Songs with English translations

Macedonian folk songs

The table below lists songs published on Pesna.org.

# Title Audio samples Popularity Rating Added on
1 Маро, Мацо 1 2 3.00 22.04.2024
2 Девојко, мори девојко 1 800 3.00 25.10.2023
3 Кате, Катерино 1 1,964 4.43 29.08.2023
4 Ајде пушка пукна у гора зелена 1 1,131 4.50 27.07.2023
5 Тељал личи катил Ѓорѓи 1 823 4.60 05.07.2023
6 Еј Деспино 1 1,712 3.57 16.06.2023
7 Мило Јане, мило добро 1 908 3.00 15.04.2023
8 Дудулева мајка крај море седи 1 802 4.40 25.03.2023
9 Дедо ми појде 1 1,414 4.00 06.11.2022
10 Нели ти стига мојата младост 1 2,835 4.71 23.10.2022
11 Мори моме 1 1,197 4.17 25.09.2022
12 Де Бог да бие 1 1,027 3.80 25.09.2022
13 Не љуби мене моме 0 1,103 3.00 13.08.2022
14 Назад, назад чужди јунак 0 1,099 4.00 13.08.2022
15 Ој Ленко, Ленко 0 937 3.00 06.08.2022
16 Заспало моме крај море 0 1,069 3.00 31.07.2022
17 Озгора гледат 0 920 4.00 28.07.2022
18 Море Стојно, бело Стојно 0 976 3.50 16.07.2022
19 Мори Лепо од Прилепо 0 1,054 2.00 14.07.2022
20 Веља и Вељо 0 909 3.00 10.07.2022
21 Елена болна лежала 0 1,050 3.00 01.07.2022
22 А Јоване домаќине 0 1,369 3.50 19.06.2022
23 Умреја батко Ѓорѓија 7 2,751 3.57 12.06.2022
24 Шетал дедо крај река 1 1,011 4.00 12.06.2022
25 Трака турка на Вишина порта 0 868 3.00 04.06.2022
26 Пијан идам од града 0 1,075 3.00 31.05.2022
27 Болно лежит мало моме 0 1,124 3.00 24.05.2022
28 Ајде Стојно, руса Стојно 0 995 4.00 23.05.2022
29 Девојче море девојче 0 1,078 3.00 17.05.2022
30 Сардисал аскер делчева чета 3 1,954 4.75 25.04.2022
31 Полните очи 0 949 4.00 25.04.2022
32 Ристано, моме Ристано 0 931 3.71 17.04.2022
33 Стани сине 0 1,040 4.00 10.04.2022
34 Умрев, загинав Ленко за тебе 0 1,205 4.25 06.04.2022
35 Мено ле Мено 0 1,019 3.83 03.04.2022
36 Крстано бела црвена 0 1,261 4.00 13.03.2022
37 Девојко црвено јаболко 0 1,582 3.50 10.02.2022
38 Видов мома во одајата 1 1,113 4.50 06.02.2022
39 Елено бајрак девојко 0 1,219 3.00 31.01.2022
40 Ако ме љубиш 0 1,333 4.00 18.01.2022
41 Стамено пиле шарено 0 1,101 4.25 09.01.2022
42 Стојне црнаок невесто 1 1,138 4.25 04.01.2022
43 Рано ранила бела Румена 0 1,120 4.00 26.12.2021
44 Што поминав мајко 0 1,053 4.00 15.12.2021
45 Леле Димо 0 1,163 4.33 06.12.2021
46 Момиче со момче збореше 0 1,094 4.50 30.11.2021
47 Жалај Ѓурго да жалиме 0 1,075 4.00 25.11.2021
48 Што беше лепо и убаво 0 1,066 3.80 20.11.2021
49 Биљана оро водеше 0 1,406 4.33 13.11.2021
50 Зеташтина чужде земјанине 0 1,242 3.00 06.11.2021
51 Еј девојко, бела и црвена 0 2,163 3.88 22.10.2021
52 Тој вечерат, таа не вечерат 0 1,119 4.00 14.10.2021
53 Из долу иде 9 1,662 4.50 13.10.2021
54 Добредојдовте бели сватови 0 1,268 4.71 02.10.2021
55 Стани, стани, другар Алексовски 1 1,372 2.60 24.09.2021
56 Болен си лежам 0 1,593 4.00 23.09.2021
57 Месила баба зелникот 2 1,854 4.33 21.09.2021
58 Излегла е невестата 0 1,340 4.33 18.09.2021
59 Сон го краде 0 1,053 3.00 14.09.2021
60 Молчи ми девојко 0 1,302 3.00 07.09.2021
61 Еј дружина мили брате 0 1,322 4.50 28.08.2021
62 Ајде чуде лудо младо 0 1,195 4.33 11.08.2021
63 Дење ми те гледам 0 1,155 2.00 07.08.2021
64 Да летнаме, прелетнаме 0 1,146 4.33 28.07.2021
65 До три сестри 0 1,208 3.00 28.07.2021
66 Стамјанине домаќине 0 1,515 3.50 26.07.2021
67 Ерген Димитрија 0 1,515 4.00 23.07.2021
68 Турчин девојка врзана носит 0 1,464 4.50 20.07.2021
69 Сенка дебела 0 1,301 4.33 20.07.2021
70 Лична Фатима 2 2,323 4.50 22.05.2020
71 Ника, Ника Марика 1 11,309 4.81 04.05.2020
72 Помолила бога Маца 4 2,613 4.27 01.05.2020
73 Таму негде леринско 1 2,687 4.36 03.11.2019
74 Кочани, мој роден крај 1 3,058 4.44 16.08.2019
75 Идам, не идам 2 3,092 3.90 14.04.2019
76 Одамна ли си моме калуѓерица 3 2,528 4.00 06.03.2019
77 Врба ми изникнала 3 3,869 4.67 10.01.2019
78 Дали знаеш помниш ли 1 2,815 3.67 22.10.2018
79 Глас се слуша, плач и лелек 1 7,932 4.15 05.09.2018
80 Садило моме 1 3,382 4.29 15.04.2018
81 Море Максим има лоша жена 3 3,373 4.57 07.04.2018
82 На кого е црна жената 3 3,089 4.50 07.04.2018
83 Жалајте ми мајки 1 2,705 3.50 19.03.2018
84 Бело Море 1 4,128 4.64 22.02.2018
85 Посеал дедо леа босилок 1 3,049 3.50 02.10.2017
86 Деветсто и осма година 1 6,257 4.76 15.06.2017
87 Кинисало малој моме 1 4,706 4.09 20.05.2017
88 Ој ти момче охриѓанче 16 19,984 4.14 07.10.2016
89 Песна за солунските атентатори 1 6,634 4.45 28.09.2016
90 Не плачи мајко, не жали 2 10,794 4.49 27.09.2016
91 Димна јуда град градила 2 9,214 4.52 05.09.2016
92 Јано Јановице, каде ти е Јане? 3 4,768 4.56 30.08.2016
93 Тропнало оро 1 5,241 4.00 09.08.2016
94 Ерген сум одил, преодил 1 4,182 4.54 12.06.2016
95 Нешто ќе те питам, бабо 5 37,172 4.22 05.06.2016
96 Пијан идам од града 5 5,394 4.60 18.04.2016
97 Песно моја 1 5,006 4.73 25.03.2016
98 Темна е магла паднала 1 4,836 4.00 10.09.2015
99 Софка на татко 2 14,981 4.40 10.09.2015
100 Од бога дадено 1 4,436 4.50 07.06.2015
101 Дуне мори, малој моме 2 4,946 3.67 09.05.2015
102 Лено ле, Лено 1 5,262 4.57 09.05.2015
103 Станала рано Босилка 4 5,471 3.50 24.04.2015
104 Дувни ми бел ветре 8 4,901 4.53 19.04.2015
105 Ти се армаса 2 6,917 4.89 31.01.2015
106 Бабино девојче 2 8,668 4.12 13.12.2014
107 Свадба голема 2 36,784 4.65 13.12.2014
108 Вардаре, Пирин кај ти е? 1 12,904 4.10 21.11.2014
109 Седнал ми Џемо 6 6,788 3.56 04.10.2014
110 Не седи Расим распашан 1 5,106 4.83 03.10.2014
111 Буките развиваат браќа 1 6,006 4.56 03.10.2014
112 Недо ле, арна девојко 3 5,734 4.67 23.09.2014
113 Девојче тенко високо 1 6,757 4.78 23.09.2014
114 А што си ми либе гајлелија 1 4,947 4.88 15.09.2014
115 Ој јаворе, ти јаворе 6 6,541 4.39 18.07.2014
116 На четврти мај Гоце загина 1 14,137 4.32 16.07.2014
117 Стојне бре, моме кочанско 2 4,626 3.92 16.04.2014
118 Моме стое во ливади 10 6,368 4.43 16.04.2014
119 Ти ли се најде Лено мори 5 8,037 4.40 16.04.2014
120 Ај, шетал Марко 1 5,267 4.38 09.04.2014
121 Денес над Македонија 4 45,584 4.07 02.04.2014
122 Слушни ме мајко стара 1 23,110 4.47 23.02.2014
123 Невеста жито требеше 1 6,500 4.21 30.01.2014
124 Машала 1 21,254 4.32 04.01.2014
125 Стари баби 1 7,690 4.15 04.01.2014
126 Сношти те Маре сонував 1 5,558 4.00 25.11.2013
127 Во Крушево оган гори 4 9,533 4.35 23.11.2013
128 Гоце ми отиде во Солуна града 2 8,005 4.27 18.11.2013
129 Димитријо, сине Митре 3 24,095 4.22 07.10.2013
130 Белите манастири 1 8,910 4.20 16.08.2013
131 Стојне ле, Стојне невесто 3 7,050 4.36 05.08.2013
132 Запри, запри виолино 2 12,154 4.73 02.06.2013
133 Ој, додоле 1 9,831 4.16 14.05.2013
134 Мојта свадба без песна ќе биде 2 6,990 4.38 23.04.2013
135 Каранфилче девојче 12 7,207 4.69 09.04.2013
136 Кирјана вино продава 3 32,149 4.20 11.01.2013
137 Три години, лудо, болна лежам 1 5,626 4.50 02.01.2013
138 Изникнало криво крувче медено 4 13,540 4.41 22.12.2012
139 Твојте очи Лено мори 13 49,977 4.53 22.12.2012
140 Што не спиеш, лично либе 1 6,578 4.50 18.12.2012
141 Легнала Дана 5 7,630 4.71 13.12.2012
142 Павле ми пие 9 22,969 4.61 13.12.2012
143 Судбо моја 13 19,383 4.59 12.12.2012
144 Есен дојде, војници одат 1 11,121 4.13 25.10.2012
145 На сред село чешма шарена 6 22,913 4.34 15.10.2012
146 Китен ми, китен девере 1 8,160 3.67 02.10.2012
147 Сама мома во планина 1 5,845 3.55 06.09.2012
148 Ме сакаа двајца тројца 2 6,590 4.55 29.08.2012
149 Кој ти ги даде тие црни очи 2 8,928 4.50 29.08.2012
150 Еленко, моме мори, убава 3 10,240 4.61 29.08.2012
151 Лилјано моме 13 13,074 4.16 02.08.2012
152 Играле баби по месечина 1 6,924 4.41 02.08.2012
153 Невесто црвен трендафил 4 8,992 4.36 01.08.2012
154 Лихнида кајче веслаше 5 46,132 4.32 03.07.2012
155 Народ се собрал 1 8,091 4.05 24.06.2012
156 А што ми се јадно додеало 0 5,559 3.27 14.06.2012
157 Решил чичо да се жени 2 7,430 4.40 06.06.2012
158 Две девојки 1 7,314 4.27 31.03.2012
159 Една мисла имаме 2 19,776 4.58 31.03.2012
160 Бисер балкански 5 76,266 3.81 31.03.2012
161 Петро ле, пиле шарено 7 9,136 4.14 24.02.2012
162 Гујго ле, јуначе 3 6,746 4.25 20.02.2012
163 Стојне, млада меанџико 1 5,772 4.62 20.02.2012
164 Чапкан Димчо 1 7,051 4.57 18.02.2012
165 Водарка 1 14,720 4.19 27.01.2012
166 Додек је мома при мајка 3 8,256 4.64 16.01.2012
167 Две ми друшки 1 6,913 4.15 18.12.2011
168 Поле широко 2 7,688 4.41 06.12.2011
169 Од гранка, в' гранка 2 7,253 4.59 02.12.2011
170 Невено мори, Невено 1 10,028 4.41 02.12.2011
171 Огреала месечина шеќерна 2 6,320 4.54 30.11.2011
172 Разболел ми се левенди Ѓуро 3 12,201 4.69 21.11.2011
173 Љубов голема 1 35,981 4.32 16.11.2011
174 Девојче, девојче 9 10,236 3.86 15.11.2011
175 Што е лудо сон сонило 2 7,178 4.75 09.11.2011
176 Засвирил Стојан 5 11,239 4.58 19.10.2011
177 Се посврши азган Мара 2 7,547 4.31 13.10.2011
178 Синоќа дојдов од гурбет 3 9,213 4.59 07.09.2011
179 Излегол Дејан војвода 2 11,727 4.62 04.09.2011
180 Денеска ми е сабота 2 17,266 4.20 04.09.2011
181 Отидов в село Долнени 1 10,329 4.53 29.08.2011
182 Девојче бело, црвено 2 9,892 4.44 16.08.2011
183 Ори Анче бело и црвено 1 9,893 4.07 16.08.2011
184 Мајсторе, мајсторе 7 19,019 4.77 29.06.2011
185 Модерна си имам жена 1 9,606 4.50 20.04.2011
186 Куќа имам на Пелистер 3 24,163 4.41 20.04.2011
187 Коце берберот - чалгаџијата 3 16,895 4.16 04.04.2011
188 Жени се Радо 3 14,730 4.33 31.03.2011
189 Легнало Родне 3 10,026 4.75 20.03.2011
190 Маце, маце, тече вода студена 4 11,075 4.75 19.03.2011
191 Три години станаа 16 25,507 4.58 18.03.2011
192 Многу мерак имам бабо 4 27,026 4.57 04.03.2011
193 Величко, скопски војвода 1 10,789 4.50 21.02.2011
194 Ја излези Ѓурѓо 10 94,382 4.49 19.11.2010
195 Питат ме, мамо, в село момите 1 11,287 3.92 05.09.2010
196 Ќе одам стара мајко 3 11,857 4.20 04.09.2010
197 Имала мајка девет сина 5 28,158 4.52 19.06.2010
198 Слушај бре кралу 1 25,240 4.24 22.05.2010
199 Сношти те пратив на вода ќерко 5 11,598 4.59 19.05.2010
200 Серенада 1 23,614 4.45 19.05.2010
201 Помниш ли, либе Тодоро 8 17,182 4.64 18.05.2010
202 Митра делија коња јахаја 6 11,365 4.44 18.05.2010
203 Отвори ми бело Ленче 10 32,617 4.22 26.04.2010
204 Голема свадба во село 2 14,397 3.89 19.04.2010
205 Мори момиченце малечко 1 9,002 4.54 27.03.2010
206 Жал за Деспина 5 49,290 4.70 26.03.2010
207 Кажи, кажи либе Стано 8 14,793 4.67 17.11.2009
208 Кога си бевме мали 3 11,311 4.44 17.11.2009
209 Кој што ме чуе да пеам 5 15,098 4.49 17.11.2009
210 Магдо мори Магдалено 3 12,528 4.75 02.11.2009
211 Мамо кој чука на порти 6 14,990 4.57 02.11.2009
212 Марие дилбер бела Марие 10 16,489 4.75 02.11.2009
213 Дејгиди луди млади години 9 29,637 4.30 02.11.2009
214 Дремка ми се дреми 6 12,012 4.30 02.11.2009
215 Едно име имаме 6 36,836 4.55 02.11.2009
216 Жени ме мамо, жени ме 3 12,619 3.94 02.11.2009
217 Јана грло заболело 2 9,877 4.20 02.11.2009
218 Ах, каде е мојто либе 15 28,358 4.59 02.11.2009
219 Ајде болно лежи мојто либе 4 14,481 4.52 02.11.2009
220 Ајде да одиме во Битола 2 12,582 4.14 02.11.2009
221 Ајде ред се редат мале 9 19,967 4.41 02.11.2009
222 Ајде станав се оженив 4 10,169 4.31 02.11.2009
223 Бело лице љубам јас 9 31,311 4.51 02.11.2009
224 Битола, мој роден крај 13 33,386 4.30 02.11.2009
225 Болен лежи млад Стојан 8 19,760 4.50 29.10.2009
226 Бор садила мома Евгенија 5 24,367 4.55 29.10.2009
227 Чифте, чифте пајтонлари 5 38,796 4.55 29.10.2009
228 Цветините очи черешови 11 18,257 4.52 29.10.2009
229 Да ме молат не се женам 4 13,553 4.70 29.10.2009
230 Билбил пее во планина 9 20,438 4.83 29.10.2009
231 До кога браќа мили Македонци 2 14,128 4.56 29.10.2009
232 Едно малој моме 5 17,693 4.53 29.10.2009
233 Елено моме, Елено 1 22,739 4.22 29.10.2009
234 Елено ќерко, Елено 24 32,581 4.39 29.10.2009
235 И таму е мојата родина 2 19,061 4.60 29.10.2009
236 Ја излези стара мајко 13 31,248 4.43 29.10.2009
237 Јас Методи Патче од Охрида 1 16,117 4.66 29.10.2009
238 Јовано, Јованке 41 77,261 4.29 29.10.2009
239 Каде се чуло, мамо, видело 2 10,145 4.67 29.10.2009
240 Калеш Дончо 5 13,625 4.70 29.10.2009
241 Кондисал Ајрадин паша 3 12,762 4.63 29.10.2009
242 Каранфил невесто мори 3 10,486 4.44 29.10.2009
243 Кажи Јано, кажи душо 8 13,526 4.27 29.10.2009
244 Лажи, лажи Вере 7 17,951 4.50 29.10.2009
245 Мара охриѓанка 1 8,729 4.78 29.10.2009
246 Девојче бело, црвено 7 22,365 4.27 29.10.2009
247 Море сокол пие вода на Вардарот 27 42,430 4.73 29.10.2009
248 Мост ми ѕидат девет мајстори 8 13,606 4.47 29.10.2009
249 Немам мило, немам драго 3 10,650 3.82 29.10.2009
250 Од Битола до Вевчани 4 10,943 4.39 29.10.2009
251 Ој ти моме, малој моме 4 10,656 4.53 29.10.2009
252 Оздола идет еден млад војвода 1 9,789 4.60 29.10.2009
253 Огин го гори Брезово 9 16,139 4.62 29.10.2009
254 Ој љубов, љубов 4 14,291 4.59 29.10.2009
255 Саноќ ми билбил пропеа 4 14,113 4.79 29.10.2009
256 Се навали Шар Планина 7 21,547 4.34 29.10.2009
257 Саноќ седам Трено 6 16,709 4.36 29.10.2009
258 Стани Станке 2 9,996 4.83 29.10.2009
259 Што се чуло нане 4 14,458 4.61 29.10.2009
260 Тргнало ми лудо младо 6 15,027 4.41 29.10.2009
261 Таму долу криволачко 1 9,809 4.47 28.10.2009
262 За Фросина 8 21,631 4.68 28.10.2009
263 Запеј песна Македонко 1 11,679 4.50 28.10.2009
264 Заплакало е Мариово 9 39,805 4.40 28.10.2009
265 Болен ми лежи Миле Поп Јорданов 12 21,704 4.43 28.10.2009
266 Го фанале едно моме 4 13,557 4.62 28.10.2009
267 Народе Македонски 6 27,375 4.39 28.10.2009
268 Послушајте патриоти 7 27,818 4.52 28.10.2009
269 Слушам кај шумат шумите 7 49,457 4.45 28.10.2009
270 Црна се чума зададе 13 28,649 4.61 28.10.2009
271 И ние сме деца на Македонија 7 63,217 4.55 28.10.2009
272 Абер ми иде од Могила 3 17,807 4.42 28.10.2009
273 Четворица комити 2 14,799 4.71 28.10.2009
274 Ај зајди зајди јасно сонце 1 13,001 4.50 28.10.2009
275 Во Јордание 2 45,927 4.42 28.10.2009
276 Сторил ниет зајко, зајко кокорајко 8 63,181 4.16 28.10.2009
277 Ајде сонце зајде 7 18,965 4.61 28.10.2009
278 А бре воденичаре 8 25,690 4.40 28.10.2009
279 Кога падна на Пирина 8 37,468 4.48 28.10.2009
280 Славеј пиле рано пее 3 10,044 4.13 28.10.2009
281 Собрале ми се набрале 4 14,024 4.84 28.10.2009
282 Зајди, зајди јасно сонце 16 43,262 4.48 28.10.2009
283 1762 лето 7 54,241 4.55 28.10.2009
284 Ајде дали знаеш, паметиш Милице 17 29,165 4.53 28.10.2009
285 Антице џанам душице 13 16,527 4.59 28.10.2009
286 Земјо Македонска 9 71,192 4.43 27.10.2009
287 Едно време си бев ерген 1 10,804 4.58 27.10.2009
288 Јано, Јанке Кумановке 4 14,176 4.33 27.10.2009
289 Мајка на Марика думаше 11 26,948 4.52 27.10.2009
290 Македонско девојче 15 55,583 4.23 27.10.2009
291 Не си го продавај Кољо чифликот 14 24,645 4.37 27.10.2009
292 Не плачи мило либе, не жали (Параходот) 15 19,005 4.62 27.10.2009
293 Стани моме да заиграш 11 33,473 4.38 27.10.2009
294 Учи ме мајко, карај ме 14 61,579 4.31 27.10.2009
295 Песна за Деспина 7 37,413 4.48 27.10.2009
296 Дафино вино црвено 19 39,081 4.41 27.10.2009
297 Билјана платно белеше 15 36,318 4.36 27.10.2009
298 Ако умрам ил' загинам 8 30,761 4.61 27.10.2009
299 Ајде слушај, слушај калеш бре Анѓо 23 23,431 4.74 27.10.2009
300 Те видов тебе и се заљубив 8 28,160 4.46 27.10.2009
301 Излези Видо мори, чудо да видиш 6 15,007 4.21 12.10.2009
302 Бог да го бие тој Ибраим Оџа 11 19,421 4.48 12.10.2009
303 Море абер дојде Ајше 4 14,635 4.87 12.10.2009
304 Бегала ми е Благуна 2 10,181 4.67 12.10.2009
305 Филка мома моле бога 4 20,484 4.46 06.10.2009
306 Ајде свате дигни чаша 2 20,752 4.45 03.10.2009
307 Три години се љубевме 8 14,717 4.58 03.10.2009
308 Жална мајка 1 10,232 4.47 03.10.2009
309 Прошета се Јовка Кумановка 15 52,564 4.51 01.10.2009
310 Мила мајко мојто либе 1 8,456 4.44 29.09.2009
311 Милето на Џајкови 2 8,311 3.40 29.09.2009
312 На срце ми лежи мила мамо 9 19,742 4.57 29.09.2009
313 На Струга дуќан да имам 19 26,863 4.30 29.09.2009
314 Не виткај се Софче 6 15,245 4.36 29.09.2009
315 Недалеку од Воден града 1 11,125 4.61 29.09.2009
316 Ој девојче, бело и црвено 6 16,651 4.80 29.09.2009
317 Ој ти моме лудо ли си 4 8,885 4.50 29.09.2009
318 Ој, ти Пацо Дреновчанке 2 10,806 4.69 29.09.2009
319 Ојде дедо во градина 2 9,302 4.67 29.09.2009
320 Оро се вие крај манастирот 6 14,851 4.79 29.09.2009
321 По друм одам мајче 14 50,323 4.28 16.09.2009
322 Саде ти се чудам Цвето 2 11,086 4.79 16.09.2009
323 Садила Јана 2 18,021 4.31 16.09.2009
324 Сал си одам, сал си питам 1 9,378 4.71 16.09.2009
325 Сите девојчиња 6 15,940 4.54 16.09.2009
326 Сношти сакав да ти дојдам 8 30,956 4.43 16.09.2009
327 Со маки сум се родила 21 38,347 4.83 16.09.2009
328 Среќата со пари не се купува 5 31,050 4.34 16.09.2009
329 Што да правам, што да чинам 12 23,004 4.76 16.09.2009
330 Што имала к'смет Стамена 17 28,652 4.66 16.09.2009
331 Што се срамиш калеш Кирчо 2 9,946 4.00 16.09.2009
332 Татковино Југославијо 2 11,187 3.57 16.09.2009
333 Три години болен лежам 7 15,860 4.69 16.09.2009
334 Три години Кате болен лежав 9 16,319 4.53 16.09.2009
335 За кого ти цути Дано лицето 9 18,687 4.52 19.08.2009
336 Зошто ми се срдиш либе 6 16,134 4.19 19.08.2009
337 Болен лежи катил Ѓорѓи 8 14,100 4.70 19.08.2009
338 Ајде поминувам, заминувам 2 12,234 4.52 19.08.2009
339 Врана коња јавам јас 7 32,331 4.41 19.08.2009
340 Јано мори, Јано леле, севдалино 12 38,700 4.51 19.08.2009
341 Каде си тргнала Кито 3 11,167 4.60 19.08.2009
342 Доста време ерген одев 2 31,952 4.51 19.08.2009
343 Нели сторивме вера и клетва 3 8,289 4.50 19.08.2009
344 Ожени ме мамо, женет да одам 1 10,285 4.59 19.08.2009
345 Ордан седи на кулата 7 14,112 4.38 19.08.2009
346 Петлите пеат, зора се зори 6 15,907 4.18 19.08.2009
347 Подигни си, бре невесте дулачето 5 10,311 4.57 19.08.2009
348 Сокол ми лета високо 10 14,207 4.59 13.08.2009
349 Ако одам во Битола 7 51,634 4.51 13.08.2009
350 Се собрале комитите 3 19,971 4.38 13.08.2009
351 Девет години (верно да љубиш) 4 15,668 4.44 12.08.2009
352 Песна за Чакаларов 6 15,577 4.65 12.08.2009
353 Песна за Караџата 1 11,361 4.63 12.08.2009
354 Ти си моме идеално 2 10,976 4.52 12.08.2009
355 И ќе дојде време 1 10,718 4.06 12.08.2009
356 Кинисав да одам 1 9,033 4.29 12.08.2009
357 Стојане море Стојане 2 9,747 4.20 12.08.2009
358 Тажна Калинка седеше 1 9,019 4.27 11.06.2009
359 Во ноќта си месечина 1 9,839 4.57 11.06.2009
360 Бог да убиет дебрани 5 15,223 4.58 11.06.2009
361 Филизој моме, Филизо 6 34,464 4.46 11.06.2009
362 Каде сте, Македончиња? 3 25,468 4.43 11.06.2009
363 Кажи Епсо Димушева 4 10,339 4.32 11.06.2009
364 Ни прела гора, ни ткала 3 12,798 4.63 11.06.2009
365 Нарочува бело Менде, порочува 2 14,752 4.61 11.06.2009
366 Ој Јано, Јано 6 37,651 4.45 11.06.2009
367 Сношти го видов убавото Стојне 11 14,501 4.59 11.06.2009
368 Те кажувает бре, Илиној моме 6 14,875 4.51 11.06.2009
369 Туѓината пуста да остане 8 32,250 4.52 09.06.2009
370 Билјане моме убаво 2 10,305 4.29 09.06.2009
371 А бре Македонче 3 23,654 3.88 09.06.2009
372 Ете така дедо Димо 2 9,710 4.56 09.06.2009
373 Абер ми дојде од Солуна града 3 17,905 4.55 09.06.2009
374 Аир да не сториш мајко 7 14,341 4.76 09.06.2009
375 Ѓул трендафил 1 9,904 4.42 08.06.2009
376 Аман седнала ми бре Јана 1 9,036 4.17 08.06.2009
377 Не плачи Лено мори 4 9,839 4.14 08.06.2009
378 Го пратиле дедо в' планина 2 16,330 4.03 04.06.2009
379 Нико, Нико меанџико 5 19,091 4.58 04.06.2009
380 Цвета мома убава 2 11,069 4.46 04.06.2009
381 Ој ти пиле 8 13,308 4.50 22.05.2009
382 Назад Калино моме 11 64,787 4.51 22.05.2009
383 Мома оди за вода 6 27,132 4.52 22.05.2009
384 Јадна Доца леб месила 3 11,726 3.83 22.05.2009
385 Бог да бие, Тино мори 7 14,896 4.36 22.05.2009
386 Леле Јано 5 11,216 4.21 22.05.2009
387 Заблеало рудо јагне 2 16,983 4.75 22.05.2009
388 Посеала баба 4 14,275 4.60 22.05.2009
389 Учи ме мила мајко, карај ме 1 10,737 4.22 22.05.2009
390 Ценив се у попа 4 16,190 4.71 22.05.2009
391 Водарки 1 18,875 4.22 22.05.2009
392 Чије е оној моме 2 9,320 4.75 22.05.2009
393 Дедо мили златни 4 23,048 4.21 22.05.2009
394 Делба делила 2 8,516 4.33 22.05.2009
395 Митра мома поповата 1 10,521 4.24 22.05.2009
396 Море чичо рече (Пајдушко) 6 16,638 4.63 22.05.2009
397 Пуста младост 10 13,694 4.63 20.04.2009
398 Три биљбиља појет 2 10,603 4.90 20.04.2009
399 Вено, пиле, Вено 2 9,722 4.77 20.04.2009
400 Заљубил Димо три моми 1 9,973 3.83 20.04.2009
401 Ајде Лено да ојме 1 9,489 4.22 01.04.2009
402 В село се чешма градеше 1 9,983 3.95 01.04.2009
403 Кинисала Роса ју планина 3 9,425 4.36 01.04.2009
404 Мори чупи костурчанки 5 20,480 4.53 31.03.2009