Еј одродници

(Деца бевме напатени)

Деца бевме напатени,
ширум светот распадени,
само да не разнебитат,
само да не однародат.

Еј одродници, што ни сторивте,
свети огништа ни растуривте,
ко што било пак ќе биде,
род со рода ќе се види,
Беломорје нов ден ќе го раздени.

Солзи тешки Беломорски,
нигде пристан татков, мајчински,
клетва лута ќе ги стигне,
тажен Егеј ќе ги проколне.

Еј одродници, што ни сторивте,
свети огништа ни растуривте,
ко што било пак ќе биде,
род со рода ќе се види,
Беломорје нов ден ќе го раздени.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Благоја Грујовски - Еј одродници

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Благоја Грујовски