Songs by title

Macedonian folk songs

The table below lists songs published on Pesna.org.

# Title Audio samples Popularity Rating Added on
1 1762 лето 7 54,759 4.55 28.10.2009
2 А бре браќа Кукушани 1 6,574 4.44 19.06.2017
3 А бре воденичаре 8 25,820 4.40 28.10.2009
4 А бре војниче, младо војниче 0 11,221 3.82 09.02.2010
5 А бре Ѓоре, лажго Ѓоре 1 12,211 3.67 02.04.2011
6 А бре Кољо, мамин Кољо 2 12,277 4.25 09.02.2010
7 А бре Македонче 3 23,775 3.88 09.06.2009
8 А бре Македонче ти вардарско пиле 2 12,876 4.58 28.10.2009
9 А бре моме, малој моме 1 4,773 4.18 03.04.2016
10 А бре момче Македонче 1 513 4.33 30.11.2023
11 А бре невесто 1 11,148 4.42 11.06.2009
12 А бре, лудо аџамија 1 10,560 4.40 04.06.2009
13 А дадеја Јана 1 4,888 4.86 22.02.2016
14 А јас останав тебе да те чекам 1 4,069 3.89 07.06.2021
15 А Јоване домаќине 0 1,403 3.50 19.06.2022
16 А што ми се јадно додеало 0 5,590 3.27 14.06.2012
17 А што си ми либе гајлелија 1 4,986 4.88 15.09.2014
18 Абер доjде од Прибилци 1 12,069 3.95 22.05.2009
19 Абер дојде Донке 5 21,434 4.51 19.08.2009
20 Абер дојде од овчаро 1 5,496 3.10 14.06.2012
21 Абер ми дојде од мојто либе 1 10,128 3.83 28.10.2009
22 Абер ми дојде од Солуна града 3 18,029 4.55 09.06.2009
23 Абер ми иде од Могила 3 17,939 4.44 28.10.2009
24 Аир да не сториш мајко 7 14,438 4.76 09.06.2009
25 Ај да бегаме мори Васе 4 20,561 4.37 28.10.2009
26 Ај да ојме Јано 1 3,174 4.27 12.12.2022
27 Ај зајди зајди јасно сонце 1 13,068 4.50 28.10.2009
28 Ај засвирете ми чалгии 3 28,744 4.66 16.09.2009
29 Ај засвирете млади момчиња 2 12,231 4.21 22.05.2009
30 Ај мерак имам 1 13,425 3.80 02.11.2009
31 Ај смо шетале 1 2,530 4.33 07.04.2018
32 Ај ти ми спремај 1 4,828 4.40 16.02.2013
33 Ај што е лепо и убаво 0 3,949 3.80 31.10.2014
34 Ај што ми е мило ем драго 2 14,965 4.45 28.10.2009
35 Ај што оган гори во планина 1 3,165 4.00 01.11.2017
36 Ај што убаво одат ле мамо 3 957 4.60 13.06.2023
37 Ај, в Македонија глас се слуша 2 9,669 4.50 28.10.2009
38 Ај, кажи Јано, кажи душо 1 4,717 4.63 02.11.2015
39 Ај, шетал Марко 1 5,304 4.38 09.04.2014
40 Ајде Анѓе да повечераме 2 9,772 4.30 08.06.2009
41 Ајде болно лежи мојто либе 4 14,572 4.52 02.11.2009
42 Ајде бостан садат мамо 1 8,402 4.50 02.11.2009
43 Ајде брала мома бело грозје 3 12,770 4.38 13.03.2011
44 Ајде вино пијам 10 19,790 4.25 28.10.2009
45 Ајде да одиме во Битола 2 12,659 4.14 02.11.2009
46 Ајде да се земиме, Васе 3 13,352 4.06 02.11.2009
47 Ајде дали знаеш, паметиш Милице 17 29,387 4.54 28.10.2009
48 Ајде дар ми везле моми 1 3,920 4.75 03.04.2016
49 Ајде жалај ме, Малино 7 12,371 4.93 19.08.2009
50 Ајде засвирете браќа свирачи 2 9,553 4.50 02.11.2009
51 Ајде камен Јано 5 15,708 4.67 14.03.2011
52 Ајде кога појдов 1 9,606 4.83 02.11.2009
53 Ајде која ми те лаже, Миле бре 4 11,441 4.73 22.05.2009
54 Ајде легнала е Лилјана 4 10,978 4.21 22.05.2009
55 Ајде Лено да ојме 1 9,529 4.22 01.04.2009
56 Ајде ми извикнал турскиот паша 1 11,369 4.52 28.10.2009
57 Ајде Милке да бегаме 1 13,915 4.13 28.10.2009
58 Ајде мори Стојно ле 1 9,011 4.67 19.08.2009
59 Ајде не ти личи Дафино моме 4 5,840 4.85 07.04.2013
60 Ајде поминувам, заминувам 2 12,459 4.52 19.08.2009
61 Ајде провикнал се Иљо Малешевски 4 10,310 4.54 02.11.2009
62 Ајде пукна пушка 1 3,388 4.38 06.04.2018
63 Ајде пушка пукна 2 4,153 3.00 06.06.2017
64 Ајде пушка пукна у гора зелена 1 1,195 4.50 27.07.2023
65 Ајде разболе се мојто либе 4 11,549 4.41 02.11.2009
66 Ајде ред се редат мале 9 20,107 4.41 02.11.2009
67 Ајде свате дигни чаша 2 20,888 4.45 03.10.2009
68 Ајде се прошетал Никола 1 3,045 4.60 06.06.2017
69 Ајде сите запејте, весело оро играјте 1 4,816 4.38 16.07.2014
70 Ајде слушај, слушај калеш бре Анѓо 23 23,634 4.74 27.10.2009
71 Ајде сонце зајде 7 19,067 4.61 28.10.2009
72 Ајде станав се оженив 4 10,223 4.31 02.11.2009
73 Ајде Стојно, руса Стојно 0 1,057 4.00 23.05.2022
74 Ајде ќе те прашам бре Донке 2 10,100 3.83 28.10.2009
75 Ајде ќе те прашам мамо 1 1,957 4.33 10.03.2021
76 Ајде чиво ли е она девојче 2 13,093 4.26 04.09.2011
77 Ајде чуде лудо младо 0 1,231 4.33 11.08.2021
78 Ајде шана мана на кантарот 1 9,699 4.35 28.10.2009
79 Ајде што пијана шеташ Фиме 5 9,613 4.25 28.10.2009
80 Ајде што ти текна што побегна 1 9,138 4.13 28.10.2009
81 Ајде, ајде моме Стојне 7 15,322 4.63 02.11.2009
82 Ако бевме заедно 1 4,800 4.57 03.05.2020
83 Ако имаш срце 1 10,784 4.04 02.11.2009
84 Ако ме љубиш 0 1,381 4.00 18.01.2022
85 Ако одам во Битола 7 52,581 4.50 13.08.2009
86 Ако пијам рујно вино 1 11,752 4.19 28.10.2009
87 Ако само запеам 1 8,437 4.60 02.11.2009
88 Ако умрам ил' загинам 8 31,078 4.59 27.10.2009
89 Ако умрам Македонијо 1 3,772 4.57 19.06.2017
90 Алија со тамбурата 2 9,097 4.56 13.08.2009
91 Алов бајрак Македонски 0 3,423 4.00 19.06.2017
92 Аман седнала ми бре Јана 1 9,073 4.17 08.06.2009
93 Ангеле еден на мама, џанам 0 7,845 3.83 03.01.2010
94 Ангелино, малој моме 1 6,644 4.50 25.11.2013
95 Ано поминуваш 1 8,701 4.15 12.08.2009
96 Антице џанам душице 13 16,619 4.59 28.10.2009
97 Аршин, аршин 2 5,535 4.13 16.02.2013
98 Ах Вања 1 4,224 4.60 25.09.2018
99 Ах љубов, пак љубов 1 10,937 3.65 28.10.2009
100 Ах минав гора, минав друга 3 9,551 4.47 12.10.2009
101 Ах мори бабо, стара бабо 4 15,980 4.47 12.08.2009
102 Ах мори мајко 1 9,766 4.80 02.11.2009
103 Ах мори Маро, девојче 2 9,202 4.64 02.11.2009
104 Ах мори моме убаво 1 9,013 4.27 08.06.2009
105 Ах, вие мои луди млади години 3 20,831 4.21 22.02.2011
106 Ах, да би знала 0 3,478 3.00 05.06.2016
107 Ах, каде е мојто либе 15 28,597 4.59 02.11.2009
108 Ах, ти младост 1 1,259 4.50 06.10.2022
109 Ацано млада невесто 9 14,404 4.27 28.10.2009
110 Бабино девојче 2 8,772 4.12 13.12.2014
111 Бај Никола 5 781 4.71 18.11.2023
112 Барај ги мила мамо 6 2,060 3.80 24.08.2022
113 Бегала Мара, бегала 1 5,309 4.60 13.12.2012
114 Бегала ми е Благуна 2 10,248 4.67 12.10.2009
115 Бела Јано 1 2,620 4.60 13.07.2019
116 Белите манастири 1 8,959 4.20 16.08.2013
117 Бело лице љубам јас 9 31,626 4.49 02.11.2009
118 Бело Море 1 4,209 4.64 22.02.2018
119 Билбил пее во планина 9 20,526 4.83 29.10.2009
120 Билбил пее насабајле 1 8,559 3.80 04.06.2009
121 Билбил рано пее 2 31,994 4.31 22.05.2009
122 Билјана платно белеше 15 36,613 4.36 27.10.2009
123 Билјане моме убаво 2 10,354 4.29 09.06.2009
124 Биљана оро водеше 0 1,462 4.40 13.11.2021
125 Бисер балкански 5 79,717 3.83 31.03.2012
126 Бисеро ќерко 3 3,937 4.63 07.04.2018
127 Бистро ле, Бистро планино 1 4,467 4.57 25.02.2015
128 Битка се бие кумановско поле 2 12,033 4.26 09.06.2009
129 Битола, бабам Битола 5 18,270 4.13 02.11.2009
130 Битола, мој роден крај 13 33,738 4.30 02.11.2009
131 Битолчани мераклии 1 9,881 4.67 02.04.2011
132 Благуно дејче мори пожаранче 6 21,337 4.85 02.11.2009
133 Блажена горо, мори зелена 2 6,042 4.37 18.11.2017
134 Блазе тебе Митро 4 13,656 4.65 09.06.2009
135 Бог да бие аџи Зора 1 5,281 3.60 16.02.2013
136 Бог да бие кој прв почна 6 15,622 4.77 28.10.2009
137 Бог да бие кочански сејмени 1 5,420 4.71 17.05.2014
138 Бог да бие мојта мајка 2 8,923 4.75 29.10.2009
139 Бог да бие мојта мајка маќеа 2 9,145 3.43 08.06.2009
140 Бог да бие Наумчето 3 11,412 4.32 29.10.2009
141 Бог да бие Русе твојта мајка 9 31,511 4.63 29.10.2009
142 Бог да бие, Тино мори 7 14,972 4.36 22.05.2009
143 Бог да бие, убие 1 5,186 3.50 16.02.2013
144 Бог да га убие бабо тој ваше село 1 714 3.00 28.05.2023
145 Бог да ги бие Арапите 1 9,110 4.50 19.02.2010
146 Бог да го бие тој Ибраим Оџа 11 19,581 4.48 12.10.2009
147 Бог да го убие мамо 2 9,185 3.19 19.08.2009
148 Бог да го убие Шефки качакот 1 9,155 4.69 29.10.2009
149 Бог да убиет дебрани 5 15,334 4.58 11.06.2009
150 Богата Сава, богата 1 4,385 4.00 16.07.2014
151 Боже правда нема 1 1,587 2.88 27.11.2022
152 Божинче, девојче мори 1 2,000 4.25 10.07.2019
153 Бој се бие на Пирин планина 1 509 4.00 30.12.2023
154 Бојот започна браќа 1 4,800 4.00 10.09.2014
155 Бојот започна горе Крушево 4 8,662 4.19 22.12.2012
156 Болен лежам мамо мори 1 2,101 3.50 30.08.2022
157 Болен лежи катил Ѓорѓи 8 14,176 4.70 19.08.2009
158 Болен лежи млад Стојан 8 19,979 4.51 29.10.2009
159 Болен ми лежи Миле Поп Јорданов 12 21,865 4.43 28.10.2009
160 Болен ми лежи млад Стојан 5 10,683 4.43 29.10.2009
161 Болен ми лежи Стојан војвода 1 2,061 4.42 02.12.2021
162 Болен си лежам 0 1,642 4.00 23.09.2021
163 Болка за Нерет 2 2,311 4.50 07.06.2021
164 Болна е легнала 6 17,206 4.56 05.09.2010
165 Болна е легнала убава Калина 4 14,728 3.98 15.12.2014
166 Болна легнала Милка мамина 3 811 3.00 07.05.2023
167 Болна паднала Родна Фалкова 3 11,383 4.55 11.02.2010
168 Болно легна Ленче 2 4,872 4.00 16.02.2013
169 Болно лежи малој моме 1 4,598 3.50 17.05.2015
170 Болно лежит мало моме 0 1,160 3.00 24.05.2022
171 Болно ми легнало Витето Белево 3 2,259 4.25 02.09.2021
172 Бор садила мома Евгенија 5 24,566 4.56 29.10.2009
173 Борјано, Борјанке 2 3,058 4.00 16.12.2021
174 Брала мома капини 5 20,632 3.87 29.10.2009
175 Брале ми се, се собрале 1 1,863 4.25 24.09.2021
176 Брале, брале, се собрале 5 6,542 4.72 11.11.2013
177 Браче ле Божине 3 3,504 4.17 01.01.2019
178 Бреј Ѓурчин Стојне убаво 2 2,813 4.00 07.04.2018
179 Буките развиваат браќа 1 6,066 4.56 03.10.2014
180 Буките развиваат, браќа 2 3,457 3.54 11.06.2018
181 Булбул пее 2 847 3.00 27.05.2023
182 В село се чешма градеше 1 10,022 3.95 01.04.2009
183 В' апсана ме кладе 2 7,859 4.80 13.10.2011
184 В' градина моме седеше 5 4,977 4.67 05.12.2014
185 В' недела дојде лудо младо 3 9,074 4.43 03.10.2009
186 Вардаре, Пирин кај ти е? 1 13,197 4.10 21.11.2014
187 Василица 3 16,293 3.58 28.10.2009
188 Василка стои на порти 2 3,301 4.85 06.04.2018
189 Василке млада невесто 2 10,594 4.53 09.06.2009
190 Ваташа 3 24,492 4.25 28.10.2009
191 Велешките ергени 3 6,632 4.45 17.02.2015
192 Величка на балкон седеше 1 1,667 3.50 15.04.2020
193 Величко, скопски војвода 1 10,843 4.50 21.02.2011
194 Веља и Вељо 0 939 3.00 10.07.2022
195 Вено, пиле, Вено 2 9,755 4.77 20.04.2009
196 Весели другари 1 11,193 4.19 22.05.2011
197 Ветар вее, снег долета 1 4,849 4.58 19.04.2015
198 Вечерај Анѓо 2 2,772 1.67 21.01.2018
199 Вечна да си Македонијо 1 1,013 4.50 30.01.2024
200 Вечна љубов пак ќе водиме 1 8,811 3.86 16.09.2009
201 Видов мома во одајата 1 1,146 4.50 06.02.2022
202 Вие се оро македонско 3 3,342 4.21 03.11.2019
203 Виена лоза, виена 6 13,854 4.41 19.08.2009
204 Вино пијам, ем ракија 5 17,081 4.47 16.09.2009
205 Вино, вино 1 4,684 4.00 25.02.2015
206 Вирум вода, вирум вировита 0 3,872 3.00 30.09.2014
207 Више село роса роси 5 561 3.00 05.11.2023
208 Во борба македонски народе 2 16,843 4.62 01.03.2014
209 Во влашкото маало 5 13,530 4.54 03.10.2009
210 Во Јордание 2 46,073 4.42 28.10.2009
211 Во Крушево оган гори 4 9,613 4.35 23.11.2013
212 Во ливаѓе ладен извор има 3 9,656 4.67 08.06.2009
213 Во нашето село куќа шимширова 1 8,134 3.60 08.06.2009
214 Во ноќта си месечина 1 9,887 4.57 11.06.2009
215 Во Пирина, по планина 1 1,893 4.14 09.04.2020
216 Во Солуна Еди куле 2 6,321 4.07 09.04.2013
217 Во Струмица на улица 5 31,200 4.59 16.09.2009
218 Водарка 1 14,869 4.14 27.01.2012
219 Водарки 1 19,012 4.22 22.05.2009
220 Возот браќа тргнува 1 12,334 3.81 19.08.2009
221 Војник да се биде 1 2,318 4.25 29.09.2019
222 Војник заминувам 1 1,685 4.00 29.09.2019
223 Војник заминувам 1 1,697 4.71 29.09.2019
224 Војник одам 1 1,678 4.33 29.09.2019
225 Војник одам 1 8,560 4.50 16.09.2009
226 Војник си отслужил сине 1 1,688 3.00 29.09.2019
227 Војник ти заминуваш 1 1,565 4.50 29.09.2019
228 Војниче, младо регрутче 2 6,348 3.87 11.04.2012
229 Врана коња јавам јас 7 32,549 4.42 19.08.2009
230 Вратете се Македонци 2 5,571 4.65 10.09.2015
231 Врати ми се, мило либе 2 3,797 4.33 22.11.2018
232 Врати се, бела Марија 3 19,188 4.46 26.10.2014
233 Врба ми изникнала 3 3,921 4.67 10.01.2019
234 Врзале го Марка црвени ремење 0 3,883 4.00 30.09.2014
235 Врни се, врни либе Мариче 1 4,854 4.33 12.12.2014
236 Гена ми појде на чешма 5 10,800 4.46 02.11.2009
237 Гина, Гина лична Гина 1 9,498 4.69 04.06.2009
238 Глас ми се слуша 4 7,196 4.05 09.03.2012
239 Глас се слуша, плач и лелек 1 8,131 4.17 05.09.2018
240 Гледај ме, гледај либе 4 12,995 4.39 29.10.2009
241 Го пратиле дедо в' планина 2 16,411 4.03 04.06.2009
242 Го фанале едно моме 4 13,643 4.63 28.10.2009
243 Голем мерак имам мамо 1 17,331 4.47 22.04.2009
244 Голема свадба во село 2 14,481 3.89 19.04.2010
245 Горда мајка војник испраќа 1 1,708 3.00 29.09.2019
246 Гордо Порече 2 3,469 4.33 19.12.2017
247 Горе Славеј дошле борци млади 1 3,524 4.67 17.01.2016
248 Гори Балкан 5 16,359 4.44 02.11.2009
249 Горичице лилјанова 1 5,864 4.25 02.02.2012
250 Гоце ми отиде во Солуна града 2 8,210 4.35 18.11.2013
251 Гоце, син македонски 1 704 4.00 02.01.2024
252 Грабиле гу Ангелину 2 4,752 4.50 14.02.2013
253 Градел Илија манастир 8 23,304 4.73 19.08.2009
254 Грозда мома мести три бајрака 0 8,336 4.00 20.05.2009
255 Гроздано моме убаво 0 7,541 4.33 02.11.2009
256 Грозен гавран 1 9,484 4.35 12.08.2009
257 Гујго ле, јуначе 3 6,788 4.25 20.02.2012
258 Гукни ми, гукни гугутко 1 4,901 4.29 16.04.2014
259 Да летнаме, прелетнаме 0 1,183 4.33 28.07.2021
260 Да ме молат не се женам 4 13,659 4.70 29.10.2009
261 Да ми купиш Дервиш Бајрам 1 2,652 4.33 14.04.2018
262 Да ми пукниш, стара мајко 1 9,219 4.50 01.04.2009
263 Да сум бистра вода 12 17,764 4.61 04.06.2009
264 Да ти купам мека махмудија 2 995 4.00 11.02.2023
265 Да ти пукне мила мајко најмилото 2 9,733 4.26 19.08.2009
266 Давај ме мамо мори давај ме 0 8,125 3.50 08.01.2010
267 Давај ме мила мамо, давај ме 8 14,378 4.47 02.11.2009
268 Дај ми мамо динар, до два 1 8,101 4.50 02.11.2009
269 Дај ми надеж 3 16,046 4.77 12.06.2011
270 Дајте ми ја 1 27,761 4.28 20.03.2018
271 Дал не ти е жал бре Миеле 0 7,846 4.33 02.11.2009
272 Дали думаш либе 6 11,135 4.80 02.11.2009
273 Дали знаеш мила мајко 2 11,877 4.67 02.11.2009
274 Дали знаеш мило либе 4 9,896 4.20 02.11.2009
275 Дали знаеш моме паметуваш 0 8,114 4.40 02.11.2009
276 Дали знаеш помниш ли 1 2,860 3.67 22.10.2018
277 Дали си се наспало 2 7,957 4.29 12.08.2009
278 Дали ти памтиш, Севде бре 1 1,008 3.00 11.05.2022
279 Дали чекаш стара мајчице 1 14,587 4.45 28.09.2018
280 Дано ле Данче убава 1 9,240 4.23 02.11.2009
281 Дафина болна легнала 4 11,413 4.27 29.10.2009
282 Дафина платно белеше 2 9,783 4.50 12.08.2009
283 Дафино вино црвено 19 39,376 4.41 27.10.2009
284 Дафино црвен каранфил 1 8,808 4.25 29.10.2009
285 Двама се љубеа мамо 0 7,329 4.00 02.11.2009
286 Две девојки 1 7,362 4.27 31.03.2012
287 Две китки 2 8,466 4.47 14.04.2013
288 Две ми друшки 1 6,995 4.15 18.12.2011
289 Де Бог да бие 1 1,061 3.80 25.09.2022
290 Де мори Васе, Васе 1 9,041 3.79 18.06.2010
291 Дебарцо ти си борбена 1 11,948 4.04 02.11.2009
292 Девет години (верно да љубиш) 4 15,750 4.44 12.08.2009
293 Девет години болен лежав 1 8,699 4.60 29.10.2009
294 Деветсто и осма година 1 6,348 4.79 15.06.2017
295 Девојко лична румена 1 9,339 4.67 02.11.2009
296 Девојко убава 1 8,001 3.80 02.11.2009
297 Девојко црвено јаболко 0 1,629 3.50 10.02.2022
298 Девојко, мори девојко 1 886 3.00 25.10.2023
299 Девојче бело, црвено 1 956 3.00 27.08.2023
300 Девојче бело, црвено 7 22,593 4.28 29.10.2009
301 Девојче бело, црвено 2 9,956 4.44 16.08.2011
302 Девојче море девојче 0 1,140 3.00 17.05.2022
303 Девојче тенко високо 1 6,834 4.78 23.09.2014
304 Девојче, девојче 9 10,389 3.94 15.11.2011
305 Девојче, море девојче 1 4,262 3.86 11.11.2013
306 Девојченце душо моја 1 1,012 4.50 10.06.2023
307 Девојченце љубиш ли ме мене 2 11,507 4.25 02.11.2009
308 Девојченце, ќе ти купам 1 2,783 3.67 06.04.2018
309 Дедо ми појде 1 1,457 4.00 06.11.2022
310 Дедо мили златни 4 23,215 4.21 22.05.2009
311 Дејгиди луди млади години 9 29,813 4.30 02.11.2009
312 Дејгиди Магдалено мори 6 15,717 4.63 04.09.2011
313 Делба делила 2 8,547 4.33 22.05.2009
314 Ден денувам 3 7,800 4.60 19.04.2015
315 Денес над Македонија 4 46,091 4.08 02.04.2014
316 Денеска ми е сабота 2 17,391 4.20 04.09.2011
317 Денот ми дојде војник да одам 1 1,944 4.00 29.09.2019
318 Дење ми те гледам 0 1,188 2.00 07.08.2021
319 Дење ноќе јас те барам 1 4,209 3.86 07.08.2016
320 Дервишко-вишко моме 1 614 4.20 18.11.2023
321 Деспа ми стои крај Дунава 3 398 3.00 17.12.2023
322 Детенце мало 1 8,099 3.67 12.08.2009
323 Дигни си Маро, Марче очите 3 9,803 4.35 02.11.2009
324 Димитријо, сине Митре 3 24,349 4.22 07.10.2013
325 Димитриче русокосо девојче 4 11,355 4.53 12.10.2009
326 Димко делија 1 1,581 4.50 10.06.2023
327 Димна јуда град градила 2 9,375 4.52 05.09.2016
328 Димчета аскер го писаја 2 8,982 4.47 29.10.2009
329 Динка двори мете 1 8,400 3.17 22.05.2009
330 До кога браќа мили Македонци 2 14,204 4.56 29.10.2009
331 До три ми пушки пукнаа 4 10,791 4.21 21.02.2013
332 До три сестри 0 1,241 3.00 28.07.2021
333 Добредојдовте бели сватови 0 1,304 4.71 02.10.2021
334 Добро ми дошле сватовите 1 8,743 4.60 02.11.2009
335 Додек је мома при мајка 3 8,299 4.64 16.01.2012
336 Дојде време војници да одат 1 1,649 3.50 29.09.2019
337 Дојде време да си одам 1 4,059 4.40 25.01.2017
338 Дојди либе до вечер 5 3,255 4.78 06.04.2018
339 Дојди љуби ме 1 1,672 3.00 02.05.2020
340 Дојди мајко испрати ме 1 9,325 4.50 02.11.2009
341 Дојди ми Нацо на гости 1 433 3.00 18.11.2023
342 Дојди, дојди калеш море Димчо 2 8,952 3.75 02.11.2009
343 Дојди, дојди малој моме 1 7,907 4.63 29.10.2009
344 Дојди, дојди, малој моме 2 9,423 4.44 22.06.2011
345 Дојчин јунак, Сирак Јанко и Крали Марко, солунски чувачи 0 2,283 4.29 24.09.2019
346 Донка боли бело грло 1 8,863 3.36 22.05.2009
347 Доста време ерген одев 2 32,182 4.41 19.08.2009
348 Доста, доста лично ле Стојне 4 14,082 4.58 02.11.2009
349 Дотекла вода студена 4 10,234 3.93 15.01.2013
350 Драганка ѓерѓеф везеше 1 4,930 3.33 17.12.2014
351 Дремка ми се дреми 6 12,061 4.30 02.11.2009
352 Дрим тече среде Струга 2 1,873 4.33 06.10.2022
353 Друга земја ние немаме 1 3,372 4.71 19.06.2017
354 Друга љубов не сакам 5 4,810 4.10 30.07.2017
355 Дувни ми бел ветре 8 4,960 4.53 19.04.2015
356 Дудулева мајка крај море седи 1 847 4.40 25.03.2023
357 Дуне мори, малој моме 2 4,981 3.67 09.05.2015
358 Душке ле моја убава 1 1,242 4.00 20.06.2021
359 Душо моја, прости ми 2 12,498 4.14 19.05.2014
360 Ѓорѓи и Елена 2 6,264 4.23 24.09.2012
361 Ѓорѓија море терзија 1 3,184 4.80 03.12.2017
362 Ѓорушице, црно око 9 17,089 4.57 22.05.2009
363 Ѓул трендафил 1 9,971 4.42 08.06.2009
364 Ѓурѓа пере во реката 6 3,310 3.86 14.04.2018
365 Ѓурѓана ми болна лега 1 4,536 3.43 18.02.2013
366 Ѓурѓовден 1 3,045 4.50 23.12.2020
367 Ѓурѓово лето проклето 0 7,893 3.75 22.05.2009
368 Европо и Канадо 1 1,418 4.33 20.06.2021
369 Егејки мајки 5 7,984 4.27 26.05.2014
370 Егејски мајки расплакани 1 1,333 4.50 27.01.2022
371 Една вечер 0 7,728 4.00 29.10.2009
372 Една гитара 1 8,977 3.83 04.04.2011
373 Една желба имам 3 13,913 4.18 22.09.2014
374 Една комитска 2 6,882 4.23 29.09.2013
375 Една мисла имаме 2 20,051 4.58 31.03.2012
376 Една мома с' мајка е 7 11,062 4.21 29.10.2009
377 Една песна јас да запеам 1 7,373 4.39 25.11.2021
378 Еднаш дојдов Јано мори 2 473 3.00 22.03.2024
379 Еднаш минав на мостето 1 8,051 4.67 02.11.2009
380 Едно време си бев ерген 1 10,856 4.58 27.10.2009
381 Едно девојче од петнајс години 1 1,402 3.33 26.08.2021
382 Едно име имаме 6 37,299 4.55 02.11.2009
383 Едно малој моме 5 17,848 4.53 29.10.2009
384 Едно младо војниче 0 7,720 4.60 02.11.2009
385 Едно моме покрај Вардар оди 0 8,179 4.22 28.10.2009
386 Езеро рајско убаво 1 11,630 3.43 06.10.2014
387 Еј девојко, бела и црвена 0 2,230 3.88 22.10.2021
388 Еј Деспино 1 1,851 3.57 16.06.2023
389 Еј дружина мили брате 0 1,359 4.50 28.08.2021
390 Еј море девојче 0 8,064 4.00 29.10.2009
391 Еј мори Ленче, младо фиданче 3 8,254 4.25 02.11.2009
392 Еј одродници 1 2,097 4.00 21.10.2020
393 Еј ридови, сини мориња 9 30,597 4.45 02.06.2013
394 Еј севдалино, еј малој моме 1 27,283 3.84 28.10.2009
395 Еј ти куме 1 2,853 3.57 17.10.2018
396 Еј ти Марие, селвие 1 9,002 4.67 02.11.2009
397 Еј ти Недо море, бела Недо 0 8,673 4.00 08.06.2009
398 Еј Тодоре 1 9,463 4.38 02.11.2009
399 Еј, море мажу 1 5,081 4.33 28.01.2013
400 Ела ми Величе на ново дуќанче 2 1,481 4.00 29.12.2021
401 Ела ќерко да ти кажам 1 5,146 4.37 22.08.2017
402 Елај либе, елај 1 9,277 4.00 04.06.2009
403 Елај Ристе, елај 4 789 3.00 30.10.2023
404 Елај ќерко кај мајка на гости 1 1,133 4.00 11.05.2022
405 Елена болна лежала 0 1,107 3.00 01.07.2022
406 Еленко, моме мори, убава 3 10,317 4.61 29.08.2012
407 Елено бајрак девојко 0 1,260 3.00 31.01.2022
408 Елено моме, Елено 1 22,869 4.22 29.10.2009
409 Елено моме, Елено 2 10,777 4.04 26.02.2011
410 Елено ќерко, Елено 24 32,980 4.39 29.10.2009
411 Ерген Димитрија 0 1,554 4.00 23.07.2021
412 Ерген одев мајко 8 19,979 4.58 02.11.2009
413 Ерген сум одил, преодил 1 4,229 4.54 12.06.2016
414 Ергенлак е мамо пашалак 1 8,466 4.75 02.11.2009
415 Есен дојде, војници одат 1 11,177 4.13 25.10.2012
416 Ете мајко решив да се женам 1 5,707 4.18 21.06.2022
417 Ете така дедо Димо 2 9,752 4.56 09.06.2009
418 Жал за Деспина 5 49,591 4.70 26.03.2010
419 Жал за старото огниште 1 2,302 4.50 07.12.2019
420 Жалај Ѓурго да жалиме 0 1,132 4.00 25.11.2021
421 Жалајте го браќа Толета војвода 0 8,227 4.50 08.06.2009
422 Жалајте ми мајки 1 2,742 3.50 19.03.2018
423 Жали горо, жали сестро 2 11,563 4.19 11.06.2009
424 Жали моме, да жалимо 2 9,393 3.80 20.05.2009
425 Жална мајка 1 10,306 4.47 03.10.2009
426 Жената е зло без кое не се може 1 5,485 3.33 23.04.2015
427 Жени ме мамо, жени ме 3 12,726 3.94 02.11.2009
428 Жени се Радо 3 14,877 4.33 31.03.2011
429 Животе мој 2 11,405 4.85 19.08.2009
430 Жировницо пуста останала 2 26,159 4.41 31.01.2013
431 За арменско 1903 година 1 4,349 4.54 15.11.2019
432 За баба Ефтимица 1 8,887 4.14 19.08.2009
433 За Зарина 6 14,929 4.65 28.10.2009
434 За Карпош војвода 1 6,583 4.20 17.04.2014
435 За кого ти цути Дано лицето 9 18,816 4.52 19.08.2009
436 За Крушевската Република 2 17,553 4.52 03.10.2009
437 За Фросина 8 21,767 4.68 28.10.2009
438 Заблеала калеш овца 1 1,597 3.50 05.03.2023
439 Заблеало рудо јагне 2 17,126 4.75 22.05.2009
440 Заветна 8 37,928 4.49 03.04.2022
441 Зажни Јано 1 4,628 4.00 27.10.2016
442 Зајди, зајди јасно сонце 16 43,639 4.44 28.10.2009
443 Заљубив едно младо девојче 1 8,723 4.33 28.10.2009
444 Заљубив мале три моми 4 4,684 4.50 21.02.2017
445 Заљубил Димо три моми 1 10,048 3.83 20.04.2009
446 Замолил Стојан мајка си 1 8,829 4.50 19.08.2009
447 Запеала Љуба од градина 1 9,460 4.55 19.08.2009
448 Запеало славеј пиле 2 6,669 4.82 07.04.2013
449 Запеј генерацијо 1 2,166 4.33 10.08.2020
450 Запеј песна Македонко 1 11,773 4.50 28.10.2009
451 Запејте песна другари 1 10,945 4.25 10.05.2011
452 Запејте сите ангели 2 13,075 4.34 15.12.2014
453 Заплакала ми гората 1 1,928 3.80 08.12.2020
454 Заплакало е Мариово 9 40,128 4.39 28.10.2009
455 Запри, запри виолино 2 12,253 4.73 02.06.2013
456 Зар има лек за вљубени 1 10,494 4.23 31.05.2011
457 Засвири една наша Милане 1 1,726 4.50 01.05.2020
458 Засвирил Стојан 5 11,344 4.58 19.10.2011
459 Заспала Јана, Јанинка 4 10,973 4.40 28.10.2009
460 Заспало девојче на бистро изворче 1 5,268 4.33 28.01.2013
461 Заспало моме крај море 0 1,126 3.00 31.07.2022
462 Затрепери Козјак планина 0 9,237 3.45 09.06.2009
463 Зачукале дајрињата 1 2,432 4.50 14.04.2018
464 Зачукале тапаните 6 11,385 4.68 19.08.2009
465 Збогум земјо убавице 1 1,947 3.71 07.12.2019
466 Збогум мајко, јас отидов 4 13,436 4.44 09.06.2009
467 Збогум Румелија 1 1,440 3.80 29.07.2022
468 Збогум, збогум 1 1,563 4.50 03.04.2022
469 Земај ми го мили тате она девојче 1 8,336 4.67 19.08.2009
470 Земи нож прободи ме 1 8,597 3.47 03.10.2009
471 Земи оган запали ме 1 3,492 3.71 14.02.2021
472 Земјо Македонска 9 71,962 4.43 27.10.2009
473 Зеташтина чужде земјанине 0 1,293 3.00 06.11.2021
474 Зете, мили зете 1 12,207 3.69 14.04.2018
475 Зора се зори 1 5,571 4.10 26.06.2015
476 Зората се зазори 2 3,040 4.25 08.04.2018
477 Зошто ме мачиш судбино клета 1 5,719 4.75 06.09.2014
478 Зошто ми се срдиш либе 6 16,258 4.19 19.08.2009
479 Зошто си ме мајко родила 5 19,591 4.40 28.10.2009
480 Зошто ти ме оставаш 0 8,030 4.40 19.08.2009
481 Зумбај, зумбај 1 7,832 4.05 14.04.2013
482 Зурли трештат на сред село 12 25,238 3.90 19.08.2009
483 Ѕвонче ѕвони 4 1,064 4.20 09.04.2023
484 И ние сме деца на Македонија 7 64,617 4.55 28.10.2009
485 И таму е мојата родина 2 19,248 4.60 29.10.2009
486 И три години станаа 4 11,064 4.19 12.08.2009
487 И ќе дојде време 1 11,013 4.06 12.08.2009
488 Ивано, Иванке 1 3,171 4.00 07.04.2018
489 Ивано, Иванке, лична реканке 1 2,220 4.00 13.07.2019
490 Играле баби по месечина 1 6,982 4.41 02.08.2012
491 Играле, играле девојчиња 1 4,289 4.50 04.10.2014
492 Идам, не идам 2 3,162 3.90 14.04.2019
493 Иде моме од бањата 1 707 4.00 27.08.2023
494 Иди ја мамо посакај 1 7,902 3.64 12.08.2009
495 Из долу иде 9 1,700 4.50 13.10.2021
496 Извикна Јана провикна 2 8,826 4.67 29.10.2009
497 Извикна Стојан, провикна 1 1,275 4.33 24.09.2021
498 Излегла е невестата 0 1,390 4.33 18.09.2021
499 Излегов да се прошетам 2 6,437 4.50 06.10.2013
500 Излегов да се прошетам 2 9,539 3.71 29.10.2009
501 Излегов да се прошетам, мамо 1 4,604 4.25 06.10.2013
502 Излегов да се разшетам 1 4,713 4.00 06.10.2013
503 Излегол Дејан војвода 2 11,785 4.62 04.09.2011
504 Излегол Јане Сандански 10 14,504 4.17 29.10.2009
505 Излегол невен Пејо 6 7,498 4.58 16.07.2014
506 Излегу да се рашетам 1 1,787 4.33 23.12.2020
507 Излези Видо мори, чудо да видиш 6 15,120 4.21 12.10.2009
508 Излези моме на чардакот 1 7,708 4.00 08.06.2009
509 Излези моме Русанке 2 7,714 3.71 12.08.2009
510 Излези, стара мајко 5 11,321 4.55 22.05.2009
511 Изникна ми бадем дрво 5 9,890 4.06 01.03.2011
512 Изникнало криво крувче медено 4 13,682 4.43 22.12.2012
513 Илија ќе оди в' туѓина 1 4,464 2.50 16.04.2014
514 Илино моме убаво 1 7,333 4.00 15.09.2014
515 Илчовице млада невесто 2 18,716 4.12 02.11.2009
516 Имал попот магаренце 1 6,038 3.80 07.08.2014
517 Имала мајка девет сина 5 28,319 4.52 19.06.2010
518 Имала мајка мила сина 0 4,382 3.80 16.09.2014
519 Имам момче како лешник 1 2,448 3.50 14.04.2018
520 Ино моме веселино 1 9,106 4.00 28.10.2009
521 Испрати ме мајко до станица 1 2,339 4.60 29.09.2019
522 Ја го љубим Тетоо 1 3,526 4.50 01.10.2019
523 Ја излези Ѓурѓо 10 95,502 4.48 19.11.2010
524 Ја излези либе на пенџере 4 11,184 4.63 02.11.2009
525 Ја излези стара мајко 13 31,455 4.43 29.10.2009
526 Ја излези стара мајко 1 621 4.25 25.12.2023
527 Ја пратиле Панда 1 2,069 4.00 15.09.2019
528 Јадна Доца леб месила 3 11,787 3.83 22.05.2009
529 Јана грло заболело 2 9,930 4.20 02.11.2009
530 Јана е шума градила 2 6,834 3.62 17.05.2015
531 Јана мајка луто колне 2 9,069 4.18 02.11.2009
532 Јана мома 1 6,947 4.29 14.04.2013
533 Јаничари одат, мамо 3 10,943 3.91 11.04.2012
534 Јанка низ гора врвеше 3 3,831 4.00 01.12.2017
535 Јанке ле Јанке убава 6 12,140 4.05 02.11.2009
536 Јано Јановице, каде ти е Јане? 3 4,813 4.56 30.08.2016
537 Јано ле, Јано ле 1 5,090 4.64 25.02.2015
538 Јано мори, Јанинке 1 4,882 4.38 25.09.2019
539 Јано мори, Јано леле, севдалино 12 39,096 4.51 19.08.2009
540 Јано, Јанке Кумановке 4 14,274 4.33 27.10.2009
541 Јано, Јанке Трипатанке 1 4,034 4.00 01.07.2016
542 Јас бев млада мома убава 1 742 3.00 23.07.2023
543 Јас кога бев овчарче 2 8,244 4.80 12.08.2009
544 Јас Методи Патче од Охрида 1 16,231 4.66 29.10.2009
545 Јас си го сакам нано 2 9,370 3.95 02.11.2009
546 Јас си појдов во Битола 2 8,784 3.75 22.05.2009
547 Јас сум едно младо бакалџиче 3 2,291 4.75 26.08.2021
548 Јас сум мома охриѓанка 2 15,669 4.31 27.10.2009
549 Јас сум мома пак мома 3 8,403 4.85 02.11.2009
550 Јас сум несреќница 3 10,756 4.52 12.08.2009
551 Јас сум чисто Македонче 3 12,251 4.52 10.08.2014
552 Јас те пратив на вода Калино 5 12,299 4.52 19.08.2009
553 Јасна Месечина 1 979 4.00 05.03.2023
554 Јоване море, Јоване 5 20,872 4.63 02.06.2013
555 Јовано, Јованке 41 78,725 4.29 29.10.2009
556 Јулија 1 5,625 3.20 13.12.2014
557 Јунак свири на тамбура 1 1,860 3.50 04.08.2021
558 Ка се заљубиле до две луди млади 2 9,406 4.13 17.09.2012
559 Каде се чуло, видело 1 8,432 4.86 01.03.2014
560 Каде се чуло, видело 2 889 3.00 09.07.2023
561 Каде се чуло, мамо, видело 2 10,199 4.67 29.10.2009
562 Каде си тргнала Кито 3 11,217 4.60 19.08.2009
563 Каде си тргнало абре бај Постоле 4 13,731 4.73 02.11.2009
564 Каде сте, Македончиња? 3 25,799 4.43 11.06.2009
565 Каде ќе идеш, Еленко дадо 3 961 3.00 11.02.2023
566 Кажи Анѓо мори 2 5,878 4.70 07.01.2014
567 Кажи Васке Евдова 7 11,087 4.22 22.05.2009
568 Кажи Епсо Димушева 4 10,417 4.32 11.06.2009
569 Кажи Јано 0 8,642 4.00 20.05.2009
570 Кажи Јано, кажи душо 8 13,605 4.27 29.10.2009
571 Кажи кажи Донке 1 8,448 4.42 03.01.2010
572 Кажи ми, кажи Катинке 7 11,671 4.30 19.08.2009
573 Кажи облаче ле бело 4 25,641 4.09 13.12.2012
574 Кажи Рајне, кажи душо 8 16,003 4.62 29.10.2009
575 Кажи, кажи либе Стано 8 14,915 4.67 17.11.2009
576 Кажи, кажи ќерко 2 2,427 4.40 07.01.2020
577 Кај си мајко да ме видиш 1 9,277 4.67 08.04.2010
578 Какво чудо големо 3 2,837 4.63 12.10.2019
579 Како да ти речам мила остани 2 10,918 4.69 04.12.2016
580 Како пиреј 1 4,297 4.82 19.06.2017
581 Како што е таа чаша 9 16,992 4.49 02.11.2009
582 Калеш Дончо 5 13,742 4.70 29.10.2009
583 Калино ќерко, Калино 1 8,472 4.33 08.06.2009
584 Каљо ле, Каљо Калино 1 284 3.00 17.04.2024
585 Каљо, Калино девојче 6 11,379 4.63 29.10.2009
586 Камбани бијат сред Баница 1 3,265 4.00 19.12.2019
587 Капитан болен лежи 1 5,313 4.22 30.03.2015
588 Каранфил невесто мори 3 10,558 4.44 29.10.2009
589 Каранфилке моме 1 2,167 4.50 22.07.2019
590 Каранфило филфило 9 19,234 4.53 03.01.2010
591 Каранфилче девојче 12 7,282 4.69 09.04.2013
592 Кате лично девојче 1 8,903 4.25 03.01.2010
593 Кате, Кате лично моме 3 11,975 4.32 19.08.2009
594 Кате, Катерина 1 6,327 3.80 24.01.2015
595 Кате, Катерино 1 2,180 4.50 29.08.2023
596 Катерино кротко јагне 3 10,170 4.20 31.10.2010
597 Катерино моме 13 13,387 3.88 12.03.2020
598 Каул се фатиле момче и девојче 3 3,978 4.63 07.01.2019
599 Киниса да ода о В'мбел на гости 3 10,817 4.60 04.01.2019
600 Киниса моме на вода 4 7,868 4.47 24.04.2014
601 Киниса Стојанка 1 1,006 4.67 25.10.2022
602 Кинисав да одам 1 9,098 4.38 12.08.2009
603 Кинисала Каља за Рајна Кошара 0 3,813 3.00 30.09.2014
604 Кинисала Роса ју планина 3 9,484 4.36 01.04.2009
605 Кинисала Стана 0 4,083 3.00 31.10.2014
606 Кинисало Грче јабанџиче 1 4,034 4.40 31.01.2015
607 Кинисало малој моме 1 4,766 4.09 20.05.2017
608 Кинисуе Стојан во планина 1 7,891 4.25 08.06.2009
609 Кирајџиче, јабанџиче 6 10,781 4.81 19.08.2009
610 Кирјана вино продава 3 32,483 4.20 11.01.2013
611 Китен ми, китен девере 1 8,227 3.67 02.10.2012
612 Китка ми шарена 7 4,837 4.29 06.06.2020
613 Китче ми падна 5 3,111 3.79 21.04.2020
614 Кичевјани, московјани 2 13,243 4.90 04.09.2011
615 Кога војници тргнавме 6 11,725 4.37 29.10.2009
616 Кога падна на Пирина 8 37,998 4.49 28.10.2009
617 Кога се мажеше што ти се чинеше 4 10,479 4.17 17.11.2009
618 Кога си бев јас работник 2 1,253 3.33 12.09.2022
619 Кога си бевме мали 3 11,377 4.44 17.11.2009
620 Кога си тргнав во туѓина 6 16,226 4.37 17.11.2009
621 Кога тргнав Цвето 8 40,352 4.29 17.11.2009
622 Кога ќе те жениме Дамјане 1 16,992 4.40 11.06.2018
623 Кој ти ги даде тие црни очи 2 8,986 4.50 29.08.2012
624 Кој ти го тури, жено 1 9,378 3.94 05.12.2014
625 Кој што ме чуе да пеам 5 15,212 4.49 17.11.2009
626 Коледа леда 1 13,718 3.65 28.10.2009
627 Коледица 2 16,018 4.40 28.10.2009
628 Колку е мачно, ем жално 1 572 4.00 30.12.2023
629 Кондисал Ајрадин паша 3 12,864 4.63 29.10.2009
630 Коња водам Анѓе 2 10,992 4.33 11.06.2009
631 Коња ковит млад јуначе 2 734 3.00 27.08.2023
632 Костадине, море мили сине 4 3,286 4.00 14.06.2019
633 Коце берберот - чалгаџијата 3 17,084 4.16 04.04.2011
634 Кочани, мој роден крај 1 3,127 4.44 16.08.2019
635 Крај Вардара високи баири 1 8,586 4.40 09.06.2009
636 Крај Вардара двајца седевме 1 2,802 4.67 18.11.2017
637 Крај Вардара седеше 2 12,430 3.53 17.11.2009
638 Крај селото мамо 1 1,796 3.50 24.04.2021
639 Крени глава Кузмане 1 2,391 4.50 06.04.2018
640 Крстано бела црвена 0 1,300 4.00 13.03.2022
641 Крушево абер пристигна 5 30,654 4.57 28.10.2009
642 Кукавица кука 1 748 3.00 11.06.2023
643 Куќа имам на Пелистер 3 24,344 4.42 20.04.2011
644 Куќи и дворој испустени 2 2,199 4.50 06.06.2020
645 Кучињата лаат, пазарџии идат 1 11,312 4.78 29.10.2009
646 Лажи, лажи Вере 7 18,110 4.50 29.10.2009
647 Лазаре, Лазаре 1 8,146 4.36 04.12.2014
648 Лазарополе, таму најгоре 1 15,991 4.03 27.09.2019
649 Легна си мама, легна и тате 4 1,347 4.22 30.08.2022
650 Легнала Дана 5 7,723 4.71 13.12.2012
651 Легнала Ѓурѓа на рамно гумно 2 4,955 4.56 16.04.2014
652 Легнала мома заспала 1 1,114 3.00 19.11.2022
653 Легнала мома, заспала 1 5,228 4.25 29.11.2013
654 Легнало лудо, заспало 1 2,591 3.00 28.02.2018
655 Легнало моме заспало 1 9,141 4.82 17.11.2009
656 Легнало моме, заспало 0 7,954 4.44 08.01.2010
657 Легнало Родне 3 10,084 4.75 20.03.2011
658 Лежал е Стојан 1 3,332 4.50 22.02.2016
659 Леле Димо 0 1,228 4.33 06.12.2021
660 Леле Димче трчај лажи 1 7,742 3.57 11.06.2009
661 Леле Јано 5 11,280 4.24 22.05.2009
662 Леле с'нце, леле глава 1 4,663 4.50 14.02.2013
663 Лен садила мома 3 4,234 3.57 26.04.2016
664 Ленка 1 11,526 4.26 02.04.2014
665 Ленка пиши бела книга 2 9,753 4.33 17.11.2009
666 Лено ле, Лено 1 5,327 4.57 09.05.2015
667 Лено, Лено, Ленче 1 6,349 3.90 15.05.2014
668 Лено, Ленче 1 17,688 4.62 15.05.2014
669 Ленче битолчанче 1 3,194 4.00 16.04.2016
670 Ленче болно лежи 5 10,333 4.30 17.11.2009
671 Ленче бре душо 4 10,910 4.67 17.11.2009
672 Ленче бре душо, слана е паднала 1 2,604 3.67 15.04.2018
673 Леонид со мајка вечера 1 2,862 4.33 12.11.2017
674 Лерин, Костур распеани 1 2,328 4.50 21.09.2020
675 Леринските села 2 6,795 4.22 22.10.2014
676 Летоечка песна 0 3,694 4.00 31.10.2014
677 Лешочкиот манастир 5 17,127 4.65 28.10.2009
678 Либе ле, либе убаво 4 5,728 4.75 09.04.2013
679 Либе, ако дојдеш 3 8,826 4.78 22.05.2009
680 Либето војник ми отиде 2 1,697 3.00 29.09.2019
681 Лидуду, лидуду 1 2,657 3.00 07.04.2018
682 Лилјано моме 13 13,177 4.16 02.08.2012
683 Лилјано моме убаво 14 15,116 4.68 19.08.2009
684 Лилјано моме, Лилјано 0 8,320 4.17 19.08.2009
685 Лилјано моме, Лилјо убаво 1 2,968 4.71 11.06.2018
686 Лино моме Лино 2 10,995 4.64 17.11.2009
687 Лино мори лична севдалино 1 1,875 4.50 03.09.2019
688 Лисаво 2 5,329 4.25 25.09.2015
689 Лихнида кајче веслаше 5 47,127 4.31 03.07.2012
690 Лична валандовчанка 1 9,223 4.40 17.11.2009
691 Лична Јовано 1 781 4.00 20.01.2024
692 Лична Мара меанџика 1 4,175 4.60 16.07.2014
693 Лична мома скопјанка 3 4,373 4.38 01.12.2017
694 Лична Фатима 2 2,375 4.50 22.05.2020
695 Лично моме, битолчанче 3 2,068 4.67 23.05.2020
696 Луди бре Гоно 1 1,423 3.50 28.07.2021
697 Лудо младо сон засонило 3 3,515 4.14 11.02.2019
698 Лулела е Јана 2 9,482 4.60 19.08.2009
699 Љубев едно лудо младо 1 608 4.78 21.01.2024
700 Љубеле се двајца млади 5 9,945 4.54 19.08.2009
701 Љубеше ме мила мајко убава Елена 1 9,087 4.57 09.06.2009
702 Љуби, љуби лудо младо 0 7,886 4.50 29.10.2009
703 Љубинке моме убаво 1 7,819 3.71 17.11.2009
704 Љубов голема 1 36,467 4.32 16.11.2011
705 Магдо мори Магдалено 3 12,602 4.75 02.11.2009
706 Маго, Маго вакло пиле 1 728 3.50 23.04.2023
707 Маж ми е генерал 1 10,132 4.12 29.10.2009
708 Мајка (песна за Лерин) 1 5,946 4.69 09.12.2019
709 Мајка има едно чедо 1 10,972 4.61 04.09.2011
710 Мајка ми купила шарени чорапи 1 6,581 4.72 08.03.2015
711 Мајка на Марика думаше 11 27,278 4.53 27.10.2009
712 Мајсторе, мајсторе 7 19,135 4.77 29.06.2011
713 Македонија 1 10,891 4.71 02.11.2009
714 Македонијо жална ле мајко 1 9,580 4.18 02.11.2009
715 Македонијо, земјо родена 1 443 4.50 21.03.2024
716 Македонка 1 11,708 4.53 01.04.2009
717 Македонки билбилјанки 3 22,989 4.81 02.11.2009
718 Македонски ергени 1 1,337 4.50 06.03.2022
719 Македонско да заиграме 1 1,322 4.67 31.12.2022
720 Македонско девојче 15 56,975 4.21 27.10.2009
721 Македонче, соколе 1 434 3.50 07.04.2024
722 Малечко убо Лазаре 0 5,560 3.83 04.04.2015
723 Малихери пукаја 2 10,905 4.79 19.08.2009
724 Малките моми 4 10,990 4.09 08.06.2009
725 Малој моме цвеќе брало 2 9,963 4.78 28.10.2009
726 Мамо кој чука на порти 6 15,057 4.57 02.11.2009
727 Мамо мори 0 8,315 4.25 08.06.2009
728 Мара охриѓанка 1 8,770 4.78 29.10.2009
729 Маре мори Маре 2 9,441 4.00 02.11.2009
730 Мари Димано, џан Димано 3 3,921 4.75 03.12.2015
731 Марие дилбер бела Марие 10 16,548 4.75 02.11.2009
732 Марие млада невесто 5 21,266 4.67 27.10.2009
733 Марика мома убава 5 14,005 4.25 29.09.2009
734 Марика на стол седеше 2 8,925 4.00 04.06.2009
735 Марике мори, бела вардарке 1 4,564 4.25 31.07.2014
736 Мариче ле, лично, девојче 6 11,649 4.86 19.08.2009
737 Мариче, црно косиче 1 4,553 4.50 28.04.2013
738 Марко Крале ја одменува свадбарината 0 6,395 4.00 14.06.2019
739 Маро, Марике, фидан бојлике 2 10,433 4.63 04.06.2009
740 Маро, Мацо 1 313 3.00 22.04.2024
741 Махмут се спрема за турско 5 1,688 4.33 19.11.2022
742 Маце, маце, тече вода студена 4 11,204 4.75 19.03.2011
743 Машала 1 21,472 4.32 04.01.2014
744 Ме сакаа двајца тројца 2 6,654 4.55 29.08.2012
745 Меани, меани 2 15,110 4.57 29.09.2009
746 Меани, пусти меани 1 726 3.00 09.07.2023
747 Мелнишката мома 2 1,973 4.00 20.06.2020
748 Менвај куме прстени 2 4,374 4.33 10.07.2014
749 Мено ле Мено 0 1,065 3.83 03.04.2022
750 Мерак имав да те земам 1 1,122 4.33 06.03.2022
751 Мери Томчо сто драм алва 3 9,762 4.07 29.10.2009
752 Месечино мајрудо 1 635 3.00 03.09.2023
753 Месила баба зелникот 2 1,916 4.33 21.09.2021
754 Ми го затвориле младиот Јорданчо 4 10,446 3.70 29.10.2009
755 Ми излегла Евда низ чаршија 1 12,102 4.46 29.09.2009
756 Ми се собрале 12 другара 1 2,458 3.80 15.04.2018
757 Ми се собрале ваке-таке 2 6,638 4.52 10.12.2012
758 Ми те продадова, Досто, моме мариовско 0 3,223 4.00 05.06.2016
759 Ми тргнала Кира 1 3,818 4.50 03.04.2015
760 Мила мајко мојто либе 1 8,503 4.44 29.09.2009
761 Мила мајко што ме роди толку сиромав 6 12,246 4.42 19.08.2009
762 Мила Македонијо 1 7,882 4.95 19.06.2017
763 Милето на Џајкови 2 8,355 3.40 29.09.2009
764 Милице, моја Милице 1 1,413 3.60 21.02.2023
765 Милка болна легнала 1 10,452 4.44 15.10.2009
766 Милкано моме мори 1 9,281 2.83 08.06.2009
767 Мило Јане, мило добро 1 959 3.00 15.04.2023
768 Мирјано моме Мирјано 3 9,014 4.50 29.09.2009
769 Мирка на Гинови 1 3,786 4.75 25.09.2017
770 Митра делија коња јахаја 6 11,443 4.17 18.05.2010
771 Митра мома поповата 1 10,570 4.24 22.05.2009
772 Митра низ двори шеташе 2 6,568 4.67 23.02.2014
773 Митре Влао, тешко ранет 1 8,923 4.50 01.04.2009
774 Митревица чакалката 1 1,809 4.00 26.01.2020
775 Митро ле, Митро 1 4,315 4.80 22.11.2017
776 Митро моме 1 9,509 4.47 11.06.2009
777 Млад Гоце, млади војвода 0 7,855 4.29 08.06.2009
778 Млада невеста под врба седи 2 500 4.00 28.12.2023
779 Млада чорбаџијке 1 3,983 4.50 02.06.2014
780 Многу мерак имам бабо 4 27,251 4.57 04.03.2011
781 Многу ми го фалат, бабо 4 11,364 4.50 11.06.2009
782 Модерна си имам жена 1 9,666 4.53 20.04.2011
783 Може ли цвеќе без вода 2 9,916 4.57 29.09.2009
784 Мој роден крај 1 23,078 4.01 29.09.2009
785 Мојта свадба без песна ќе биде 2 7,078 4.38 23.04.2013
786 Моли се на бога Севде 6 1,065 3.00 07.02.2023
787 Молитва 1 1,078 4.00 05.03.2023
788 Молитва 2 10,383 4.47 14.04.2014
789 Молчи ми девојко 0 1,355 3.00 07.09.2021
790 Мома крај извор седеше 2 9,232 4.50 29.10.2009
791 Мома оди за вода 6 27,484 4.52 22.05.2009
792 Мома седи на чардакот 3 8,214 4.44 28.01.2014
793 Мома солунчанка 1 3,310 4.40 28.09.2017
794 Мома уф зандана 0 7,366 4.50 19.08.2009
795 Мома уф зандана 1 7,231 4.67 08.01.2010
796 Моме оди на вода 2 10,499 4.46 29.09.2009
797 Моме оди низ ливада 2 2,169 4.33 12.05.2021
798 Моме седи на пенџере 5 9,804 3.88 29.09.2009
799 Моме стое во ливади 10 6,460 4.45 16.04.2014
800 Момите мамо, момите 1 11,487 4.68 02.11.2009
801 Момиче со момче збореше 0 1,127 4.50 30.11.2021
802 Момче младо убаво 0 7,676 4.43 29.10.2009
803 Момченце и момиченце 1 8,545 4.60 08.04.2010
804 Мора доста оде Кито моме 2 1,800 4.50 14.02.2021
805 Море абер дојде Ајше 4 14,776 4.87 12.10.2009
806 Море дојде време 2 7,897 2.95 29.10.2009
807 Море доста оде, доста шета 1 8,537 4.73 11.06.2009
808 Море доста оди Ѓорѓи 2 647 3.00 07.04.2023
809 Море зедов жена многу млада 1 2,559 4.33 06.04.2018
810 Море Корун арамијо 0 2,816 2.50 05.06.2016
811 Море леже Ѓуро в зандани 1 1,076 2.00 06.02.2022
812 Море Максим има лоша жена 3 3,441 4.57 07.04.2018
813 Море моме седмојанче 1 8,200 4.25 11.06.2009
814 Море пофали се 2 548 3.00 05.11.2023
815 Море расти, расти ти малој моме 1 744 3.00 05.03.2023
816 Море сокол пие вода на Вардарот 27 42,988 4.73 29.10.2009
817 Море Стојно, бело Стојно 0 1,019 3.50 16.07.2022
818 Море три години Стамбол го шетав 4 12,155 4.40 11.06.2009
819 Море чичо рече (Пајдушко) 6 16,773 4.63 22.05.2009
820 Море што си бевме големото друштво 3 15,037 3.95 27.12.2009
821 Мори Анчо Милојчина 3 4,669 4.50 18.02.2013
822 Мори Вано, лична Вано 1 2,794 4.33 01.12.2017
823 Мори деј Невено, невен душо 2 2,893 4.78 07.10.2018
824 Мори Лепо од Прилепо 0 1,109 2.00 14.07.2022
825 Мори моме 1 1,249 4.17 25.09.2022
826 Мори моме Магде 6 14,589 4.47 27.10.2009
827 Мори моме Солуненке 2 1,821 4.25 17.07.2021
828 Мори моме, малој моме 2 7,122 4.43 02.06.2013
829 Мори моме, што не дојдеш 1 8,251 4.60 20.05.2009
830 Мори момиченце малечко 1 9,042 4.54 27.03.2010
831 Мори ој невесто 1 1,660 4.00 23.12.2020
832 Мори сваќе 2 3,264 4.71 06.04.2018
833 Мори чупи костурчанки 5 20,713 4.53 31.03.2009
834 Мост ми ѕидат девет мајстори 8 13,696 4.47 29.10.2009
835 На врата стои дос 2 8,122 4.67 20.05.2009
836 На врв на планина 0 4,088 3.40 05.06.2016
837 На гости ти дојдов, Кито 4 5,746 4.71 16.04.2014
838 На кого е црна жената 3 3,154 4.50 07.04.2018
839 На сред село едно дрво 1 10,908 4.05 29.09.2009
840 На сред село тапан бие 1 8,990 4.40 23.09.2012
841 На сред село чешма шарена 6 23,190 4.34 15.10.2012
842 На срце ми лежи мила мамо 9 19,890 4.57 29.09.2009
843 На срце ми стар мерак лежи 1 820 4.25 24.02.2024
844 На Струга дуќан да имам 19 27,157 4.30 29.09.2009
845 На тумба Турци 2 2,380 4.20 24.12.2020
846 На четврти мај Гоце загина 1 14,297 4.28 16.07.2014
847 Над Пирина јасно сонце 1 4,155 4.00 22.02.2016
848 Назад Калино моме 11 65,711 4.51 22.05.2009
849 Назад, назад чужди јунак 0 1,156 4.00 13.08.2022
850 Наздрави за љубов 1 25,720 4.11 02.05.2020
851 Нани, нани Димче 1 9,404 4.12 08.06.2009
852 Направило моме ладна меана 2 9,044 4.50 29.09.2009
853 Нарача Митра порача 1 2,909 4.40 08.04.2018
854 Народ се собрал 1 8,137 4.09 24.06.2012
855 Народе Македонски 6 27,634 4.38 28.10.2009
856 Нарочува бело Менде, порочува 4 15,041 4.61 11.06.2009
857 Наум и Деспина 4 2,238 4.60 12.09.2022
858 Нашето село рано вечерало 1 6,381 3.76 30.01.2014
859 Наши моми убави 1 1,799 4.17 01.12.2019
860 Не виткај се Софче 6 15,338 4.40 29.09.2009
861 Не задевај се, мори Вендо 7 3,807 3.80 14.04.2018
862 Не заминувај, не ме оставај 1 3,036 4.25 18.11.2017
863 Не кажувај либе добра ноќ 6 29,127 4.55 27.10.2009
864 Не кани ме 2 14,570 4.29 18.08.2013
865 Не лажете се другарки 2 11,869 4.57 29.09.2009
866 Не лудувај Јоване 1 2,263 4.60 10.04.2020
867 Не љуби мене моме 0 1,154 3.00 13.08.2022
868 Не ме жално гледај, мајко 1 4,370 4.50 19.07.2014
869 Не ми го лажи Ѓорѓи Марето 7 11,202 4.13 08.06.2009
870 Не ми седи коконо 2 9,698 4.50 29.09.2009
871 Не оди моме крај брегот 3 4,313 3.75 03.01.2016
872 Не оди Сефер село Карбуница 1 9,345 4.57 08.06.2009
873 Не пиј Недо рујно вино 1 6,490 4.73 02.12.2011
874 Не плачете стари мајки 1 8,844 4.70 03.04.2010
875 Не плачи Лено мори 4 9,880 4.14 08.06.2009
876 Не плачи мајко, не жали 1 1,057 4.00 23.07.2023
877 Не плачи мајко, не жали 2 11,020 4.50 27.09.2016
878 Не плачи мило либе, не жали (Параходот) 15 19,165 4.62 27.10.2009
879 Не плачи Стано мори 5 1,529 4.00 18.07.2022
880 Не претезај 1 3,863 4.00 16.04.2014
881 Не прибирај мила мамо стројници 1 8,803 4.20 29.09.2009
882 Не раѓај мајко, лична Македонијо 0 8,127 3.80 19.08.2009
883 Не русај, прусај 2 4,230 4.17 21.08.2015
884 Не се бели Маре мори не се црви 7 18,136 4.32 29.09.2009
885 Не се карај, стара ле мајко 1 1,771 4.33 31.05.2020
886 Не се кревај на големо 2 8,169 4.67 19.08.2009
887 Не се фаќај Доне, Донке 6 17,589 4.40 29.09.2009
888 Не седи Расим распашан 1 5,149 4.83 03.10.2014
889 Не си го продавај Кољо чифликот 14 24,940 4.37 27.10.2009
890 Не стој Доне, Донке 7 24,968 4.31 29.10.2009
891 Не сум вечерало 2 2,661 3.00 07.04.2018
892 Невен китка 2 1,424 4.38 17.07.2021
893 Невено мори, Невено 1 10,107 4.41 02.12.2011
894 Невеста жито требеше 1 6,554 4.21 30.01.2014
895 Невеста иди од вода 1 5,532 4.20 02.12.2011
896 Невеста платно ткаеше 2 4,594 4.60 19.07.2014
897 Невесто калеш мори убава 8 14,196 4.73 29.09.2009
898 Невесто лична калеша 4 10,787 4.50 29.09.2009
899 Невесто црвен трендафил 4 9,111 4.36 01.08.2012
900 Недалеку од Воден града 1 11,209 4.61 29.09.2009
901 Недо ле, арна девојко 3 5,793 4.67 23.09.2014
902 Нејќум, нејќум 1 2,500 3.75 14.04.2018
903 Нека чукаат тапаните 1 6,490 4.05 08.11.2016
904 Нели си пусто свршеница 1 2,203 3.50 07.04.2018
905 Нели сторивме вера и клетва 3 8,324 4.50 19.08.2009
906 Нели ти реков моме Донке 5 10,264 4.40 29.09.2009
907 Нели ти реков не оди боса 2 10,937 4.67 19.03.2011
908 Нели ти стига мојата младост 1 2,977 4.71 23.10.2022
909 Немам мило, немам драго 3 10,710 3.82 29.10.2009
910 Немој ме, мила мамо, луто да колнеш 2 9,148 4.14 19.08.2009
911 Нешо пиле 2 4,982 3.80 16.04.2014
912 Нешто ќе те питам, бабо 5 37,674 4.22 05.06.2016
913 Нешто ќе те прашам сине 0 7,928 4.00 22.05.2009
914 Ни јадеме, ни пиеме 2 4,204 4.71 15.09.2014
915 Ни прела гора, ни ткала 3 12,879 4.63 11.06.2009
916 Низ двори се шета мома Катерина 5 14,683 4.29 28.10.2009
917 Низ корија зелена босо моме шета 10 13,191 4.56 29.09.2009
918 Низ Петлец идат трима војводи 1 2,883 4.83 11.06.2019
919 Ника, Ника Марика 1 11,933 4.82 04.05.2020
920 Никнало цвеќе шарено 4 15,372 4.42 19.08.2009
921 Нико, Нико меанџико 5 19,219 4.58 04.06.2009
922 Облак се вие, орлите пиштат 2 13,437 4.40 19.08.2009
923 Облога се фаќат момче и девојче 4 4,687 4.13 19.07.2014
924 Ова е село 1 3,615 4.00 09.08.2016
925 Овчар свири мамо 1 3,349 4.00 18.11.2017
926 Огин го гори Брезово 9 16,210 4.62 29.10.2009
927 Огледала се Ангелина 1 4,217 4.50 16.04.2014
928 Огреала месечина 8 13,714 4.06 28.10.2009
929 Огреала месечина шеќерна 2 6,375 4.54 30.11.2011
930 Од Битола до Вевчани 4 10,996 4.39 29.10.2009
931 Од Битола појдов 5 8,857 4.53 09.04.2013
932 Од бога дадено 1 4,482 4.50 07.06.2015
933 Од врв Пирин Планина 3 15,733 4.61 29.10.2009
934 Од гранка, в' гранка 2 7,314 4.56 02.12.2011
935 Од каде си малој моме 1 3,059 4.43 19.06.2017
936 Од кога е зора зазорила 1 9,158 3.50 22.05.2009
937 Од љубов не се бега 1 12,842 4.31 06.10.2013
938 Од тебе коса ми побеле 1 1,540 4.20 14.01.2023
939 Од умот се поизгубив 8 18,504 4.66 29.10.2009
940 Одам, одам мајчице 1 8,373 4.50 29.10.2009
941 Одамна ли си моме калуѓерица 3 2,573 4.00 06.03.2019
942 Оди бре либе 1 4,908 4.31 31.10.2012
943 Оди ѕвездо 1 16,460 4.80 15.11.2018
944 Оди Тодоро в' градина 2 1,111 4.71 20.08.2022
945 Одиш ти 1 8,381 4.40 29.10.2009
946 Одоздола иде ќелавиот паша 1 5,924 4.00 02.12.2011
947 Одоздола иде, бабо 0 7,594 3.20 22.05.2009
948 Ожени ме мамо, женет да одам 1 10,358 4.59 19.08.2009
949 Ожени се, мили сине 1 7,167 4.89 29.11.2013
950 Озгора гледат 0 958 4.00 28.07.2022
951 Оздола иде едно лудо младо 1 473 4.00 18.11.2023
952 Оздола идет еден млад војвода 1 9,855 4.60 29.10.2009
953 Ој бербери, мајстори 1 1,137 4.00 23.01.2022
954 Ој Вардаре македонски 10 31,446 4.29 29.09.2009
955 Ој винце, винце 1 10,153 4.44 08.06.2009
956 Ој Вичо, Вичо планина 0 3,602 4.00 10.07.2018
957 Ој девојче ран бел мој 2 14,910 4.41 08.05.2009
958 Ој девојче, бело и црвено 6 16,766 4.80 29.09.2009
959 Ој девојче, девојче 9 23,926 4.41 04.06.2009
960 Ој Досто, Досто 1 4,875 4.63 28.04.2013
961 Ој зелено, Зеленико 4 5,576 4.20 03.10.2014
962 Ој ѕвездо, ѕвездо 1 4,029 4.76 20.01.2016
963 Ој јаворе, ти јаворе 6 6,604 4.39 18.07.2014
964 Ој Јанкула мили синко 0 3,280 3.00 05.06.2016
965 Ој Јано, Јано 6 37,800 4.45 11.06.2009
966 Ој Јоване 1 2,058 4.33 24.12.2020
967 Ој кажи, кажи моме Калино 5 9,118 4.00 08.05.2009
968 Ој Коруне 1 1,093 4.33 10.07.2022
969 Ој Ленко, Ленко 0 978 3.00 06.08.2022
970 Ој љубов, љубов 4 14,365 4.59 29.10.2009
971 Ој Месечино, новино 2 8,937 4.71 04.06.2009
972 Ој мори Дано, Дандано 1 222 3.00 02.05.2024
973 Ој овчарче 7 10,103 4.35 29.09.2009
974 Ој природо вечна убавице 6 15,851 4.47 29.09.2009
975 Ој Стојане, мој комшија 1 5,352 3.52 04.02.2014
976 Ој Суто мори, Султано 1 1,413 3.50 20.06.2021
977 Ој ти дедо Геро 1 3,372 4.17 15.04.2018
978 Ој ти моме лудо ли си 4 8,935 4.50 29.09.2009
979 Ој ти моме, малој моме 4 10,714 4.53 29.10.2009
980 Ој ти момче охриѓанче 16 20,450 4.14 07.10.2016
981 Ој ти пиле 8 13,393 4.50 22.05.2009
982 Ој, додоле 1 9,933 4.16 14.05.2013
983 Ој, Јеленчице 2 6,334 4.50 02.12.2011
984 Ој, Прилепе граде 1 6,996 4.29 19.07.2014
985 Ој, ти Пацо Дреновчанке 2 10,897 4.69 29.09.2009
986 Ојде дедо во градина 2 9,354 4.67 29.09.2009
987 Омарно жешко сонце 1 8,370 4.38 12.08.2009
988 Онаа страна оган гори 1 6,436 4.69 19.01.2013
989 Ор невесте Стојанице 11 15,681 4.44 18.01.2015
990 Орал дедо 1 3,140 4.25 07.04.2018
991 Ордан седи на кулата 7 14,224 4.38 19.08.2009
992 Ори Анче бело и црвено 1 9,952 4.07 16.08.2011
993 Ори Јано, сокол Јано 2 3,001 4.50 28.01.2018
994 Оро се вие крај манастирот 6 14,959 4.79 29.09.2009
995 Остана Ратка млада удовица 3 6,042 4.40 31.07.2014
996 Останал Кољо сираче 6 5,830 4.27 13.12.2012
997 Останала жена удовица 1 4,964 3.94 31.07.2014
998 Отвори ми бело Ленче 10 32,955 4.22 26.04.2010
999 Отвори ми кузум Лено 1 3,852 4.71 11.11.2016
1000 Отвори си ширум порти 1 4,166 4.50 31.07.2014
1001 Отврли си бело Ленче дулачето 1 7,979 4.40 29.09.2009
1002 Отиде Панда на гости 2 1,955 4.00 15.09.2019
1003 Отидов в село Долнени 1 10,386 4.53 29.08.2011
1004 Отишла Љуба кај тетка је 2 5,297 4.40 18.02.2013
1005 Отишло е мало моме 2 6,551 4.45 06.12.2011
1006 Отишло е моме 0 7,116 2.78 29.09.2009
1007 Оф бре, Стојане 3 8,613 4.62 01.12.2011
1008 Оф либе, млада ме разболе 1 3,573 4.30 19.07.2014
1009 Оф, оф, аман 1 15,311 4.50 11.02.2010
1010 Оф, што сум далеку од тебе Македонијо 1 6,741 4.18 19.07.2014
1011 Оф, што сум толку далеку 1 7,914 4.57 09.04.2013
1012 Охрид, Охрид 1 10,080 4.28 09.06.2009
1013 Охрид, Охрид убав мил 2 21,471 4.18 29.10.2009
1014 Павле ми пие 9 23,195 4.60 13.12.2012
1015 Паднало моме од бога 0 3,677 3.00 05.06.2016
1016 Пак сум пијан 1 2,266 3.80 20.06.2020
1017 Пара бери киселец 9 21,619 4.55 29.10.2009
1018 Пелин ми се пољуљава 3 9,405 4.78 29.09.2009
1019 Песна ви пеам Македонци 1 15,238 4.37 29.10.2009
1020 Песна за Арсо војвода 1 9,317 4.27 12.08.2009
1021 Песна за бабата Митра 2 6,744 3.77 23.02.2014
1022 Песна за Дејан војвода 1 9,488 4.16 12.08.2009
1023 Песна за Деспина 7 37,636 4.48 27.10.2009
1024 Песна за Ѓорѓи Сугаре 1 8,261 3.95 03.12.2014
1025 Песна за Караџата 1 11,419 4.63 12.08.2009
1026 Песна за Крсте војвода 1 11,634 4.69 12.08.2009
1027 Песна за Лазар Поптрајков 1 9,891 4.50 12.08.2009
1028 Песна за Марко Лерински 2 12,876 4.52 09.09.2011
1029 Песна за Никола Бадев 1 5,412 4.83 31.07.2014
1030 Песна за Овчарани 1 7,162 4.57 08.02.2016
1031 Песна за раѓањето на Гоце 2 24,899 4.22 31.07.2014
1032 Песна за Самуил 2 13,451 4.14 06.10.2014
1033 Песна за селото Буф 1 6,783 3.67 31.07.2014
1034 Песна за Сирма војвода 2 7,525 4.00 20.03.2018
1035 Песна за Скопје 2 16,737 3.96 09.06.2009
1036 Песна за Скопје 1 19,608 3.74 29.09.2009
1037 Песна за солунските атентатори 1 6,719 4.47 28.09.2016
1038 Песна за Стив Наумов 1 8,163 3.95 15.05.2014
1039 Песна за Чакаларов 6 15,671 4.65 12.08.2009
1040 Песна за Ченто 3 6,624 4.73 04.02.2013
1041 Песно моја 1 5,078 4.75 25.03.2016
1042 Петлите пеат, зора се зори 6 16,001 4.18 19.08.2009
1043 Петре гајдаџијата 1 6,297 4.33 06.12.2011
1044 Петро ле, пиле шарено 7 9,198 4.14 24.02.2012
1045 Петро, Петролинко, гиздава девојко 2 4,011 4.25 16.04.2014
1046 Пијан идам мајко 1 7,964 4.33 29.10.2009
1047 Пијан идам од града 0 1,117 3.00 31.05.2022
1048 Пијан идам од града 5 5,468 4.60 18.04.2016
1049 Пилето ми пее 7 17,974 4.44 29.09.2009
1050 Писмо 1 3,098 4.70 06.02.2020
1051 Писмо дојде од Солуна града 1 3,385 4.60 22.09.2017
1052 Питат ме, мамо, в село момите 1 11,353 3.92 05.09.2010
1053 Планино, Пирин Планино 1 10,810 4.13 16.09.2009
1054 По горите македонски 3 10,884 4.58 29.10.2009
1055 По друм одам мајче 14 50,865 4.30 16.09.2009
1056 По пат одам, за пат прашам 8 19,406 4.44 16.09.2009
1057 По поле одат аргати 3 7,370 4.33 30.05.2014
1058 Повеќе не ми доаѓај 1 2,762 4.33 18.11.2017
1059 Погана 5 16,095 4.47 04.02.2013
1060 Погинал Стојан, загинал 2 9,205 4.00 07.09.2011
1061 Погледни Цвете, погледни 1 8,288 4.43 10.05.2011
1062 Подај моме рака ти 1 10,776 4.81 11.06.2009
1063 Подигни си мило либе бело крпе 1 7,774 3.86 16.09.2009
1064 Подигни си, бре невесте дулачето 5 10,375 4.57 19.08.2009
1065 Подранила Цена 2 8,623 3.87 16.09.2009
1066 Позив дојде војник да одам 1 7,603 4.00 12.08.2009
1067 Позив за војник 1 1,483 4.00 29.09.2019
1068 Поле широко 2 7,749 4.41 06.12.2011
1069 Поленка чукај на порти 2 806 2.00 16.04.2023
1070 Полните очи 0 987 4.00 25.04.2022
1071 Поминаа луди млади години 1 8,068 3.60 28.10.2009
1072 Помниш ли, либе Тодоро 8 17,333 4.64 18.05.2010
1073 Помолила бога Маца 4 2,718 4.33 01.05.2020
1074 Попадна слана по поле 1 2,767 4.33 06.04.2018
1075 Посеал дедо леа босилок 1 3,090 3.50 02.10.2017
1076 Посеала баба 4 14,333 4.60 22.05.2009
1077 Послушајте патриоти 7 28,155 4.53 28.10.2009
1078 Пофали се шеинче терзиче 1 485 4.00 05.11.2023
1079 Пошла мома на вода 1 10,595 4.69 16.09.2009
1080 Празник љубовен 1 4,946 4.60 28.04.2013
1081 Праша ли Тинке мајка ти 6 14,320 4.52 16.09.2009
1082 Пред да си умрам 0 8,137 3.67 12.08.2009
1083 Пријди, дојди Елено моме 1 2,372 4.00 07.10.2018
1084 Прилепските ергени 1 10,008 3.81 11.06.2009
1085 Провикнала е Драганка 2 9,680 4.43 16.09.2009
1086 Проклета да е Австралија 3 15,144 4.44 28.10.2009
1087 Проклета судбино 1 8,990 4.80 20.04.2011
1088 Проклето да е, приклето 1 1,990 3.00 08.04.2018
1089 Промени се, Суте 2 5,695 4.20 23.01.2012
1090 Променила ми се Пандура девојка 6 7,699 4.42 13.06.2013
1091 Прошета се Јовка Кумановка 15 52,968 4.52 01.10.2009
1092 Прошетал Димчо, рашетал 3 7,988 4.31 31.10.2012
1093 Прошетала се Калина 1 677 4.33 01.10.2023
1094 Проштавај ми мила моја 0 8,117 3.29 12.08.2009
1095 Проштевај мајко 1 705 3.00 09.07.2023
1096 Прстен ми падна Нешо 5 14,796 4.77 13.10.2009
1097 Пуста била мамо Америка 1 400 2.00 25.12.2023
1098 Пуста младост 10 13,796 4.63 20.04.2009
1099 Пусти мерак Ратке 3 16,614 4.52 17.09.2019
1100 Пусти ти биле меаните Иле 5 12,555 4.36 05.03.2018
1101 Пушти ја, Лело мори, Тодорка 1 6,097 4.67 25.01.2012
1102 Радост на мајка донеси 2 5,437 3.83 24.03.2017
1103 Разболе ми се Калина 2 3,877 4.75 16.06.2017
1104 Разболе се Ирина мома 4 9,620 4.20 09.06.2009
1105 Разболе се младо Македонче 10 10,094 4.43 16.09.2009
1106 Разболел ми се левенди Ѓуро 3 12,304 4.69 21.11.2011
1107 Разболела се Ленка Пингова 6 17,125 4.66 29.10.2009
1108 Развивај горо зелена 4 8,172 4.76 22.11.2011
1109 Развивај горо зелена 3 5,862 3.84 22.11.2011
1110 Развивај горо зелена 1 4,118 3.44 22.11.2011
1111 Развивај горо зелена 1 5,709 3.65 23.11.2011
1112 Развивај горо, горо зелена 1 7,972 3.75 22.05.2009
1113 Развила гора зелена 1 9,389 4.56 13.08.2009
1114 Разграни гранка маслинка 1 2,880 4.50 11.04.2017
1115 Рајна на пенџере седеше 1 8,427 4.60 16.09.2009
1116 Рајна на порти стоеше 1 8,303 4.67 12.10.2009
1117 Ранет лежи млад партизан 0 7,546 4.25 29.10.2009
1118 Рано ранила бела Румена 0 1,154 4.00 26.12.2021
1119 Рано ранила Петкана 2 4,280 4.33 31.10.2014
1120 Расплакал се стар бел дедо 3 9,155 4.45 20.04.2009
1121 Распукај срце 1 3,340 4.00 19.03.2020
1122 Расцвети верна љубов во народот 1 8,538 4.73 12.08.2009
1123 Река газит малој моме 3 18,609 4.56 11.06.2009
1124 Решив да си се оженам 1 4,298 4.67 03.10.2014
1125 Решил чичо да се жени 2 7,470 4.40 06.06.2012
1126 Ристано, моме Ристано 0 969 3.71 17.04.2022
1127 Роден, роден крај 3 22,683 3.78 29.10.2009
1128 Ружиче бело и црвено 0 7,769 4.50 08.06.2009
1129 Русе ле моме убаво 2 14,352 4.16 28.01.2013
1130 С' каменички фрлат мамо 8 11,417 4.67 16.09.2009
1131 С'нце трептит да седнит 0 3,616 2.50 31.10.2014
1132 Сè заради друг 2 5,629 3.90 04.02.2013
1133 Саде ти се чудам Цвето 2 11,146 4.79 16.09.2009
1134 Садила Димка босилче 1 5,168 4.54 13.12.2012
1135 Садила Јана 2 18,189 4.31 16.09.2009
1136 Садила мома 3 1,475 4.60 13.10.2021
1137 Садило моме 1 3,451 4.29 15.04.2018
1138 Сакам да си само моја 1 5,179 4.50 18.02.2013
1139 Сакам да сум крај тебе 1 3,078 4.31 18.05.2020
1140 Сал си одам, сал си питам 1 9,418 4.71 16.09.2009
1141 Сал ти ле се најде бабо 1 1,373 4.00 17.07.2021
1142 Сама мома во планина 1 5,890 3.55 06.09.2012
1143 Само за тебе 1 535 4.00 17.03.2024
1144 Само ме гледаш 0 7,079 4.29 16.09.2009
1145 Саноќ ле Надо 3 16,173 4.51 16.09.2009
1146 Саноќ ми билбил пропеа 4 14,176 4.79 29.10.2009
1147 Саноќ седам Трено 6 16,827 4.36 29.10.2009
1148 Сардисал аскер делчева чета 3 2,016 4.75 25.04.2022
1149 Свадба голема 2 37,413 4.65 13.12.2014
1150 Свадба македонска 3 21,578 4.40 02.06.2013
1151 Свадба се прави в' Скудриње село 1 1,210 4.20 19.11.2022
1152 Свадба тиквешка 1 4,798 4.00 27.09.2016
1153 Свадбарска 1 2,568 4.00 28.11.2019
1154 Свекрва Мара караше 0 4,181 3.33 31.10.2014
1155 Свекрвице мори 1 4,620 3.25 18.02.2013
1156 Свирете ми другари 2 12,649 4.15 02.01.2013
1157 Свирете ми тамбури 1 4,102 4.31 23.03.2020
1158 Свршена Спаса побегна 1 222 4.50 02.05.2024
1159 Се заљубив во девојче убаво 0 7,951 3.00 28.10.2009
1160 Се запали пиле Трено 5 13,569 4.30 16.09.2009
1161 Се навали Шар Планина 7 21,769 4.34 29.10.2009
1162 Се наљутил Димчо 1 1,819 3.00 20.06.2020
1163 Се посврши азган Мара 2 7,616 4.31 13.10.2011
1164 Се посврши сербез Донка 5 20,136 4.28 13.08.2009
1165 Се решив да се женам 3 14,901 4.88 16.09.2009
1166 Се свалила Митра долу во градина 1 7,681 4.14 22.05.2009
1167 Се скарале, се степале 1 10,220 4.53 08.06.2009
1168 Се смеат мамо, се смеат 1 8,762 4.44 16.09.2009
1169 Се собрале комитите 3 20,137 4.38 13.08.2009
1170 Се собрале сватовите, румбаба 2 6,379 4.58 10.09.2015
1171 Севдалино, малој моме 5 15,873 4.37 16.09.2009
1172 Севдалино, севдо моја најголема 1 1,168 3.50 19.11.2022
1173 Севделинке малој моме 1 1,417 4.67 19.07.2021
1174 Седенка се збира 2 10,527 4.29 29.10.2009
1175 Седна баба да вечера 2 24,835 4.27 11.06.2009
1176 Седнал Марко малку да вечера 1 4,650 4.71 06.09.2014
1177 Седнал ми Џемо 6 6,869 3.56 04.10.2014
1178 Седнал Осман да плачи 0 3,896 4.25 06.05.2014
1179 Седнала Ратка да ткае 1 1,263 4.33 26.06.2021
1180 Сеј со здравје севдо моја 1 7,941 4.60 12.08.2009
1181 Секој сака мома убава 1 3,110 4.00 23.10.2019
1182 Секој што мине помине 0 7,289 4.50 28.10.2009
1183 Селвие, сен ѓузел 3 21,982 4.43 16.09.2009
1184 Сенка дебела 0 1,354 4.33 20.07.2021
1185 Серенада 1 23,809 4.45 19.05.2010
1186 Сестра моли брата за вечера 6 21,744 4.52 28.10.2009
1187 Си заљуби Џефа 5 8,887 4.76 15.10.2016
1188 Си заљубив едно моме 1 2,856 4.00 06.04.2018
1189 Си заљубив едно моме 14 22,169 4.59 27.10.2009
1190 Си поминав покрај Битола 1 7,532 4.33 16.09.2009
1191 Си приготвив јас отрови 1 7,503 4.60 16.09.2009
1192 Си тргнала Гина мома 1 1,018 4.00 06.08.2022
1193 Синојка ми дојде 1 4,327 4.50 18.02.2013
1194 Синоќа дојдов од гурбет 3 9,261 4.59 07.09.2011
1195 Сирак се Стојан разболел 3 7,861 4.67 16.09.2009
1196 Сите беа илинденци 0 8,568 4.00 16.09.2009
1197 Сите девојчиња 6 16,120 4.54 16.09.2009
1198 Сите момчиња дојдоја 2 4,103 4.60 06.09.2014
1199 Сите си појдоа мамо 1 1,266 4.60 22.09.2021
1200 Ситна ми роса зароси 5 707 4.00 09.12.2023
1201 Скопје, Скопје 2 2,391 3.89 24.09.2019
1202 Славеј пее на трендафил 1 8,557 4.30 08.06.2009
1203 Славеј пее на трендафил 2 3,938 4.67 09.04.2013
1204 Славеј песна запејало 1 8,563 4.68 06.09.2014
1205 Славеј пиле рано пее 3 10,096 4.13 28.10.2009
1206 Славен Пирин недогледен 1 1,967 4.75 15.04.2020
1207 Слага се с'лнце да зајде 3 9,124 4.87 31.10.2010
1208 Слегло моме во градина 2 8,181 3.83 28.10.2009
1209 Слегов долу во визбата 4 10,706 4.39 09.06.2009
1210 Служба служи млади Димитрија 1 4,215 4.50 26.04.2014
1211 Слушај бре кралу 1 25,429 4.24 22.05.2010
1212 Слушам кај шумат шумите 7 49,866 4.45 28.10.2009
1213 Слушни ме мајко стара 1 23,343 4.48 23.02.2014
1214 Смилево славно в' оган гори 3 14,610 4.38 12.08.2009
1215 Смилјана ми се армаса 4 3,019 4.67 11.02.2019
1216 Сношти го видов убавото Стојне 11 14,599 4.59 11.06.2009
1217 Сношти е Јана 1 5,557 4.14 17.08.2014
1218 Сношти излегов на балкон Ленче 1 643 3.00 23.07.2023
1219 Сношти либето помина 0 7,611 4.00 16.09.2009
1220 Сношти минав крај рајската градина 7 14,123 4.57 16.09.2009
1221 Сношти минав покрај вази 9 30,489 4.60 27.10.2009
1222 Сношти минав покрај ваш'то порте 3 9,818 4.79 16.09.2009
1223 Сношти минав покрај вашето порте 0 7,331 4.13 16.09.2009
1224 Сношти појдов мила мамо 2 8,295 4.41 22.12.2012
1225 Сношти поминав мамо, заминав 1 1,459 4.40 04.08.2021
1226 Сношти поминав, заминав покрај битолските касарни 5 18,380 4.57 16.09.2009
1227 Сношти сакав да ти дојдам 8 31,199 4.38 16.09.2009
1228 Сношти си минав, мамо 1 5,562 3.57 22.11.2011
1229 Сношти си мори мамо отидов 4 2,527 4.33 06.04.2018
1230 Сношти си поминав покрај ваш'то порте 1 8,282 4.78 16.09.2009
1231 Сношти те Маре мори сонував 2 4,273 4.33 30.09.2017
1232 Сношти те Маре сонував 1 5,626 4.00 25.11.2013
1233 Сношти те пратив на вода ќерко 5 11,662 4.59 19.05.2010
1234 Сношти ти дојдов на гости 2 4,765 4.36 16.06.2014
1235 Со јаболко фрли 2 13,938 4.54 07.09.2011
1236 Со маки сум се родила 21 38,751 4.83 16.09.2009
1237 Собрала Ѓурѓа, набрала 0 3,850 4.00 31.10.2014
1238 Собрале ми се 1 5,853 4.33 01.12.2011
1239 Собрале ми се набрале 4 14,090 4.84 28.10.2009
1240 Собрале ми се набрале нашите лични ергени 1 2,005 4.00 26.07.2020
1241 Собрале ми се сватови 1 8,989 4.29 29.10.2009
1242 Сокол ми лета високо 10 14,345 4.59 13.08.2009
1243 Сон го краде 0 1,107 3.00 14.09.2021
1244 Сон сонила Орданица 4 14,460 4.61 04.06.2009
1245 Сон сонував либе ле 1 2,275 4.43 12.12.2019
1246 Сонцето трепи, разгрева 1 1,330 4.00 11.05.2022
1247 Софка на татко 2 15,211 4.39 10.09.2015
1248 Спрема се Младен, спрема се 2 8,228 4.71 08.06.2009
1249 Спремај ми, спремај либе коња дорија 2 4,165 4.25 23.09.2014
1250 Среќата со пари не се купува 5 31,206 4.34 16.09.2009
1251 Срце ме боли ќе умрам 6 16,647 4.59 13.08.2009
1252 Стамено пиле шарено 0 1,145 4.25 09.01.2022
1253 Стамено, моме мори, црна черешо 1 3,135 4.50 24.03.2017
1254 Стамјанине домаќине 0 1,564 3.50 26.07.2021
1255 Станала рано Босилка 4 5,535 3.50 24.04.2015
1256 Станало лудо рано в' недела 1 1,175 4.00 24.09.2021
1257 Станвај Донке, станвај пиле 7 12,041 4.66 29.10.2009
1258 Стани запали Тинке борина 1 9,366 4.35 16.09.2009
1259 Стани ми Геле, Ангеле 1 9,346 4.43 29.10.2009
1260 Стани ми Ленче, отвори 1 7,622 4.40 29.10.2009
1261 Стани ми сине Стојане 0 8,277 4.50 22.05.2009
1262 Стани моме да заиграш 11 34,001 4.38 27.10.2009
1263 Стани сине 0 1,100 4.00 10.04.2022
1264 Стани Станке 2 10,058 4.83 29.10.2009
1265 Стани, стани, другар Алексовски 1 1,417 2.60 24.09.2021
1266 Стар бел дедо овци пасе 3 8,786 4.46 25.01.2012
1267 Стари баби 1 7,760 4.15 04.01.2014
1268 Стариот јоргован 1 6,101 4.00 05.08.2013
1269 Стариот фенер 1 2,636 3.00 02.05.2020
1270 Старото огниште 1 1,614 4.33 05.12.2019
1271 Стој, почекај либе 1 1,552 3.00 16.04.2020
1272 Стојан заправил воденица 1 4,297 4.33 06.09.2014
1273 Стојан ми болен легаја 1 773 4.00 09.09.2023
1274 Стојан на Станка думаше 1 4,388 4.80 06.09.2014
1275 Стојан си стадо пасеше 2 7,622 4.92 14.04.2013
1276 Стојана мајка учеше 2 5,219 4.71 14.02.2013
1277 Стојане море Стојане 2 9,815 4.20 12.08.2009
1278 Стојане море, Стојане 1 5,563 4.33 01.12.2011
1279 Стојане, дилбер море Стојане 1 3,078 4.33 03.01.2016
1280 Стојане, луда делијо 1 3,887 4.00 18.07.2014
1281 Стојане, македонски војводо 1 3,523 4.71 03.01.2016
1282 Стојне бре, моме кочанско 2 4,675 3.92 16.04.2014
1283 Стојне бре, Стојне 1 9,074 4.33 08.06.2009
1284 Стојне ле, Стојне 1 885 3.00 23.07.2023
1285 Стојне ле, Стојне невесто 1 4,413 4.50 14.02.2013
1286 Стојне ле, Стојне невесто 3 7,123 4.36 05.08.2013
1287 Стојне црнаок невесто 1 1,176 4.25 04.01.2022
1288 Стојне црноок невено 3 446 4.00 30.12.2023
1289 Стојне, млада меанџико 1 5,809 4.62 20.02.2012
1290 Стори ми абер Божано 1 4,833 4.22 14.04.2013
1291 Сторил ниет зајко, зајко кокорајко 8 63,692 4.16 28.10.2009
1292 Стројник ќе те пратам бабо 1 5,022 4.33 14.02.2013
1293 Струмица, Струмица 1 5,894 4.13 23.05.2014
1294 Судбо моја 13 19,620 4.59 12.12.2012
1295 Судбо моја 1 9,380 4.57 09.06.2009
1296 Сулејман ага 3 9,463 4.50 13.08.2009
1297 Сулејман седит на кулата 2 13,959 4.35 11.06.2009
1298 Сум прошетало мори Ѓурѓе 2 8,765 3.82 11.06.2009
1299 Сум се родил мераклија 2 11,689 4.80 13.08.2009
1300 Т’мна м’гла по полето 1 8,624 3.50 04.06.2009
1301 Тага за роден крај 1 2,204 3.75 18.04.2020
1302 Тажна Калинка седеше 1 9,057 4.27 11.06.2009
1303 Тако ти Бога, девојко 1 3,104 4.59 22.11.2020
1304 Таму далеку вода ми дотече 6 9,801 4.72 09.06.2009
1305 Таму далеку на Балканот 2 595 4.00 24.02.2024
1306 Таму долу Битола 5 7,136 4.17 06.09.2014
1307 Таму долу крај Белото Море 1 2,135 4.78 11.04.2020
1308 Таму долу криволачко 1 9,862 4.47 28.10.2009
1309 Таму ле мајко близу Битола 3 14,284 4.47 29.10.2009
1310 Таму негде леринско 1 2,752 4.36 03.11.2019
1311 Тапан чука мила мамо 1 820 3.75 04.02.2024
1312 Татко 1 2,612 3.80 19.06.2022
1313 Татковино Југославијо 2 11,239 3.57 16.09.2009
1314 Твојте очи Лено мори 13 50,598 4.53 22.12.2012
1315 Те видов тебе и се заљубив 8 28,324 4.46 27.10.2009
1316 Те кажувает бре, Илиној моме 6 14,975 4.51 11.06.2009
1317 Те сакам песно македонска 1 11,902 4.35 28.10.2009
1318 Те сретнав либе, пресретнав 1 2,952 4.63 28.11.2019
1319 Тебе да те пленат, моме мариовско 0 3,695 3.50 05.06.2016
1320 Тељал личи катил Ѓорѓи 1 872 4.60 05.07.2023
1321 Темен се облак зададе 1 15,670 4.88 24.06.2012
1322 Темен се облак зададе 1 6,799 4.61 24.06.2012
1323 Темна е магла паднала 1 4,884 4.00 10.09.2015
1324 Темна е магла паднала 3 4,359 4.38 04.12.2016
1325 Тешка беше нашата разделба 8 20,169 4.50 16.09.2009
1326 Тешка борба 1 2,485 4.29 28.04.2020
1327 Ти донесов млада невеста 1 17,071 4.11 22.03.2015
1328 Ти земјо наша Македонијо 1 2,296 3.00 11.04.2020
1329 Ти ли се најде Лено мори 5 8,109 4.40 16.04.2014
1330 Ти не знаеш момче 1 7,871 4.73 29.10.2009
1331 Ти се армаса 2 7,312 4.89 31.01.2015
1332 Ти се колнам, Македонијо 1 2,187 4.75 19.01.2021
1333 Ти си Биљана најубава 1 8,353 4.00 16.09.2009
1334 Ти си моме идеално 2 11,023 4.52 12.08.2009
1335 Ти фрлије Јано ефтирије 2 3,820 4.67 01.07.2016
1336 Тимин ага иде од Дабиља 1 863 3.80 10.01.2023
1337 Тинка иди од Битола 1 8,593 4.14 16.09.2009
1338 Тихо Мирка си заспала 8 12,867 4.70 12.10.2009
1339 Тодоро, либе Тодоро 1 5,374 4.25 21.02.2013
1340 Тој вечерат, таа не вечерат 0 1,154 4.00 14.10.2021
1341 Топови грмат, земјата трештит 1 4,606 4.77 31.10.2014
1342 Трака турка на Вишина порта 0 892 3.00 04.06.2022
1343 Трба трби Гевгелија 3 23,797 4.60 28.10.2009
1344 Тргна ми Донка да оди 1 8,135 4.20 29.10.2009
1345 Тргна ми Ленка 3 8,566 4.50 25.09.2015
1346 Тргна ми Стојна за вода 1 2,537 4.60 06.04.2018
1347 Тргнала ми Рума мома 8 11,261 4.10 03.10.2009
1348 Тргнала Тода мома за вода да оди 1 7,826 4.50 04.06.2009
1349 Тргнало ми лудо младо 6 15,085 4.41 29.10.2009
1350 Три биљбиља појет 2 10,970 4.90 20.04.2009
1351 Три години болен лежам 7 15,954 4.69 16.09.2009
1352 Три години јас те чекам 3 5,532 4.10 19.01.2014
1353 Три години Кате болен лежав 9 16,398 4.53 16.09.2009
1354 Три години либе се сакавме 2 10,598 4.53 16.09.2009
1355 Три години се љубевме 8 14,774 4.58 03.10.2009
1356 Три години сејмен шетав 2 9,519 4.69 09.06.2009
1357 Три години станаа 16 25,654 4.58 18.03.2011
1358 Три години, лудо, болна лежам 1 5,671 4.50 02.01.2013
1359 Три години, мори Дано 1 3,276 4.22 19.06.2017
1360 Три невесте тикве брале 5 28,511 4.26 16.09.2009
1361 Три пати поминав 1 8,167 4.00 03.10.2009
1362 Тропнало оро 1 5,318 4.00 09.08.2016
1363 Туѓа си бескрајно 1 24,525 4.26 20.03.2018
1364 Туѓина пуста далечина 1 14,188 4.36 22.03.2015
1365 Туѓината пуста да остане 8 32,430 4.52 09.06.2009
1366 Турци во село слегоа 1 3,016 4.50 28.09.2017
1367 Турчин девојка врзана носит 0 1,500 4.50 20.07.2021
1368 Ќе одам стара мајко 3 11,933 4.20 04.09.2010
1369 Ќе ти дојдам вечер 1 30,497 4.32 09.03.2023
1370 Ќе ти дојдам на Велигден 1 2,585 4.25 29.04.2020
1371 Ќе ти купам широк фустан Зуице 3 4,700 4.50 30.05.2014
1372 Ќе ти умрам мамо 3 9,216 4.80 28.10.2009
1373 У вој двор 1 1,558 4.60 23.12.2020
1374 У Шлегово куќа шимширова 1 6,724 4.24 27.01.2012
1375 Убаво Македонче 1 8,900 4.22 16.09.2009
1376 Удри Рајно, удри 0 3,510 3.00 31.10.2014
1377 Узреала бела пченица 1 3,687 4.80 27.10.2016
1378 Умрев, загинав Ленко за тебе 0 1,265 4.25 06.04.2022
1379 Умреја батко Ѓорѓија 7 2,820 3.57 12.06.2022
1380 Урва Фанка 4 11,299 4.13 31.03.2009
1381 Усни румени 1 5,809 4.75 21.02.2013
1382 Успала ми се Света Недела 0 3,842 3.00 16.09.2014
1383 Успала се мома Сирма 1 4,423 4.38 14.02.2013
1384 Учи ме мајко, карај ме 14 62,300 4.31 27.10.2009
1385 Учи ме мила мајко, карај ме 1 10,800 4.22 22.05.2009
1386 Фанче ојде во Калишта 2 11,058 4.29 29.10.2009
1387 Фати се Бое на оро 4 12,104 4.43 25.11.2013
1388 Фатила зима 3 18,967 3.36 29.10.2009
1389 Фато мори душманке 6 24,063 4.42 29.10.2009
1390 Ферман дојде од Стамбола 7 14,409 4.48 02.11.2009
1391 Филизој моме, Филизо 6 34,651 4.46 11.06.2009
1392 Филка мома моле бога 4 20,665 4.46 06.10.2009
1393 Царот неготински 4 589 3.67 14.04.2024
1394 Цвета мома убава 2 11,137 4.46 04.06.2009
1395 Цвете мило 1 2,089 3.50 21.07.2019
1396 Цветините очи черешови 11 18,372 4.52 29.10.2009
1397 Цвеќе цутеше 1 3,108 4.50 14.04.2018
1398 Цела тајфа бевме Лино 1 3,653 4.50 01.05.2020
1399 Целувај ме мило либе 1 8,377 4.43 09.06.2009
1400 Ценив се у попа 4 16,328 4.71 22.05.2009
1401 Црна се чума зададе 13 28,852 4.61 28.10.2009
1402 Црнеј горо, црнеј сестро 1 11,159 4.63 29.10.2009
1403 Црно му било пишано на Александар Турунџе 10 13,607 4.28 28.10.2009
1404 Цутела е ружа 3 2,261 4.00 14.04.2019
1405 Чапкан Димчо 1 7,115 4.57 18.02.2012
1406 Чедо си ми, мило си ми 1 3,765 4.50 12.11.2017
1407 Чекај животе 1 1,995 4.50 25.12.2022
1408 Челник Пејо 1 2,745 4.67 18.02.2018
1409 Черешна се од корен корнеше 5 21,358 4.25 04.06.2009
1410 Четворица комити 2 14,905 4.71 28.10.2009
1411 Четворица кумити 2 12,732 4.91 09.06.2009
1412 Чиво е ова девојче 0 4,411 4.20 31.10.2014
1413 Чије е оној моме 2 9,365 4.75 22.05.2009
1414 Чифте, чифте пајтонлари 5 38,994 4.55 29.10.2009
1415 Чува мајка до две лути ќерки 1 4,849 4.00 14.02.2013
1416 Чудила се мила мама 2 8,775 4.29 12.08.2009
1417 Чуј ги куме свирачите 2 20,034 4.36 11.04.2015
1418 Чукав, чукав мале 1 5,177 4.33 18.02.2013
1419 Чула баба разбрала 4 17,745 4.46 29.10.2009
1420 Чупче од онака 6 10,568 4.85 22.05.2009
1421 Џан џигер Магдо 5 5,430 4.71 18.02.2013
1422 Шета Ѓуро по чаршија 0 3,674 2.50 16.09.2014
1423 Шетал дедо крај река 1 1,045 4.00 12.06.2022
1424 Шеќерино малој моме 3 7,218 4.84 18.02.2013
1425 Шо ми се забави Тино 1 373 4.33 17.12.2023
1426 Што беше лепо и убаво 0 1,120 3.80 20.11.2021
1427 Што да правам, што да чинам 12 23,151 4.76 16.09.2009
1428 Што е лудо сон сонило 2 7,248 4.75 09.11.2011
1429 Што е Скопје пусто останало 1 2,784 4.50 28.02.2018
1430 Што е чудо станало 3 4,066 4.25 10.07.2018
1431 Што имала к'смет Стамена 17 28,904 4.66 16.09.2009
1432 Што ја нема Цвета мома 5 14,640 4.13 04.06.2009
1433 Што кучиња лајат, моме Елено 6 5,614 4.44 06.09.2014
1434 Што ми е лепо, убаво 1 9,219 4.41 22.05.2011
1435 Што ми е мерак полјак да бидам 5 21,009 4.58 08.06.2009
1436 Што ми е мило ем драго мамо 3 12,247 4.85 29.10.2009
1437 Што ми е мило ем драго на Којник дуќан да имам 5 12,238 4.19 02.11.2015
1438 Што ми е мило мамо 5 15,161 4.35 16.09.2009
1439 Што ми омилело 1 11,456 4.57 01.03.2011
1440 Што може љубовта 1 9,826 4.14 10.05.2011
1441 Што не спиеш, лично либе 1 6,623 4.50 18.12.2012
1442 Што поминав мајко 0 1,085 4.00 15.12.2021
1443 Што се срамиш калеш Кирчо 2 9,985 4.00 16.09.2009
1444 Што се чуло нане 4 14,521 4.61 29.10.2009
1445 Што си заљубив едно момиче 1 3,838 4.38 01.07.2016
1446 Што си ми сине весело 1 8,096 4.38 02.04.2014
1447 Што си налутено либе 7 5,906 4.00 19.01.2013
1448 Што си поминав и се прелагав 1 8,378 4.43 03.10.2009
1449 Што си толку, Лено, гајлелија 6 7,866 4.71 15.09.2014
1450 Што ти текна, Јано, да побегнеш 1 11,680 4.20 07.09.2011
1451 Што ќе правиме, чиниме 1 7,603 4.25 08.06.2009
1452 Што убаво носат партизаните 1 1,409 4.33 22.09.2021
1453 Штом ноќта помине 1 39,690 4.51 31.03.2012
1454 Штом тебе те видов јас се заљубив 4 4,115 4.14 29.07.2022