Војник заминувам

Мила моја мајко, благослови ме,
со радост гордо ти испрати ме,
еве денес војник јас заминувам,
запеј песна мајко, оро поведи.

Како цвеќе си ме гледала,
војник да одам ти дочека,
тешка песна пеат моите другари,
биди силна, мајко, скриј ги солзите.

Ајде мајко да се прегрнеме
и со песна да се разделиме,
ајде сите полни чаши кренете,
нека ечи песна од свирачите.

Како цвеќе си ме гледала,
војник да одам ти дочека,
тешка песна пеат моите другари,
биди силна, мајко, скриј ги солзите.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Т'га за југ - Војник заминувам

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Т'га за југ