Songs by popularity

Macedonian folk songs

The table below lists songs published on Pesna.org.

# Title Audio samples Popularity Rating Added on
1 Ја излези Ѓурѓо 10 95,832 4.48 19.11.2010
2 Бисер балкански 5 80,242 3.83 31.03.2012
3 Јовано, Јованке 41 78,964 4.29 29.10.2009
4 Земјо Македонска 9 72,064 4.43 27.10.2009
5 Назад Калино моме 11 65,849 4.51 22.05.2009
6 И ние сме деца на Македонија 7 64,811 4.56 28.10.2009
7 Сторил ниет зајко, зајко кокорајко 8 63,774 4.16 28.10.2009
8 Учи ме мајко, карај ме 14 62,404 4.32 27.10.2009
9 Македонско девојче 15 57,167 4.21 27.10.2009
10 1762 лето 7 54,825 4.55 28.10.2009
11 Прошета се Јовка Кумановка 15 53,054 4.52 01.10.2009
12 Ако одам во Битола 7 52,748 4.50 13.08.2009
13 По друм одам мајче 14 50,981 4.30 16.09.2009
14 Твојте очи Лено мори 13 50,724 4.53 22.12.2012
15 Слушам кај шумат шумите 7 49,951 4.44 28.10.2009
16 Жал за Деспина 5 49,675 4.70 26.03.2010
17 Лихнида кајче веслаше 5 47,338 4.31 03.07.2012
18 Во Јордание 2 46,185 4.42 28.10.2009
19 Денес над Македонија 4 46,177 4.08 02.04.2014
20 Зајди, зајди јасно сонце 16 43,712 4.44 28.10.2009
21 Море сокол пие вода на Вардарот 27 43,088 4.73 29.10.2009
22 Кога тргнав Цвето 8 40,431 4.29 17.11.2009
23 Заплакало е Мариово 9 40,168 4.39 28.10.2009
24 Штом ноќта помине 1 39,757 4.51 31.03.2012
25 Дафино вино црвено 19 39,437 4.41 27.10.2009
26 Јано мори, Јано леле, севдалино 12 39,178 4.51 19.08.2009
27 Чифте, чифте пајтонлари 5 39,031 4.55 29.10.2009
28 Заветна 8 38,826 4.49 03.04.2022
29 Со маки сум се родила 21 38,816 4.83 16.09.2009
30 Кога падна на Пирина 8 38,080 4.49 28.10.2009
31 Ој Јано, Јано 6 37,834 4.45 11.06.2009
32 Нешто ќе те питам, бабо 5 37,738 4.22 05.06.2016
33 Песна за Деспина 7 37,664 4.48 27.10.2009
34 Свадба голема 2 37,629 4.65 13.12.2014
35 Едно име имаме 6 37,358 4.55 02.11.2009
36 Билјана платно белеше 15 36,676 4.36 27.10.2009
37 Љубов голема 1 36,553 4.32 16.11.2011
38 Филизој моме, Филизо 6 34,692 4.46 11.06.2009
39 Стани моме да заиграш 11 34,115 4.38 27.10.2009
40 Битола, мој роден крај 13 33,801 4.30 02.11.2009
41 Елено ќерко, Елено 24 33,053 4.39 29.10.2009
42 Отвори ми бело Ленче 10 33,030 4.22 26.04.2010
43 Врана коња јавам јас 7 32,615 4.42 19.08.2009
44 Кирјана вино продава 3 32,555 4.20 11.01.2013
45 Туѓината пуста да остане 8 32,473 4.52 09.06.2009
46 Доста време ерген одев 2 32,232 4.35 19.08.2009
47 Билбил рано пее 2 32,074 4.31 22.05.2009
48 Бело лице љубам јас 9 31,697 4.49 02.11.2009
49 Бог да бие Русе твојта мајка 9 31,555 4.63 29.10.2009
50 Ја излези стара мајко 13 31,510 4.43 29.10.2009
51 Ој Вардаре македонски 10 31,509 4.29 29.09.2009
52 Сношти сакав да ти дојдам 8 31,244 4.38 16.09.2009
53 Во Струмица на улица 5 31,241 4.59 16.09.2009
54 Среќата со пари не се купува 5 31,234 4.34 16.09.2009
55 Ако умрам ил' загинам 8 31,138 4.59 27.10.2009
56 Крушево абер пристигна 5 30,707 4.57 28.10.2009
57 Ќе ти дојдам вечер 1 30,673 4.32 09.03.2023
58 Еј ридови, сини мориња 9 30,656 4.45 02.06.2013
59 Сношти минав покрај вази 9 30,543 4.60 27.10.2009
60 Дејгиди луди млади години 9 29,860 4.30 02.11.2009
61 Ајде дали знаеш, паметиш Милице 17 29,446 4.54 28.10.2009
62 Не кажувај либе добра ноќ 6 29,186 4.55 27.10.2009
63 Што имала к'смет Стамена 17 28,954 4.66 16.09.2009
64 Црна се чума зададе 13 28,869 4.61 28.10.2009
65 Ај засвирете ми чалгии 3 28,783 4.66 16.09.2009
66 Ах, каде е мојто либе 15 28,679 4.59 02.11.2009
67 Три невесте тикве брале 5 28,542 4.26 16.09.2009
68 Те видов тебе и се заљубив 8 28,353 4.46 27.10.2009
69 Имала мајка девет сина 5 28,346 4.52 19.06.2010
70 Послушајте патриоти 7 28,212 4.53 28.10.2009
71 Дајте ми ја 1 27,869 4.28 20.03.2018
72 Народе Македонски 6 27,667 4.38 28.10.2009
73 Мома оди за вода 6 27,532 4.52 22.05.2009
74 Мајка на Марика думаше 11 27,334 4.53 27.10.2009
75 Многу мерак имам бабо 4 27,299 4.57 04.03.2011
76 Еј севдалино, еј малој моме 1 27,292 3.84 28.10.2009
77 На Струга дуќан да имам 19 27,220 4.30 29.09.2009
78 Жировницо пуста останала 2 26,226 4.41 31.01.2013
79 Наздрави за љубов 1 25,864 4.11 02.05.2020
80 А бре воденичаре 8 25,846 4.40 28.10.2009
81 Каде сте, Македончиња? 3 25,842 4.43 11.06.2009
82 Кажи облаче ле бело 4 25,687 4.10 13.12.2012
83 Три години станаа 16 25,680 4.58 18.03.2011
84 Слушај бре кралу 1 25,471 4.24 22.05.2010
85 Зурли трештат на сред село 12 25,278 3.90 19.08.2009
86 Не стој Доне, Донке 7 25,007 4.31 29.10.2009
87 Не си го продавај Кољо чифликот 14 24,993 4.37 27.10.2009
88 Песна за раѓањето на Гоце 2 24,915 4.22 31.07.2014
89 Седна баба да вечера 2 24,864 4.27 11.06.2009
90 Туѓа си бескрајно 1 24,623 4.26 20.03.2018
91 Бор садила мома Евгенија 5 24,588 4.56 29.10.2009
92 Ваташа 3 24,531 4.25 28.10.2009
93 Димитријо, сине Митре 3 24,394 4.22 07.10.2013
94 Куќа имам на Пелистер 3 24,371 4.42 20.04.2011
95 Фато мори душманке 6 24,106 4.42 29.10.2009
96 Ој девојче, девојче 9 24,047 4.41 04.06.2009
97 Серенада 1 23,857 4.45 19.05.2010
98 Трба трби Гевгелија 3 23,823 4.60 28.10.2009
99 А бре Македонче 3 23,791 3.88 09.06.2009
100 Ајде слушај, слушај калеш бре Анѓо 23 23,664 4.74 27.10.2009
101 Слушни ме мајко стара 1 23,383 4.48 23.02.2014
102 Градел Илија манастир 8 23,334 4.73 19.08.2009
103 На сред село чешма шарена 6 23,258 4.36 15.10.2012
104 Павле ми пие 9 23,247 4.60 13.12.2012
105 Дедо мили златни 4 23,240 4.21 22.05.2009
106 Што да правам, што да чинам 12 23,176 4.76 16.09.2009
107 Мој роден крај 1 23,108 4.01 29.09.2009
108 Македонки билбилјанки 3 23,024 4.81 02.11.2009
109 Елено моме, Елено 1 22,893 4.22 29.10.2009
110 Роден, роден крај 3 22,692 3.78 29.10.2009
111 Девојче бело, црвено 7 22,643 4.29 29.10.2009
112 Си заљубив едно моме 14 22,210 4.59 27.10.2009
113 Селвие, сен ѓузел 3 22,001 4.43 16.09.2009
114 Болен ми лежи Миле Поп Јорданов 12 21,884 4.43 28.10.2009
115 Се навали Шар Планина 7 21,815 4.35 29.10.2009
116 Сестра моли брата за вечера 6 21,800 4.52 28.10.2009
117 За Фросина 8 21,789 4.68 28.10.2009
118 Пара бери киселец 9 21,652 4.55 29.10.2009
119 Свадба македонска 3 21,634 4.40 02.06.2013
120 Машала 1 21,510 4.32 04.01.2014
121 Охрид, Охрид убав мил 2 21,496 4.18 29.10.2009
122 Абер дојде Донке 5 21,458 4.51 19.08.2009
123 Черешна се од корен корнеше 5 21,394 4.19 04.06.2009
124 Благуно дејче мори пожаранче 6 21,375 4.85 02.11.2009
125 Марие млада невесто 5 21,291 4.67 27.10.2009
126 Што ми е мерак полјак да бидам 5 21,023 4.58 08.06.2009
127 Ајде свате дигни чаша 2 20,934 4.45 03.10.2009
128 Јоване море, Јоване 5 20,917 4.63 02.06.2013
129 Ах, вие мои луди млади години 3 20,856 4.21 22.02.2011
130 Мори чупи костурчанки 5 20,752 4.53 31.03.2009
131 Филка мома моле бога 4 20,693 4.46 06.10.2009
132 Брала мома капини 5 20,655 3.87 29.10.2009
133 Ај да бегаме мори Васе 4 20,578 4.37 28.10.2009
134 Билбил пее во планина 9 20,548 4.83 29.10.2009
135 Ој ти момче охриѓанче 16 20,530 4.14 07.10.2016
136 Се собрале комитите 3 20,183 4.38 13.08.2009
137 Тешка беше нашата разделба 8 20,183 4.51 16.09.2009
138 Се посврши сербез Донка 5 20,175 4.28 13.08.2009
139 Ајде ред се редат мале 9 20,148 4.41 02.11.2009
140 Една мисла имаме 2 20,092 4.58 31.03.2012
141 Чуј ги куме свирачите 2 20,086 4.36 11.04.2015
142 Болен лежи млад Стојан 8 20,029 4.51 29.10.2009
143 Ерген одев мајко 8 19,997 4.59 02.11.2009
144 На срце ми лежи мила мамо 9 19,927 4.57 29.09.2009
145 Ајде вино пијам 10 19,802 4.25 28.10.2009
146 Судбо моја 13 19,670 4.59 12.12.2012
147 Зошто си ме мајко родила 5 19,628 4.40 28.10.2009
148 Песна за Скопје 1 19,620 3.74 29.09.2009
149 Бог да го бие тој Ибраим Оџа 11 19,613 4.48 12.10.2009
150 По пат одам, за пат прашам 8 19,426 4.44 16.09.2009
151 И таму е мојата родина 2 19,292 4.60 29.10.2009
152 Каранфило филфило 9 19,267 4.53 03.01.2010
153 Нико, Нико меанџико 5 19,246 4.58 04.06.2009
154 Врати се, бела Марија 3 19,224 4.46 26.10.2014
155 Не плачи мило либе, не жали (Параходот) 15 19,201 4.62 27.10.2009
156 Мајсторе, мајсторе 7 19,165 4.77 29.06.2011
157 Ајде сонце зајде 7 19,079 4.61 28.10.2009
158 Водарки 1 19,033 4.22 22.05.2009
159 Фатила зима 3 18,975 3.36 29.10.2009
160 За кого ти цути Дано лицето 9 18,842 4.52 19.08.2009
161 Илчовице млада невесто 2 18,743 4.12 02.11.2009
162 Река газит малој моме 3 18,643 4.56 11.06.2009
163 Од умот се поизгубив 8 18,540 4.67 29.10.2009
164 Сношти поминав, заминав покрај битолските касарни 5 18,400 4.57 16.09.2009
165 Цветините очи черешови 11 18,395 4.52 29.10.2009
166 Битола, бабам Битола 5 18,293 4.13 02.11.2009
167 Садила Јана 2 18,206 4.31 16.09.2009
168 Лажи, лажи Вере 7 18,166 4.50 29.10.2009
169 Не се бели Маре мори не се црви 7 18,162 4.32 29.09.2009
170 Абер ми дојде од Солуна града 3 18,043 4.55 09.06.2009
171 Пилето ми пее 7 17,993 4.44 29.09.2009
172 Абер ми иде од Могила 3 17,971 4.44 28.10.2009
173 Едно малој моме 5 17,872 4.53 29.10.2009
174 Да сум бистра вода 12 17,779 4.61 04.06.2009
175 Чула баба разбрала 4 17,757 4.46 29.10.2009
176 Лено, Ленче 1 17,739 4.62 15.05.2014
177 Не се фаќај Доне, Донке 6 17,614 4.40 29.09.2009
178 За Крушевската Република 2 17,579 4.52 03.10.2009
179 Денеска ми е сабота 2 17,423 4.20 04.09.2011
180 Помниш ли, либе Тодоро 8 17,380 4.64 18.05.2010
181 Голем мерак имам мамо 1 17,349 4.47 22.04.2009
182 Болна е легнала 6 17,220 4.56 05.09.2010
183 Лешочкиот манастир 5 17,169 4.65 28.10.2009
184 Разболела се Ленка Пингова 6 17,150 4.66 29.10.2009
185 Заблеало рудо јагне 2 17,147 4.75 22.05.2009
186 Коце берберот - чалгаџијата 3 17,115 4.16 04.04.2011
187 Ѓорушице, црно око 9 17,110 4.57 22.05.2009
188 Ти донесов млада невеста 1 17,110 4.11 22.03.2015
189 Вино пијам, ем ракија 5 17,104 4.47 16.09.2009
190 Кога ќе те жениме Дамјане 1 17,075 4.40 11.06.2018
191 Како што е таа чаша 9 17,031 4.49 02.11.2009
192 Во борба македонски народе 2 16,885 4.62 01.03.2014
193 Саноќ седам Трено 6 16,848 4.36 29.10.2009
194 Море чичо рече (Пајдушко) 6 16,787 4.63 22.05.2009
195 Ој девојче, бело и црвено 6 16,784 4.80 29.09.2009
196 Песна за Скопје 2 16,753 3.96 09.06.2009
197 Пусти мерак Ратке 3 16,725 4.52 17.09.2019
198 Срце ме боли ќе умрам 6 16,656 4.59 13.08.2009
199 Антице џанам душице 13 16,637 4.59 28.10.2009
200 Марие дилбер бела Марие 10 16,564 4.75 02.11.2009
201 Оди ѕвездо 1 16,556 4.78 15.11.2018
202 Го пратиле дедо в' планина 2 16,435 4.03 04.06.2009
203 Три години Кате болен лежав 9 16,411 4.53 16.09.2009
204 Гори Балкан 5 16,385 4.44 02.11.2009
205 Ценив се у попа 4 16,359 4.71 22.05.2009
206 Василица 3 16,299 3.58 28.10.2009
207 Зошто ми се срдиш либе 6 16,283 4.19 19.08.2009
208 Јас Методи Патче од Охрида 1 16,258 4.66 29.10.2009
209 Кога си тргнав во туѓина 6 16,246 4.37 17.11.2009
210 Огин го гори Брезово 9 16,220 4.62 29.10.2009
211 Саноќ ле Надо 3 16,192 4.51 16.09.2009
212 Сите девојчиња 6 16,182 4.54 16.09.2009
213 Погана 5 16,122 4.47 04.02.2013
214 Дај ми надеж 3 16,065 4.77 12.06.2011
215 Лазарополе, таму најгоре 1 16,050 4.03 27.09.2019
216 Коледица 2 16,026 4.40 28.10.2009
217 Петлите пеат, зора се зори 6 16,017 4.18 19.08.2009
218 Кажи Рајне, кажи душо 8 16,014 4.62 29.10.2009
219 Ах мори бабо, стара бабо 4 15,998 4.47 12.08.2009
220 Три години болен лежам 7 15,970 4.69 16.09.2009
221 Севдалино, малој моме 5 15,933 4.37 16.09.2009
222 Ој природо вечна убавице 6 15,877 4.40 29.09.2009
223 Девет години (верно да љубиш) 4 15,763 4.44 12.08.2009
224 Од врв Пирин Планина 3 15,763 4.61 29.10.2009
225 Дејгиди Магдалено мори 6 15,739 4.63 04.09.2011
226 Ајде камен Јано 5 15,728 4.67 14.03.2011
227 Ор невесте Стојанице 11 15,711 4.44 18.01.2015
228 Темен се облак зададе 1 15,698 4.88 24.06.2012
229 Песна за Чакаларов 6 15,688 4.65 12.08.2009
230 Јас сум мома охриѓанка 2 15,687 4.31 27.10.2009
231 Бог да бие кој прв почна 6 15,637 4.77 28.10.2009
232 Никнало цвеќе шарено 4 15,396 4.42 19.08.2009
233 Не виткај се Софче 6 15,357 4.40 29.09.2009
234 Бог да убиет дебрани 5 15,351 4.58 11.06.2009
235 Ајде, ајде моме Стојне 7 15,346 4.63 02.11.2009
236 Оф, оф, аман 1 15,332 4.50 11.02.2010
237 Песна ви пеам Македонци 1 15,253 4.37 29.10.2009
238 Кој што ме чуе да пеам 5 15,247 4.49 17.11.2009
239 Софка на татко 2 15,245 4.41 10.09.2015
240 Што ми е мило мамо 5 15,173 4.35 16.09.2009
241 Проклета да е Австралија 3 15,155 4.44 28.10.2009
242 Излези Видо мори, чудо да видиш 6 15,137 4.21 12.10.2009
243 Лилјано моме убаво 14 15,130 4.68 19.08.2009
244 Меани, меани 2 15,120 4.57 29.09.2009
245 Тргнало ми лудо младо 6 15,097 4.41 29.10.2009
246 Мамо кој чука на порти 6 15,073 4.57 02.11.2009
247 Нарочува бело Менде, порочува 4 15,068 4.61 11.06.2009
248 Море што си бевме големото друштво 3 15,062 3.95 27.12.2009
249 Те кажувает бре, Илиној моме 6 14,989 4.51 11.06.2009
250 Бог да бие, Тино мори 7 14,988 4.39 22.05.2009
251 Оро се вие крај манастирот 6 14,977 4.79 29.09.2009
252 Ај што ми е мило ем драго 2 14,974 4.45 28.10.2009
253 За Зарина 6 14,944 4.65 28.10.2009
254 Кажи, кажи либе Стано 8 14,942 4.67 17.11.2009
255 Ој девојче ран бел мој 2 14,937 4.41 08.05.2009
256 Четворица комити 2 14,929 4.71 28.10.2009
257 Се решив да се женам 3 14,926 4.88 16.09.2009
258 Водарка 1 14,905 4.11 27.01.2012
259 Жени се Радо 3 14,898 4.33 31.03.2011
260 Прстен ми падна Нешо 5 14,810 4.77 13.10.2009
261 Море абер дојде Ајше 4 14,802 4.87 12.10.2009
262 Три години се љубевме 8 14,788 4.58 03.10.2009
263 Болна е легнала убава Калина 4 14,759 3.98 15.12.2014
264 Низ двори се шета мома Катерина 5 14,697 4.29 28.10.2009
265 Не кани ме 2 14,661 4.29 18.08.2013
266 Што ја нема Цвета мома 5 14,658 4.13 04.06.2009
267 Дали чекаш стара мајчице 1 14,655 4.45 28.09.2018
268 Смилево славно в' оган гори 3 14,640 4.38 12.08.2009
269 Сношти го видов убавото Стојне 11 14,615 4.59 11.06.2009
270 Мори моме Магде 6 14,612 4.47 27.10.2009
271 Ајде болно лежи мојто либе 4 14,589 4.52 02.11.2009
272 Што се чуло нане 4 14,531 4.61 29.10.2009
273 Излегол Јане Сандански 10 14,521 4.17 29.10.2009
274 Голема свадба во село 2 14,501 3.89 19.04.2010
275 Сон сонила Орданица 4 14,490 4.61 04.06.2009
276 Аир да не сториш мајко 7 14,452 4.76 09.06.2009
277 Ферман дојде од Стамбола 7 14,425 4.48 02.11.2009
278 Ацано млада невесто 9 14,420 4.27 28.10.2009
279 Давај ме мила мамо, давај ме 8 14,390 4.47 02.11.2009
280 Сокол ми лета високо 10 14,383 4.59 13.08.2009
281 Ој љубов, љубов 4 14,380 4.59 29.10.2009
282 Русе ле моме убаво 2 14,375 4.16 28.01.2013
283 Праша ли Тинке мајка ти 6 14,351 4.52 16.09.2009
284 Посеала баба 4 14,346 4.60 22.05.2009
285 На четврти мај Гоце загина 1 14,322 4.28 16.07.2014
286 Таму ле мајко близу Битола 3 14,302 4.47 29.10.2009
287 Јано, Јанке Кумановке 4 14,297 4.33 27.10.2009
288 Ордан седи на кулата 7 14,249 4.38 19.08.2009
289 До кога браќа мили Македонци 2 14,224 4.56 29.10.2009
290 Туѓина пуста далечина 1 14,215 4.36 22.03.2015
291 Невесто калеш мори убава 8 14,209 4.73 29.09.2009
292 Болен лежи катил Ѓорѓи 8 14,186 4.70 19.08.2009
293 Саноќ ми билбил пропеа 4 14,183 4.79 29.10.2009
294 Сношти минав крај рајската градина 7 14,152 4.57 16.09.2009
295 Собрале ми се набрале 4 14,105 4.84 28.10.2009
296 Доста, доста лично ле Стојне 4 14,095 4.58 02.11.2009
297 Марика мома убава 5 14,025 4.25 29.09.2009
298 Сулејман седит на кулата 2 13,971 4.35 11.06.2009
299 Со јаболко фрли 2 13,958 4.54 07.09.2011
300 Една желба имам 3 13,949 4.18 22.09.2014
301 Ајде Милке да бегаме 1 13,928 4.13 28.10.2009
302 Виена лоза, виена 6 13,888 4.41 19.08.2009
303 Пуста младост 10 13,811 4.63 20.04.2009
304 Калеш Дончо 5 13,775 4.70 29.10.2009
305 Каде си тргнало абре бај Постоле 4 13,741 4.73 02.11.2009
306 Коледа леда 1 13,727 3.65 28.10.2009
307 Огреала месечина 8 13,727 4.06 28.10.2009
308 Мост ми ѕидат девет мајстори 8 13,719 4.47 29.10.2009
309 Изникнало криво крувче медено 4 13,698 4.43 22.12.2012
310 Да ме молат не се женам 4 13,671 4.70 29.10.2009
311 Блазе тебе Митро 4 13,668 4.65 09.06.2009
312 Го фанале едно моме 4 13,668 4.63 28.10.2009
313 Црно му било пишано на Александар Турунџе 10 13,624 4.28 28.10.2009
314 Кажи Јано, кажи душо 8 13,616 4.27 29.10.2009
315 Се запали пиле Трено 5 13,582 4.30 16.09.2009
316 Во влашкото маало 5 13,578 4.54 03.10.2009
317 Песна за Самуил 2 13,471 4.15 06.10.2014
318 Катерино моме 13 13,468 3.89 12.03.2020
319 Збогум мајко, јас отидов 4 13,447 4.44 09.06.2009
320 Облак се вие, орлите пиштат 2 13,447 4.40 19.08.2009
321 Ај мерак имам 1 13,444 3.80 02.11.2009
322 Ој ти пиле 8 13,406 4.50 22.05.2009
323 Ајде да се земиме, Васе 3 13,361 4.06 02.11.2009
324 Кичевјани, московјани 2 13,268 4.90 04.09.2011
325 Вардаре, Пирин кај ти е? 1 13,251 4.10 21.11.2014
326 Низ корија зелена босо моме шета 10 13,208 4.56 29.09.2009
327 Лилјано моме 13 13,203 4.16 02.08.2012
328 Ајде чиво ли е она девојче 2 13,110 4.28 04.09.2011
329 Запејте сите ангели 2 13,102 4.34 15.12.2014
330 Ај зајди зајди јасно сонце 1 13,078 4.50 28.10.2009
331 Гледај ме, гледај либе 4 13,006 4.39 29.10.2009
332 Ни прела гора, ни ткала 3 12,891 4.63 11.06.2009
333 Песна за Марко Лерински 2 12,887 4.52 09.09.2011
334 А бре Македонче ти вардарско пиле 2 12,885 4.58 28.10.2009
335 Кондисал Ајрадин паша 3 12,881 4.63 29.10.2009
336 Тихо Мирка си заспала 8 12,878 4.70 12.10.2009
337 Од љубов не се бега 1 12,869 4.31 06.10.2013
338 Ајде брала мома бело грозје 3 12,777 4.38 13.03.2011
339 Четворица кумити 2 12,751 4.91 09.06.2009
340 Жени ме мамо, жени ме 3 12,742 3.94 02.11.2009
341 Ајде да одиме во Битола 2 12,680 4.14 02.11.2009
342 Свирете ми другари 2 12,663 4.15 02.01.2013
343 Пусти ти биле меаните Иле 5 12,617 4.36 05.03.2018
344 Магдо мори Магдалено 3 12,612 4.75 02.11.2009
345 Душо моја, прости ми 2 12,525 4.14 19.05.2014
346 Ајде поминувам, заминувам 2 12,485 4.52 19.08.2009
347 Крај Вардара седеше 2 12,440 3.53 17.11.2009
348 Ајде жалај ме, Малино 7 12,394 4.93 19.08.2009
349 Возот браќа тргнува 1 12,343 3.81 19.08.2009
350 Јас те пратив на вода Калино 5 12,323 4.52 19.08.2009
351 Разболел ми се левенди Ѓуро 3 12,323 4.69 21.11.2011
352 А бре Кољо, мамин Кољо 2 12,285 4.25 09.02.2010
353 Јас сум чисто Македонче 3 12,283 4.52 10.08.2014
354 Што ми е мило ем драго на Којник дуќан да имам 5 12,281 4.19 02.11.2015
355 Запри, запри виолино 2 12,273 4.73 02.06.2013
356 Мила мајко што ме роди толку сиромав 6 12,257 4.42 19.08.2009
357 Што ми е мило ем драго мамо 3 12,257 4.85 29.10.2009
358 Ај засвирете млади момчиња 2 12,254 4.21 22.05.2009
359 Зете, мили зете 1 12,254 3.69 14.04.2018
360 А бре Ѓоре, лажго Ѓоре 1 12,223 3.67 02.04.2011
361 Море три години Стамбол го шетав 4 12,167 4.40 11.06.2009
362 Јанке ле Јанке убава 6 12,152 4.05 02.11.2009
363 Фати се Бое на оро 4 12,127 4.43 25.11.2013
364 Ми излегла Евда низ чаршија 1 12,118 4.46 29.09.2009
365 Абер доjде од Прибилци 1 12,078 3.95 22.05.2009
366 Ника, Ника Марика 1 12,078 4.82 04.05.2020
367 Дремка ми се дреми 6 12,070 4.30 02.11.2009
368 Станвај Донке, станвај пиле 7 12,050 4.66 29.10.2009
369 Битка се бие кумановско поле 2 12,044 4.26 09.06.2009
370 Кате, Кате лично моме 3 11,990 4.32 19.08.2009
371 Дебарцо ти си борбена 1 11,958 4.04 02.11.2009
372 Ќе одам стара мајко 3 11,954 4.20 04.09.2010
373 Те сакам песно македонска 1 11,912 4.35 28.10.2009
374 Не лажете се другарки 2 11,889 4.57 29.09.2009
375 Дали знаеш мила мајко 2 11,883 4.67 02.11.2009
376 Јадна Доца леб месила 3 11,803 3.83 22.05.2009
377 Излегол Дејан војвода 2 11,799 4.62 04.09.2011
378 Запеј песна Македонко 1 11,783 4.50 28.10.2009
379 Ако пијам рујно вино 1 11,767 4.19 28.10.2009
380 Кога војници тргнавме 6 11,733 4.37 29.10.2009
381 Македонка 1 11,713 4.53 01.04.2009
382 Сум се родил мераклија 2 11,710 4.80 13.08.2009
383 Што ти текна, Јано, да побегнеш 1 11,695 4.20 07.09.2011
384 Кажи ми, кажи Катинке 7 11,694 4.30 19.08.2009
385 Сношти те пратив на вода ќерко 5 11,679 4.59 19.05.2010
386 Мариче ле, лично, девојче 6 11,673 4.86 19.08.2009
387 Песна за Крсте војвода 1 11,643 4.69 12.08.2009
388 Езеро рајско убаво 1 11,639 3.43 06.10.2014
389 Жали горо, жали сестро 2 11,583 4.24 11.06.2009
390 Ајде разболе се мојто либе 4 11,561 4.41 02.11.2009
391 Ленка 1 11,543 4.26 02.04.2014
392 Девојченце љубиш ли ме мене 2 11,530 4.25 02.11.2009
393 Момите мамо, момите 1 11,494 4.68 02.11.2009
394 Што ми омилело 1 11,469 4.57 01.03.2011
395 Ајде која ми те лаже, Миле бре 4 11,461 4.73 22.05.2009
396 Митра делија коња јахаја 6 11,459 4.17 18.05.2010
397 Бог да бие Наумчето 3 11,428 4.32 29.10.2009
398 Песна за Караџата 1 11,424 4.63 12.08.2009
399 С' каменички фрлат мамо 8 11,424 4.67 16.09.2009
400 Дафина болна легнала 4 11,421 4.27 29.10.2009
401 Животе мој 2 11,413 4.85 19.08.2009
402 Зачукале тапаните 6 11,398 4.68 19.08.2009
403 Каљо, Калино девојче 6 11,397 4.63 29.10.2009
404 Кога си бевме мали 3 11,392 4.44 17.11.2009
405 Болна паднала Родна Фалкова 3 11,390 4.55 11.02.2010
406 Ајде ми извикнал турскиот паша 1 11,388 4.52 28.10.2009
407 Многу ми го фалат, бабо 4 11,375 4.50 11.06.2009
408 Димитриче русокосо девојче 4 11,369 4.53 12.10.2009
409 Питат ме, мамо, в село момите 1 11,369 3.92 05.09.2010
410 Засвирил Стојан 5 11,366 4.58 19.10.2011
411 Излези, стара мајко 5 11,337 4.55 22.05.2009
412 Кучињата лаат, пазарџии идат 1 11,318 4.78 29.10.2009
413 Урва Фанка 4 11,313 4.13 31.03.2009
414 Леле Јано 5 11,289 4.24 22.05.2009
415 Тргнала ми Рума мома 8 11,277 4.10 03.10.2009
416 Татковино Југославијо 2 11,247 3.57 16.09.2009
417 А бре војниче, младо војниче 0 11,229 3.82 09.02.2010
418 Маце, маце, тече вода студена 4 11,226 4.75 19.03.2011
419 Не ми го лажи Ѓорѓи Марето 7 11,225 4.13 08.06.2009
420 Каде си тргнала Кито 3 11,224 4.60 19.08.2009
421 Недалеку од Воден града 1 11,220 4.61 29.09.2009
422 Весели другари 1 11,205 4.19 22.05.2011
423 Ја излези либе на пенџере 4 11,204 4.63 02.11.2009
424 Есен дојде, војници одат 1 11,188 4.13 25.10.2012
425 Црнеј горо, црнеј сестро 1 11,170 4.63 29.10.2009
426 А бре невесто 1 11,157 4.42 11.06.2009
427 Саде ти се чудам Цвето 2 11,155 4.79 16.09.2009
428 Цвета мома убава 2 11,154 4.46 04.06.2009
429 Дали думаш либе 6 11,146 4.80 02.11.2009
430 Кажи Васке Евдова 7 11,093 4.22 22.05.2009
431 И три години станаа 4 11,077 4.19 12.08.2009
432 Фанче ојде во Калишта 2 11,072 4.29 29.10.2009
433 Една мома с' мајка е 7 11,070 4.21 29.10.2009
434 Не плачи мајко, не жали 2 11,064 4.50 27.09.2016
435 И ќе дојде време 1 11,031 4.06 12.08.2009
436 Ти си моме идеално 2 11,030 4.52 12.08.2009
437 Од Битола до Вевчани 4 11,010 4.39 29.10.2009
438 Малките моми 4 11,007 4.09 08.06.2009
439 Коња водам Анѓе 2 11,000 4.33 11.06.2009
440 Лино моме Лино 2 11,000 4.64 17.11.2009
441 Ајде легнала е Лилјана 4 10,989 4.21 22.05.2009
442 Мајка има едно чедо 1 10,987 4.61 04.09.2011
443 Три биљбиља појет 2 10,983 4.90 20.04.2009
444 Заспала Јана, Јанинка 4 10,982 4.40 28.10.2009
445 Запејте песна другари 1 10,959 4.25 10.05.2011
446 Јаничари одат, мамо 3 10,957 3.91 11.04.2012
447 Ах љубов, пак љубов 1 10,947 3.65 28.10.2009
448 Нели ти реков не оди боса 2 10,942 4.67 19.03.2011
449 Како да ти речам мила остани 2 10,940 4.69 04.12.2016
450 Ленче бре душо 4 10,922 4.67 17.11.2009
451 На сред село едно дрво 1 10,920 4.05 29.09.2009
452 Малихери пукаја 2 10,919 4.79 19.08.2009
453 Ој, ти Пацо Дреновчанке 2 10,910 4.69 29.09.2009
454 По горите македонски 3 10,899 4.58 29.10.2009
455 Македонија 1 10,896 4.71 02.11.2009
456 Величко, скопски војвода 1 10,864 4.50 21.02.2011
457 Едно време си бев ерген 1 10,863 4.58 27.10.2009
458 Киниса да ода о В'мбел на гости 3 10,834 4.60 04.01.2019
459 Учи ме мила мајко, карај ме 1 10,821 4.22 22.05.2009
460 Планино, Пирин Планино 1 10,816 4.13 16.09.2009
461 Гена ми појде на чешма 5 10,811 4.46 02.11.2009
462 Невесто лична калеша 4 10,802 4.50 29.09.2009
463 До три ми пушки пукнаа 4 10,801 4.21 21.02.2013
464 Кирајџиче, јабанџиче 6 10,797 4.81 19.08.2009
465 Ако имаш срце 1 10,789 4.04 02.11.2009
466 Елено моме, Елено 2 10,784 4.04 26.02.2011
467 Подај моме рака ти 1 10,784 4.81 11.06.2009
468 Јас сум несреќница 3 10,777 4.52 12.08.2009
469 Немам мило, немам драго 3 10,724 3.82 29.10.2009
470 Ој ти моме, малој моме 4 10,723 4.53 29.10.2009
471 Слегов долу во визбата 4 10,714 4.39 09.06.2009
472 Болен ми лежи млад Стојан 5 10,697 4.43 29.10.2009
473 Пошла мома на вода 1 10,616 4.69 16.09.2009
474 Три години либе се сакавме 2 10,605 4.53 16.09.2009
475 Василке млада невесто 2 10,603 4.53 09.06.2009
476 Чупче од онака 6 10,585 4.85 22.05.2009
477 Митра мома поповата 1 10,579 4.24 22.05.2009
478 Каранфил невесто мори 3 10,572 4.44 29.10.2009
479 А бре, лудо аџамија 1 10,568 4.40 04.06.2009
480 Седенка се збира 2 10,536 4.29 29.10.2009
481 Моме оди на вода 2 10,524 4.46 29.09.2009
482 Зар има лек за вљубени 1 10,508 4.23 31.05.2011
483 Кога се мажеше што ти се чинеше 4 10,487 4.17 17.11.2009
484 Милка болна легнала 1 10,465 4.44 15.10.2009
485 Ми го затвориле младиот Јорданчо 4 10,464 3.70 29.10.2009
486 Маро, Марике, фидан бојлике 2 10,444 4.63 04.06.2009
487 Кажи Епсо Димушева 4 10,430 4.32 11.06.2009
488 Девојче, девојче 9 10,416 3.94 15.11.2011
489 Молитва 2 10,405 4.47 14.04.2014
490 Отидов в село Долнени 1 10,401 4.53 29.08.2011
491 Подигни си, бре невесте дулачето 5 10,387 4.57 19.08.2009
492 Ожени ме мамо, женет да одам 1 10,377 4.57 19.08.2009
493 Билјане моме убаво 2 10,367 4.29 09.06.2009
494 Ленче болно лежи 5 10,347 4.30 17.11.2009
495 Еленко, моме мори, убава 3 10,328 4.61 29.08.2012
496 Жална мајка 1 10,321 4.47 03.10.2009
497 Ајде провикнал се Иљо Малешевски 4 10,318 4.54 02.11.2009
498 Нели ти реков моме Донке 5 10,272 4.40 29.09.2009
499 Бегала ми е Благуна 2 10,260 4.67 12.10.2009
500 Дотекла вода студена 4 10,248 3.93 15.01.2013
501 Ајде станав се оженив 4 10,229 4.31 02.11.2009
502 Се скарале, се степале 1 10,228 4.53 08.06.2009
503 Каде се чуло, мамо, видело 2 10,209 4.67 29.10.2009
504 Катерино кротко јагне 3 10,178 4.20 31.10.2010
505 Ој винце, винце 1 10,165 4.44 08.06.2009
506 Маж ми е генерал 1 10,143 4.12 29.10.2009
507 Абер ми дојде од мојто либе 1 10,135 3.83 28.10.2009
508 Невено мори, Невено 1 10,124 4.41 02.12.2011
509 Ој овчарче 7 10,119 4.35 29.09.2009
510 Ајде ќе те прашам бре Донке 2 10,109 3.83 28.10.2009
511 Славеј пиле рано пее 3 10,106 4.13 28.10.2009
512 Разболе се младо Македонче 10 10,102 4.43 16.09.2009
513 Легнало Родне 3 10,097 4.75 20.03.2011
514 Охрид, Охрид 1 10,092 4.28 09.06.2009
515 Стани Станке 2 10,066 4.83 29.10.2009
516 Заљубил Димо три моми 1 10,063 3.83 20.04.2009
517 В село се чешма градеше 1 10,029 3.95 01.04.2009
518 Прилепските ергени 1 10,016 3.81 11.06.2009
519 Што се срамиш калеш Кирчо 2 9,992 4.00 16.09.2009
520 Ѓул трендафил 1 9,982 4.42 08.06.2009
521 Малој моме цвеќе брало 2 9,978 4.78 28.10.2009
522 Девојче бело, црвено 2 9,973 4.50 16.08.2011
523 Ори Анче бело и црвено 1 9,965 4.07 16.08.2011
524 Љубеле се двајца млади 5 9,949 4.54 19.08.2009
525 Ој, додоле 1 9,948 4.16 14.05.2013
526 Јана грло заболело 2 9,943 4.20 02.11.2009
527 Може ли цвеќе без вода 2 9,927 4.57 29.09.2009
528 Изникна ми бадем дрво 5 9,906 4.06 01.03.2011
529 Песна за Лазар Поптрајков 1 9,904 4.50 12.08.2009
530 Дали знаеш мило либе 4 9,903 4.20 02.11.2009
531 Во ноќта си месечина 1 9,898 4.57 11.06.2009
532 Не плачи Лено мори 4 9,891 4.14 08.06.2009
533 Битолчани мераклии 1 9,889 4.67 02.04.2011
534 Таму долу криволачко 1 9,870 4.47 28.10.2009
535 Оздола идет еден млад војвода 1 9,869 4.60 29.10.2009
536 Сношти минав покрај ваш'то порте 3 9,840 4.79 16.09.2009
537 Што може љубовта 1 9,830 4.14 10.05.2011
538 Стојане море Стојане 2 9,822 4.20 12.08.2009
539 Таму далеку вода ми дотече 6 9,814 4.72 09.06.2009
540 Моме седи на пенџере 5 9,813 3.88 29.09.2009
541 Дигни си Маро, Марче очите 3 9,812 4.35 02.11.2009
542 Дафина платно белеше 2 9,798 4.50 12.08.2009
543 Ајде Анѓе да повечераме 2 9,786 4.30 08.06.2009
544 Ах мори мајко 1 9,779 4.80 02.11.2009
545 Вено, пиле, Вено 2 9,778 4.77 20.04.2009
546 Мери Томчо сто драм алва 3 9,771 4.07 29.10.2009
547 Ете така дедо Димо 2 9,760 4.56 09.06.2009
548 Ленка пиши бела книга 2 9,759 4.33 17.11.2009
549 Да ти пукне мила мајко најмилото 2 9,740 4.26 19.08.2009
550 Не ми седи коконо 2 9,715 4.50 29.09.2009
551 Ајде шана мана на кантарот 1 9,712 4.35 28.10.2009
552 Провикнала е Драганка 2 9,691 4.43 16.09.2009
553 Ај, в Македонија глас се слуша 2 9,685 4.50 28.10.2009
554 Модерна си имам жена 1 9,672 4.53 20.04.2011
555 Во ливаѓе ладен извор има 3 9,663 4.67 08.06.2009
556 Во Крушево оган гори 4 9,639 4.35 23.11.2013
557 Разболе се Ирина мома 4 9,630 4.20 09.06.2009
558 Ајде што пијана шеташ Фиме 5 9,627 4.25 28.10.2009
559 Ајде кога појдов 1 9,616 4.83 02.11.2009
560 Македонијо жална ле мајко 1 9,587 4.18 02.11.2009
561 Ајде засвирете браќа свирачи 2 9,562 4.50 02.11.2009
562 Ах минав гора, минав друга 3 9,562 4.47 12.10.2009
563 Излегов да се прошетам 2 9,551 3.71 29.10.2009
564 Ајде Лено да ојме 1 9,537 4.22 01.04.2009
565 Три години сејмен шетав 2 9,527 4.69 09.06.2009
566 Митро моме 1 9,520 4.47 11.06.2009
567 Гина, Гина лична Гина 1 9,505 4.69 04.06.2009
568 Лулела е Јана 2 9,496 4.60 19.08.2009
569 Песна за Дејан војвода 1 9,496 4.16 12.08.2009
570 Грозен гавран 1 9,493 4.35 12.08.2009
571 Кинисала Роса ју планина 3 9,489 4.36 01.04.2009
572 Еј Тодоре 1 9,477 4.38 02.11.2009
573 Запеала Љуба од градина 1 9,477 4.55 19.08.2009
574 Сулејман ага 3 9,469 4.50 13.08.2009
575 Маре мори Маре 2 9,461 4.00 02.11.2009
576 Дојди, дојди, малој моме 2 9,432 4.44 22.06.2011
577 Сал си одам, сал си питам 1 9,425 4.71 16.09.2009
578 Нани, нани Димче 1 9,422 4.12 08.06.2009
579 Ка се заљубиле до две луди млади 2 9,416 4.13 17.09.2012
580 Пелин ми се пољуљава 3 9,411 4.78 29.09.2009
581 Димна јуда град градила 2 9,408 4.52 05.09.2016
582 Развила гора зелена 1 9,401 4.56 13.08.2009
583 Жали моме, да жалимо 2 9,399 3.80 20.05.2009
584 Кој ти го тури, жено 1 9,393 3.94 05.12.2014
585 Судбо моја 1 9,392 4.57 09.06.2009
586 Јас си го сакам нано 2 9,382 3.95 02.11.2009
587 Стани запали Тинке борина 1 9,377 4.35 16.09.2009
588 Чије е оној моме 2 9,377 4.75 22.05.2009
589 Ојде дедо во градина 2 9,363 4.67 29.09.2009
590 Не оди Сефер село Карбуница 1 9,360 4.57 08.06.2009
591 Стани ми Геле, Ангеле 1 9,350 4.43 29.10.2009
592 Девојко лична румена 1 9,344 4.67 02.11.2009
593 Дојди мајко испрати ме 1 9,336 4.50 02.11.2009
594 Песна за Арсо војвода 1 9,324 4.27 12.08.2009
595 Милкано моме мори 1 9,289 2.83 08.06.2009
596 Кај си мајко да ме видиш 1 9,287 4.67 08.04.2010
597 Елај либе, елај 1 9,283 4.00 04.06.2009
598 Синоќа дојдов од гурбет 3 9,274 4.59 07.09.2011
599 Дано ле Данче убава 1 9,255 4.23 02.11.2009
600 Затрепери Козјак планина 0 9,248 3.45 09.06.2009
601 Лична валандовчанка 1 9,238 4.40 17.11.2009
602 Мома крај извор седеше 2 9,237 4.50 29.10.2009
603 Што ми е лепо, убаво 1 9,228 4.41 22.05.2011
604 Да ми пукниш, стара мајко 1 9,226 4.50 01.04.2009
605 Ќе ти умрам мамо 3 9,222 4.80 28.10.2009
606 Петро ле, пиле шарено 7 9,215 4.14 24.02.2012
607 Ах мори Маро, девојче 2 9,214 4.64 02.11.2009
608 Погинал Стојан, загинал 2 9,212 4.00 07.09.2011
609 Бог да го убие мамо 2 9,192 3.19 19.08.2009
610 Расплакал се стар бел дедо 3 9,169 4.45 20.04.2009
611 Од кога е зора зазорила 1 9,164 3.50 22.05.2009
612 Бог да го убие Шефки качакот 1 9,161 4.69 29.10.2009
613 Немој ме, мила мамо, луто да колнеш 2 9,158 4.14 19.08.2009
614 Бог да бие мојта мајка маќеа 2 9,155 3.43 08.06.2009
615 Легнало моме заспало 1 9,149 4.82 17.11.2009
616 Ајде што ти текна што побегна 1 9,141 4.13 28.10.2009
617 Невесто црвен трендафил 4 9,135 4.36 01.08.2012
618 Слага се с'лнце да зајде 3 9,134 4.87 31.10.2010
619 Ој кажи, кажи моме Калино 5 9,125 4.00 08.05.2009
620 Бог да ги бие Арапите 1 9,118 4.50 19.02.2010
621 Ино моме веселино 1 9,117 4.00 28.10.2009
622 Алија со тамбурата 2 9,109 4.56 13.08.2009
623 Кинисав да одам 1 9,102 4.38 12.08.2009
624 Љубеше ме мила мајко убава Елена 1 9,092 4.57 09.06.2009
625 В' недела дојде лудо младо 3 9,087 4.43 03.10.2009
626 Аман седнала ми бре Јана 1 9,084 4.17 08.06.2009
627 Стојне бре, Стојне 1 9,077 4.33 08.06.2009
628 Јана мајка луто колне 2 9,076 4.18 02.11.2009
629 Тажна Калинка седеше 1 9,063 4.27 11.06.2009
630 Де мори Васе, Васе 1 9,056 3.79 18.06.2010
631 Мори момиченце малечко 1 9,054 4.54 27.03.2010
632 Направило моме ладна меана 2 9,052 4.50 29.09.2009
633 Мирјано моме Мирјано 3 9,034 4.50 29.09.2009
634 Ајде мори Стојно ле 1 9,021 4.67 19.08.2009
635 Ах мори моме убаво 1 9,021 4.27 08.06.2009
636 Еј ти Марие, селвие 1 9,007 4.67 02.11.2009
637 Димчета аскер го писаја 2 9,004 4.47 29.10.2009
638 Проклета судбино 1 9,001 4.80 20.04.2011
639 На сред село тапан бие 1 9,000 4.40 23.09.2012
640 Собрале ми се сватови 1 9,000 4.29 29.10.2009
641 Кој ти ги даде тие црни очи 2 8,998 4.50 29.08.2012
642 Една гитара 1 8,982 3.83 04.04.2011
643 Белите манастири 1 8,968 4.20 16.08.2013
644 Дојди, дојди калеш море Димчо 2 8,967 3.75 02.11.2009
645 Ој Месечино, новино 2 8,953 4.71 04.06.2009
646 Ој ти моме лудо ли си 4 8,946 4.50 29.09.2009
647 Марика на стол седеше 2 8,932 4.00 04.06.2009
648 Бог да бие мојта мајка 2 8,931 4.75 29.10.2009
649 Митре Влао, тешко ранет 1 8,929 4.50 01.04.2009
650 Кате лично девојче 1 8,916 4.25 03.01.2010
651 Си заљуби Џефа 5 8,909 4.76 15.10.2016
652 Убаво Македонче 1 8,909 4.22 16.09.2009
653 За баба Ефтимица 1 8,893 4.14 19.08.2009
654 Донка боли бело грло 1 8,870 3.36 22.05.2009
655 Од Битола појдов 5 8,868 4.53 09.04.2013
656 Не плачете стари мајки 1 8,855 4.70 03.04.2010
657 Замолил Стојан мајка си 1 8,846 4.50 19.08.2009
658 Либе, ако дојдеш 3 8,838 4.78 22.05.2009
659 Извикна Јана провикна 2 8,834 4.67 29.10.2009
660 Вечна љубов пак ќе водиме 1 8,827 3.86 16.09.2009
661 Дафино црвен каранфил 1 8,814 4.25 29.10.2009
662 Не прибирај мила мамо стројници 1 8,813 4.20 29.09.2009
663 Стар бел дедо овци пасе 3 8,802 4.46 25.01.2012
664 Јас си појдов во Битола 2 8,799 3.75 22.05.2009
665 Бабино девојче 2 8,791 4.12 13.12.2014
666 Мара охриѓанка 1 8,782 4.80 29.10.2009
667 Чудила се мила мама 2 8,780 4.29 12.08.2009
668 Се смеат мамо, се смеат 1 8,772 4.44 16.09.2009
669 Сум прошетало мори Ѓурѓе 2 8,769 3.82 11.06.2009
670 Добро ми дошле сватовите 1 8,750 4.60 02.11.2009
671 Заљубив едно младо девојче 1 8,744 4.33 28.10.2009
672 Ано поминуваш 1 8,716 4.15 12.08.2009
673 Девет години болен лежав 1 8,710 4.60 29.10.2009
674 Еј ти Недо море, бела Недо 0 8,684 4.00 08.06.2009
675 Бојот започна горе Крушево 4 8,674 4.19 22.12.2012
676 Кажи Јано 0 8,651 4.00 20.05.2009
677 Подранила Цена 2 8,635 3.87 16.09.2009
678 Т’мна м’гла по полето 1 8,629 3.50 04.06.2009
679 Оф бре, Стојане 3 8,621 4.62 01.12.2011
680 Земи нож прободи ме 1 8,606 3.47 03.10.2009
681 Тинка иди од Битола 1 8,599 4.14 16.09.2009
682 Крај Вардара високи баири 1 8,593 4.40 09.06.2009
683 Тргна ми Ленка 3 8,587 4.50 25.09.2015
684 Славеј песна запејало 1 8,580 4.68 06.09.2014
685 Сите беа илинденци 0 8,574 4.00 16.09.2009
686 Билбил пее насабајле 1 8,568 3.80 04.06.2009
687 Војник одам 1 8,566 4.50 16.09.2009
688 Славеј пее на трендафил 1 8,562 4.30 08.06.2009
689 Делба делила 2 8,556 4.33 22.05.2009
690 Момченце и момиченце 1 8,556 4.60 08.04.2010
691 Море доста оде, доста шета 1 8,543 4.73 11.06.2009
692 Расцвети верна љубов во народот 1 8,543 4.73 12.08.2009
693 Мила мајко мојто либе 1 8,511 4.44 29.09.2009
694 Калино ќерко, Калино 1 8,485 4.33 08.06.2009
695 Две китки 2 8,474 4.47 14.04.2013
696 Ергенлак е мамо пашалак 1 8,472 4.75 02.11.2009
697 Кажи кажи Донке 1 8,454 4.42 03.01.2010
698 Каде се чуло, видело 1 8,449 4.86 01.03.2014
699 Ако само запеам 1 8,447 4.60 02.11.2009
700 Рајна на пенџере седеше 1 8,439 4.60 16.09.2009
701 Јас сум мома пак мома 3 8,414 4.85 02.11.2009
702 Динка двори мете 1 8,409 3.17 22.05.2009
703 Ајде бостан садат мамо 1 8,408 4.50 02.11.2009
704 Одиш ти 1 8,395 4.40 29.10.2009
705 Целувај ме мило либе 1 8,388 4.43 09.06.2009
706 Што си поминав и се прелагав 1 8,384 4.43 03.10.2009
707 Одам, одам мајчице 1 8,382 4.50 29.10.2009
708 Омарно жешко сонце 1 8,377 4.38 12.08.2009
709 Милето на Џајкови 2 8,363 3.40 29.09.2009
710 Ти си Биљана најубава 1 8,357 4.00 16.09.2009
711 Земај ми го мили тате она девојче 1 8,346 4.67 19.08.2009
712 Грозда мома мести три бајрака 0 8,342 4.00 20.05.2009
713 Нели сторивме вера и клетва 3 8,333 4.50 19.08.2009
714 Лилјано моме, Лилјано 0 8,325 4.17 19.08.2009
715 Мамо мори 0 8,321 4.25 08.06.2009
716 Рајна на порти стоеше 1 8,312 4.67 12.10.2009
717 Сношти појдов мила мамо 2 8,312 4.41 22.12.2012
718 Додек је мома при мајка 3 8,311 4.64 16.01.2012
719 Погледни Цвете, погледни 1 8,295 4.43 10.05.2011
720 Сношти си поминав покрај ваш'то порте 1 8,292 4.78 16.09.2009
721 Стани ми сине Стојане 0 8,281 4.50 22.05.2009
722 Песна за Ѓорѓи Сугаре 1 8,268 3.95 03.12.2014
723 Еј мори Ленче, младо фиданче 3 8,265 4.25 02.11.2009
724 Мори моме, што не дојдеш 1 8,262 4.60 20.05.2009
725 Јас кога бев овчарче 2 8,256 4.80 12.08.2009
726 Китен ми, китен девере 1 8,242 3.67 02.10.2012
727 Жалајте го браќа Толета војвода 0 8,241 4.50 08.06.2009
728 Гоце ми отиде во Солуна града 2 8,236 4.35 18.11.2013
729 Спрема се Младен, спрема се 2 8,235 4.71 08.06.2009
730 Мома седи на чардакот 3 8,234 4.44 28.01.2014
731 Море моме седмојанче 1 8,213 4.25 11.06.2009
732 Слегло моме во градина 2 8,188 3.83 28.10.2009
733 Едно моме покрај Вардар оди 0 8,187 4.22 28.10.2009
734 Развивај горо зелена 4 8,183 4.65 22.11.2011
735 Не се кревај на големо 2 8,176 4.67 19.08.2009
736 Песна за Стив Наумов 1 8,174 3.95 15.05.2014
737 Три пати поминав 1 8,174 4.00 03.10.2009
738 Глас се слуша, плач и лелек 1 8,168 4.17 05.09.2018
739 Лазаре, Лазаре 1 8,161 4.36 04.12.2014
740 Народ се собрал 1 8,150 4.09 24.06.2012
741 Во нашето село куќа шимширова 1 8,147 3.60 08.06.2009
742 Пред да си умрам 0 8,146 3.67 12.08.2009
743 Тргна ми Донка да оди 1 8,143 4.20 29.10.2009
744 Не раѓај мајко, лична Македонијо 0 8,139 3.80 19.08.2009
745 На врата стои дос 2 8,136 4.67 20.05.2009
746 Давај ме мамо мори давај ме 0 8,132 3.50 08.01.2010
747 Дали знаеш моме паметуваш 0 8,131 4.40 02.11.2009
748 Проштавај ми мила моја 0 8,123 3.29 12.08.2009
749 Ти ли се најде Лено мори 5 8,123 4.40 16.04.2014
750 Што си ми сине весело 1 8,112 4.38 02.04.2014
751 Детенце мало 1 8,109 3.67 12.08.2009
752 Дај ми мамо динар, до два 1 8,107 4.50 02.11.2009
753 Поминаа луди млади години 1 8,078 3.60 28.10.2009
754 Еј море девојче 0 8,070 4.00 29.10.2009
755 Еднаш минав на мостето 1 8,063 4.67 02.11.2009
756 Зошто ти ме оставаш 0 8,038 4.40 19.08.2009
757 Девојко убава 1 8,009 4.00 02.11.2009
758 Прошетал Димчо, рашетал 3 8,005 4.31 31.10.2012
759 Егејки мајки 5 7,995 4.27 26.05.2014
760 Отврли си бело Ленче дулачето 1 7,987 4.40 29.09.2009
761 Развивај горо, горо зелена 1 7,985 3.75 22.05.2009
762 Пијан идам мајко 1 7,968 4.33 29.10.2009
763 Дали си се наспало 2 7,967 4.29 12.08.2009
764 Легнало моме, заспало 0 7,962 4.44 08.01.2010
765 Се заљубив во девојче убаво 0 7,957 3.00 28.10.2009
766 Сеј со здравје севдо моја 1 7,947 4.60 12.08.2009
767 Нешто ќе те прашам сине 0 7,934 4.00 22.05.2009
768 Оф, што сум толку далеку 1 7,926 4.57 09.04.2013
769 Дојди, дојди малој моме 1 7,913 4.63 29.10.2009
770 Иди ја мамо посакај 1 7,909 3.64 12.08.2009
771 Ѓурѓово лето проклето 0 7,905 3.75 22.05.2009
772 Мила Македонијо 1 7,905 4.95 19.06.2017
773 Море дојде време 2 7,902 2.95 29.10.2009
774 Кинисуе Стојан во планина 1 7,898 4.25 08.06.2009
775 Љуби, љуби лудо младо 0 7,892 4.50 29.10.2009
776 Што си толку, Лено, гајлелија 6 7,889 4.71 15.09.2014
777 Киниса моме на вода 4 7,886 4.47 24.04.2014
778 Ти не знаеш момче 1 7,883 4.73 29.10.2009
779 Сирак се Стојан разболел 3 7,868 4.67 16.09.2009
780 В' апсана ме кладе 2 7,867 4.80 13.10.2011
781 Млад Гоце, млади војвода 0 7,864 4.29 08.06.2009
782 Ангеле еден на мама, џанам 0 7,858 3.83 03.01.2010
783 Дал не ти е жал бре Миеле 0 7,857 4.33 02.11.2009
784 Зумбај, зумбај 1 7,844 4.05 14.04.2013
785 Тргнала Тода мома за вода да оди 1 7,833 4.50 04.06.2009
786 Љубинке моме убаво 1 7,824 3.71 17.11.2009
787 Ден денувам 3 7,812 4.60 19.04.2015
788 Подигни си мило либе бело крпе 1 7,780 3.86 16.09.2009
789 Ружиче бело и црвено 0 7,779 4.50 08.06.2009
790 Стари баби 1 7,775 4.15 04.01.2014
791 Поле широко 2 7,763 4.41 06.12.2011
792 Леле Димче трчај лажи 1 7,757 3.57 11.06.2009
793 Легнала Дана 5 7,741 4.71 13.12.2012
794 Една вечер 0 7,732 4.00 29.10.2009
795 Излези моме Русанке 2 7,729 3.71 12.08.2009
796 Едно младо војниче 0 7,726 4.60 02.11.2009
797 Променила ми се Пандура девојка 6 7,715 4.42 13.06.2013
798 Излези моме на чардакот 1 7,713 4.00 08.06.2009
799 Се свалила Митра долу во градина 1 7,690 4.14 22.05.2009
800 Момче младо убаво 0 7,689 4.43 29.10.2009
801 Стојан си стадо пасеше 2 7,640 4.92 14.04.2013
802 Се посврши азган Мара 2 7,629 4.31 13.10.2011
803 Стани ми Ленче, отвори 1 7,627 4.40 29.10.2009
804 Сношти либето помина 0 7,620 4.00 16.09.2009
805 Позив дојде војник да одам 1 7,611 4.00 12.08.2009
806 Што ќе правиме, чиниме 1 7,607 4.25 08.06.2009
807 Одоздола иде, бабо 0 7,602 3.20 22.05.2009
808 Ранет лежи млад партизан 0 7,550 4.25 29.10.2009
809 Гроздано моме убаво 0 7,549 4.33 02.11.2009
810 Си поминав покрај Битола 1 7,543 4.33 16.09.2009
811 Песна за Сирма војвода 2 7,542 4.00 20.03.2018
812 Си приготвив јас отрови 1 7,519 4.60 16.09.2009
813 Излегол невен Пејо 6 7,511 4.58 16.07.2014
814 Решил чичо да се жени 2 7,482 4.40 06.06.2012
815 Една песна јас да запеам 1 7,419 4.39 25.11.2021
816 По поле одат аргати 3 7,380 4.33 30.05.2014
817 Две девојки 1 7,371 4.27 31.03.2012
818 Мома уф зандана 0 7,371 4.50 19.08.2009
819 Илино моме убаво 1 7,350 4.00 15.09.2014
820 Сношти минав покрај вашето порте 0 7,345 4.13 16.09.2009
821 Двама се љубеа мамо 0 7,334 4.00 02.11.2009
822 Ти се армаса 2 7,328 4.89 31.01.2015
823 Од гранка, в' гранка 2 7,325 4.56 02.12.2011
824 Секој што мине помине 0 7,294 4.50 28.10.2009
825 Каранфилче девојче 12 7,293 4.69 09.04.2013
826 Што е лудо сон сонило 2 7,261 4.75 09.11.2011
827 Мома уф зандана 1 7,238 4.67 08.01.2010
828 Шеќерино малој моме 3 7,236 4.84 18.02.2013
829 Глас ми се слуша 4 7,207 4.05 09.03.2012
830 Ожени се, мили сине 1 7,186 4.89 29.11.2013
831 Песна за Овчарани 1 7,180 4.57 08.02.2016
832 Таму долу Битола 5 7,153 4.17 06.09.2014
833 Стојне ле, Стојне невесто 3 7,142 4.36 05.08.2013
834 Мори моме, малој моме 2 7,132 4.43 02.06.2013
835 Чапкан Димчо 1 7,128 4.57 18.02.2012
836 Отишло е моме 0 7,125 2.78 29.09.2009
837 Мојта свадба без песна ќе биде 2 7,096 4.38 23.04.2013
838 Само ме гледаш 0 7,082 4.29 16.09.2009
839 Две ми друшки 1 7,021 4.15 18.12.2011
840 Ој, Прилепе граде 1 7,012 4.29 19.07.2014
841 Играле баби по месечина 1 6,992 4.41 02.08.2012
842 Јана мома 1 6,961 4.29 14.04.2013
843 Една комитска 2 6,892 4.23 29.09.2013
844 Седнал ми Џемо 6 6,883 3.56 04.10.2014
845 Јана е шума градила 2 6,851 3.62 17.05.2015
846 Девојче тенко високо 1 6,850 4.78 23.09.2014
847 Леринските села 2 6,809 4.22 22.10.2014
848 Темен се облак зададе 1 6,809 4.61 24.06.2012
849 Песна за селото Буф 1 6,799 3.67 31.07.2014
850 Гујго ле, јуначе 3 6,798 4.25 20.02.2012
851 Оф, што сум далеку од тебе Македонијо 1 6,756 4.18 19.07.2014
852 Песна за бабата Митра 2 6,755 3.77 23.02.2014
853 У Шлегово куќа шимширова 1 6,739 4.24 27.01.2012
854 Песна за солунските атентатори 1 6,737 4.47 28.09.2016
855 Запеало славеј пиле 2 6,695 4.82 07.04.2013
856 Ме сакаа двајца тројца 2 6,668 4.55 29.08.2012
857 Ангелино, малој моме 1 6,663 4.50 25.11.2013
858 Велешките ергени 3 6,652 4.45 17.02.2015
859 Ми се собрале ваке-таке 2 6,648 4.52 10.12.2012
860 Песна за Ченто 3 6,633 4.73 04.02.2013
861 Што не спиеш, лично либе 1 6,628 4.50 18.12.2012
862 Ој јаворе, ти јаворе 6 6,616 4.39 18.07.2014
863 За Карпош војвода 1 6,589 4.20 17.04.2014
864 Мајка ми купила шарени чорапи 1 6,589 4.72 08.03.2015
865 Митра низ двори шеташе 2 6,584 4.67 23.02.2014
866 А бре браќа Кукушани 1 6,583 4.44 19.06.2017
867 Отишло е мало моме 2 6,571 4.45 06.12.2011
868 Невеста жито требеше 1 6,567 4.21 30.01.2014
869 Брале, брале, се собрале 5 6,556 4.72 11.11.2013
870 Нека чукаат тапаните 1 6,524 4.05 08.11.2016
871 Не пиј Недо рујно вино 1 6,502 4.73 02.12.2011
872 Моме стое во ливади 10 6,479 4.45 16.04.2014
873 Излегов да се прошетам 2 6,447 4.50 06.10.2013
874 Онаа страна оган гори 1 6,446 4.69 19.01.2013
875 Марко Крале ја одменува свадбарината 0 6,417 4.00 14.06.2019
876 Нашето село рано вечерало 1 6,397 3.89 30.01.2014
877 Се собрале сватовите, румбаба 2 6,391 4.58 10.09.2015
878 Огреала месечина шеќерна 2 6,382 4.54 30.11.2011
879 Лено, Лено, Ленче 1 6,363 3.90 15.05.2014
880 Деветсто и осма година 1 6,360 4.79 15.06.2017
881 Војниче, младо регрутче 2 6,359 3.87 11.04.2012
882 Ој, Јеленчице 2 6,346 4.50 02.12.2011
883 Кате, Катерина 1 6,340 3.80 24.01.2015
884 Во Солуна Еди куле 2 6,332 4.07 09.04.2013
885 Петре гајдаџијата 1 6,306 4.33 06.12.2011
886 Ѓорѓи и Елена 2 6,281 4.23 24.09.2012
887 Стариот јоргован 1 6,107 4.00 05.08.2013
888 Пушти ја, Лело мори, Тодорка 1 6,105 4.67 25.01.2012
889 Буките развиваат браќа 1 6,077 4.56 03.10.2014
890 Блажена горо, мори зелена 2 6,064 4.37 18.11.2017
891 Остана Ратка млада удовица 3 6,055 4.40 31.07.2014
892 Имал попот магаренце 1 6,053 3.80 07.08.2014
893 Мајка (песна за Лерин) 1 5,963 4.69 09.12.2019
894 Одоздола иде ќелавиот паша 1 5,938 4.00 02.12.2011
895 Што си налутено либе 7 5,920 4.00 19.01.2013
896 Струмица, Струмица 1 5,900 4.13 23.05.2014
897 Сама мома во планина 1 5,895 3.55 06.09.2012
898 Кажи Анѓо мори 2 5,890 4.70 07.01.2014
899 Горичице лилјанова 1 5,872 4.25 02.02.2012
900 Развивај горо зелена 3 5,872 3.84 22.11.2011
901 Собрале ми се 1 5,870 4.33 01.12.2011
902 Ајде не ти личи Дафино моме 4 5,856 4.85 07.04.2013
903 Останал Кољо сираче 6 5,837 4.27 13.12.2012
904 Усни румени 1 5,820 4.75 21.02.2013
905 Стојне, млада меанџико 1 5,813 4.62 20.02.2012
906 Недо ле, арна девојко 3 5,805 4.67 23.09.2014
907 Ете мајко решив да се женам 1 5,800 4.22 21.06.2022
908 На гости ти дојдов, Кито 4 5,757 4.71 16.04.2014
909 Либе ле, либе убаво 4 5,749 4.75 09.04.2013
910 Зошто ме мачиш судбино клета 1 5,729 4.75 06.09.2014
911 Развивај горо зелена 1 5,714 3.65 23.11.2011
912 Промени се, Суте 2 5,707 4.20 23.01.2012
913 Три години, лудо, болна лежам 1 5,681 4.50 02.01.2013
914 Сношти те Маре сонував 1 5,640 4.00 25.11.2013
915 Јулија 1 5,636 3.20 13.12.2014
916 Сè заради друг 2 5,634 3.90 04.02.2013
917 Што кучиња лајат, моме Елено 6 5,623 4.44 06.09.2014
918 А што ми се јадно додеало 0 5,597 3.27 14.06.2012
919 Ој зелено, Зеленико 4 5,591 4.20 03.10.2014
920 Зора се зори 1 5,586 4.10 26.06.2015
921 Вратете се Македонци 2 5,582 4.65 10.09.2015
922 Сношти си минав, мамо 1 5,582 3.57 22.11.2011
923 Стојане море, Стојане 1 5,571 4.33 01.12.2011
924 Сношти е Јана 1 5,569 4.14 17.08.2014
925 Малечко убо Лазаре 0 5,568 3.83 04.04.2015
926 Аршин, аршин 2 5,551 4.13 16.02.2013
927 Три години јас те чекам 3 5,551 4.10 19.01.2014
928 Станала рано Босилка 4 5,548 3.50 24.04.2015
929 Невеста иди од вода 1 5,540 4.20 02.12.2011
930 Абер дојде од овчаро 1 5,503 3.10 14.06.2012
931 Жената е зло без кое не се може 1 5,499 3.33 23.04.2015
932 Пијан идам од града 5 5,482 4.60 18.04.2016
933 Радост на мајка донеси 2 5,444 3.83 24.03.2017
934 Џан џигер Магдо 5 5,443 4.71 18.02.2013
935 Бог да бие кочански сејмени 1 5,432 4.71 17.05.2014
936 Песна за Никола Бадев 1 5,428 4.85 31.07.2014
937 Тодоро, либе Тодоро 1 5,382 4.25 21.02.2013
938 Ој Стојане, мој комшија 1 5,361 3.52 04.02.2014
939 Тропнало оро 1 5,345 4.00 09.08.2016
940 Лено ле, Лено 1 5,342 4.57 09.05.2015
941 Лисаво 2 5,336 4.25 25.09.2015
942 Капитан болен лежи 1 5,318 4.22 30.03.2015
943 Бегала Мара, бегала 1 5,316 4.60 13.12.2012
944 Ај, шетал Марко 1 5,311 4.38 09.04.2014
945 Отишла Љуба кај тетка је 2 5,303 4.40 18.02.2013
946 Бог да бие аџи Зора 1 5,287 3.60 16.02.2013
947 Заспало девојче на бистро изворче 1 5,279 4.33 28.01.2013
948 Легнала мома, заспала 1 5,234 4.25 29.11.2013
949 Стојана мајка учеше 2 5,223 4.71 14.02.2013
950 Бог да бие, убие 1 5,192 3.50 16.02.2013
951 Чукав, чукав мале 1 5,191 4.33 18.02.2013
952 Сакам да си само моја 1 5,186 4.50 18.02.2013
953 Садила Димка босилче 1 5,173 4.54 13.12.2012
954 Не седи Расим распашан 1 5,161 4.83 03.10.2014
955 Ела ќерко да ти кажам 1 5,152 4.37 22.08.2017
956 Јано ле, Јано ле 1 5,097 4.64 25.02.2015
957 Еј, море мажу 1 5,094 4.33 28.01.2013
958 Песно моја 1 5,094 4.75 25.03.2016
959 Стројник ќе те пратам бабо 1 5,026 4.33 14.02.2013
960 Нешо пиле 2 4,995 3.80 16.04.2014
961 А што си ми либе гајлелија 1 4,993 4.88 15.09.2014
962 Дуне мори, малој моме 2 4,991 3.67 09.05.2015
963 В' градина моме седеше 5 4,990 4.67 05.12.2014
964 Дувни ми бел ветре 8 4,973 4.53 19.04.2015
965 Останала жена удовица 1 4,972 3.94 31.07.2014
966 Легнала Ѓурѓа на рамно гумно 2 4,965 4.56 16.04.2014
967 Празник љубовен 1 4,954 4.60 28.04.2013
968 Драганка ѓерѓеф везеше 1 4,936 3.33 17.12.2014
969 Гукни ми, гукни гугутко 1 4,918 4.29 16.04.2014
970 Оди бре либе 1 4,916 4.31 31.10.2012
971 Јано мори, Јанинке 1 4,904 4.38 25.09.2019
972 А дадеја Јана 1 4,896 4.86 22.02.2016
973 Темна е магла паднала 1 4,893 4.00 10.09.2015
974 Ој Досто, Досто 1 4,886 4.63 28.04.2013
975 Болно легна Ленче 2 4,881 4.00 16.02.2013
976 Ветар вее, снег долета 1 4,866 4.58 19.04.2015
977 Врни се, врни либе Мариче 1 4,864 4.33 12.12.2014
978 Чува мајка до две лути ќерки 1 4,860 4.00 14.02.2013
979 Китка ми шарена 7 4,853 4.29 06.06.2020
980 Стори ми абер Божано 1 4,841 4.22 14.04.2013
981 Ај ти ми спремај 1 4,834 4.40 16.02.2013
982 Јано Јановице, каде ти е Јане? 3 4,829 4.56 30.08.2016
983 Ајде сите запејте, весело оро играјте 1 4,824 4.38 16.07.2014
984 Друга љубов не сакам 5 4,823 4.10 30.07.2017
985 Ако бевме заедно 1 4,816 4.57 03.05.2020
986 Бојот започна браќа 1 4,809 4.00 10.09.2014
987 Свадба тиквешка 1 4,804 4.00 27.09.2016
988 Сношти ти дојдов на гости 2 4,778 4.36 16.06.2014
989 А бре моме, малој моме 1 4,777 4.18 03.04.2016
990 Кинисало малој моме 1 4,776 4.09 20.05.2017
991 Грабиле гу Ангелину 2 4,766 4.50 14.02.2013
992 Ај, кажи Јано, кажи душо 1 4,731 4.63 02.11.2015
993 Излегов да се разшетам 1 4,726 4.00 06.10.2013
994 Заљубив мале три моми 4 4,706 4.50 21.02.2017
995 Ќе ти купам широк фустан Зуице 3 4,706 4.50 30.05.2014
996 Облога се фаќат момче и девојче 4 4,699 4.13 19.07.2014
997 Вино, вино 1 4,694 4.00 25.02.2015
998 Стојне бре, моме кочанско 2 4,681 3.92 16.04.2014
999 Мори Анчо Милојчина 3 4,679 4.50 18.02.2013
1000 Леле с'нце, леле глава 1 4,669 4.50 14.02.2013
1001 Седнал Марко малку да вечера 1 4,658 4.71 06.09.2014
1002 Зажни Јано 1 4,643 4.00 27.10.2016
1003 Свекрвице мори 1 4,626 3.25 18.02.2013
1004 Топови грмат, земјата трештит 1 4,615 4.77 31.10.2014
1005 Излегов да се прошетам, мамо 1 4,613 4.25 06.10.2013
1006 Болно лежи малој моме 1 4,610 3.50 17.05.2015
1007 Невеста платно ткаеше 2 4,605 4.60 19.07.2014
1008 Марике мори, бела вардарке 1 4,583 4.25 31.07.2014
1009 Мариче, црно косиче 1 4,558 4.50 28.04.2013
1010 Ѓурѓана ми болна лега 1 4,540 3.43 18.02.2013
1011 Од бога дадено 1 4,488 4.50 07.06.2015
1012 Илија ќе оди в' туѓина 1 4,477 2.50 16.04.2014
1013 Бистро ле, Бистро планино 1 4,474 4.57 25.02.2015
1014 Успала се мома Сирма 1 4,437 4.38 14.02.2013
1015 Чиво е ова девојче 0 4,420 4.20 31.10.2014
1016 Стојне ле, Стојне невесто 1 4,419 4.50 14.02.2013
1017 Богата Сава, богата 1 4,395 4.00 16.07.2014
1018 Стојан на Станка думаше 1 4,394 4.80 06.09.2014
1019 Имала мајка мила сина 0 4,390 3.80 16.09.2014
1020 Менвај куме прстени 2 4,385 4.33 10.07.2014
1021 Не ме жално гледај, мајко 1 4,381 4.50 19.07.2014
1022 Лична мома скопјанка 3 4,380 4.38 01.12.2017
1023 Темна е магла паднала 3 4,366 4.38 04.12.2016
1024 За арменско 1903 година 1 4,362 4.54 15.11.2019
1025 Синојка ми дојде 1 4,333 4.50 18.02.2013
1026 Не оди моме крај брегот 3 4,326 3.75 03.01.2016
1027 Митро ле, Митро 1 4,324 4.80 22.11.2017
1028 Како пиреј 1 4,304 4.82 19.06.2017
1029 Решив да си се оженам 1 4,303 4.67 03.10.2014
1030 Стојан заправил воденица 1 4,302 4.33 06.09.2014
1031 Играле, играле девојчиња 1 4,294 4.50 04.10.2014
1032 Сношти те Маре мори сонував 2 4,290 4.33 30.09.2017
1033 Рано ранила Петкана 2 4,283 4.33 31.10.2014
1034 Девојче, море девојче 1 4,265 3.86 11.11.2013
1035 Ерген сум одил, преодил 1 4,242 4.54 12.06.2016
1036 Лен садила мома 3 4,240 3.57 26.04.2016
1037 Не русај, прусај 2 4,240 4.17 21.08.2015
1038 Ах Вања 1 4,238 4.60 25.09.2018
1039 Огледала се Ангелина 1 4,225 4.50 16.04.2014
1040 Служба служи млади Димитрија 1 4,225 4.50 26.04.2014
1041 Бело Море 1 4,221 4.64 22.02.2018
1042 Дење ноќе јас те барам 1 4,221 3.86 07.08.2016
1043 Ни јадеме, ни пиеме 2 4,217 4.71 15.09.2014
1044 Свекрва Мара караше 0 4,195 3.33 31.10.2014
1045 Лична Мара меанџика 1 4,180 4.60 16.07.2014
1046 Отвори си ширум порти 1 4,172 4.50 31.07.2014
1047 Спремај ми, спремај либе коња дорија 2 4,172 4.25 23.09.2014
1048 Над Пирина јасно сонце 1 4,170 4.00 22.02.2016
1049 Ајде пушка пукна 2 4,160 3.00 06.06.2017
1050 Штом тебе те видов јас се заљубив 4 4,141 4.14 29.07.2022
1051 Свирете ми тамбури 1 4,136 4.31 23.03.2020
1052 Развивај горо зелена 1 4,124 3.44 22.11.2011
1053 Сите момчиња дојдоја 2 4,111 4.60 06.09.2014
1054 На врв на планина 0 4,099 3.40 05.06.2016
1055 Кинисала Стана 0 4,091 3.00 31.10.2014
1056 А јас останав тебе да те чекам 1 4,083 3.89 07.06.2021
1057 Што е чудо станало 3 4,074 4.25 10.07.2018
1058 Дојде време да си одам 1 4,068 4.40 25.01.2017
1059 Јано, Јанке Трипатанке 1 4,051 4.00 01.07.2016
1060 Кинисало Грче јабанџиче 1 4,041 4.40 31.01.2015
1061 Ој ѕвездо, ѕвездо 1 4,037 4.76 20.01.2016
1062 Петро, Петролинко, гиздава девојко 2 4,021 4.25 16.04.2014
1063 Каул се фатиле момче и девојче 3 4,008 4.63 07.01.2019
1064 Млада чорбаџијке 1 3,989 4.50 02.06.2014
1065 Ај што е лепо и убаво 0 3,956 3.80 31.10.2014
1066 Славеј пее на трендафил 2 3,949 4.67 09.04.2013
1067 Бисеро ќерко 3 3,946 4.63 07.04.2018
1068 Мари Димано, џан Димано 3 3,931 4.75 03.12.2015
1069 Врба ми изникнала 3 3,929 4.67 10.01.2019
1070 Ајде дар ми везле моми 1 3,928 4.75 03.04.2016
1071 Седнал Осман да плачи 0 3,901 4.25 06.05.2014
1072 Стојане, луда делијо 1 3,896 4.00 18.07.2014
1073 Врзале го Марка црвени ремење 0 3,894 4.00 30.09.2014
1074 Вирум вода, вирум вировита 0 3,891 3.00 30.09.2014
1075 Разболе ми се Калина 2 3,888 4.75 16.06.2017
1076 Не претезај 1 3,876 4.00 16.04.2014
1077 Отвори ми кузум Лено 1 3,864 4.71 11.11.2016
1078 Собрала Ѓурѓа, набрала 0 3,864 4.00 31.10.2014
1079 Успала ми се Света Недела 0 3,850 3.00 16.09.2014
1080 Што си заљубив едно момиче 1 3,842 4.38 01.07.2016
1081 Јанка низ гора врвеше 3 3,838 4.00 01.12.2017
1082 Ти фрлије Јано ефтирије 2 3,827 4.67 01.07.2016
1083 Ми тргнала Кира 1 3,826 4.50 03.04.2015
1084 Не задевај се, мори Вендо 7 3,826 3.80 14.04.2018
1085 Кинисала Каља за Рајна Кошара 0 3,820 3.00 30.09.2014
1086 Врати ми се, мило либе 2 3,808 4.33 22.11.2018
1087 Мирка на Гинови 1 3,797 4.75 25.09.2017
1088 Ако умрам Македонијо 1 3,792 4.57 19.06.2017
1089 Чедо си ми, мило си ми 1 3,772 4.50 12.11.2017
1090 Тебе да те пленат, моме мариовско 0 3,701 3.50 05.06.2016
1091 Летоечка песна 0 3,697 4.00 31.10.2014
1092 Узреала бела пченица 1 3,692 4.80 27.10.2016
1093 Паднало моме од бога 0 3,683 3.00 05.06.2016
1094 Шета Ѓуро по чаршија 0 3,681 2.50 16.09.2014
1095 Цела тајфа бевме Лино 1 3,661 4.50 01.05.2020
1096 Ова е село 1 3,621 4.00 09.08.2016
1097 С'нце трептит да седнит 0 3,621 2.50 31.10.2014
1098 Ој Вичо, Вичо планина 0 3,620 4.00 10.07.2018
1099 Оф либе, млада ме разболе 1 3,584 4.30 19.07.2014
1100 Ја го љубим Тетоо 1 3,547 4.50 01.10.2019
1101 Горе Славеј дошле борци млади 1 3,538 4.67 17.01.2016
1102 Стојане, македонски војводо 1 3,527 4.71 03.01.2016
1103 Лудо младо сон засонило 3 3,523 4.14 11.02.2019
1104 Браче ле Божине 3 3,522 4.17 01.01.2019
1105 Земи оган запали ме 1 3,517 3.71 14.02.2021
1106 Удри Рајно, удри 0 3,516 3.00 31.10.2014
1107 Ах, да би знала 0 3,486 3.00 05.06.2016
1108 Гордо Порече 2 3,479 4.33 19.12.2017
1109 Буките развиваат, браќа 2 3,465 3.54 11.06.2018
1110 Садило моме 1 3,463 4.29 15.04.2018
1111 Море Максим има лоша жена 3 3,455 4.57 07.04.2018
1112 Алов бајрак Македонски 0 3,432 4.00 19.06.2017
1113 Ајде пукна пушка 1 3,404 4.38 06.04.2018
1114 Писмо дојде од Солуна града 1 3,399 4.60 22.09.2017
1115 Ој ти дедо Геро 1 3,380 4.17 15.04.2018
1116 Друга земја ние немаме 1 3,377 4.71 19.06.2017
1117 Вие се оро македонско 3 3,371 4.21 03.11.2019
1118 Распукај срце 1 3,361 4.00 19.03.2020
1119 Овчар свири мамо 1 3,354 4.00 18.11.2017
1120 Лежал е Стојан 1 3,340 4.50 22.02.2016
1121 Мома солунчанка 1 3,317 4.40 28.09.2017
1122 Ѓурѓа пере во реката 6 3,315 3.86 14.04.2018
1123 Василка стои на порти 2 3,307 4.85 06.04.2018
1124 Костадине, море мили сине 4 3,304 4.00 14.06.2019
1125 Ој Јанкула мили синко 0 3,289 3.00 05.06.2016
1126 Три години, мори Дано 1 3,284 4.22 19.06.2017
1127 Камбани бијат сред Баница 1 3,276 4.00 19.12.2019
1128 Мори сваќе 2 3,275 4.71 06.04.2018
1129 Дојди либе до вечер 5 3,266 4.78 06.04.2018
1130 Ми те продадова, Досто, моме мариовско 0 3,229 4.00 05.06.2016
1131 Ај да ојме Јано 1 3,204 4.33 12.12.2022
1132 Ленче битолчанче 1 3,200 4.00 16.04.2016
1133 Ѓорѓија море терзија 1 3,193 4.80 03.12.2017
1134 Ивано, Иванке 1 3,183 4.00 07.04.2018
1135 Идам, не идам 2 3,175 3.90 14.04.2019
1136 Ај што оган гори во планина 1 3,173 4.00 01.11.2017
1137 На кого е црна жената 3 3,170 4.50 07.04.2018
1138 Орал дедо 1 3,150 4.25 07.04.2018
1139 Кочани, мој роден крај 1 3,145 4.44 16.08.2019
1140 Стамено, моме мори, црна черешо 1 3,145 4.50 24.03.2017
1141 Китче ми падна 5 3,127 3.79 21.04.2020
1142 Секој сака мома убава 1 3,122 4.00 23.10.2019
1143 Тако ти Бога, девојко 1 3,117 4.59 22.11.2020
1144 Цвеќе цутеше 1 3,117 4.50 14.04.2018
1145 Писмо 1 3,104 4.70 06.02.2020
1146 Посеал дедо леа босилок 1 3,094 3.50 02.10.2017
1147 Сакам да сум крај тебе 1 3,085 4.31 18.05.2020
1148 Стојане, дилбер море Стојане 1 3,080 4.33 03.01.2016
1149 Борјано, Борјанке 2 3,070 4.00 16.12.2021
1150 Од каде си малој моме 1 3,067 4.43 19.06.2017
1151 Ѓурѓовден 1 3,063 4.50 23.12.2020
1152 Ајде се прошетал Никола 1 3,052 4.60 06.06.2017
1153 Не заминувај, не ме оставај 1 3,048 4.25 18.11.2017
1154 Зората се зазори 2 3,046 4.25 08.04.2018
1155 Смилјана ми се армаса 4 3,037 4.67 11.02.2019
1156 Турци во село слегоа 1 3,024 4.50 28.09.2017
1157 Ори Јано, сокол Јано 2 3,005 4.50 28.01.2018
1158 Нели ти стига мојата младост 1 3,000 4.71 23.10.2022
1159 Лилјано моме, Лилјо убаво 1 2,975 4.71 11.06.2018
1160 Те сретнав либе, пресретнав 1 2,957 4.63 28.11.2019
1161 Нарача Митра порача 1 2,921 4.40 08.04.2018
1162 Мори деј Невено, невен душо 2 2,907 4.78 07.10.2018
1163 Низ Петлец идат трима војводи 1 2,890 4.83 11.06.2019
1164 Разграни гранка маслинка 1 2,885 4.50 11.04.2017
1165 Дали знаеш помниш ли 1 2,869 3.67 22.10.2018
1166 Си заљубив едно моме 1 2,869 4.00 06.04.2018
1167 Леонид со мајка вечера 1 2,867 4.33 12.11.2017
1168 Еј ти куме 1 2,860 3.57 17.10.2018
1169 Какво чудо големо 3 2,849 4.63 12.10.2019
1170 Умреја батко Ѓорѓија 7 2,840 3.57 12.06.2022
1171 Бреј Ѓурчин Стојне убаво 2 2,829 4.00 07.04.2018
1172 Море Корун арамијо 0 2,820 2.50 05.06.2016
1173 Крај Вардара двајца седевме 1 2,812 4.67 18.11.2017
1174 Мори Вано, лична Вано 1 2,809 4.33 01.12.2017
1175 Девојченце, ќе ти купам 1 2,799 3.67 06.04.2018
1176 Што е Скопје пусто останало 1 2,792 4.50 28.02.2018
1177 Вечерај Анѓо 2 2,789 1.67 21.01.2018
1178 Попадна слана по поле 1 2,782 4.33 06.04.2018
1179 Повеќе не ми доаѓај 1 2,771 4.33 18.11.2017
1180 Таму негде леринско 1 2,768 4.36 03.11.2019
1181 Жалајте ми мајки 1 2,754 3.50 19.03.2018
1182 Челник Пејо 1 2,752 4.67 18.02.2018
1183 Помолила бога Маца 4 2,731 4.33 01.05.2020
1184 Не сум вечерало 2 2,678 3.00 07.04.2018
1185 Да ми купиш Дервиш Бајрам 1 2,662 4.33 14.04.2018
1186 Лидуду, лидуду 1 2,662 3.00 07.04.2018
1187 Стариот фенер 1 2,641 3.00 02.05.2020
1188 Бела Јано 1 2,631 4.60 13.07.2019
1189 Татко 1 2,630 3.80 19.06.2022
1190 Ленче бре душо, слана е паднала 1 2,609 3.67 15.04.2018
1191 Легнало лудо, заспало 1 2,600 3.00 28.02.2018
1192 Ќе ти дојдам на Велигден 1 2,594 4.25 29.04.2020
1193 Одамна ли си моме калуѓерица 3 2,582 4.00 06.03.2019
1194 Свадбарска 1 2,579 4.00 28.11.2019
1195 Море зедов жена многу млада 1 2,566 4.33 06.04.2018
1196 Тргна ми Стојна за вода 1 2,545 4.60 06.04.2018
1197 Сношти си мори мамо отидов 4 2,544 4.33 06.04.2018
1198 Ај смо шетале 1 2,536 4.33 07.04.2018
1199 Нејќум, нејќум 1 2,506 3.75 14.04.2018
1200 Тешка борба 1 2,491 4.29 28.04.2020
1201 Ми се собрале 12 другара 1 2,462 3.80 15.04.2018
1202 Имам момче како лешник 1 2,456 3.50 14.04.2018
1203 Зачукале дајрињата 1 2,439 4.50 14.04.2018
1204 Кажи, кажи ќерко 2 2,437 4.40 07.01.2020
1205 Скопје, Скопје 2 2,406 3.89 24.09.2019
1206 Крени глава Кузмане 1 2,396 4.50 06.04.2018
1207 На тумба Турци 2 2,391 4.20 24.12.2020
1208 Лична Фатима 2 2,380 4.50 22.05.2020
1209 Пријди, дојди Елено моме 1 2,378 4.00 07.10.2018
1210 Испрати ме мајко до станица 1 2,358 4.60 29.09.2019
1211 Лерин, Костур распеани 1 2,335 4.50 21.09.2020
1212 Војник да се биде 1 2,325 4.25 29.09.2019
1213 Јас сум едно младо бакалџиче 3 2,322 4.75 26.08.2021
1214 Болка за Нерет 2 2,320 4.50 07.06.2021
1215 Жал за старото огниште 1 2,311 4.50 07.12.2019
1216 Ти земјо наша Македонијо 1 2,303 3.00 11.04.2020
1217 Дојчин јунак, Сирак Јанко и Крали Марко, солунски чувачи 0 2,297 4.29 24.09.2019
1218 Сон сонував либе ле 1 2,281 4.43 12.12.2019
1219 Пак сум пијан 1 2,277 3.80 20.06.2020
1220 Не лудувај Јоване 1 2,276 4.60 10.04.2020
1221 Болно ми легнало Витето Белево 3 2,275 4.25 02.09.2021
1222 Цутела е ружа 3 2,271 4.00 14.04.2019
1223 Наум и Деспина 4 2,255 4.60 12.09.2022
1224 Еј девојко, бела и црвена 0 2,242 3.88 22.10.2021
1225 Ивано, Иванке, лична реканке 1 2,227 4.00 13.07.2019
1226 Кате, Катерино 1 2,219 4.50 29.08.2023
1227 Тага за роден крај 1 2,212 3.75 18.04.2020
1228 Нели си пусто свршеница 1 2,208 3.50 07.04.2018
1229 Куќи и дворој испустени 2 2,204 4.50 06.06.2020
1230 Ти се колнам, Македонијо 1 2,194 4.75 19.01.2021
1231 Запеј генерацијо 1 2,187 4.33 10.08.2020
1232 Моме оди низ ливада 2 2,183 4.33 12.05.2021
1233 Каранфилке моме 1 2,173 4.50 22.07.2019
1234 Таму долу крај Белото Море 1 2,151 4.78 11.04.2020
1235 Болен лежам мамо мори 1 2,127 3.50 30.08.2022
1236 Еј одродници 1 2,101 4.00 21.10.2020
1237 Цвете мило 1 2,094 3.50 21.07.2019
1238 Лично моме, битолчанче 3 2,085 4.67 23.05.2020
1239 Ја пратиле Панда 1 2,078 4.00 15.09.2019
1240 Барај ги мила мамо 6 2,072 3.80 24.08.2022
1241 Болен ми лежи Стојан војвода 1 2,071 4.42 02.12.2021
1242 Ој Јоване 1 2,071 4.33 24.12.2020
1243 Сардисал аскер делчева чета 3 2,024 4.75 25.04.2022
1244 Собрале ми се набрале нашите лични ергени 1 2,016 4.00 26.07.2020
1245 Чекај животе 1 2,013 4.50 25.12.2022
1246 Божинче, девојче мори 1 2,007 4.25 10.07.2019
1247 Проклето да е, приклето 1 1,993 3.00 08.04.2018
1248 Мелнишката мома 2 1,983 4.00 20.06.2020
1249 Славен Пирин недогледен 1 1,976 4.75 15.04.2020
1250 Ајде ќе те прашам мамо 1 1,967 4.33 10.03.2021
1251 Отиде Панда на гости 2 1,967 4.00 15.09.2019
1252 Збогум земјо убавице 1 1,957 3.71 07.12.2019
1253 Денот ми дојде војник да одам 1 1,949 4.00 29.09.2019
1254 Заплакала ми гората 1 1,938 3.80 08.12.2020
1255 Месила баба зелникот 2 1,924 4.33 21.09.2021
1256 Во Пирина, по планина 1 1,903 4.14 09.04.2020
1257 Дрим тече среде Струга 2 1,892 4.33 06.10.2022
1258 Лино мори лична севдалино 1 1,882 4.50 03.09.2019
1259 Брале ми се, се собрале 1 1,880 4.25 24.09.2021
1260 Еј Деспино 1 1,873 3.57 16.06.2023
1261 Јунак свири на тамбура 1 1,873 3.50 04.08.2021
1262 Мори моме Солуненке 2 1,834 4.25 17.07.2021
1263 Се наљутил Димчо 1 1,829 3.00 20.06.2020
1264 Митревица чакалката 1 1,816 4.00 26.01.2020
1265 Наши моми убави 1 1,806 4.17 01.12.2019
1266 Мора доста оде Кито моме 2 1,803 4.50 14.02.2021
1267 Крај селото мамо 1 1,802 3.50 24.04.2021
1268 Излегу да се рашетам 1 1,797 4.33 23.12.2020
1269 Не се карај, стара ле мајко 1 1,782 4.33 31.05.2020
1270 Засвири една наша Милане 1 1,734 4.50 01.05.2020
1271 Горда мајка војник испраќа 1 1,716 3.00 29.09.2019
1272 Из долу иде 9 1,707 4.50 13.10.2021
1273 Војник заминувам 1 1,705 4.71 29.09.2019
1274 Либето војник ми отиде 2 1,702 3.00 29.09.2019
1275 Махмут се спрема за турско 5 1,702 4.33 19.11.2022
1276 Војник си отслужил сине 1 1,694 3.00 29.09.2019
1277 Војник заминувам 1 1,692 4.00 29.09.2019
1278 Војник одам 1 1,687 4.33 29.09.2019
1279 Дојди љуби ме 1 1,681 3.00 02.05.2020
1280 Величка на балкон седеше 1 1,675 3.50 15.04.2020
1281 Мори ој невесто 1 1,673 4.00 23.12.2020
1282 Дојде време војници да одат 1 1,655 3.50 29.09.2019
1283 Болен си лежам 0 1,653 4.00 23.09.2021
1284 Девојко црвено јаболко 0 1,634 3.50 10.02.2022
1285 Димко делија 1 1,628 4.55 10.06.2023
1286 Старото огниште 1 1,622 4.33 05.12.2019
1287 Боже правда нема 1 1,603 2.88 27.11.2022
1288 Заблеала калеш овца 1 1,601 3.50 05.03.2023
1289 Збогум, збогум 1 1,574 4.50 03.04.2022
1290 Војник ти заминуваш 1 1,572 4.50 29.09.2019
1291 У вој двор 1 1,571 4.60 23.12.2020
1292 Стамјанине домаќине 0 1,569 3.50 26.07.2021
1293 Стој, почекај либе 1 1,568 3.00 16.04.2020
1294 Ерген Димитрија 0 1,559 4.00 23.07.2021
1295 Од тебе коса ми побеле 1 1,555 4.20 14.01.2023
1296 Не плачи Стано мори 5 1,547 4.00 18.07.2022
1297 Турчин девојка врзана носит 0 1,507 4.50 20.07.2021
1298 Ела ми Величе на ново дуќанче 2 1,495 4.00 29.12.2021
1299 Позив за војник 1 1,490 4.00 29.09.2019
1300 Садила мома 3 1,485 4.60 13.10.2021
1301 Биљана оро водеше 0 1,478 4.40 13.11.2021
1302 Сношти поминав мамо, заминав 1 1,471 4.40 04.08.2021
1303 Дедо ми појде 1 1,463 4.00 06.11.2022
1304 Збогум Румелија 1 1,458 3.80 29.07.2022
1305 Невен китка 2 1,434 4.38 17.07.2021
1306 Европо и Канадо 1 1,431 4.33 20.06.2021
1307 Луди бре Гоно 1 1,428 3.50 28.07.2021
1308 Милице, моја Милице 1 1,428 3.60 21.02.2023
1309 Ој Суто мори, Султано 1 1,424 3.50 20.06.2021
1310 Севделинке малој моме 1 1,422 4.67 19.07.2021
1311 Стани, стани, другар Алексовски 1 1,421 2.60 24.09.2021
1312 Што убаво носат партизаните 1 1,414 4.33 22.09.2021
1313 А Јоване домаќине 0 1,409 3.50 19.06.2022
1314 Едно девојче од петнајс години 1 1,408 3.33 26.08.2021
1315 Излегла е невестата 0 1,402 4.33 18.09.2021
1316 Ако ме љубиш 0 1,389 4.00 18.01.2022
1317 Сал ти ле се најде бабо 1 1,383 4.00 17.07.2021
1318 Еј дружина мили брате 0 1,363 4.50 28.08.2021
1319 Сенка дебела 0 1,362 4.33 20.07.2021
1320 Молчи ми девојко 0 1,360 3.00 07.09.2021
1321 Легна си мама, легна и тате 4 1,351 4.22 30.08.2022
1322 Егејски мајки расплакани 1 1,341 4.50 27.01.2022
1323 Македонски ергени 1 1,341 4.50 06.03.2022
1324 Сонцето трепи, разгрева 1 1,338 4.00 11.05.2022
1325 Македонско да заиграме 1 1,327 4.67 31.12.2022
1326 Добредојдовте бели сватови 0 1,311 4.71 02.10.2021
1327 Крстано бела црвена 0 1,310 4.00 13.03.2022
1328 Зеташтина чужде земјанине 0 1,299 3.00 06.11.2021
1329 Извикна Стојан, провикна 1 1,280 4.33 24.09.2021
1330 Сите си појдоа мамо 1 1,278 4.60 22.09.2021
1331 Умрев, загинав Ленко за тебе 0 1,278 4.25 06.04.2022
1332 Ах, ти младост 1 1,275 4.50 06.10.2022
1333 Седнала Ратка да ткае 1 1,271 4.33 26.06.2021
1334 Елено бајрак девојко 0 1,268 3.00 31.01.2022
1335 Мори моме 1 1,263 4.17 25.09.2022
1336 Кога си бев јас работник 2 1,259 3.33 12.09.2022
1337 Душке ле моја убава 1 1,257 4.00 20.06.2021
1338 До три сестри 0 1,250 3.00 28.07.2021
1339 Ајде чуде лудо младо 0 1,241 4.33 11.08.2021
1340 Леле Димо 0 1,237 4.33 06.12.2021
1341 Свадба се прави в' Скудриње село 1 1,217 4.20 19.11.2022
1342 Ајде пушка пукна у гора зелена 1 1,214 4.50 27.07.2023
1343 Дење ми те гледам 0 1,191 2.00 07.08.2021
1344 Да летнаме, прелетнаме 0 1,188 4.33 28.07.2021
1345 Стојне црнаок невесто 1 1,184 4.25 04.01.2022
1346 Станало лудо рано в' недела 1 1,179 4.00 24.09.2021
1347 Севдалино, севдо моја најголема 1 1,174 3.50 19.11.2022
1348 Болно лежит мало моме 0 1,166 3.00 24.05.2022
1349 Не љуби мене моме 0 1,166 3.00 13.08.2022
1350 Назад, назад чужди јунак 0 1,163 4.00 13.08.2022
1351 Тој вечерат, таа не вечерат 0 1,163 4.00 14.10.2021
1352 Видов мома во одајата 1 1,160 4.50 06.02.2022
1353 Рано ранила бела Румена 0 1,159 4.00 26.12.2021
1354 Ој бербери, мајстори 1 1,152 4.00 23.01.2022
1355 Стамено пиле шарено 0 1,152 4.25 09.01.2022
1356 Девојче море девојче 0 1,149 3.00 17.05.2022
1357 Жалај Ѓурго да жалиме 0 1,144 4.00 25.11.2021
1358 Елај ќерко кај мајка на гости 1 1,142 4.00 11.05.2022
1359 Момиче со момче збореше 0 1,137 4.50 30.11.2021
1360 Заспало моме крај море 0 1,134 3.00 31.07.2022
1361 Што беше лепо и убаво 0 1,132 3.80 20.11.2021
1362 Мерак имав да те земам 1 1,127 4.33 06.03.2022
1363 Оди Тодоро в' градина 2 1,126 4.71 20.08.2022
1364 Пијан идам од града 0 1,126 3.00 31.05.2022
1365 Мори Лепо од Прилепо 0 1,124 2.00 14.07.2022
1366 Елена болна лежала 0 1,121 3.00 01.07.2022
1367 Сон го краде 0 1,121 3.00 14.09.2021
1368 Легнала мома заспала 1 1,119 3.00 19.11.2022
1369 Стани сине 0 1,108 4.00 10.04.2022
1370 Ој Коруне 1 1,105 4.33 10.07.2022
1371 Што поминав мајко 0 1,088 4.00 15.12.2021
1372 Молитва 1 1,085 4.00 05.03.2023
1373 Море леже Ѓуро в зандани 1 1,080 2.00 06.02.2022
1374 Моли се на бога Севде 6 1,075 3.00 07.02.2023
1375 Не плачи мајко, не жали 1 1,073 4.00 23.07.2023
1376 Де Бог да бие 1 1,071 3.80 25.09.2022
1377 Ѕвонче ѕвони 4 1,070 4.20 09.04.2023
1378 Мено ле Мено 0 1,070 3.83 03.04.2022
1379 Ајде Стојно, руса Стојно 0 1,065 4.00 23.05.2022
1380 Шетал дедо крај река 1 1,052 4.00 12.06.2022
1381 Вечна да си Македонијо 1 1,036 4.50 30.01.2024
1382 Си тргнала Гина мома 1 1,030 4.00 06.08.2022
1383 Девојченце душо моја 1 1,029 4.50 10.06.2023
1384 Море Стојно, бело Стојно 0 1,024 3.50 16.07.2022
1385 Дали ти памтиш, Севде бре 1 1,017 3.00 11.05.2022
1386 Киниса Стојанка 1 1,011 4.67 25.10.2022
1387 Да ти купам мека махмудија 2 1,005 4.00 11.02.2023
1388 Полните очи 0 995 4.00 25.04.2022
1389 Јасна Месечина 1 989 4.00 05.03.2023
1390 Ој Ленко, Ленко 0 988 3.00 06.08.2022
1391 Девојче бело, црвено 1 972 3.00 27.08.2023
1392 Ристано, моме Ристано 0 972 3.71 17.04.2022
1393 Озгора гледат 0 970 4.00 28.07.2022
1394 Мило Јане, мило добро 1 969 3.00 15.04.2023
1395 Ај што убаво одат ле мамо 3 968 4.60 13.06.2023
1396 Каде ќе идеш, Еленко дадо 3 966 3.00 11.02.2023
1397 Веља и Вељо 0 946 3.00 10.07.2022
1398 Каде се чуло, видело 2 903 3.00 09.07.2023
1399 Стојне ле, Стојне 1 897 3.00 23.07.2023
1400 Девојко, мори девојко 1 895 3.00 25.10.2023
1401 Трака турка на Вишина порта 0 895 3.00 04.06.2022
1402 Тељал личи катил Ѓорѓи 1 879 4.60 05.07.2023
1403 Тимин ага иде од Дабиља 1 865 3.80 10.01.2023
1404 Булбул пее 2 856 3.00 27.05.2023
1405 Дудулева мајка крај море седи 1 853 4.40 25.03.2023
1406 На срце ми стар мерак лежи 1 847 4.25 24.02.2024
1407 Тапан чука мила мамо 1 839 3.75 04.02.2024
1408 Болна легнала Милка мамина 3 819 3.00 07.05.2023
1409 Поленка чукај на порти 2 811 2.00 16.04.2023
1410 Лична Јовано 1 804 4.00 20.01.2024
1411 Елај Ристе, елај 4 798 3.00 30.10.2023
1412 Бај Никола 5 793 4.71 18.11.2023
1413 Стојан ми болен легаја 1 780 4.00 09.09.2023
1414 Кукавица кука 1 759 3.00 11.06.2023
1415 Јас бев млада мома убава 1 753 3.00 23.07.2023
1416 Море расти, расти ти малој моме 1 753 3.00 05.03.2023
1417 Царот неготински 4 752 3.67 14.04.2024
1418 Коња ковит млад јуначе 2 741 3.00 27.08.2023
1419 Меани, пусти меани 1 736 3.00 09.07.2023
1420 Маго, Маго вакло пиле 1 735 3.50 23.04.2023
1421 Гоце, син македонски 1 724 4.00 02.01.2024
1422 Проштевај мајко 1 721 3.00 09.07.2023
1423 Бог да га убие бабо тој ваше село 1 719 3.00 28.05.2023
1424 Иде моме од бањата 1 717 4.00 27.08.2023
1425 Ситна ми роса зароси 5 717 4.00 09.12.2023
1426 Прошетала се Калина 1 688 4.33 01.10.2023
1427 Сношти излегов на балкон Ленче 1 658 3.00 23.07.2023
1428 Море доста оди Ѓорѓи 2 654 3.00 07.04.2023
1429 Месечино мајрудо 1 645 3.00 03.09.2023
1430 Ја излези стара мајко 1 644 4.25 25.12.2023
1431 Дервишко-вишко моме 1 625 4.20 18.11.2023
1432 Љубев едно лудо младо 1 619 4.78 21.01.2024
1433 Таму далеку на Балканот 2 602 4.00 24.02.2024
1434 Колку е мачно, ем жално 1 584 4.00 30.12.2023
1435 Више село роса роси 5 578 3.00 05.11.2023
1436 Само за тебе 1 558 4.00 17.03.2024
1437 Море пофали се 2 553 3.00 05.11.2023
1438 А бре момче Македонче 1 524 4.33 30.11.2023
1439 Бој се бие на Пирин планина 1 521 4.00 30.12.2023
1440 Млада невеста под врба седи 2 509 4.00 28.12.2023
1441 Еднаш дојдов Јано мори 2 492 3.00 22.03.2024
1442 Пофали се шеинче терзиче 1 492 4.00 05.11.2023
1443 Оздола иде едно лудо младо 1 480 4.00 18.11.2023
1444 Македонче, соколе 1 476 4.00 07.04.2024
1445 Македонијо, земјо родена 1 462 4.50 21.03.2024
1446 Стојне црноок невено 3 459 4.00 30.12.2023
1447 Дојди ми Нацо на гости 1 446 3.00 18.11.2023
1448 Пуста била мамо Америка 1 413 2.00 25.12.2023
1449 Деспа ми стои крај Дунава 3 410 3.00 17.12.2023
1450 Шо ми се забави Тино 1 380 4.33 17.12.2023
1451 Маро, Мацо 1 349 3.00 22.04.2024
1452 Каљо ле, Каљо Калино 1 308 3.00 17.04.2024
1453 Ој мори Дано, Дандано 1 258 3.00 02.05.2024
1454 Свршена Спаса побегна 1 243 4.50 02.05.2024