Свекрвице мори

Свекрвице мори,
нели имам т'нка снага
за сина ти?
Нели ти е син ти
чифтели чапуљ,
пуш пијаница,
по меане иде,
рујно вино пие,
со мене не спие?

Дал' да го најде,
што беља не снајде,
бесно куче.
Иљче море џан,
медор мол сенга, ајде
елем дотурма, џанам,
не се задирај.

Свекрвице мори,
нели имам бело грло
за сина ти?
Нели ти е син ти
чифтели чапуљ,
пуш пијаница,
по меане иде,
рујно вино пие,
со мене не спие?

Дал' да го најде,
што беља не снајде,
бесно куче.
Иљче море џан,
медор мол сенга, ајде
елем дотурма, џанам,
не се задирај.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Светлана Радовска - Свекрвице мори

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Светлана Радовска