1 9,287 4.67 08.04.2010
961 Како пиреј 1 4,304 4.82 19.06.2017
962 Калино ќерко, Калино 1 8,485 4.33 08.06.2009
963 Каљо ле, Каљо Калино 1 308 3.00 17.04.2024
964 Камбани бијат сред Баница 1 3,276 4.00 19.12.2019
965 Капитан болен лежи 1 5,318 4.22 30.03.2015
966 Каранфилке моме 1 2,173 4.50 22.07.2019
967 Кате лично девојче 1 8,916 4.25 03.01.2010
968 Кате, Катерина 1 6,340 3.80 24.01.2015
969 Кате, Катерино 1 2,219 4.50 29.08.2023
970 Киниса Стојанка 1 1,011 4.67 25.10.2022
971 Кинисав да одам 1 9,102 4.38 12.08.2009
972 Кинисало Грче јабанџиче 1 4,041 4.40 31.01.2015
973 Кинисало малој моме 1 4,776 4.09 20.05.2017
974 Кинисуе Стојан во планина 1 7,898 4.25 08.06.2009
975 Китен ми, китен девере 1 8,242 3.67 02.10.2012
976 Кога ќе те жениме Дамјане 1 17,075 4.40 11.06.2018
977 Кој ти го тури, жено 1 9,393 3.94 05.12.2014
978 Коледа леда 1 13,727 3.65 28.10.2009
979 Колку е мачно, ем жално 1 584 4.00 30.12.2023
980 Кочани, мој роден крај 1 3,145 4.44 16.08.2019
981 Крај Вардара високи баири 1 8,593 4.40 09.06.2009
982 Крај Вардара двајца седевме 1 2,812 4.67 18.11.2017
983 Крај селото мамо 1 1,802 3.50 24.04.2021
984 Крени глава Кузмане 1 2,396 4.50 06.04.2018
985 Кукавица кука 1 759 3.00 11.06.2023
986 Кучињата лаат, пазарџии идат 1 11,318 4.78 29.10.2009
987 Лазаре, Лазаре 1 8,161 4.36 04.12.2014
988 Лазарополе, таму најгоре 1 16,050 4.03 27.09.2019
989 Легнала мома заспала 1 1,119 3.00 19.11.2022
990 Легнала мома, заспала 1 5,234 4.25 29.11.2013
991 Легнало лудо, заспало 1 2,600 3.00 28.02.2018
992 Легнало моме заспало 1 9,149 4.82 17.11.2009
993 Лежал е Стојан 1 3,340 4.50 22.02.2016
994 Леле Димче трчај лажи 1 7,757 3.57 11.06.2009
995 Леле с'нце, леле глава 1 4,669 4.50 14.02.2013
996 Ленка 1 11,543 4.26 02.04.2014
997 Лено ле, Лено 1 5,342 4.57 09.05.2015
998 Лено, Лено, Ленче 1 6,363 3.90 15.05.2014
999 Лено, Ленче 1 17,739 4.62 15.05.2014
1000 Ленче битолчанче 1 3,200 4.00 16.04.2016
1001 Ленче бре душо, слана е паднала 1 2,609 3.67 15.04.2018
1002 Леонид со мајка вечера 1 2,867 4.33 12.11.2017
1003 Лерин, Костур распеани 1 2,335 4.50 21.09.2020
1004 Лидуду, лидуду 1 2,662 3.00 07.04.2018
1005 Лилјано моме, Лилјо убаво 1 2,975 4.71 11.06.2018
1006 Лино мори лична севдалино 1 1,882 4.50 03.09.2019
1007 Лична валандовчанка 1 9,238 4.40 17.11.2009
1008 Лична Јовано 1 804 4.00 20.01.2024
1009 Лична Мара меанџика 1 4,180 4.60 16.07.2014
1010 Луди бре Гоно 1 1,428 3.50 28.07.2021
1011 Љубев едно лудо младо 1 619 4.78 21.01.2024
1012 Љубеше ме мила мајко убава Елена 1 9,092 4.57 09.06.2009
1013 Љубинке моме убаво 1 7,824 3.71 17.11.2009
1014 Љубов голема 1 36,553 4.32 16.11.2011
1015 Маго, Маго вакло пиле 1 735 3.50 23.04.2023
1016 Маж ми е генерал 1 10,143 4.12 29.10.2009
1017 Мајка (песна за Лерин) 1 5,963 4.69 09.12.2019
1018 Мајка има едно чедо 1 10,987 4.61 04.09.2011
1019 Мајка ми купила шарени чорапи 1 6,589 4.72 08.03.2015
1020 Македонија 1 10,896 4.71 02.11.2009
1021 Македонијо жална ле мајко 1 9,587 4.18 02.11.2009
1022 Македонијо, земјо родена 1 462 4.50 21.03.2024
1023 Македонка 1 11,713 4.53 01.04.2009
1024 Македонски ергени 1 1,341 4.50 06.03.2022
1025 Македонско да заиграме 1 1,327 4.67 31.12.2022
1026 Македонче, соколе 1 476 4.00 07.04.2024
1027 Мара охриѓанка 1 8,782 4.80 29.10.2009
1028 Марике мори, бела вардарке 1 4,583 4.25 31.07.2014
1029 Мариче, црно косиче 1 4,558 4.50 28.04.2013
1030 Маро, Мацо 1 349 3.00 22.04.2024
1031 Машала 1 21,510 4.32 04.01.2014
1032 Меани, пусти меани 1 736 3.00 09.07.2023
1033 Мерак имав да те земам 1 1,127 4.33 06.03.2022
1034 Месечино мајрудо 1 645 3.00 03.09.2023
1035 Ми излегла Евда низ чаршија 1 12,118 4.46 29.09.2009
1036 Ми се собрале 12 другара 1 2,462 3.80 15.04.2018
1037 Ми тргнала Кира 1 3,826 4.50 03.04.2015
1038 Мила мајко мојто либе 1 8,511 4.44 29.09.2009
1039 Мила Македонијо 1 7,905 4.95 19.06.2017
1040 Милице, моја Милице 1 1,428 3.60 21.02.2023
1041 Милка болна легнала 1 10,465 4.44 15.10.2009
1042 Милкано моме мори 1 9,289 2.83 08.06.2009
1043 Мило Јане, мило добро 1 969 3.00 15.04.2023
1044 Мирка на Гинови 1 3,797 4.75 25.09.2017
1045 Митра мома поповата 1 10,579 4.24 22.05.2009
1046 Митре Влао, тешко ранет 1 8,929 4.50 01.04.2009
1047 Митревица чакалката 1 1,816 4.00 26.01.2020
1048 Митро ле, Митро 1 4,324 4.80 22.11.2017
1049 Митро моме 1 9,520 4.47 11.06.2009
1050 Млада чорбаџијке 1 3,989 4.50 02.06.2014
1051 Модерна си имам жена 1 9,672 4.53 20.04.2011
1052 Мој роден крај 1 23,108 4.01 29.09.2009
1053 Молитва 1 1,085 4.00 05.03.2023
1054 Мома солунчанка 1 3,317 4.40 28.09.2017
1055 Мома уф зандана 1 7,238 4.67 08.01.2010
1056 Момите мамо, момите 1 11,494 4.68 02.11.2009
1057 Момченце и момиченце 1 8,556 4.60 08.04.2010
1058 Море доста оде, доста шета 1 8,543 4.73 11.06.2009
1059 Море зедов жена многу млада 1 2,566 4.33 06.04.2018
1060 Море леже Ѓуро в зандани 1 1,080 2.00 06.02.2022
1061 Море моме седмојанче 1 8,213 4.25 11.06.2009
1062 Море расти, расти ти малој моме 1 753 3.00 05.03.2023
1063 Мори Вано, лична Вано 1 2,809 4.33 01.12.2017
1064 Мори моме 1 1,263 4.17 25.09.2022
1065 Мори моме, што не дојдеш 1 8,262 4.60 20.05.2009
1066 Мори момиченце малечко 1 9,054 4.54 27.03.2010
1067 Мори ој невесто 1 1,673 4.00 23.12.2020
1068 На сред село едно дрво 1 10,920 4.05 29.09.2009
1069 На сред село тапан бие 1 9,000 4.40 23.09.2012
1070 На срце ми стар мерак лежи 1 847 4.25 24.02.2024
1071 На четврти мај Гоце загина 1 14,322 4.28 16.07.2014
1072 Над Пирина јасно сонце 1 4,170 4.00 22.02.2016
1073 Наздрави за љубов 1 25,864 4.11 02.05.2020
1074 Нани, нани Димче 1 9,422 4.12 08.06.2009
1075 Нарача Митра порача 1 2,921 4.40 08.04.2018
1076 Народ се собрал 1 8,150 4.09 24.06.2012
1077 Нашето село рано вечерало 1 6,397 3.89 30.01.2014
1078 Наши моми убави 1 1,806 4.17 01.12.2019
1079 Не заминувај, не ме оставај 1 3,048 4.25 18.11.2017
1080 Не лудувај Јоване 1 2,276 4.60 10.04.2020
1081 Не ме жално гледај, мајко 1 4,381 4.50 19.07.2014
1082 Не оди Сефер село Карбуница 1 9,360 4.57 08.06.2009
1083 Не пиј Недо рујно вино 1 6,502 4.73 02.12.2011
1084 Не плачете стари мајки 1 8,855 4.70 03.04.2010
1085 Не плачи мајко, не жали 1 1,073 4.00 23.07.2023
1086 Не претезај 1 3,876 4.00 16.04.2014
1087 Не прибирај мила мамо стројници 1 8,813 4.20 29.09.2009
1088 Не се карај, стара ле мајко 1 1,782 4.33 31.05.2020
1089 Не седи Расим распашан 1 5,161 4.83 03.10.2014
1090 Невено мори, Невено 1 10,124 4.41 02.12.2011
1091 Невеста жито требеше 1 6,567 4.21 30.01.2014
1092 Невеста иди од вода 1 5,540 4.20 02.12.2011
1093 Недалеку од Воден града 1 11,220 4.61 29.09.2009
1094 Нејќум, нејќум 1 2,506 3.75 14.04.2018
1095 Нека чукаат тапаните 1 6,524 4.05 08.11.2016
1096 Нели си пусто свршеница 1 2,208 3.50 07.04.2018
1097 Нели ти стига мојата младост 1 3,000 4.71 23.10.2022
1098 Низ Петлец идат трима војводи 1 2,890 4.83 11.06.2019
1099 Ника, Ника Марика 1 12,078 4.82 04.05.2020
1100 Ова е село 1 3,621 4.00 09.08.2016
1101 Овчар свири мамо 1 3,354 4.00 18.11.2017
1102 Огледала се Ангелина 1 4,225 4.50 16.04.2014
1103 Од бога дадено 1 4,488 4.50 07.06.2015
1104 Од каде си малој моме 1 3,067 4.43 19.06.2017
1105 Од кога е зора зазорила 1 9,164 3.50 22.05.2009
1106 Од љубов не се бега 1 12,869 4.31 06.10.2013
1107 Од тебе коса ми побеле 1 1,555 4.20 14.01.2023
1108 Одам, одам мајчице 1 8,382 4.50 29.10.2009
1109 Оди бре либе 1 4,916 4.31 31.10.2012
1110 Оди ѕвездо 1 16,556 4.78 15.11.2018
1111 Одиш ти 1 8,395 4.40 29.10.2009
1112 Одоздола иде ќелавиот паша 1 5,938 4.00 02.12.2011
1113 Ожени ме мамо, женет да одам 1 10,377 4.57 19.08.2009
1114 Ожени се, мили сине 1 7,186 4.89 29.11.2013
1115 Оздола иде едно лудо младо 1 480 4.00 18.11.2023
1116 Оздола идет еден млад војвода 1 9,869 4.60 29.10.2009
1117 Ој бербери, мајстори 1 1,152 4.00 23.01.2022
1118 Ој винце, винце 1 10,165 4.44 08.06.2009
1119 Ој Досто, Досто 1 4,886 4.63 28.04.2013
1120 Ој ѕвездо, ѕвездо 1 4,037 4.76 20.01.2016
1121 Ој Јоване 1 2,071 4.33 24.12.2020
1122 Ој Коруне 1 1,105 4.33 10.07.2022
1123 Ој мори Дано, Дандано 1 258 3.00 02.05.2024
1124 Ој Стојане, мој комшија 1 5,361 3.52 04.02.2014
1125 Ој Суто мори, Султано 1 1,424 3.50 20.06.2021
1126 Ој ти дедо Геро 1 3,380 4.17 15.04.2018
1127 Ој, додоле 1 9,948 4.16 14.05.2013
1128 Ој, Прилепе граде 1 7,012 4.29 19.07.2014
1129 Омарно жешко сонце 1 8,377 4.38 12.08.2009
1130 Онаа страна оган гори 1 6,446 4.69 19.01.2013
1131 Орал дедо 1 3,150 4.25 07.04.2018
1132 Ори Анче бело и црвено 1 9,965 4.07 16.08.2011
1133 Останала жена удовица 1 4,972 3.94 31.07.2014
1134 Отвори ми кузум Лено 1 3,864 4.71 11.11.2016
1135 Отвори си ширум порти 1 4,172 4.50 31.07.2014
1136 Отврли си бело Ленче дулачето 1 7,987 4.40 29.09.2009
1137 Отидов в село Долнени 1 10,401 4.53 29.08.2011
1138 Оф либе, млада ме разболе 1 3,584 4.30 19.07.2014
1139 Оф, оф, аман 1 15,332 4.50 11.02.2010
1140 Оф, што сум далеку од тебе Македонијо 1 6,756 4.18 19.07.2014
1141 Оф, што сум толку далеку 1 7,926 4.57 09.04.2013
1142 Охрид, Охрид 1 10,092 4.28 09.06.2009
1143 Пак сум пијан 1 2,277 3.80 20.06.2020
1144 Песна ви пеам Македонци 1 15,253 4.37 29.10.2009
1145 Песна за Арсо војвода 1 9,324 4.27 12.08.2009
1146 Песна за Дејан војвода 1 9,496 4.16 12.08.2009
1147 Песна за Ѓорѓи Сугаре 1 8,268 3.95 03.12.2014
1148 Песна за Караџата 1 11,424 4.63 12.08.2009
1149 Песна за Крсте војвода 1 11,643 4.69 12.08.2009
1150 Песна за Лазар Поптрајков 1 9,904 4.50 12.08.2009
1151 Песна за Никола Бадев 1 5,428 4.85 31.07.2014
1152 Песна за Овчарани 1 7,180 4.57 08.02.2016
1153 Песна за селото Буф 1 6,799 3.67 31.07.2014
1154 Песна за Скопје 1 19,620 3.74 29.09.2009
1155 Песна за солунските атентатори 1 6,737 4.47 28.09.2016
1156 Песна за Стив Наумов 1 8,174 3.95 15.05.2014
1157 Песно моја 1 5,094 4.75 25.03.2016
1158 Петре гајдаџијата 1 6,306 4.33 06.12.2011
1159 Пијан идам мајко 1 7,968 4.33 29.10.2009
1160 Писмо 1 3,104 4.70 06.02.2020
1161 Писмо дојде од Солуна града 1 3,399 4.60 22.09.2017
1162 Питат ме, мамо, в село момите 1 11,369 3.92 05.09.2010
1163 Планино, Пирин Планино 1 10,816 4.13 16.09.2009
1164 Повеќе не ми доаѓај 1 2,771 4.33 18.11.2017
1165 Погледни Цвете, погледни 1 8,295 4.43 10.05.2011
1166 Подај моме рака ти 1 10,784 4.81 11.06.2009
1167 Подигни си мило либе бело крпе 1 7,780 3.86 16.09.2009
1168 Позив дојде војник да одам 1 7,611 4.00 12.08.2009
1169 Позив за војник 1 1,490 4.00 29.09.2019
1170 Поминаа луди млади години 1 8,078 3.60 28.10.2009
1171 Попадна слана по поле 1 2,782 4.33 06.04.2018
1172 Посеал дедо леа босилок 1 3,094 3.50 02.10.2017
1173 Пофали се шеинче терзиче 1 492 4.00 05.11.2023
1174 Пошла мома на вода 1 10,616 4.69 16.09.2009
1175 Празник љубовен 1 4,954 4.60 28.04.2013
1176 Пријди, дојди Елено моме 1 2,378 4.00 07.10.2018
1177 Прилепските ергени 1 10,016 3.81 11.06.2009
1178 Проклета судбино 1 9,001 4.80 20.04.2011
1179 Проклето да е, приклето 1 1,993 3.00 08.04.2018
1180 Прошетала се Калина 1 688 4.33 01.10.2023
1181 Проштевај мајко 1 721 3.00 09.07.2023
1182 Пуста била мамо Америка 1 413 2.00 25.12.2023
1183 Пушти ја, Лело мори, Тодорка 1 6,105 4.67 25.01.2012
1184 Развивај горо зелена 1 4,124 3.44 22.11.2011
1185 Развивај горо зелена 1 5,714 3.65 23.11.2011
1186 Развивај горо, горо зелена 1 7,985 3.75 22.05.2009
1187 Развила гора зелена 1 9,401 4.56 13.08.2009
1188 Разграни гранка маслинка 1 2,885 4.50 11.04.2017
1189 Рајна на пенџере седеше 1 8,439 4.60 16.09.2009
1190 Рајна на порти стоеше 1 8,312 4.67 12.10.2009
1191 Распукај срце 1 3,361 4.00 19.03.2020
1192 Расцвети верна љубов во народот 1 8,543 4.73 12.08.2009
1193 Решив да си се оженам 1 4,303 4.67 03.10.2014
1194 Садила Димка босилче 1 5,173 4.54 13.12.2012
1195 Садило моме 1 3,463 4.29 15.04.2018
1196 Сакам да си само моја 1 5,186 4.50 18.02.2013
1197 Сакам да сум крај тебе 1 3,085 4.31 18.05.2020
1198 Сал си одам, сал си питам 1 9,425 4.71 16.09.2009
1199 Сал ти ле се најде бабо 1 1,383 4.00 17.07.2021
1200 Сама мома во планина 1 5,895 3.55 06.09.2012
1201 Само за тебе 1 558 4.00 17.03.2024
1202 Свадба се прави в' Скудриње село 1 1,217 4.20 19.11.2022
1203 Свадба тиквешка 1 4,804 4.00 27.09.2016
1204 Свадбарска 1 2,579 4.00 28.11.2019
1205 Свекрвице мори 1 4,626 3.25 18.02.2013
1206 Свирете ми тамбури 1 4,136 4.31 23.03.2020
1207 Свршена Спаса побегна 1 243 4.50 02.05.2024
1208 Се наљутил Димчо 1 1,829 3.00 20.06.2020
1209 Се свалила Митра долу во градина 1 7,690 4.14 22.05.2009
1210 Се скарале, се степале 1 10,228 4.53 08.06.2009
1211 Се смеат мамо, се смеат 1 8,772 4.44 16.09.2009
1212 Севдалино, севдо моја најголема 1 1,174 3.50 19.11.2022
1213 Севделинке малој моме 1 1,422 4.67 19.07.2021
1214 Седнал Марко малку да вечера 1 4,658 4.71 06.09.2014
1215 Седнала Ратка да ткае 1 1,271 4.33 26.06.2021
1216 Сеј со здравје севдо моја 1 7,947 4.60 12.08.2009
1217 Секој сака мома убава 1 3,122 4.00 23.10.2019
1218 Серенада 1 23,857 4.45 19.05.2010
1219 Си заљубив едно моме 1 2,869 4.00 06.04.2018
1220 Си поминав покрај Битола 1 7,543 4.33 16.09.2009
1221 Си приготвив јас отрови 1 7,519 4.60 16.09.2009
1222 Си тргнала Гина мома 1 1,030 4.00 06.08.2022
1223 Синојка ми дојде 1 4,333 4.50 18.02.2013
1224 Сите си појдоа мамо 1 1,278 4.60 22.09.2021
1225 Славеј пее на трендафил 1 8,562 4.30 08.06.2009
1226 Славеј песна запејало 1 8,580 4.68 06.09.2014
1227 Славен Пирин недогледен 1 1,976 4.75 15.04.2020
1228 Служба служи млади Димитрија 1 4,225 4.50 26.04.2014
1229 Слушај бре кралу 1 25,471 4.24 22.05.2010
1230 Слушни ме мајко стара 1 23,383 4.48 23.02.2014
1231 Сношти е Јана 1 5,569 4.14 17.08.2014
1232 Сношти излегов на балкон Ленче 1 658 3.00 23.07.2023
1233 Сношти поминав мамо, заминав 1 1,471 4.40 04.08.2021
1234 Сношти си минав, мамо 1 5,582 3.57 22.11.2011
1235 Сношти си поминав покрај ваш'то порте 1 8,292 4.78 16.09.2009
1236 Сношти те Маре сонував 1 5,640 4.00 25.11.2013
1237 Собрале ми се 1 5,870 4.33 01.12.2011
1238 Собрале ми се набрале нашите лични ергени 1 2,016 4.00 26.07.2020
1239 Собрале ми се сватови 1 9,000 4.29 29.10.2009
1240 Сон сонував либе ле 1 2,281 4.43 12.12.2019
1241 Сонцето трепи, разгрева 1 1,338 4.00 11.05.2022
1242 Стамено, моме мори, црна черешо 1 3,145 4.50 24.03.2017
1243 Станало лудо рано в' недела 1 1,179 4.00 24.09.2021
1244 Стани запали Тинке борина 1 9,377 4.35 16.09.2009
1245 Стани ми Геле, Ангеле 1 9,350 4.43 29.10.2009
1246 Стани ми Ленче, отвори 1 7,627 4.40 29.10.2009
1247 Стани, стани, другар Алексовски 1 1,421 2.60 24.09.2021
1248 Стари баби 1 7,775 4.15 04.01.2014
1249 Стариот јоргован 1 6,107 4.00 05.08.2013
1250 Стариот фенер 1 2,641 3.00 02.05.2020
1251 Старото огниште 1 1,622 4.33 05.12.2019
1252 Стој, почекај либе 1 1,568 3.00 16.04.2020
1253 Стојан заправил воденица 1 4,302 4.33 06.09.2014
1254 Стојан ми болен легаја 1 780 4.00 09.09.2023
1255 Стојан на Станка думаше 1 4,394 4.80 06.09.2014
1256 Стојане море, Стојане 1 5,571 4.33 01.12.2011
1257 Стојане, дилбер море Стојане 1 3,080 4.33 03.01.2016
1258 Стојане, луда делијо 1 3,896 4.00 18.07.2014
1259 Стојане, македонски војводо 1 3,527 4.71 03.01.2016
1260 Стојне бре, Стојне 1 9,077 4.33 08.06.2009
1261 Стојне ле, Стојне 1 897 3.00 23.07.2023
1262 Стојне ле, Стојне невесто 1 4,419 4.50 14.02.2013
1263 Стојне црнаок невесто 1 1,184 4.25 04.01.2022
1264 Стојне, млада меанџико 1 5,813 4.62 20.02.2012
1265 Стори ми абер Божано 1 4,841 4.22 14.04.2013
1266 Стројник ќе те пратам бабо 1 5,026 4.33 14.02.2013
1267 Струмица, Струмица 1 5,900 4.13 23.05.2014
1268 Судбо моја 1 9,392 4.57 09.06.2009
1269 Т’мна м’гла по полето 1 8,629 3.50 04.06.2009
1270 Тага за роден крај 1 2,212 3.75 18.04.2020
1271 Тажна Калинка седеше 1 9,063 4.27 11.06.2009
1272 Тако ти Бога, девојко 1 3,117 4.59 22.11.2020
1273 Таму долу крај Белото Море 1 2,151 4.78 11.04.2020
1274 Таму долу криволачко 1 9,870 4.47 28.10.2009
1275 Таму негде леринско 1 2,768 4.36 03.11.2019
1276 Тапан чука мила мамо 1 839 3.75 04.02.2024
1277 Татко 1 2,630 3.80 19.06.2022
1278 Те сакам песно македонска 1 11,912 4.35 28.10.2009
1279 Те сретнав либе, пресретнав 1 2,957 4.63 28.11.2019
1280 Тељал личи катил Ѓорѓи 1 879 4.60 05.07.2023
1281 Темен се облак зададе 1 15,698 4.88 24.06.2012
1282 Темен се облак зададе 1 6,809 4.61 24.06.2012
1283 Темна е магла паднала 1 4,893 4.00 10.09.2015
1284 Тешка борба 1 2,491 4.29 28.04.2020
1285 Ти донесов млада невеста 1 17,110 4.11 22.03.2015
1286 Ти земјо наша Македонијо 1 2,303 3.00 11.04.2020
1287 Ти не знаеш момче 1 7,883 4.73 29.10.2009
1288 Ти се колнам, Македонијо 1 2,194 4.75 19.01.2021
1289 Ти си Биљана најубава 1 8,357 4.00 16.09.2009
1290 Тимин ага иде од Дабиља 1 865 3.80 10.01.2023
1291 Тинка иди од Битола 1 8,599 4.14 16.09.2009
1292 Тодоро, либе Тодоро 1 5,382 4.25 21.02.2013
1293 Топови грмат, земјата трештит 1 4,615 4.77 31.10.2014
1294 Тргна ми Донка да оди 1 8,143 4.20 29.10.2009
1295 Тргна ми Стојна за вода 1 2,545 4.60 06.04.2018
1296 Тргнала Тода мома за вода да оди 1 7,833 4.50 04.06.2009
1297 Три години, лудо, болна лежам 1 5,681 4.50 02.01.2013
1298 Три години, мори Дано 1 3,284 4.22 19.06.2017
1299 Три пати поминав 1 8,174 4.00 03.10.2009
1300 Тропнало оро 1 5,345 4.00 09.08.2016
1301 Туѓа си бескрајно 1 24,623 4.26 20.03.2018
1302 Туѓина пуста далечина 1 14,215 4.36 22.03.2015
1303 Турци во село слегоа 1 3,024 4.50 28.09.2017
1304 Ќе ти дојдам вечер 1 30,673 4.32 09.03.2023
1305 Ќе ти дојдам на Велигден 1 2,594 4.25 29.04.2020
1306 У вој двор 1 1,571 4.60 23.12.2020
1307 У Шлегово куќа шимширова 1 6,739 4.24 27.01.2012
1308 Убаво Македонче 1 8,909 4.22 16.09.2009
1309 Узреала бела пченица 1 3,692 4.80 27.10.2016
1310 Усни румени 1 5,820 4.75 21.02.2013
1311 Успала се мома Сирма 1 4,437 4.38 14.02.2013
1312 Учи ме мила мајко, карај ме 1 10,821 4.22 22.05.2009
1313 Цвете мило 1 2,094 3.50 21.07.2019
1314 Цвеќе цутеше 1 3,117 4.50 14.04.2018
1315 Цела тајфа бевме Лино 1 3,661 4.50 01.05.2020
1316 Целувај ме мило либе 1 8,388 4.43 09.06.2009
1317 Црнеј горо, црнеј сестро 1 11,170 4.63 29.10.2009
1318 Чапкан Димчо 1 7,128 4.57 18.02.2012
1319 Чедо си ми, мило си ми 1 3,772 4.50 12.11.2017
1320 Чекај животе 1 2,013 4.50 25.12.2022
1321 Челник Пејо 1 2,752 4.67 18.02.2018
1322 Чува мајка до две лути ќерки 1 4,860 4.00 14.02.2013
1323 Чукав, чукав мале 1 5,191 4.33 18.02.2013
1324 Шетал дедо крај река 1 1,052 4.00 12.06.2022
1325 Шо ми се забави Тино 1 380 4.33 17.12.2023
1326 Што е Скопје пусто останало 1 2,792 4.50 28.02.2018
1327 Што ми е лепо, убаво 1 9,228 4.41 22.05.2011
1328 Што ми омилело 1 11,469 4.57 01.03.2011
1329 Што може љубовта 1 9,830 4.14 10.05.2011
1330 Што не спиеш, лично либе 1 6,628 4.50 18.12.2012
1331 Што си заљубив едно момиче 1 3,842 4.38 01.07.2016
1332 Што си ми сине весело 1 8,112 4.38 02.04.2014
1333 Што си поминав и се прелагав 1 8,384 4.43 03.10.2009
1334 Што ти текна, Јано, да побегнеш 1 11,695 4.20 07.09.2011
1335 Што ќе правиме, чиниме 1 7,607 4.25 08.06.2009
1336 Што убаво носат партизаните 1 1,414 4.33 22.09.2021
1337 Штом ноќта помине 1 39,757 4.51 31.03.2012
1338 А бре војниче, младо војниче 0 11,229 3.82 09.02.2010
1339 А Јоване домаќине 0 1,409 3.50 19.06.2022
1340 А што ми се јадно додеало 0 5,597 3.27 14.06.2012
1341 Ај што е лепо и убаво 0 3,956 3.80 31.10.2014
1342 Ајде Стојно, руса Стојно 0 1,065 4.00 23.05.2022
1343 Ајде чуде лудо младо 0 1,241 4.33 11.08.2021
1344 Ако ме љубиш 0 1,389 4.00 18.01.2022
1345 Алов бајрак Македонски 0 3,432 4.00 19.06.2017
1346 Ангеле еден на мама, џанам 0 7,858 3.83 03.01.2010
1347 Ах, да би знала 0 3,486 3.00 05.06.2016
1348 Биљана оро водеше 0 1,478 4.40 13.11.2021
1349 Болен си лежам 0 1,653 4.00 23.09.2021
1350 Болно лежит мало моме 0 1,166 3.00 24.05.2022
1351 Веља и Вељо 0 946 3.00 10.07.2022
1352 Вирум вода, вирум вировита 0 3,891 3.00 30.09.2014
1353 Врзале го Марка црвени ремење 0 3,894 4.00 30.09.2014
1354 Грозда мома мести три бајрака 0 8,342 4.00 20.05.2009
1355 Гроздано моме убаво 0 7,549 4.33 02.11.2009
1356 Да летнаме, прелетнаме 0 1,188 4.33 28.07.2021
1357 Давај ме мамо мори давај ме 0 8,132 3.50 08.01.2010
1358 Дал не ти е жал бре Миеле 0 7,857 4.33 02.11.2009
1359 Дали знаеш моме паметуваш 0 8,131 4.40 02.11.2009
1360 Двама се љубеа мамо 0 7,334 4.00 02.11.2009
1361 Девојко црвено јаболко 0 1,634 3.50 10.02.2022
1362 Девојче море девојче 0 1,149 3.00 17.05.2022
1363 Дење ми те гледам 0 1,191 2.00 07.08.2021
1364 До три сестри 0 1,250 3.00 28.07.2021
1365 Добредојдовте бели сватови 0 1,311 4.71 02.10.2021
1366 Дојчин јунак, Сирак Јанко и Крали Марко, солунски чувачи 0 2,297 4.29 24.09.2019
1367 Ѓурѓово лето проклето 0 7,905 3.75 22.05.2009
1368 Една вечер 0 7,732 4.00 29.10.2009
1369 Едно младо војниче 0 7,726 4.60 02.11.2009
1370 Едно моме покрај Вардар оди 0 8,187 4.22 28.10.2009
1371 Еј девојко, бела и црвена 0 2,242 3.88 22.10.2021
1372 Еј дружина мили брате 0 1,363 4.50 28.08.2021
1373 Еј море девојче 0 8,070 4.00 29.10.2009
1374 Еј ти Недо море, бела Недо 0 8,684 4.00 08.06.2009
1375 Елена болна лежала 0 1,121 3.00 01.07.2022
1376 Елено бајрак девојко 0 1,268 3.00 31.01.2022
1377 Ерген Димитрија 0 1,559 4.00 23.07.2021
1378 Жалај Ѓурго да жалиме 0 1,144 4.00 25.11.2021
1379 Жалајте го браќа Толета војвода 0 8,241 4.50 08.06.2009
1380 Заспало моме крај море 0 1,134 3.00 31.07.2022
1381 Затрепери Козјак планина 0 9,248 3.45 09.06.2009
1382 Зеташтина чужде земјанине 0 1,299 3.00 06.11.2021
1383 Зошто ти ме оставаш 0 8,038 4.40 19.08.2009
1384 Излегла е невестата 0 1,402 4.33 18.09.2021
1385 Имала мајка мила сина 0 4,390 3.80 16.09.2014
1386 Кажи Јано 0 8,651 4.00 20.05.2009
1387 Кинисала Каља за Рајна Кошара 0 3,820 3.00 30.09.2014
1388 Кинисала Стана 0 4,091 3.00 31.10.2014
1389 Крстано бела црвена 0 1,310 4.00 13.03.2022
1390 Легнало моме, заспало 0 7,962 4.44 08.01.2010
1391 Леле Димо 0 1,237 4.33 06.12.2021
1392 Летоечка песна 0 3,697 4.00 31.10.2014
1393 Лилјано моме, Лилјано 0 8,325 4.17 19.08.2009
1394 Љуби, љуби лудо младо 0 7,892 4.50 29.10.2009
1395 Малечко убо Лазаре 0 5,568 3.83 04.04.2015
1396 Мамо мори 0 8,321 4.25 08.06.2009
1397 Марко Крале ја одменува свадбарината 0 6,417 4.00 14.06.2019
1398 Мено ле Мено 0 1,070 3.83 03.04.2022
1399 Ми те продадова, Досто, моме мариовско 0 3,229 4.00 05.06.2016
1400 Млад Гоце, млади војвода 0 7,864 4.29 08.06.2009
1401 Молчи ми девојко 0 1,360 3.00 07.09.2021
1402 Мома уф зандана 0 7,371 4.50 19.08.2009
1403 Момиче со момче збореше 0 1,137 4.50 30.11.2021
1404 Момче младо убаво 0 7,689 4.43 29.10.2009
1405 Море Корун арамијо 0 2,820 2.50 05.06.2016
1406 Море Стојно, бело Стојно 0 1,024 3.50 16.07.2022
1407 Мори Лепо од Прилепо 0 1,124 2.00 14.07.2022
1408 На врв на планина 0 4,099 3.40 05.06.2016
1409 Назад, назад чужди јунак 0 1,163 4.00 13.08.2022
1410 Не љуби мене моме 0 1,166 3.00 13.08.2022
1411 Не раѓај мајко, лична Македонијо 0 8,139 3.80 19.08.2009
1412 Нешто ќе те прашам сине 0 7,934 4.00 22.05.2009
1413 Одоздола иде, бабо 0 7,602 3.20 22.05.2009
1414 Озгора гледат 0 970 4.00 28.07.2022
1415 Ој Вичо, Вичо планина 0 3,620 4.00 10.07.2018
1416 Ој Јанкула мили синко 0 3,289 3.00 05.06.2016
1417 Ој Ленко, Ленко 0 988 3.00 06.08.2022
1418 Отишло е моме 0 7,125 2.78 29.09.2009
1419 Паднало моме од бога 0 3,683 3.00 05.06.2016
1420 Пијан идам од града 0 1,126 3.00 31.05.2022
1421 Полните очи 0 995 4.00 25.04.2022
1422 Пред да си умрам 0 8,146 3.67 12.08.2009
1423 Проштавај ми мила моја 0 8,123 3.29 12.08.2009
1424 Ранет лежи млад партизан 0 7,550 4.25 29.10.2009
1425 Рано ранила бела Румена 0 1,159 4.00 26.12.2021
1426 Ристано, моме Ристано 0 972 3.71 17.04.2022
1427 Ружиче бело и црвено 0 7,779 4.50 08.06.2009
1428 С'нце трептит да седнит 0 3,621 2.50 31.10.2014
1429 Само ме гледаш 0 7,082 4.29 16.09.2009
1430 Свекрва Мара караше 0 4,195 3.33 31.10.2014
1431 Се заљубив во девојче убаво 0 7,957 3.00 28.10.2009
1432 Седнал Осман да плачи 0 3,901 4.25 06.05.2014
1433 Секој што мине помине 0 7,294 4.50 28.10.2009
1434 Сенка дебела 0 1,362 4.33 20.07.2021
1435 Сите беа илинденци 0 8,574 4.00 16.09.2009
1436 Сношти либето помина 0 7,620 4.00 16.09.2009
1437 Сношти минав покрај вашето порте 0 7,345 4.13 16.09.2009
1438 Собрала Ѓурѓа, набрала 0 3,864 4.00 31.10.2014
1439 Сон го краде 0 1,121 3.00 14.09.2021
1440 Стамено пиле шарено 0 1,152 4.25 09.01.2022
1441 Стамјанине домаќине 0 1,569 3.50 26.07.2021
1442 Стани ми сине Стојане 0 8,281 4.50 22.05.2009
1443 Стани сине 0 1,108 4.00 10.04.2022
1444 Тебе да те пленат, моме мариовско 0 3,701 3.50 05.06.2016
1445 Тој вечерат, таа не вечерат 0 1,163 4.00 14.10.2021
1446 Трака турка на Вишина порта 0 895 3.00 04.06.2022
1447 Турчин девојка врзана носит 0 1,507 4.50 20.07.2021
1448 Удри Рајно, удри 0 3,516 3.00 31.10.2014
1449 Умрев, загинав Ленко за тебе 0 1,278 4.25 06.04.2022
1450 Успала ми се Света Недела 0 3,850 3.00 16.09.2014
1451 Чиво е ова девојче 0 4,420 4.20 31.10.2014
1452 Шета Ѓуро по чаршија 0 3,681 2.50 16.09.2014
1453 Што беше лепо и убаво 0 1,132 3.80 20.11.2021
1454 Што поминав мајко 0 1,088 4.00 15.12.2021