Songs by time

Macedonian folk songs

The table below lists songs published on Pesna.org.

# Title Audio samples Popularity Rating Added on
1 Ој мори Дано, Дандано 1 222 3.00 02.05.2024
2 Свршена Спаса побегна 1 222 4.50 02.05.2024
3 Маро, Мацо 1 313 3.00 22.04.2024
4 Каљо ле, Каљо Калино 1 284 3.00 17.04.2024
5 Царот неготински 4 589 3.67 14.04.2024
6 Македонче, соколе 1 434 3.50 07.04.2024
7 Еднаш дојдов Јано мори 2 473 3.00 22.03.2024
8 Македонијо, земјо родена 1 443 4.50 21.03.2024
9 Само за тебе 1 535 4.00 17.03.2024
10 На срце ми стар мерак лежи 1 820 4.25 24.02.2024
11 Таму далеку на Балканот 2 595 4.00 24.02.2024
12 Тапан чука мила мамо 1 820 3.75 04.02.2024
13 Вечна да си Македонијо 1 1,013 4.50 30.01.2024
14 Љубев едно лудо младо 1 608 4.78 21.01.2024
15 Лична Јовано 1 781 4.00 20.01.2024
16 Гоце, син македонски 1 704 4.00 02.01.2024
17 Стојне црноок невено 3 446 4.00 30.12.2023
18 Колку е мачно, ем жално 1 572 4.00 30.12.2023
19 Бој се бие на Пирин планина 1 509 4.00 30.12.2023
20 Млада невеста под врба седи 2 500 4.00 28.12.2023
21 Ја излези стара мајко 1 621 4.25 25.12.2023
22 Пуста била мамо Америка 1 400 2.00 25.12.2023
23 Деспа ми стои крај Дунава 3 398 3.00 17.12.2023
24 Шо ми се забави Тино 1 373 4.33 17.12.2023
25 Ситна ми роса зароси 5 707 4.00 09.12.2023
26 А бре момче Македонче 1 513 4.33 30.11.2023
27 Бај Никола 5 781 4.71 18.11.2023
28 Дојди ми Нацо на гости 1 433 3.00 18.11.2023
29 Оздола иде едно лудо младо 1 473 4.00 18.11.2023
30 Дервишко-вишко моме 1 614 4.20 18.11.2023
31 Више село роса роси 5 561 3.00 05.11.2023
32 Море пофали се 2 548 3.00 05.11.2023
33 Пофали се шеинче терзиче 1 485 4.00 05.11.2023
34 Елај Ристе, елај 4 789 3.00 30.10.2023
35 Девојко, мори девојко 1 886 3.00 25.10.2023
36 Прошетала се Калина 1 677 4.33 01.10.2023
37 Стојан ми болен легаја 1 773 4.00 09.09.2023
38 Месечино мајрудо 1 635 3.00 03.09.2023
39 Кате, Катерино 1 2,180 4.50 29.08.2023
40 Иде моме од бањата 1 707 4.00 27.08.2023
41 Девојче бело, црвено 1 956 3.00 27.08.2023
42 Коња ковит млад јуначе 2 734 3.00 27.08.2023
43 Ајде пушка пукна у гора зелена 1 1,195 4.50 27.07.2023
44 Стојне ле, Стојне 1 885 3.00 23.07.2023
45 Не плачи мајко, не жали 1 1,057 4.00 23.07.2023
46 Сношти излегов на балкон Ленче 1 643 3.00 23.07.2023
47 Јас бев млада мома убава 1 742 3.00 23.07.2023
48 Каде се чуло, видело 2 889 3.00 09.07.2023
49 Меани, пусти меани 1 726 3.00 09.07.2023
50 Проштевај мајко 1 705 3.00 09.07.2023
51 Тељал личи катил Ѓорѓи 1 872 4.60 05.07.2023
52 Еј Деспино 1 1,851 3.57 16.06.2023
53 Ај што убаво одат ле мамо 3 957 4.60 13.06.2023
54 Кукавица кука 1 748 3.00 11.06.2023
55 Девојченце душо моја 1 1,012 4.50 10.06.2023
56 Димко делија 1 1,581 4.50 10.06.2023
57 Бог да га убие бабо тој ваше село 1 714 3.00 28.05.2023
58 Булбул пее 2 847 3.00 27.05.2023
59 Болна легнала Милка мамина 3 811 3.00 07.05.2023
60 Маго, Маго вакло пиле 1 728 3.50 23.04.2023
61 Поленка чукај на порти 2 806 2.00 16.04.2023
62 Мило Јане, мило добро 1 959 3.00 15.04.2023
63 Ѕвонче ѕвони 4 1,064 4.20 09.04.2023
64 Море доста оди Ѓорѓи 2 647 3.00 07.04.2023
65 Дудулева мајка крај море седи 1 847 4.40 25.03.2023
66 Ќе ти дојдам вечер 1 30,497 4.32 09.03.2023
67 Заблеала калеш овца 1 1,597 3.50 05.03.2023
68 Молитва 1 1,078 4.00 05.03.2023
69 Јасна Месечина 1 979 4.00 05.03.2023
70 Море расти, расти ти малој моме 1 744 3.00 05.03.2023
71 Милице, моја Милице 1 1,413 3.60 21.02.2023
72 Каде ќе идеш, Еленко дадо 3 961 3.00 11.02.2023
73 Да ти купам мека махмудија 2 995 4.00 11.02.2023
74 Моли се на бога Севде 6 1,065 3.00 07.02.2023
75 Од тебе коса ми побеле 1 1,540 4.20 14.01.2023
76 Тимин ага иде од Дабиља 1 863 3.80 10.01.2023
77 Македонско да заиграме 1 1,322 4.67 31.12.2022
78 Чекај животе 1 1,995 4.50 25.12.2022
79 Ај да ојме Јано 1 3,174 4.27 12.12.2022
80 Боже правда нема 1 1,587 2.88 27.11.2022
81 Легнала мома заспала 1 1,114 3.00 19.11.2022
82 Свадба се прави в' Скудриње село 1 1,210 4.20 19.11.2022
83 Махмут се спрема за турско 5 1,688 4.33 19.11.2022
84 Севдалино, севдо моја најголема 1 1,168 3.50 19.11.2022
85 Дедо ми појде 1 1,457 4.00 06.11.2022
86 Киниса Стојанка 1 1,006 4.67 25.10.2022
87 Нели ти стига мојата младост 1 2,977 4.71 23.10.2022
88 Дрим тече среде Струга 2 1,873 4.33 06.10.2022
89 Ах, ти младост 1 1,259 4.50 06.10.2022
90 Мори моме 1 1,249 4.17 25.09.2022
91 Де Бог да бие 1 1,061 3.80 25.09.2022
92 Наум и Деспина 4 2,238 4.60 12.09.2022
93 Кога си бев јас работник 2 1,253 3.33 12.09.2022
94 Легна си мама, легна и тате 4 1,347 4.22 30.08.2022
95 Болен лежам мамо мори 1 2,101 3.50 30.08.2022
96 Барај ги мила мамо 6 2,060 3.80 24.08.2022
97 Оди Тодоро в' градина 2 1,111 4.71 20.08.2022
98 Не љуби мене моме 0 1,154 3.00 13.08.2022
99 Назад, назад чужди јунак 0 1,156 4.00 13.08.2022
100 Си тргнала Гина мома 1 1,018 4.00 06.08.2022
101 Ој Ленко, Ленко 0 978 3.00 06.08.2022
102 Заспало моме крај море 0 1,126 3.00 31.07.2022
103 Штом тебе те видов јас се заљубив 4 4,115 4.14 29.07.2022
104 Збогум Румелија 1 1,440 3.80 29.07.2022
105 Озгора гледат 0 958 4.00 28.07.2022
106 Не плачи Стано мори 5 1,529 4.00 18.07.2022
107 Море Стојно, бело Стојно 0 1,019 3.50 16.07.2022
108 Мори Лепо од Прилепо 0 1,109 2.00 14.07.2022
109 Ој Коруне 1 1,093 4.33 10.07.2022
110 Веља и Вељо 0 939 3.00 10.07.2022
111 Елена болна лежала 0 1,107 3.00 01.07.2022
112 Ете мајко решив да се женам 1 5,707 4.18 21.06.2022
113 Татко 1 2,612 3.80 19.06.2022
114 А Јоване домаќине 0 1,403 3.50 19.06.2022
115 Умреја батко Ѓорѓија 7 2,820 3.57 12.06.2022
116 Шетал дедо крај река 1 1,045 4.00 12.06.2022
117 Трака турка на Вишина порта 0 892 3.00 04.06.2022
118 Пијан идам од града 0 1,117 3.00 31.05.2022
119 Болно лежит мало моме 0 1,160 3.00 24.05.2022
120 Ајде Стојно, руса Стојно 0 1,057 4.00 23.05.2022
121 Девојче море девојче 0 1,140 3.00 17.05.2022
122 Сонцето трепи, разгрева 1 1,330 4.00 11.05.2022
123 Елај ќерко кај мајка на гости 1 1,133 4.00 11.05.2022
124 Дали ти памтиш, Севде бре 1 1,008 3.00 11.05.2022
125 Сардисал аскер делчева чета 3 2,016 4.75 25.04.2022
126 Полните очи 0 987 4.00 25.04.2022
127 Ристано, моме Ристано 0 969 3.71 17.04.2022
128 Стани сине 0 1,100 4.00 10.04.2022
129 Умрев, загинав Ленко за тебе 0 1,265 4.25 06.04.2022
130 Заветна 8 37,928 4.49 03.04.2022
131 Збогум, збогум 1 1,563 4.50 03.04.2022
132 Мено ле Мено 0 1,065 3.83 03.04.2022
133 Крстано бела црвена 0 1,300 4.00 13.03.2022
134 Македонски ергени 1 1,337 4.50 06.03.2022
135 Мерак имав да те земам 1 1,122 4.33 06.03.2022
136 Девојко црвено јаболко 0 1,629 3.50 10.02.2022
137 Море леже Ѓуро в зандани 1 1,076 2.00 06.02.2022
138 Видов мома во одајата 1 1,146 4.50 06.02.2022
139 Елено бајрак девојко 0 1,260 3.00 31.01.2022
140 Егејски мајки расплакани 1 1,333 4.50 27.01.2022
141 Ој бербери, мајстори 1 1,137 4.00 23.01.2022
142 Ако ме љубиш 0 1,381 4.00 18.01.2022
143 Стамено пиле шарено 0 1,145 4.25 09.01.2022
144 Стојне црнаок невесто 1 1,176 4.25 04.01.2022
145 Ела ми Величе на ново дуќанче 2 1,481 4.00 29.12.2021
146 Рано ранила бела Румена 0 1,154 4.00 26.12.2021
147 Борјано, Борјанке 2 3,058 4.00 16.12.2021
148 Што поминав мајко 0 1,085 4.00 15.12.2021
149 Леле Димо 0 1,228 4.33 06.12.2021
150 Болен ми лежи Стојан војвода 1 2,061 4.42 02.12.2021
151 Момиче со момче збореше 0 1,127 4.50 30.11.2021
152 Една песна јас да запеам 1 7,373 4.39 25.11.2021
153 Жалај Ѓурго да жалиме 0 1,132 4.00 25.11.2021
154 Што беше лепо и убаво 0 1,120 3.80 20.11.2021
155 Биљана оро водеше 0 1,462 4.40 13.11.2021
156 Зеташтина чужде земјанине 0 1,293 3.00 06.11.2021
157 Еј девојко, бела и црвена 0 2,230 3.88 22.10.2021
158 Тој вечерат, таа не вечерат 0 1,154 4.00 14.10.2021
159 Из долу иде 9 1,700 4.50 13.10.2021
160 Садила мома 3 1,475 4.60 13.10.2021
161 Добредојдовте бели сватови 0 1,304 4.71 02.10.2021
162 Стани, стани, другар Алексовски 1 1,417 2.60 24.09.2021
163 Брале ми се, се собрале 1 1,863 4.25 24.09.2021
164 Извикна Стојан, провикна 1 1,275 4.33 24.09.2021
165 Станало лудо рано в' недела 1 1,175 4.00 24.09.2021
166 Болен си лежам 0 1,642 4.00 23.09.2021
167 Што убаво носат партизаните 1 1,409 4.33 22.09.2021
168 Сите си појдоа мамо 1 1,266 4.60 22.09.2021
169 Месила баба зелникот 2 1,916 4.33 21.09.2021
170 Излегла е невестата 0 1,390 4.33 18.09.2021
171 Сон го краде 0 1,107 3.00 14.09.2021
172 Молчи ми девојко 0 1,355 3.00 07.09.2021
173 Болно ми легнало Витето Белево 3 2,259 4.25 02.09.2021
174 Еј дружина мили брате 0 1,359 4.50 28.08.2021
175 Едно девојче од петнајс години 1 1,402 3.33 26.08.2021
176 Јас сум едно младо бакалџиче 3 2,291 4.75 26.08.2021
177 Ајде чуде лудо младо 0 1,231 4.33 11.08.2021
178 Дење ми те гледам 0 1,188 2.00 07.08.2021
179 Јунак свири на тамбура 1 1,860 3.50 04.08.2021
180 Сношти поминав мамо, заминав 1 1,459 4.40 04.08.2021
181 Луди бре Гоно 1 1,423 3.50 28.07.2021
182 Да летнаме, прелетнаме 0 1,183 4.33 28.07.2021
183 До три сестри 0 1,241 3.00 28.07.2021
184 Стамјанине домаќине 0 1,564 3.50 26.07.2021
185 Ерген Димитрија 0 1,554 4.00 23.07.2021
186 Турчин девојка врзана носит 0 1,500 4.50 20.07.2021
187 Сенка дебела 0 1,354 4.33 20.07.2021
188 Севделинке малој моме 1 1,417 4.67 19.07.2021
189 Сал ти ле се најде бабо 1 1,373 4.00 17.07.2021
190 Мори моме Солуненке 2 1,821 4.25 17.07.2021
191 Невен китка 2 1,424 4.38 17.07.2021
192 Седнала Ратка да ткае 1 1,263 4.33 26.06.2021
193 Ој Суто мори, Султано 1 1,413 3.50 20.06.2021
194 Душке ле моја убава 1 1,242 4.00 20.06.2021
195 Европо и Канадо 1 1,418 4.33 20.06.2021
196 Болка за Нерет 2 2,311 4.50 07.06.2021
197 А јас останав тебе да те чекам 1 4,069 3.89 07.06.2021
198 Моме оди низ ливада 2 2,169 4.33 12.05.2021
199 Крај селото мамо 1 1,796 3.50 24.04.2021
200 Ајде ќе те прашам мамо 1 1,957 4.33 10.03.2021
201 Мора доста оде Кито моме 2 1,800 4.50 14.02.2021
202 Земи оган запали ме 1 3,492 3.71 14.02.2021
203 Ти се колнам, Македонијо 1 2,187 4.75 19.01.2021
204 Ој Јоване 1 2,058 4.33 24.12.2020
205 На тумба Турци 2 2,380 4.20 24.12.2020
206 Ѓурѓовден 1 3,045 4.50 23.12.2020
207 Излегу да се рашетам 1 1,787 4.33 23.12.2020
208 Мори ој невесто 1 1,660 4.00 23.12.2020
209 У вој двор 1 1,558 4.60 23.12.2020
210 Заплакала ми гората 1 1,928 3.80 08.12.2020
211 Тако ти Бога, девојко 1 3,104 4.59 22.11.2020
212 Еј одродници 1 2,097 4.00 21.10.2020
213 Лерин, Костур распеани 1 2,328 4.50 21.09.2020
214 Запеј генерацијо 1 2,166 4.33 10.08.2020
215 Собрале ми се набрале нашите лични ергени 1 2,005 4.00 26.07.2020
216 Мелнишката мома 2 1,973 4.00 20.06.2020
217 Пак сум пијан 1 2,266 3.80 20.06.2020
218 Се наљутил Димчо 1 1,819 3.00 20.06.2020
219 Китка ми шарена 7 4,837 4.29 06.06.2020
220 Куќи и дворој испустени 2 2,199 4.50 06.06.2020
221 Не се карај, стара ле мајко 1 1,771 4.33 31.05.2020
222 Лично моме, битолчанче 3 2,068 4.67 23.05.2020
223 Лична Фатима 2 2,375 4.50 22.05.2020
224 Сакам да сум крај тебе 1 3,078 4.31 18.05.2020
225 Ника, Ника Марика 1 11,933 4.82 04.05.2020
226 Ако бевме заедно 1 4,800 4.57 03.05.2020
227 Наздрави за љубов 1 25,720 4.11 02.05.2020
228 Дојди љуби ме 1 1,672 3.00 02.05.2020
229 Стариот фенер 1 2,636 3.00 02.05.2020
230 Цела тајфа бевме Лино 1 3,653 4.50 01.05.2020
231 Помолила бога Маца 4 2,718 4.33 01.05.2020
232 Засвири една наша Милане 1 1,726 4.50 01.05.2020
233 Ќе ти дојдам на Велигден 1 2,585 4.25 29.04.2020
234 Тешка борба 1 2,485 4.29 28.04.2020
235 Китче ми падна 5 3,111 3.79 21.04.2020
236 Тага за роден крај 1 2,204 3.75 18.04.2020
237 Стој, почекај либе 1 1,552 3.00 16.04.2020
238 Славен Пирин недогледен 1 1,967 4.75 15.04.2020
239 Величка на балкон седеше 1 1,667 3.50 15.04.2020
240 Ти земјо наша Македонијо 1 2,296 3.00 11.04.2020
241 Таму долу крај Белото Море 1 2,135 4.78 11.04.2020
242 Не лудувај Јоване 1 2,263 4.60 10.04.2020
243 Во Пирина, по планина 1 1,893 4.14 09.04.2020
244 Свирете ми тамбури 1 4,102 4.31 23.03.2020
245 Распукај срце 1 3,340 4.00 19.03.2020
246 Катерино моме 13 13,387 3.88 12.03.2020
247 Писмо 1 3,098 4.70 06.02.2020
248 Митревица чакалката 1 1,809 4.00 26.01.2020
249 Кажи, кажи ќерко 2 2,427 4.40 07.01.2020
250 Камбани бијат сред Баница 1 3,265 4.00 19.12.2019
251 Сон сонував либе ле 1 2,275 4.43 12.12.2019
252 Мајка (песна за Лерин) 1 5,946 4.69 09.12.2019
253 Жал за старото огниште 1 2,302 4.50 07.12.2019
254 Збогум земјо убавице 1 1,947 3.71 07.12.2019
255 Старото огниште 1 1,614 4.33 05.12.2019
256 Наши моми убави 1 1,799 4.17 01.12.2019
257 Свадбарска 1 2,568 4.00 28.11.2019
258 Те сретнав либе, пресретнав 1 2,952 4.63 28.11.2019
259 За арменско 1903 година 1 4,349 4.54 15.11.2019
260 Таму негде леринско 1 2,752 4.36 03.11.2019
261 Вие се оро македонско 3 3,342 4.21 03.11.2019
262 Секој сака мома убава 1 3,110 4.00 23.10.2019
263 Какво чудо големо 3 2,837 4.63 12.10.2019
264 Ја го љубим Тетоо 1 3,526 4.50 01.10.2019
265 Војник да се биде 1 2,318 4.25 29.09.2019
266 Војник си отслужил сине 1 1,688 3.00 29.09.2019
267 Позив за војник 1 1,483 4.00 29.09.2019
268 Либето војник ми отиде 2 1,697 3.00 29.09.2019
269 Војник ти заминуваш 1 1,565 4.50 29.09.2019
270 Дојде време војници да одат 1 1,649 3.50 29.09.2019
271 Испрати ме мајко до станица 1 2,339 4.60 29.09.2019
272 Горда мајка војник испраќа 1 1,708 3.00 29.09.2019
273 Војник одам 1 1,678 4.33 29.09.2019
274 Војник заминувам 1 1,697 4.71 29.09.2019
275 Војник заминувам 1 1,685 4.00 29.09.2019
276 Денот ми дојде војник да одам 1 1,944 4.00 29.09.2019
277 Лазарополе, таму најгоре 1 15,991 4.03 27.09.2019
278 Јано мори, Јанинке 1 4,882 4.38 25.09.2019
279 Скопје, Скопје 2 2,391 3.89 24.09.2019
280 Дојчин јунак, Сирак Јанко и Крали Марко, солунски чувачи 0 2,283 4.29 24.09.2019
281 Пусти мерак Ратке 3 16,614 4.52 17.09.2019
282 Ја пратиле Панда 1 2,069 4.00 15.09.2019
283 Отиде Панда на гости 2 1,955 4.00 15.09.2019
284 Лино мори лична севдалино 1 1,875 4.50 03.09.2019
285 Кочани, мој роден крај 1 3,127 4.44 16.08.2019
286 Каранфилке моме 1 2,167 4.50 22.07.2019
287 Цвете мило 1 2,089 3.50 21.07.2019
288 Бела Јано 1 2,620 4.60 13.07.2019
289 Ивано, Иванке, лична реканке 1 2,220 4.00 13.07.2019
290 Божинче, девојче мори 1 2,000 4.25 10.07.2019
291 Костадине, море мили сине 4 3,286 4.00 14.06.2019
292 Марко Крале ја одменува свадбарината 0 6,395 4.00 14.06.2019
293 Низ Петлец идат трима војводи 1 2,883 4.83 11.06.2019
294 Цутела е ружа 3 2,261 4.00 14.04.2019
295 Идам, не идам 2 3,162 3.90 14.04.2019
296 Одамна ли си моме калуѓерица 3 2,573 4.00 06.03.2019
297 Смилјана ми се армаса 4 3,019 4.67 11.02.2019
298 Лудо младо сон засонило 3 3,515 4.14 11.02.2019
299 Врба ми изникнала 3 3,921 4.67 10.01.2019
300 Каул се фатиле момче и девојче 3 3,978 4.63 07.01.2019
301 Киниса да ода о В'мбел на гости 3 10,817 4.60 04.01.2019
302 Браче ле Божине 3 3,504 4.17 01.01.2019
303 Врати ми се, мило либе 2 3,797 4.33 22.11.2018
304 Оди ѕвездо 1 16,460 4.80 15.11.2018
305 Дали знаеш помниш ли 1 2,860 3.67 22.10.2018
306 Еј ти куме 1 2,853 3.57 17.10.2018
307 Пријди, дојди Елено моме 1 2,372 4.00 07.10.2018
308 Мори деј Невено, невен душо 2 2,893 4.78 07.10.2018
309 Дали чекаш стара мајчице 1 14,587 4.45 28.09.2018
310 Ах Вања 1 4,224 4.60 25.09.2018
311 Глас се слуша, плач и лелек 1 8,131 4.17 05.09.2018
312 Ој Вичо, Вичо планина 0 3,602 4.00 10.07.2018
313 Што е чудо станало 3 4,066 4.25 10.07.2018
314 Буките развиваат, браќа 2 3,457 3.54 11.06.2018
315 Кога ќе те жениме Дамјане 1 16,992 4.40 11.06.2018
316 Лилјано моме, Лилјо убаво 1 2,968 4.71 11.06.2018
317 Ој ти дедо Геро 1 3,372 4.17 15.04.2018
318 Садило моме 1 3,451 4.29 15.04.2018
319 Ми се собрале 12 другара 1 2,458 3.80 15.04.2018
320 Ленче бре душо, слана е паднала 1 2,604 3.67 15.04.2018
321 Цвеќе цутеше 1 3,108 4.50 14.04.2018
322 Зачукале дајрињата 1 2,432 4.50 14.04.2018
323 Не задевај се, мори Вендо 7 3,807 3.80 14.04.2018
324 Ѓурѓа пере во реката 6 3,310 3.86 14.04.2018
325 Да ми купиш Дервиш Бајрам 1 2,652 4.33 14.04.2018
326 Имам момче како лешник 1 2,448 3.50 14.04.2018
327 Нејќум, нејќум 1 2,500 3.75 14.04.2018
328 Зете, мили зете 1 12,207 3.69 14.04.2018
329 Нарача Митра порача 1 2,909 4.40 08.04.2018
330 Зората се зазори 2 3,040 4.25 08.04.2018
331 Проклето да е, приклето 1 1,990 3.00 08.04.2018
332 Бреј Ѓурчин Стојне убаво 2 2,813 4.00 07.04.2018
333 Нели си пусто свршеница 1 2,203 3.50 07.04.2018
334 Ај смо шетале 1 2,530 4.33 07.04.2018
335 Бисеро ќерко 3 3,937 4.63 07.04.2018
336 Не сум вечерало 2 2,661 3.00 07.04.2018
337 Море Максим има лоша жена 3 3,441 4.57 07.04.2018
338 На кого е црна жената 3 3,154 4.50 07.04.2018
339 Орал дедо 1 3,140 4.25 07.04.2018
340 Ивано, Иванке 1 3,171 4.00 07.04.2018
341 Лидуду, лидуду 1 2,657 3.00 07.04.2018
342 Сношти си мори мамо отидов 4 2,527 4.33 06.04.2018
343 Девојченце, ќе ти купам 1 2,783 3.67 06.04.2018
344 Василка стои на порти 2 3,301 4.85 06.04.2018
345 Дојди либе до вечер 5 3,255 4.78 06.04.2018
346 Мори сваќе 2 3,264 4.71 06.04.2018
347 Попадна слана по поле 1 2,767 4.33 06.04.2018
348 Тргна ми Стојна за вода 1 2,537 4.60 06.04.2018
349 Море зедов жена многу млада 1 2,559 4.33 06.04.2018
350 Си заљубив едно моме 1 2,856 4.00 06.04.2018
351 Ајде пукна пушка 1 3,388 4.38 06.04.2018
352 Крени глава Кузмане 1 2,391 4.50 06.04.2018
353 Туѓа си бескрајно 1 24,525 4.26 20.03.2018
354 Дајте ми ја 1 27,761 4.28 20.03.2018
355 Песна за Сирма војвода 2 7,525 4.00 20.03.2018
356 Жалајте ми мајки 1 2,742 3.50 19.03.2018
357 Пусти ти биле меаните Иле 5 12,555 4.36 05.03.2018
358 Што е Скопје пусто останало 1 2,784 4.50 28.02.2018
359 Легнало лудо, заспало 1 2,591 3.00 28.02.2018
360 Бело Море 1 4,209 4.64 22.02.2018
361 Челник Пејо 1 2,745 4.67 18.02.2018
362 Ори Јано, сокол Јано 2 3,001 4.50 28.01.2018
363 Вечерај Анѓо 2 2,772 1.67 21.01.2018
364 Гордо Порече 2 3,469 4.33 19.12.2017
365 Ѓорѓија море терзија 1 3,184 4.80 03.12.2017
366 Лична мома скопјанка 3 4,373 4.38 01.12.2017
367 Јанка низ гора врвеше 3 3,831 4.00 01.12.2017
368 Мори Вано, лична Вано 1 2,794 4.33 01.12.2017
369 Митро ле, Митро 1 4,315 4.80 22.11.2017
370 Овчар свири мамо 1 3,349 4.00 18.11.2017
371 Блажена горо, мори зелена 2 6,042 4.37 18.11.2017
372 Не заминувај, не ме оставај 1 3,036 4.25 18.11.2017
373 Повеќе не ми доаѓај 1 2,762 4.33 18.11.2017
374 Крај Вардара двајца седевме 1 2,802 4.67 18.11.2017
375 Чедо си ми, мило си ми 1 3,765 4.50 12.11.2017
376 Леонид со мајка вечера 1 2,862 4.33 12.11.2017
377 Ај што оган гори во планина 1 3,165 4.00 01.11.2017
378 Посеал дедо леа босилок 1 3,090 3.50 02.10.2017
379 Сношти те Маре мори сонував 2 4,273 4.33 30.09.2017
380 Мома солунчанка 1 3,310 4.40 28.09.2017
381 Турци во село слегоа 1 3,016 4.50 28.09.2017
382 Мирка на Гинови 1 3,786 4.75 25.09.2017
383 Писмо дојде од Солуна града 1 3,385 4.60 22.09.2017
384 Ела ќерко да ти кажам 1 5,146 4.37 22.08.2017
385 Друга љубов не сакам 5 4,810 4.10 30.07.2017
386 Мила Македонијо 1 7,882 4.95 19.06.2017
387 А бре браќа Кукушани 1 6,574 4.44 19.06.2017
388 Ако умрам Македонијо 1 3,772 4.57 19.06.2017
389 Алов бајрак Македонски 0 3,423 4.00 19.06.2017
390 Друга земја ние немаме 1 3,372 4.71 19.06.2017
391 Како пиреј 1 4,297 4.82 19.06.2017
392 Од каде си малој моме 1 3,059 4.43 19.06.2017
393 Три години, мори Дано 1 3,276 4.22 19.06.2017
394 Разболе ми се Калина 2 3,877 4.75 16.06.2017
395 Деветсто и осма година 1 6,348 4.79 15.06.2017
396 Ајде пушка пукна 2 4,153 3.00 06.06.2017
397 Ајде се прошетал Никола 1 3,045 4.60 06.06.2017
398 Кинисало малој моме 1 4,766 4.09 20.05.2017
399 Разграни гранка маслинка 1 2,880 4.50 11.04.2017
400 Радост на мајка донеси 2 5,437 3.83 24.03.2017
401 Стамено, моме мори, црна черешо 1 3,135 4.50 24.03.2017
402 Заљубив мале три моми 4 4,684 4.50 21.02.2017
403 Дојде време да си одам 1 4,059 4.40 25.01.2017
404 Како да ти речам мила остани 2 10,918 4.69 04.12.2016
405 Темна е магла паднала 3 4,359 4.38 04.12.2016
406 Отвори ми кузум Лено 1 3,852 4.71 11.11.2016
407 Нека чукаат тапаните 1 6,490 4.05 08.11.2016
408 Зажни Јано 1 4,628 4.00 27.10.2016
409 Узреала бела пченица 1 3,687 4.80 27.10.2016
410 Си заљуби Џефа 5 8,887 4.76 15.10.2016
411 Ој ти момче охриѓанче 16 20,450 4.14 07.10.2016
412 Песна за солунските атентатори 1 6,719 4.47 28.09.2016
413 Не плачи мајко, не жали 2 11,020 4.50 27.09.2016
414 Свадба тиквешка 1 4,798 4.00 27.09.2016
415 Димна јуда град градила 2 9,375 4.52 05.09.2016
416 Јано Јановице, каде ти е Јане? 3 4,813 4.56 30.08.2016
417 Ова е село 1 3,615 4.00 09.08.2016
418 Тропнало оро 1 5,318 4.00 09.08.2016
419 Дење ноќе јас те барам 1 4,209 3.86 07.08.2016
420 Ти фрлије Јано ефтирије 2 3,820 4.67 01.07.2016
421 Што си заљубив едно момиче 1 3,838 4.38 01.07.2016
422 Јано, Јанке Трипатанке 1 4,034 4.00 01.07.2016
423 Ерген сум одил, преодил 1 4,229 4.54 12.06.2016
424 Ој Јанкула мили синко 0 3,280 3.00 05.06.2016
425 На врв на планина 0 4,088 3.40 05.06.2016
426 Паднало моме од бога 0 3,677 3.00 05.06.2016
427 Ах, да би знала 0 3,478 3.00 05.06.2016
428 Нешто ќе те питам, бабо 5 37,674 4.22 05.06.2016
429 Ми те продадова, Досто, моме мариовско 0 3,223 4.00 05.06.2016
430 Тебе да те пленат, моме мариовско 0 3,695 3.50 05.06.2016
431 Море Корун арамијо 0 2,816 2.50 05.06.2016
432 Лен садила мома 3 4,234 3.57 26.04.2016
433 Пијан идам од града 5 5,468 4.60 18.04.2016
434 Ленче битолчанче 1 3,194 4.00 16.04.2016
435 Ајде дар ми везле моми 1 3,920 4.75 03.04.2016
436 А бре моме, малој моме 1 4,773 4.18 03.04.2016
437 Песно моја 1 5,078 4.75 25.03.2016
438 Над Пирина јасно сонце 1 4,155 4.00 22.02.2016
439 Лежал е Стојан 1 3,332 4.50 22.02.2016
440 А дадеја Јана 1 4,888 4.86 22.02.2016
441 Песна за Овчарани 1 7,162 4.57 08.02.2016
442 Ој ѕвездо, ѕвездо 1 4,029 4.76 20.01.2016
443 Горе Славеј дошле борци млади 1 3,524 4.67 17.01.2016
444 Не оди моме крај брегот 3 4,313 3.75 03.01.2016
445 Стојане, македонски војводо 1 3,523 4.71 03.01.2016
446 Стојане, дилбер море Стојане 1 3,078 4.33 03.01.2016
447 Мари Димано, џан Димано 3 3,921 4.75 03.12.2015
448 Што ми е мило ем драго на Којник дуќан да имам 5 12,238 4.19 02.11.2015
449 Ај, кажи Јано, кажи душо 1 4,717 4.63 02.11.2015
450 Лисаво 2 5,329 4.25 25.09.2015
451 Тргна ми Ленка 3 8,566 4.50 25.09.2015
452 Вратете се Македонци 2 5,571 4.65 10.09.2015
453 Темна е магла паднала 1 4,884 4.00 10.09.2015
454 Софка на татко 2 15,211 4.39 10.09.2015
455 Се собрале сватовите, румбаба 2 6,379 4.58 10.09.2015
456 Не русај, прусај 2 4,230 4.17 21.08.2015
457 Зора се зори 1 5,571 4.10 26.06.2015
458 Од бога дадено 1 4,482 4.50 07.06.2015
459 Болно лежи малој моме 1 4,598 3.50 17.05.2015
460 Јана е шума градила 2 6,834 3.62 17.05.2015
461 Дуне мори, малој моме 2 4,981 3.67 09.05.2015
462 Лено ле, Лено 1 5,327 4.57 09.05.2015
463 Станала рано Босилка 4 5,535 3.50 24.04.2015
464 Жената е зло без кое не се може 1 5,485 3.33 23.04.2015
465 Ветар вее, снег долета 1 4,849 4.58 19.04.2015
466 Дувни ми бел ветре 8 4,960 4.53 19.04.2015
467 Ден денувам 3 7,800 4.60 19.04.2015
468 Чуј ги куме свирачите 2 20,034 4.36 11.04.2015
469 Малечко убо Лазаре 0 5,560 3.83 04.04.2015
470 Ми тргнала Кира 1 3,818 4.50 03.04.2015
471 Капитан болен лежи 1 5,313 4.22 30.03.2015
472 Ти донесов млада невеста 1 17,071 4.11 22.03.2015
473 Туѓина пуста далечина 1 14,188 4.36 22.03.2015
474 Мајка ми купила шарени чорапи 1 6,581 4.72 08.03.2015
475 Јано ле, Јано ле 1 5,090 4.64 25.02.2015
476 Вино, вино 1 4,684 4.00 25.02.2015
477 Бистро ле, Бистро планино 1 4,467 4.57 25.02.2015
478 Велешките ергени 3 6,632 4.45 17.02.2015
479 Кинисало Грче јабанџиче 1 4,034 4.40 31.01.2015
480 Ти се армаса 2 7,312 4.89 31.01.2015
481 Кате, Катерина 1 6,327 3.80 24.01.2015
482 Ор невесте Стојанице 11 15,681 4.44 18.01.2015
483 Драганка ѓерѓеф везеше 1 4,930 3.33 17.12.2014
484 Запејте сите ангели 2 13,075 4.34 15.12.2014
485 Болна е легнала убава Калина 4 14,728 3.98 15.12.2014
486 Јулија 1 5,625 3.20 13.12.2014
487 Бабино девојче 2 8,772 4.12 13.12.2014
488 Свадба голема 2 37,413 4.65 13.12.2014
489 Врни се, врни либе Мариче 1 4,854 4.33 12.12.2014
490 Кој ти го тури, жено 1 9,378 3.94 05.12.2014
491 В' градина моме седеше 5 4,977 4.67 05.12.2014
492 Лазаре, Лазаре 1 8,146 4.36 04.12.2014
493 Песна за Ѓорѓи Сугаре 1 8,261 3.95 03.12.2014
494 Вардаре, Пирин кај ти е? 1 13,197 4.10 21.11.2014
495 Топови грмат, земјата трештит 1 4,606 4.77 31.10.2014
496 Свекрва Мара караше 0 4,181 3.33 31.10.2014
497 Кинисала Стана 0 4,083 3.00 31.10.2014
498 С'нце трептит да седнит 0 3,616 2.50 31.10.2014
499 Собрала Ѓурѓа, набрала 0 3,850 4.00 31.10.2014
500 Ај што е лепо и убаво 0 3,949 3.80 31.10.2014
501 Летоечка песна 0 3,694 4.00 31.10.2014
502 Удри Рајно, удри 0 3,510 3.00 31.10.2014
503 Чиво е ова девојче 0 4,411 4.20 31.10.2014
504 Рано ранила Петкана 2 4,280 4.33 31.10.2014
505 Врати се, бела Марија 3 19,188 4.46 26.10.2014
506 Леринските села 2 6,795 4.22 22.10.2014
507 Езеро рајско убаво 1 11,630 3.43 06.10.2014
508 Песна за Самуил 2 13,451 4.14 06.10.2014
509 Седнал ми Џемо 6 6,869 3.56 04.10.2014
510 Играле, играле девојчиња 1 4,289 4.50 04.10.2014
511 Не седи Расим распашан 1 5,149 4.83 03.10.2014
512 Буките развиваат браќа 1 6,066 4.56 03.10.2014
513 Ој зелено, Зеленико 4 5,576 4.20 03.10.2014
514 Решив да си се оженам 1 4,298 4.67 03.10.2014
515 Вирум вода, вирум вировита 0 3,872 3.00 30.09.2014
516 Врзале го Марка црвени ремење 0 3,883 4.00 30.09.2014
517 Кинисала Каља за Рајна Кошара 0 3,813 3.00 30.09.2014
518 Недо ле, арна девојко 3 5,793 4.67 23.09.2014
519 Спремај ми, спремај либе коња дорија 2 4,165 4.25 23.09.2014
520 Девојче тенко високо 1 6,834 4.78 23.09.2014
521 Една желба имам 3 13,913 4.18 22.09.2014
522 Шета Ѓуро по чаршија 0 3,674 2.50 16.09.2014
523 Имала мајка мила сина 0 4,382 3.80 16.09.2014
524 Успала ми се Света Недела 0 3,842 3.00 16.09.2014
525 Илино моме убаво 1 7,333 4.00 15.09.2014
526 А што си ми либе гајлелија 1 4,986 4.88 15.09.2014
527 Што си толку, Лено, гајлелија 6 7,866 4.71 15.09.2014
528 Ни јадеме, ни пиеме 2 4,204 4.71 15.09.2014
529 Бојот започна браќа 1 4,800 4.00 10.09.2014
530 Зошто ме мачиш судбино клета 1 5,719 4.75 06.09.2014
531 Таму долу Битола 5 7,136 4.17 06.09.2014
532 Стојан заправил воденица 1 4,297 4.33 06.09.2014
533 Стојан на Станка думаше 1 4,388 4.80 06.09.2014
534 Што кучиња лајат, моме Елено 6 5,614 4.44 06.09.2014
535 Славеј песна запејало 1 8,563 4.68 06.09.2014
536 Сите момчиња дојдоја 2 4,103 4.60 06.09.2014
537 Седнал Марко малку да вечера 1 4,650 4.71 06.09.2014
538 Сношти е Јана 1 5,557 4.14 17.08.2014
539 Јас сум чисто Македонче 3 12,251 4.52 10.08.2014
540 Имал попот магаренце 1 6,038 3.80 07.08.2014
541 Песна за селото Буф 1 6,783 3.67 31.07.2014
542 Песна за раѓањето на Гоце 2 24,899 4.22 31.07.2014
543 Песна за Никола Бадев 1 5,412 4.83 31.07.2014
544 Марике мори, бела вардарке 1 4,564 4.25 31.07.2014
545 Отвори си ширум порти 1 4,166 4.50 31.07.2014
546 Останала жена удовица 1 4,964 3.94 31.07.2014
547 Остана Ратка млада удовица 3 6,042 4.40 31.07.2014
548 Ој, Прилепе граде 1 6,996 4.29 19.07.2014
549 Оф, што сум далеку од тебе Македонијо 1 6,741 4.18 19.07.2014
550 Оф либе, млада ме разболе 1 3,573 4.30 19.07.2014
551 Облога се фаќат момче и девојче 4 4,687 4.13 19.07.2014
552 Невеста платно ткаеше 2 4,594 4.60 19.07.2014
553 Не ме жално гледај, мајко 1 4,370 4.50 19.07.2014
554 Ој јаворе, ти јаворе 6 6,604 4.39 18.07.2014
555 Стојане, луда делијо 1 3,887 4.00 18.07.2014
556 На четврти мај Гоце загина 1 14,297 4.28 16.07.2014
557 Лична Мара меанџика 1 4,175 4.60 16.07.2014
558 Излегол невен Пејо 6 7,498 4.58 16.07.2014
559 Богата Сава, богата 1 4,385 4.00 16.07.2014
560 Ајде сите запејте, весело оро играјте 1 4,816 4.38 16.07.2014
561 Менвај куме прстени 2 4,374 4.33 10.07.2014
562 Сношти ти дојдов на гости 2 4,765 4.36 16.06.2014
563 Млада чорбаџијке 1 3,983 4.50 02.06.2014
564 По поле одат аргати 3 7,370 4.33 30.05.2014
565 Ќе ти купам широк фустан Зуице 3 4,700 4.50 30.05.2014
566 Егејки мајки 5 7,984 4.27 26.05.2014
567 Струмица, Струмица 1 5,894 4.13 23.05.2014
568 Душо моја, прости ми 2 12,498 4.14 19.05.2014
569 Бог да бие кочански сејмени 1 5,420 4.71 17.05.2014
570 Песна за Стив Наумов 1 8,163 3.95 15.05.2014
571 Лено, Ленче 1 17,688 4.62 15.05.2014
572 Лено, Лено, Ленче 1 6,349 3.90 15.05.2014
573 Седнал Осман да плачи 0 3,896 4.25 06.05.2014
574 Служба служи млади Димитрија 1 4,215 4.50 26.04.2014
575 Киниса моме на вода 4 7,868 4.47 24.04.2014
576 За Карпош војвода 1 6,583 4.20 17.04.2014
577 На гости ти дојдов, Кито 4 5,746 4.71 16.04.2014
578 Не претезај 1 3,863 4.00 16.04.2014
579 Гукни ми, гукни гугутко 1 4,901 4.29 16.04.2014
580 Нешо пиле 2 4,982 3.80 16.04.2014
581 Илија ќе оди в' туѓина 1 4,464 2.50 16.04.2014
582 Стојне бре, моме кочанско 2 4,675 3.92 16.04.2014
583 Моме стое во ливади 10 6,460 4.45 16.04.2014
584 Петро, Петролинко, гиздава девојко 2 4,011 4.25 16.04.2014
585 Огледала се Ангелина 1 4,217 4.50 16.04.2014
586 Ти ли се најде Лено мори 5 8,109 4.40 16.04.2014
587 Легнала Ѓурѓа на рамно гумно 2 4,955 4.56 16.04.2014
588 Молитва 2 10,383 4.47 14.04.2014
589 Ај, шетал Марко 1 5,304 4.38 09.04.2014
590 Што си ми сине весело 1 8,096 4.38 02.04.2014
591 Ленка 1 11,526 4.26 02.04.2014
592 Денес над Македонија 4 46,091 4.08 02.04.2014
593 Во борба македонски народе 2 16,843 4.62 01.03.2014
594 Каде се чуло, видело 1 8,432 4.86 01.03.2014
595 Митра низ двори шеташе 2 6,568 4.67 23.02.2014
596 Песна за бабата Митра 2 6,744 3.77 23.02.2014
597 Слушни ме мајко стара 1 23,343 4.48 23.02.2014
598 Ој Стојане, мој комшија 1 5,352 3.52 04.02.2014
599 Невеста жито требеше 1 6,554 4.21 30.01.2014
600 Нашето село рано вечерало 1 6,381 3.76 30.01.2014
601 Мома седи на чардакот 3 8,214 4.44 28.01.2014
602 Три години јас те чекам 3 5,532 4.10 19.01.2014
603 Кажи Анѓо мори 2 5,878 4.70 07.01.2014
604 Машала 1 21,472 4.32 04.01.2014
605 Стари баби 1 7,760 4.15 04.01.2014
606 Легнала мома, заспала 1 5,228 4.25 29.11.2013
607 Ожени се, мили сине 1 7,167 4.89 29.11.2013
608 Фати се Бое на оро 4 12,104 4.43 25.11.2013
609 Сношти те Маре сонував 1 5,626 4.00 25.11.2013
610 Ангелино, малој моме 1 6,644 4.50 25.11.2013
611 Во Крушево оган гори 4 9,613 4.35 23.11.2013
612 Гоце ми отиде во Солуна града 2 8,210 4.35 18.11.2013
613 Брале, брале, се собрале 5 6,542 4.72 11.11.2013
614 Девојче, море девојче 1 4,262 3.86 11.11.2013
615 Димитријо, сине Митре 3 24,349 4.22 07.10.2013
616 Излегов да се прошетам, мамо 1 4,604 4.25 06.10.2013
617 Излегов да се разшетам 1 4,713 4.00 06.10.2013
618 Излегов да се прошетам 2 6,437 4.50 06.10.2013
619 Од љубов не се бега 1 12,842 4.31 06.10.2013
620 Една комитска 2 6,882 4.23 29.09.2013
621 Не кани ме 2 14,570 4.29 18.08.2013
622 Белите манастири 1 8,959 4.20 16.08.2013
623 Стариот јоргован 1 6,101 4.00 05.08.2013
624 Стојне ле, Стојне невесто 3 7,123 4.36 05.08.2013
625 Променила ми се Пандура девојка 6 7,699 4.42 13.06.2013
626 Мори моме, малој моме 2 7,122 4.43 02.06.2013
627 Еј ридови, сини мориња 9 30,597 4.45 02.06.2013
628 Свадба македонска 3 21,578 4.40 02.06.2013
629 Јоване море, Јоване 5 20,872 4.63 02.06.2013
630 Запри, запри виолино 2 12,253 4.73 02.06.2013
631 Ој, додоле 1 9,933 4.16 14.05.2013
632 Ој Досто, Досто 1 4,875 4.63 28.04.2013
633 Мариче, црно косиче 1 4,553 4.50 28.04.2013
634 Празник љубовен 1 4,946 4.60 28.04.2013
635 Мојта свадба без песна ќе биде 2 7,078 4.38 23.04.2013
636 Зумбај, зумбај 1 7,832 4.05 14.04.2013
637 Стојан си стадо пасеше 2 7,622 4.92 14.04.2013
638 Јана мома 1 6,947 4.29 14.04.2013
639 Стори ми абер Божано 1 4,833 4.22 14.04.2013
640 Две китки 2 8,466 4.47 14.04.2013
641 Од Битола појдов 5 8,857 4.53 09.04.2013
642 Во Солуна Еди куле 2 6,321 4.07 09.04.2013
643 Оф, што сум толку далеку 1 7,914 4.57 09.04.2013
644 Либе ле, либе убаво 4 5,728 4.75 09.04.2013
645 Каранфилче девојче 12 7,282 4.69 09.04.2013
646 Славеј пее на трендафил 2 3,938 4.67 09.04.2013
647 Ајде не ти личи Дафино моме 4 5,840 4.85 07.04.2013
648 Запеало славеј пиле 2 6,669 4.82 07.04.2013
649 До три ми пушки пукнаа 4 10,791 4.21 21.02.2013
650 Усни румени 1 5,809 4.75 21.02.2013
651 Тодоро, либе Тодоро 1 5,374 4.25 21.02.2013
652 Свекрвице мори 1 4,620 3.25 18.02.2013
653 Синојка ми дојде 1 4,327 4.50 18.02.2013
654 Шеќерино малој моме 3 7,218 4.84 18.02.2013
655 Сакам да си само моја 1 5,179 4.50 18.02.2013
656 Отишла Љуба кај тетка је 2 5,297 4.40 18.02.2013
657 Мори Анчо Милојчина 3 4,669 4.50 18.02.2013
658 Ѓурѓана ми болна лега 1 4,536 3.43 18.02.2013
659 Џан џигер Магдо 5 5,430 4.71 18.02.2013
660 Чукав, чукав мале 1 5,177 4.33 18.02.2013
661 Болно легна Ленче 2 4,872 4.00 16.02.2013
662 Бог да бие, убие 1 5,186 3.50 16.02.2013
663 Бог да бие аџи Зора 1 5,281 3.60 16.02.2013
664 Аршин, аршин 2 5,535 4.13 16.02.2013
665 Ај ти ми спремај 1 4,828 4.40 16.02.2013
666 Стројник ќе те пратам бабо 1 5,022 4.33 14.02.2013
667 Стојне ле, Стојне невесто 1 4,413 4.50 14.02.2013
668 Стојана мајка учеше 2 5,219 4.71 14.02.2013
669 Леле с'нце, леле глава 1 4,663 4.50 14.02.2013
670 Грабиле гу Ангелину 2 4,752 4.50 14.02.2013
671 Успала се мома Сирма 1 4,423 4.38 14.02.2013
672 Чува мајка до две лути ќерки 1 4,849 4.00 14.02.2013
673 Сè заради друг 2 5,629 3.90 04.02.2013
674 Погана 5 16,095 4.47 04.02.2013
675 Песна за Ченто 3 6,624 4.73 04.02.2013
676 Жировницо пуста останала 2 26,159 4.41 31.01.2013
677 Заспало девојче на бистро изворче 1 5,268 4.33 28.01.2013
678 Русе ле моме убаво 2 14,352 4.16 28.01.2013
679 Еј, море мажу 1 5,081 4.33 28.01.2013
680 Што си налутено либе 7 5,906 4.00 19.01.2013
681 Онаа страна оган гори 1 6,436 4.69 19.01.2013
682 Дотекла вода студена 4 10,234 3.93 15.01.2013
683 Кирјана вино продава 3 32,483 4.20 11.01.2013
684 Свирете ми другари 2 12,649 4.15 02.01.2013
685 Три години, лудо, болна лежам 1 5,671 4.50 02.01.2013
686 Бојот започна горе Крушево 4 8,662 4.19 22.12.2012
687 Изникнало криво крувче медено 4 13,682 4.43 22.12.2012
688 Сношти појдов мила мамо 2 8,295 4.41 22.12.2012
689 Твојте очи Лено мори 13 50,598 4.53 22.12.2012
690 Што не спиеш, лично либе 1 6,623 4.50 18.12.2012
691 Останал Кољо сираче 6 5,830 4.27 13.12.2012
692 Легнала Дана 5 7,723 4.71 13.12.2012
693 Павле ми пие 9 23,195 4.60 13.12.2012
694 Садила Димка босилче 1 5,168 4.54 13.12.2012
695 Бегала Мара, бегала 1 5,309 4.60 13.12.2012
696 Кажи облаче ле бело 4 25,641 4.09 13.12.2012
697 Судбо моја 13 19,620 4.59 12.12.2012
698 Ми се собрале ваке-таке 2 6,638 4.52 10.12.2012
699 Прошетал Димчо, рашетал 3 7,988 4.31 31.10.2012
700 Оди бре либе 1 4,908 4.31 31.10.2012
701 Есен дојде, војници одат 1 11,177 4.13 25.10.2012
702 На сред село чешма шарена 6 23,190 4.34 15.10.2012
703 Китен ми, китен девере 1 8,227 3.67 02.10.2012
704 Ѓорѓи и Елена 2 6,264 4.23 24.09.2012
705 На сред село тапан бие 1 8,990 4.40 23.09.2012
706 Ка се заљубиле до две луди млади 2 9,406 4.13 17.09.2012
707 Сама мома во планина 1 5,890 3.55 06.09.2012
708 Ме сакаа двајца тројца 2 6,654 4.55 29.08.2012
709 Кој ти ги даде тие црни очи 2 8,986 4.50 29.08.2012
710 Еленко, моме мори, убава 3 10,317 4.61 29.08.2012
711 Лилјано моме 13 13,177 4.16 02.08.2012
712 Играле баби по месечина 1 6,982 4.41 02.08.2012
713 Невесто црвен трендафил 4 9,111 4.36 01.08.2012
714 Лихнида кајче веслаше 5 47,127 4.31 03.07.2012
715 Темен се облак зададе 1 6,799 4.61 24.06.2012
716 Темен се облак зададе 1 15,670 4.88 24.06.2012
717 Народ се собрал 1 8,137 4.09 24.06.2012
718 Абер дојде од овчаро 1 5,496 3.10 14.06.2012
719 А што ми се јадно додеало 0 5,590 3.27 14.06.2012
720 Решил чичо да се жени 2 7,470 4.40 06.06.2012
721 Војниче, младо регрутче 2 6,348 3.87 11.04.2012
722 Јаничари одат, мамо 3 10,943 3.91 11.04.2012
723 Две девојки 1 7,362 4.27 31.03.2012
724 Една мисла имаме 2 20,051 4.58 31.03.2012
725 Штом ноќта помине 1 39,690 4.51 31.03.2012
726 Бисер балкански 5 79,717 3.83 31.03.2012
727 Глас ми се слуша 4 7,196 4.05 09.03.2012
728 Петро ле, пиле шарено 7 9,198 4.14 24.02.2012
729 Гујго ле, јуначе 3 6,788 4.25 20.02.2012
730 Стојне, млада меанџико 1 5,809 4.62 20.02.2012
731 Чапкан Димчо 1 7,115 4.57 18.02.2012
732 Горичице лилјанова 1 5,864 4.25 02.02.2012
733 Водарка 1 14,869 4.14 27.01.2012
734 У Шлегово куќа шимширова 1 6,724 4.24 27.01.2012
735 Стар бел дедо овци пасе 3 8,786 4.46 25.01.2012
736 Пушти ја, Лело мори, Тодорка 1 6,097 4.67 25.01.2012
737 Промени се, Суте 2 5,695 4.20 23.01.2012
738 Додек је мома при мајка 3 8,299 4.64 16.01.2012
739 Две ми друшки 1 6,995 4.15 18.12.2011
740 Поле широко 2 7,749 4.41 06.12.2011
741 Петре гајдаџијата 1 6,297 4.33 06.12.2011
742 Отишло е мало моме 2 6,551 4.45 06.12.2011
743 Ој, Јеленчице 2 6,334 4.50 02.12.2011
744 Одоздола иде ќелавиот паша 1 5,924 4.00 02.12.2011
745 Од гранка, в' гранка 2 7,314 4.56 02.12.2011
746 Невеста иди од вода 1 5,532 4.20 02.12.2011
747 Невено мори, Невено 1 10,107 4.41 02.12.2011
748 Не пиј Недо рујно вино 1 6,490 4.73 02.12.2011
749 Оф бре, Стојане 3 8,613 4.62 01.12.2011
750 Стојане море, Стојане 1 5,563 4.33 01.12.2011
751 Собрале ми се 1 5,853 4.33 01.12.2011
752 Огреала месечина шеќерна 2 6,375 4.54 30.11.2011
753 Развивај горо зелена 1 5,709 3.65 23.11.2011
754 Развивај горо зелена 1 4,118 3.44 22.11.2011
755 Развивај горо зелена 3 5,862 3.84 22.11.2011
756 Развивај горо зелена 4 8,172 4.76 22.11.2011
757 Сношти си минав, мамо 1 5,562 3.57 22.11.2011
758 Разболел ми се левенди Ѓуро 3 12,304 4.69 21.11.2011
759 Љубов голема 1 36,467 4.32 16.11.2011
760 Девојче, девојче 9 10,389 3.94 15.11.2011
761 Што е лудо сон сонило 2 7,248 4.75 09.11.2011
762 Засвирил Стојан 5 11,344 4.58 19.10.2011
763 Се посврши азган Мара 2 7,616 4.31 13.10.2011
764 В' апсана ме кладе 2 7,859 4.80 13.10.2011
765 Песна за Марко Лерински 2 12,876 4.52 09.09.2011
766 Што ти текна, Јано, да побегнеш 1 11,680 4.20 07.09.2011
767 Со јаболко фрли 2 13,938 4.54 07.09.2011
768 Синоќа дојдов од гурбет 3 9,261 4.59 07.09.2011
769 Погинал Стојан, загинал 2 9,205 4.00 07.09.2011
770 Мајка има едно чедо 1 10,972 4.61 04.09.2011
771 Кичевјани, московјани 2 13,243 4.90 04.09.2011
772 Излегол Дејан војвода 2 11,785 4.62 04.09.2011
773 Денеска ми е сабота 2 17,391 4.20 04.09.2011
774 Дејгиди Магдалено мори 6 15,717 4.63 04.09.2011
775 Ајде чиво ли е она девојче 2 13,093 4.26 04.09.2011
776 Отидов в село Долнени 1 10,386 4.53 29.08.2011
777 Девојче бело, црвено 2 9,956 4.44 16.08.2011
778 Ори Анче бело и црвено 1 9,952 4.07 16.08.2011
779 Мајсторе, мајсторе 7 19,135 4.77 29.06.2011
780 Дојди, дојди, малој моме 2 9,423 4.44 22.06.2011
781 Дај ми надеж 3 16,046 4.77 12.06.2011
782 Зар има лек за вљубени 1 10,494 4.23 31.05.2011
783 Весели другари 1 11,193 4.19 22.05.2011
784 Што ми е лепо, убаво 1 9,219 4.41 22.05.2011
785 Што може љубовта 1 9,826 4.14 10.05.2011
786 Запејте песна другари 1 10,945 4.25 10.05.2011
787 Погледни Цвете, погледни 1 8,288 4.43 10.05.2011
788 Проклета судбино 1 8,990 4.80 20.04.2011
789 Модерна си имам жена 1 9,666 4.53 20.04.2011
790 Куќа имам на Пелистер 3 24,344 4.42 20.04.2011
791 Коце берберот - чалгаџијата 3 17,084 4.16 04.04.2011
792 Една гитара 1 8,977 3.83 04.04.2011
793 Битолчани мераклии 1 9,881 4.67 02.04.2011
794 А бре Ѓоре, лажго Ѓоре 1 12,211 3.67 02.04.2011
795 Жени се Радо 3 14,877 4.33 31.03.2011
796 Легнало Родне 3 10,084 4.75 20.03.2011
797 Маце, маце, тече вода студена 4 11,204 4.75 19.03.2011
798 Нели ти реков не оди боса 2 10,937 4.67 19.03.2011
799 Три години станаа 16 25,654 4.58 18.03.2011
800 Ајде камен Јано 5 15,708 4.67 14.03.2011
801 Ајде брала мома бело грозје 3 12,770 4.38 13.03.2011
802 Многу мерак имам бабо 4 27,251 4.57 04.03.2011
803 Изникна ми бадем дрво 5 9,890 4.06 01.03.2011
804 Што ми омилело 1 11,456 4.57 01.03.2011
805 Елено моме, Елено 2 10,777 4.04 26.02.2011
806 Ах, вие мои луди млади години 3 20,831 4.21 22.02.2011
807 Величко, скопски војвода 1 10,843 4.50 21.02.2011
808 Ја излези Ѓурѓо 10 95,502 4.48 19.11.2010
809 Катерино кротко јагне 3 10,170 4.20 31.10.2010
810 Слага се с'лнце да зајде 3 9,124 4.87 31.10.2010
811 Болна е легнала 6 17,206 4.56 05.09.2010
812 Питат ме, мамо, в село момите 1 11,353 3.92 05.09.2010
813 Ќе одам стара мајко 3 11,933 4.20 04.09.2010
814 Имала мајка девет сина 5 28,319 4.52 19.06.2010
815 Де мори Васе, Васе 1 9,041 3.79 18.06.2010
816 Слушај бре кралу 1 25,429 4.24 22.05.2010
817 Сношти те пратив на вода ќерко 5 11,662 4.59 19.05.2010
818 Серенада 1 23,809 4.45 19.05.2010
819 Помниш ли, либе Тодоро 8 17,333 4.64 18.05.2010
820 Митра делија коња јахаја 6 11,443 4.17 18.05.2010
821 Отвори ми бело Ленче 10 32,955 4.22 26.04.2010
822 Голема свадба во село 2 14,481 3.89 19.04.2010
823 Момченце и момиченце 1 8,545 4.60 08.04.2010
824 Кај си мајко да ме видиш 1 9,277 4.67 08.04.2010
825 Не плачете стари мајки 1 8,844 4.70 03.04.2010
826 Мори момиченце малечко 1 9,042 4.54 27.03.2010
827 Жал за Деспина 5 49,591 4.70 26.03.2010
828 Бог да ги бие Арапите 1 9,110 4.50 19.02.2010
829 Болна паднала Родна Фалкова 3 11,383 4.55 11.02.2010
830 Оф, оф, аман 1 15,311 4.50 11.02.2010
831 А бре Кољо, мамин Кољо 2 12,277 4.25 09.02.2010
832 А бре војниче, младо војниче 0 11,221 3.82 09.02.2010
833 Мома уф зандана 1 7,231 4.67 08.01.2010
834 Легнало моме, заспало 0 7,954 4.44 08.01.2010
835 Давај ме мамо мори давај ме 0 8,125 3.50 08.01.2010
836 Каранфило филфило 9 19,234 4.53 03.01.2010
837 Кате лично девојче 1 8,903 4.25 03.01.2010
838 Кажи кажи Донке 1 8,448 4.42 03.01.2010
839 Ангеле еден на мама, џанам 0 7,845 3.83 03.01.2010
840 Море што си бевме големото друштво 3 15,037 3.95 27.12.2009
841 Кажи, кажи либе Стано 8 14,915 4.67 17.11.2009
842 Кога се мажеше што ти се чинеше 4 10,479 4.17 17.11.2009
843 Кога си бевме мали 3 11,377 4.44 17.11.2009
844 Кога си тргнав во туѓина 6 16,226 4.37 17.11.2009
845 Кога тргнав Цвето 8 40,352 4.29 17.11.2009
846 Кој што ме чуе да пеам 5 15,212 4.49 17.11.2009
847 Крај Вардара седеше 2 12,430 3.53 17.11.2009
848 Легнало моме заспало 1 9,141 4.82 17.11.2009
849 Ленче болно лежи 5 10,333 4.30 17.11.2009
850 Ленче бре душо 4 10,910 4.67 17.11.2009
851 Ленка пиши бела книга 2 9,753 4.33 17.11.2009
852 Лична валандовчанка 1 9,223 4.40 17.11.2009
853 Лино моме Лино 2 10,995 4.64 17.11.2009
854 Љубинке моме убаво 1 7,819 3.71 17.11.2009
855 Магдо мори Магдалено 3 12,602 4.75 02.11.2009
856 Македонија 1 10,891 4.71 02.11.2009
857 Македонијо жална ле мајко 1 9,580 4.18 02.11.2009
858 Македонки билбилјанки 3 22,989 4.81 02.11.2009
859 Мамо кој чука на порти 6 15,057 4.57 02.11.2009
860 Маре мори Маре 2 9,441 4.00 02.11.2009
861 Марие дилбер бела Марие 10 16,548 4.75 02.11.2009
862 Момите мамо, момите 1 11,487 4.68 02.11.2009
863 Дај ми мамо динар, до два 1 8,101 4.50 02.11.2009
864 Дал не ти е жал бре Миеле 0 7,846 4.33 02.11.2009
865 Дали думаш либе 6 11,135 4.80 02.11.2009
866 Дали знаеш мила мајко 2 11,877 4.67 02.11.2009
867 Дали знаеш мило либе 4 9,896 4.20 02.11.2009
868 Дали знаеш моме паметуваш 0 8,114 4.40 02.11.2009
869 Дано ле Данче убава 1 9,240 4.23 02.11.2009
870 Давај ме мила мамо, давај ме 8 14,378 4.47 02.11.2009
871 Дебарцо ти си борбена 1 11,948 4.04 02.11.2009
872 Дејгиди луди млади години 9 29,813 4.30 02.11.2009
873 Девојченце љубиш ли ме мене 2 11,507 4.25 02.11.2009
874 Девојко убава 1 8,001 3.80 02.11.2009
875 Девојко лична румена 1 9,339 4.67 02.11.2009
876 Дигни си Маро, Марче очите 3 9,803 4.35 02.11.2009
877 Добро ми дошле сватовите 1 8,743 4.60 02.11.2009
878 Дојди, дојди калеш море Димчо 2 8,952 3.75 02.11.2009
879 Дојди мајко испрати ме 1 9,325 4.50 02.11.2009
880 Доста, доста лично ле Стојне 4 14,082 4.58 02.11.2009
881 Двама се љубеа мамо 0 7,329 4.00 02.11.2009
882 Дремка ми се дреми 6 12,061 4.30 02.11.2009
883 Еднаш минав на мостето 1 8,051 4.67 02.11.2009
884 Едно име имаме 6 37,299 4.55 02.11.2009
885 Жени ме мамо, жени ме 3 12,726 3.94 02.11.2009
886 Едно младо војниче 0 7,720 4.60 02.11.2009
887 Еј мори Ленче, младо фиданче 3 8,254 4.25 02.11.2009
888 Еј ти Марие, селвие 1 9,002 4.67 02.11.2009
889 Еј Тодоре 1 9,463 4.38 02.11.2009
890 Ерген одев мајко 8 19,979 4.58 02.11.2009
891 Ергенлак е мамо пашалак 1 8,466 4.75 02.11.2009
892 Ферман дојде од Стамбола 7 14,409 4.48 02.11.2009
893 Гена ми појде на чешма 5 10,800 4.46 02.11.2009
894 Гори Балкан 5 16,359 4.44 02.11.2009
895 Гроздано моме убаво 0 7,541 4.33 02.11.2009
896 Илчовице млада невесто 2 18,716 4.12 02.11.2009
897 Ја излези либе на пенџере 4 11,184 4.63 02.11.2009
898 Јана грло заболело 2 9,930 4.20 02.11.2009
899 Јана мајка луто колне 2 9,069 4.18 02.11.2009
900 Јанке ле Јанке убава 6 12,140 4.05 02.11.2009
901 Јас сум мома пак мома 3 8,403 4.85 02.11.2009
902 Јас си го сакам нано 2 9,370 3.95 02.11.2009
903 Каде си тргнало абре бај Постоле 4 13,731 4.73 02.11.2009
904 Како што е таа чаша 9 16,992 4.49 02.11.2009
905 Ах, каде е мојто либе 15 28,597 4.59 02.11.2009
906 Ах мори мајко 1 9,766 4.80 02.11.2009
907 Ах мори Маро, девојче 2 9,202 4.64 02.11.2009
908 Ај мерак имам 1 13,425 3.80 02.11.2009
909 Ајде болно лежи мојто либе 4 14,572 4.52 02.11.2009
910 Ајде бостан садат мамо 1 8,402 4.50 02.11.2009
911 Ајде да одиме во Битола 2 12,659 4.14 02.11.2009
912 Ајде да се земиме, Васе 3 13,352 4.06 02.11.2009
913 Ајде кога појдов 1 9,606 4.83 02.11.2009
914 Ајде провикнал се Иљо Малешевски 4 10,310 4.54 02.11.2009
915 Ајде ред се редат мале 9 20,107 4.41 02.11.2009
916 Ајде станав се оженив 4 10,223 4.31 02.11.2009
917 Ајде разболе се мојто либе 4 11,549 4.41 02.11.2009
918 Ајде засвирете браќа свирачи 2 9,553 4.50 02.11.2009
919 Ајде, ајде моме Стојне 7 15,322 4.63 02.11.2009
920 Ако само запеам 1 8,437 4.60 02.11.2009
921 Ако имаш срце 1 10,784 4.04 02.11.2009
922 Бело лице љубам јас 9 31,626 4.49 02.11.2009
923 Благуно дејче мори пожаранче 6 21,337 4.85 02.11.2009
924 Битола, мој роден крај 13 33,738 4.30 02.11.2009
925 Битола, бабам Битола 5 18,270 4.13 02.11.2009
926 Бог да бие Наумчето 3 11,412 4.32 29.10.2009
927 Бог да го убие Шефки качакот 1 9,155 4.69 29.10.2009
928 Болен ми лежи млад Стојан 5 10,683 4.43 29.10.2009
929 Болен лежи млад Стојан 8 19,979 4.51 29.10.2009
930 Бор садила мома Евгенија 5 24,566 4.56 29.10.2009
931 Брала мома капини 5 20,632 3.87 29.10.2009
932 Чифте, чифте пајтонлари 5 38,994 4.55 29.10.2009
933 Црнеј горо, црнеј сестро 1 11,159 4.63 29.10.2009
934 Чула баба разбрала 4 17,745 4.46 29.10.2009
935 Цветините очи черешови 11 18,372 4.52 29.10.2009
936 Да ме молат не се женам 4 13,659 4.70 29.10.2009
937 Дафина болна легнала 4 11,413 4.27 29.10.2009
938 Дафино црвен каранфил 1 8,808 4.25 29.10.2009
939 Билбил пее во планина 9 20,526 4.83 29.10.2009
940 Бог да бие мојта мајка 2 8,923 4.75 29.10.2009
941 Бог да бие Русе твојта мајка 9 31,511 4.63 29.10.2009
942 Девет години болен лежав 1 8,699 4.60 29.10.2009
943 Димчета аскер го писаја 2 8,982 4.47 29.10.2009
944 До кога браќа мили Македонци 2 14,204 4.56 29.10.2009
945 Дојди, дојди малој моме 1 7,907 4.63 29.10.2009
946 Една мома с' мајка е 7 11,062 4.21 29.10.2009
947 Една вечер 0 7,728 4.00 29.10.2009
948 Едно малој моме 5 17,848 4.53 29.10.2009
949 Еј море девојче 0 8,064 4.00 29.10.2009
950 Елено моме, Елено 1 22,869 4.22 29.10.2009
951 Елено ќерко, Елено 24 32,980 4.39 29.10.2009
952 Фанче ојде во Калишта 2 11,058 4.29 29.10.2009
953 Фатила зима 3 18,967 3.36 29.10.2009
954 Фато мори душманке 6 24,063 4.42 29.10.2009
955 Гледај ме, гледај либе 4 12,995 4.39 29.10.2009
956 И таму е мојата родина 2 19,248 4.60 29.10.2009
957 Излегол Јане Сандански 10 14,504 4.17 29.10.2009
958 Излегов да се прошетам 2 9,539 3.71 29.10.2009
959 Извикна Јана провикна 2 8,826 4.67 29.10.2009
960 Ја излези стара мајко 13 31,455 4.43 29.10.2009
961 Јас Методи Патче од Охрида 1 16,231 4.66 29.10.2009
962 Јовано, Јованке 41 78,725 4.29 29.10.2009
963 Каде се чуло, мамо, видело 2 10,199 4.67 29.10.2009
964 Калеш Дончо 5 13,742 4.70 29.10.2009
965 Каљо, Калино девојче 6 11,379 4.63 29.10.2009
966 Кондисал Ајрадин паша 3 12,864 4.63 29.10.2009
967 Каранфил невесто мори 3 10,558 4.44 29.10.2009
968 Кажи Јано, кажи душо 8 13,605 4.27 29.10.2009
969 Кажи Рајне, кажи душо 8 16,003 4.62 29.10.2009
970 Кога војници тргнавме 6 11,725 4.37 29.10.2009
971 Кучињата лаат, пазарџии идат 1 11,312 4.78 29.10.2009
972 Лажи, лажи Вере 7 18,110 4.50 29.10.2009
973 Љуби, љуби лудо младо 0 7,886 4.50 29.10.2009
974 Мара охриѓанка 1 8,770 4.78 29.10.2009
975 Маж ми е генерал 1 10,132 4.12 29.10.2009
976 Мери Томчо сто драм алва 3 9,762 4.07 29.10.2009
977 Ми го затвориле младиот Јорданчо 4 10,446 3.70 29.10.2009
978 Мома крај извор седеше 2 9,232 4.50 29.10.2009
979 Момче младо убаво 0 7,676 4.43 29.10.2009
980 Девојче бело, црвено 7 22,593 4.28 29.10.2009
981 Море дојде време 2 7,897 2.95 29.10.2009
982 Море сокол пие вода на Вардарот 27 42,988 4.73 29.10.2009
983 Мост ми ѕидат девет мајстори 8 13,696 4.47 29.10.2009
984 Не стој Доне, Донке 7 24,968 4.31 29.10.2009
985 Немам мило, немам драго 3 10,710 3.82 29.10.2009
986 Од Битола до Вевчани 4 10,996 4.39 29.10.2009
987 Од умот се поизгубив 8 18,504 4.66 29.10.2009
988 Ој ти моме, малој моме 4 10,714 4.53 29.10.2009
989 Оздола идет еден млад војвода 1 9,855 4.60 29.10.2009
990 Огин го гори Брезово 9 16,210 4.62 29.10.2009
991 Одиш ти 1 8,381 4.40 29.10.2009
992 Одам, одам мајчице 1 8,373 4.50 29.10.2009
993 Од врв Пирин Планина 3 15,733 4.61 29.10.2009
994 Охрид, Охрид убав мил 2 21,471 4.18 29.10.2009
995 Ој љубов, љубов 4 14,365 4.59 29.10.2009
996 Песна ви пеам Македонци 1 15,238 4.37 29.10.2009
997 Роден, роден крај 3 22,683 3.78 29.10.2009
998 Разболела се Ленка Пингова 6 17,125 4.66 29.10.2009
999 Ранет лежи млад партизан 0 7,546 4.25 29.10.2009
1000 По горите македонски 3 10,884 4.58 29.10.2009
1001 Пијан идам мајко 1 7,964 4.33 29.10.2009
1002 Пара бери киселец 9 21,619 4.55 29.10.2009
1003 Станвај Донке, станвај пиле 7 12,041 4.66 29.10.2009
1004 Стани ми Геле, Ангеле 1 9,346 4.43 29.10.2009
1005 Собрале ми се сватови 1 8,989 4.29 29.10.2009
1006 Седенка се збира 2 10,527 4.29 29.10.2009
1007 Стани ми Ленче, отвори 1 7,622 4.40 29.10.2009
1008 Саноќ ми билбил пропеа 4 14,176 4.79 29.10.2009
1009 Се навали Шар Планина 7 21,769 4.34 29.10.2009
1010 Саноќ седам Трено 6 16,827 4.36 29.10.2009
1011 Стани Станке 2 10,058 4.83 29.10.2009
1012 Што се чуло нане 4 14,521 4.61 29.10.2009
1013 Што ми е мило ем драго мамо 3 12,247 4.85 29.10.2009
1014 Тргна ми Донка да оди 1 8,135 4.20 29.10.2009
1015 Таму ле мајко близу Битола 3 14,284 4.47 29.10.2009
1016 Тргнало ми лудо младо 6 15,085 4.41 29.10.2009
1017 Ти не знаеш момче 1 7,871 4.73 29.10.2009
1018 Таму долу криволачко 1 9,862 4.47 28.10.2009
1019 Ваташа 3 24,492 4.25 28.10.2009
1020 За Фросина 8 21,767 4.68 28.10.2009
1021 За Зарина 6 14,929 4.65 28.10.2009
1022 Заљубив едно младо девојче 1 8,723 4.33 28.10.2009
1023 Запеј песна Македонко 1 11,773 4.50 28.10.2009
1024 Заплакало е Мариово 9 40,128 4.39 28.10.2009
1025 Зошто си ме мајко родила 5 19,591 4.40 28.10.2009
1026 Абер ми дојде од мојто либе 1 10,128 3.83 28.10.2009
1027 А бре Македонче ти вардарско пиле 2 12,876 4.58 28.10.2009
1028 Ацано млада невесто 9 14,404 4.27 28.10.2009
1029 Болен ми лежи Миле Поп Јорданов 12 21,865 4.43 28.10.2009
1030 Го фанале едно моме 4 13,643 4.63 28.10.2009
1031 Народе Македонски 6 27,634 4.38 28.10.2009
1032 Послушајте патриоти 7 28,155 4.53 28.10.2009
1033 Слушам кај шумат шумите 7 49,866 4.45 28.10.2009
1034 Трба трби Гевгелија 3 23,797 4.60 28.10.2009
1035 Црна се чума зададе 13 28,852 4.61 28.10.2009
1036 Црно му било пишано на Александар Турунџе 10 13,607 4.28 28.10.2009
1037 Лешочкиот манастир 5 17,127 4.65 28.10.2009
1038 Крушево абер пристигна 5 30,654 4.57 28.10.2009
1039 И ние сме деца на Македонија 7 64,617 4.55 28.10.2009
1040 Абер ми иде од Могила 3 17,939 4.44 28.10.2009
1041 Четворица комити 2 14,905 4.71 28.10.2009
1042 Проклета да е Австралија 3 15,144 4.44 28.10.2009
1043 Огреала месечина 8 13,714 4.06 28.10.2009
1044 Бог да бие кој прв почна 6 15,622 4.77 28.10.2009
1045 Ај зајди зајди јасно сонце 1 13,068 4.50 28.10.2009
1046 Василица 3 16,293 3.58 28.10.2009
1047 Коледа леда 1 13,718 3.65 28.10.2009
1048 Во Јордание 2 46,073 4.42 28.10.2009
1049 Сторил ниет зајко, зајко кокорајко 8 63,692 4.16 28.10.2009
1050 Коледица 2 16,018 4.40 28.10.2009
1051 Ајде ми извикнал турскиот паша 1 11,369 4.52 28.10.2009
1052 Ајде сонце зајде 7 19,067 4.61 28.10.2009
1053 Ајде вино пијам 10 19,790 4.25 28.10.2009
1054 А бре воденичаре 8 25,820 4.40 28.10.2009
1055 Едно моме покрај Вардар оди 0 8,179 4.22 28.10.2009
1056 Еј севдалино, еј малој моме 1 27,283 3.84 28.10.2009
1057 Ино моме веселино 1 9,106 4.00 28.10.2009
1058 Ќе ти умрам мамо 3 9,216 4.80 28.10.2009
1059 Кога падна на Пирина 8 37,998 4.49 28.10.2009
1060 Малој моме цвеќе брало 2 9,963 4.78 28.10.2009
1061 Низ двори се шета мома Катерина 5 14,683 4.29 28.10.2009
1062 Поминаа луди млади години 1 8,068 3.60 28.10.2009
1063 Се заљубив во девојче убаво 0 7,951 3.00 28.10.2009
1064 Секој што мине помине 0 7,289 4.50 28.10.2009
1065 Сестра моли брата за вечера 6 21,744 4.52 28.10.2009
1066 Славеј пиле рано пее 3 10,096 4.13 28.10.2009
1067 Слегло моме во градина 2 8,181 3.83 28.10.2009
1068 Собрале ми се набрале 4 14,090 4.84 28.10.2009
1069 Те сакам песно македонска 1 11,902 4.35 28.10.2009
1070 Зајди, зајди јасно сонце 16 43,639 4.44 28.10.2009
1071 Заспала Јана, Јанинка 4 10,973 4.40 28.10.2009
1072 1762 лето 7 54,759 4.55 28.10.2009
1073 Ах љубов, пак љубов 1 10,937 3.65 28.10.2009
1074 Ај да бегаме мори Васе 4 20,561 4.37 28.10.2009
1075 Ај што ми е мило ем драго 2 14,965 4.45 28.10.2009
1076 Ај, в Македонија глас се слуша 2 9,669 4.50 28.10.2009
1077 Ајде дали знаеш, паметиш Милице 17 29,387 4.54 28.10.2009
1078 Ајде Милке да бегаме 1 13,915 4.13 28.10.2009
1079 Ајде ќе те прашам бре Донке 2 10,100 3.83 28.10.2009
1080 Ајде шана мана на кантарот 1 9,699 4.35 28.10.2009
1081 Ајде што пијана шеташ Фиме 5 9,613 4.25 28.10.2009
1082 Ајде што ти текна што побегна 1 9,138 4.13 28.10.2009
1083 Ако пијам рујно вино 1 11,752 4.19 28.10.2009
1084 Антице џанам душице 13 16,619 4.59 28.10.2009
1085 Јас сум мома охриѓанка 2 15,669 4.31 27.10.2009
1086 Земјо Македонска 9 71,962 4.43 27.10.2009
1087 Едно време си бев ерген 1 10,856 4.58 27.10.2009
1088 Јано, Јанке Кумановке 4 14,274 4.33 27.10.2009
1089 Мајка на Марика думаше 11 27,278 4.53 27.10.2009
1090 Македонско девојче 15 56,975 4.21 27.10.2009
1091 Марие млада невесто 5 21,266 4.67 27.10.2009
1092 Мори моме Магде 6 14,589 4.47 27.10.2009
1093 Не кажувај либе добра ноќ 6 29,127 4.55 27.10.2009
1094 Не си го продавај Кољо чифликот 14 24,940 4.37 27.10.2009
1095 Не плачи мило либе, не жали (Параходот) 15 19,165 4.62 27.10.2009
1096 Си заљубив едно моме 14 22,169 4.59 27.10.2009
1097 Сношти минав покрај вази 9 30,489 4.60 27.10.2009
1098 Стани моме да заиграш 11 34,001 4.38 27.10.2009
1099 Учи ме мајко, карај ме 14 62,300 4.31 27.10.2009
1100 Песна за Деспина 7 37,636 4.48 27.10.2009
1101 Дафино вино црвено 19 39,376 4.41 27.10.2009
1102 Билјана платно белеше 15 36,613 4.36 27.10.2009
1103 Ако умрам ил' загинам 8 31,078 4.59 27.10.2009
1104 Ајде слушај, слушај калеш бре Анѓо 23 23,634 4.74 27.10.2009
1105 Те видов тебе и се заљубив 8 28,324 4.46 27.10.2009
1106 Милка болна легнала 1 10,452 4.44 15.10.2009
1107 Прстен ми падна Нешо 5 14,796 4.77 13.10.2009
1108 Тихо Мирка си заспала 8 12,867 4.70 12.10.2009
1109 Рајна на порти стоеше 1 8,303 4.67 12.10.2009
1110 Ах минав гора, минав друга 3 9,551 4.47 12.10.2009
1111 Излези Видо мори, чудо да видиш 6 15,120 4.21 12.10.2009
1112 Бог да го бие тој Ибраим Оџа 11 19,581 4.48 12.10.2009
1113 Море абер дојде Ајше 4 14,776 4.87 12.10.2009
1114 Бегала ми е Благуна 2 10,248 4.67 12.10.2009
1115 Димитриче русокосо девојче 4 11,355 4.53 12.10.2009
1116 Филка мома моле бога 4 20,665 4.46 06.10.2009
1117 Што си поминав и се прелагав 1 8,378 4.43 03.10.2009
1118 Ајде свате дигни чаша 2 20,888 4.45 03.10.2009
1119 Тргнала ми Рума мома 8 11,261 4.10 03.10.2009
1120 Три години се љубевме 8 14,774 4.58 03.10.2009
1121 Три пати поминав 1 8,167 4.00 03.10.2009
1122 В' недела дојде лудо младо 3 9,074 4.43 03.10.2009
1123 Во влашкото маало 5 13,530 4.54 03.10.2009
1124 За Крушевската Република 2 17,553 4.52 03.10.2009
1125 Жална мајка 1 10,306 4.47 03.10.2009
1126 Земи нож прободи ме 1 8,597 3.47 03.10.2009
1127 Прошета се Јовка Кумановка 15 52,968 4.52 01.10.2009
1128 Марика мома убава 5 14,005 4.25 29.09.2009
1129 Меани, меани 2 15,110 4.57 29.09.2009
1130 Ми излегла Евда низ чаршија 1 12,102 4.46 29.09.2009
1131 Мила мајко мојто либе 1 8,503 4.44 29.09.2009
1132 Милето на Џајкови 2 8,355 3.40 29.09.2009
1133 Мирјано моме Мирјано 3 9,014 4.50 29.09.2009
1134 Мој роден крај 1 23,078 4.01 29.09.2009
1135 Моме оди на вода 2 10,499 4.46 29.09.2009
1136 Моме седи на пенџере 5 9,804 3.88 29.09.2009
1137 Може ли цвеќе без вода 2 9,916 4.57 29.09.2009
1138 На срце ми лежи мила мамо 9 19,890 4.57 29.09.2009
1139 На сред село едно дрво 1 10,908 4.05 29.09.2009
1140 На Струга дуќан да имам 19 27,157 4.30 29.09.2009
1141 Направило моме ладна меана 2 9,044 4.50 29.09.2009
1142 Не лажете се другарки 2 11,869 4.57 29.09.2009
1143 Не ми седи коконо 2 9,698 4.50 29.09.2009
1144 Не прибирај мила мамо стројници 1 8,803 4.20 29.09.2009
1145 Не се фаќај Доне, Донке 6 17,589 4.40 29.09.2009
1146 Не се бели Маре мори не се црви 7 18,136 4.32 29.09.2009
1147 Не виткај се Софче 6 15,338 4.40 29.09.2009
1148 Недалеку од Воден града 1 11,209 4.61 29.09.2009
1149 Нели ти реков моме Донке 5 10,264 4.40 29.09.2009
1150 Невесто калеш мори убава 8 14,196 4.73 29.09.2009
1151 Невесто лична калеша 4 10,787 4.50 29.09.2009
1152 Низ корија зелена босо моме шета 10 13,191 4.56 29.09.2009
1153 Ој девојче, бело и црвено 6 16,766 4.80 29.09.2009
1154 Ој овчарче 7 10,103 4.35 29.09.2009
1155 Ој природо вечна убавице 6 15,851 4.47 29.09.2009
1156 Ој ти моме лудо ли си 4 8,935 4.50 29.09.2009
1157 Ој, ти Пацо Дреновчанке 2 10,897 4.69 29.09.2009
1158 Ој Вардаре македонски 10 31,446 4.29 29.09.2009
1159 Ојде дедо во градина 2 9,354 4.67 29.09.2009
1160 Оро се вие крај манастирот 6 14,959 4.79 29.09.2009
1161 Отишло е моме 0 7,116 2.78 29.09.2009
1162 Отврли си бело Ленче дулачето 1 7,979 4.40 29.09.2009
1163 Пелин ми се пољуљава 3 9,405 4.78 29.09.2009
1164 Песна за Скопје 1 19,608 3.74 29.09.2009
1165 Пилето ми пее 7 17,974 4.44 29.09.2009
1166 Планино, Пирин Планино 1 10,810 4.13 16.09.2009
1167 По друм одам мајче 14 50,865 4.30 16.09.2009
1168 По пат одам, за пат прашам 8 19,406 4.44 16.09.2009
1169 Подигни си мило либе бело крпе 1 7,774 3.86 16.09.2009
1170 Подранила Цена 2 8,623 3.87 16.09.2009
1171 Пошла мома на вода 1 10,595 4.69 16.09.2009
1172 Праша ли Тинке мајка ти 6 14,320 4.52 16.09.2009
1173 Провикнала е Драганка 2 9,680 4.43 16.09.2009
1174 Рајна на пенџере седеше 1 8,427 4.60 16.09.2009
1175 Разболе се младо Македонче 10 10,094 4.43 16.09.2009
1176 Се решив да се женам 3 14,901 4.88 16.09.2009
1177 Саде ти се чудам Цвето 2 11,146 4.79 16.09.2009
1178 Садила Јана 2 18,189 4.31 16.09.2009
1179 Сал си одам, сал си питам 1 9,418 4.71 16.09.2009
1180 Само ме гледаш 0 7,079 4.29 16.09.2009
1181 Саноќ ле Надо 3 16,173 4.51 16.09.2009
1182 Се смеат мамо, се смеат 1 8,762 4.44 16.09.2009
1183 Се запали пиле Трено 5 13,569 4.30 16.09.2009
1184 Селвие, сен ѓузел 3 21,982 4.43 16.09.2009
1185 Севдалино, малој моме 5 15,873 4.37 16.09.2009
1186 Си поминав покрај Битола 1 7,532 4.33 16.09.2009
1187 Си приготвив јас отрови 1 7,503 4.60 16.09.2009
1188 Сирак се Стојан разболел 3 7,861 4.67 16.09.2009
1189 Сите беа илинденци 0 8,568 4.00 16.09.2009
1190 Сите девојчиња 6 16,120 4.54 16.09.2009
1191 С' каменички фрлат мамо 8 11,417 4.67 16.09.2009
1192 Сношти поминав, заминав покрај битолските касарни 5 18,380 4.57 16.09.2009
1193 Сношти либето помина 0 7,611 4.00 16.09.2009
1194 Сношти минав крај рајската градина 7 14,123 4.57 16.09.2009
1195 Сношти минав покрај ваш'то порте 3 9,818 4.79 16.09.2009
1196 Сношти минав покрај вашето порте 0 7,331 4.13 16.09.2009
1197 Сношти си поминав покрај ваш'то порте 1 8,282 4.78 16.09.2009
1198 Сношти сакав да ти дојдам 8 31,199 4.38 16.09.2009
1199 Со маки сум се родила 21 38,751 4.83 16.09.2009
1200 Среќата со пари не се купува 5 31,206 4.34 16.09.2009
1201 Стани запали Тинке борина 1 9,366 4.35 16.09.2009
1202 Што да правам, што да чинам 12 23,151 4.76 16.09.2009
1203 Што имала к'смет Стамена 17 28,904 4.66 16.09.2009
1204 Што ми е мило мамо 5 15,161 4.35 16.09.2009
1205 Што се срамиш калеш Кирчо 2 9,985 4.00 16.09.2009
1206 Ај засвирете ми чалгии 3 28,744 4.66 16.09.2009
1207 Татковино Југославијо 2 11,239 3.57 16.09.2009
1208 Тешка беше нашата разделба 8 20,169 4.50 16.09.2009
1209 Ти си Биљана најубава 1 8,353 4.00 16.09.2009
1210 Тинка иди од Битола 1 8,593 4.14 16.09.2009
1211 Три години болен лежам 7 15,954 4.69 16.09.2009
1212 Три години Кате болен лежав 9 16,398 4.53 16.09.2009
1213 Три години либе се сакавме 2 10,598 4.53 16.09.2009
1214 Три невесте тикве брале 5 28,511 4.26 16.09.2009
1215 Убаво Македонче 1 8,900 4.22 16.09.2009
1216 Вечна љубов пак ќе водиме 1 8,811 3.86 16.09.2009
1217 Вино пијам, ем ракија 5 17,081 4.47 16.09.2009
1218 Во Струмица на улица 5 31,200 4.59 16.09.2009
1219 Војник одам 1 8,560 4.50 16.09.2009
1220 Возот браќа тргнува 1 12,334 3.81 19.08.2009
1221 За баба Ефтимица 1 8,887 4.14 19.08.2009
1222 За кого ти цути Дано лицето 9 18,816 4.52 19.08.2009
1223 Зачукале тапаните 6 11,385 4.68 19.08.2009
1224 Замолил Стојан мајка си 1 8,829 4.50 19.08.2009
1225 Запеала Љуба од градина 1 9,460 4.55 19.08.2009
1226 Земај ми го мили тате она девојче 1 8,336 4.67 19.08.2009
1227 Животе мој 2 11,405 4.85 19.08.2009
1228 Зошто ми се срдиш либе 6 16,258 4.19 19.08.2009
1229 Зошто ти ме оставаш 0 8,030 4.40 19.08.2009
1230 Болен лежи катил Ѓорѓи 8 14,176 4.70 19.08.2009
1231 Абер дојде Донке 5 21,434 4.51 19.08.2009
1232 Ајде мори Стојно ле 1 9,011 4.67 19.08.2009
1233 Ајде поминувам, заминувам 2 12,459 4.52 19.08.2009
1234 Ајде жалај ме, Малино 7 12,371 4.93 19.08.2009
1235 Бог да го убие мамо 2 9,185 3.19 19.08.2009
1236 Виена лоза, виена 6 13,854 4.41 19.08.2009
1237 Врана коња јавам јас 7 32,549 4.42 19.08.2009
1238 Градел Илија манастир 8 23,304 4.73 19.08.2009
1239 Да ти пукне мила мајко најмилото 2 9,733 4.26 19.08.2009
1240 Зурли трештат на сред село 12 25,238 3.90 19.08.2009
1241 Јас те пратив на вода Калино 5 12,299 4.52 19.08.2009
1242 Јано мори, Јано леле, севдалино 12 39,096 4.51 19.08.2009
1243 Каде си тргнала Кито 3 11,217 4.60 19.08.2009
1244 Кажи ми, кажи Катинке 7 11,671 4.30 19.08.2009
1245 Кате, Кате лично моме 3 11,975 4.32 19.08.2009
1246 Кирајџиче, јабанџиче 6 10,781 4.81 19.08.2009
1247 Лилјано моме, Лилјано 0 8,320 4.17 19.08.2009
1248 Лилјано моме убаво 14 15,116 4.68 19.08.2009
1249 Љубеле се двајца млади 5 9,945 4.54 19.08.2009
1250 Лулела е Јана 2 9,482 4.60 19.08.2009
1251 Малихери пукаја 2 10,905 4.79 19.08.2009
1252 Мариче ле, лично, девојче 6 11,649 4.86 19.08.2009
1253 Мила мајко што ме роди толку сиромав 6 12,246 4.42 19.08.2009
1254 Мома уф зандана 0 7,366 4.50 19.08.2009
1255 Не се кревај на големо 2 8,169 4.67 19.08.2009
1256 Доста време ерген одев 2 32,182 4.41 19.08.2009
1257 Не раѓај мајко, лична Македонијо 0 8,127 3.80 19.08.2009
1258 Нели сторивме вера и клетва 3 8,324 4.50 19.08.2009
1259 Немој ме, мила мамо, луто да колнеш 2 9,148 4.14 19.08.2009
1260 Никнало цвеќе шарено 4 15,372 4.42 19.08.2009
1261 Облак се вие, орлите пиштат 2 13,437 4.40 19.08.2009
1262 Ожени ме мамо, женет да одам 1 10,358 4.59 19.08.2009
1263 Ордан седи на кулата 7 14,224 4.38 19.08.2009
1264 Петлите пеат, зора се зори 6 16,001 4.18 19.08.2009
1265 Подигни си, бре невесте дулачето 5 10,375 4.57 19.08.2009
1266 Развила гора зелена 1 9,389 4.56 13.08.2009
1267 Сокол ми лета високо 10 14,345 4.59 13.08.2009
1268 Срце ме боли ќе умрам 6 16,647 4.59 13.08.2009
1269 Сулејман ага 3 9,463 4.50 13.08.2009
1270 Се посврши сербез Донка 5 20,136 4.28 13.08.2009
1271 Ако одам во Битола 7 52,581 4.50 13.08.2009
1272 Сум се родил мераклија 2 11,689 4.80 13.08.2009
1273 Алија со тамбурата 2 9,097 4.56 13.08.2009
1274 Се собрале комитите 3 20,137 4.38 13.08.2009
1275 Грозен гавран 1 9,484 4.35 12.08.2009
1276 Излези моме Русанке 2 7,714 3.71 12.08.2009
1277 Јас кога бев овчарче 2 8,244 4.80 12.08.2009
1278 Јас сум несреќница 3 10,756 4.52 12.08.2009
1279 Девет години (верно да љубиш) 4 15,750 4.44 12.08.2009
1280 Песна за Чакаларов 6 15,671 4.65 12.08.2009
1281 Песна за Караџата 1 11,419 4.63 12.08.2009
1282 Песна за Лазар Поптрајков 1 9,891 4.50 12.08.2009
1283 Ти си моме идеално 2 11,023 4.52 12.08.2009
1284 Смилево славно в' оган гори 3 14,610 4.38 12.08.2009
1285 Ах мори бабо, стара бабо 4 15,980 4.47 12.08.2009
1286 Ано поминуваш 1 8,701 4.15 12.08.2009
1287 Чудила се мила мама 2 8,775 4.29 12.08.2009
1288 Дафина платно белеше 2 9,783 4.50 12.08.2009
1289 Дали си се наспало 2 7,957 4.29 12.08.2009
1290 Детенце мало 1 8,099 3.67 12.08.2009
1291 И три години станаа 4 11,064 4.19 12.08.2009
1292 Иди ја мамо посакај 1 7,902 3.64 12.08.2009
1293 И ќе дојде време 1 11,013 4.06 12.08.2009
1294 Кинисав да одам 1 9,098 4.38 12.08.2009
1295 Омарно жешко сонце 1 8,370 4.38 12.08.2009
1296 Песна за Арсо војвода 1 9,317 4.27 12.08.2009
1297 Песна за Дејан војвода 1 9,488 4.16 12.08.2009
1298 Песна за Крсте војвода 1 11,634 4.69 12.08.2009
1299 Позив дојде војник да одам 1 7,603 4.00 12.08.2009
1300 Пред да си умрам 0 8,137 3.67 12.08.2009
1301 Проштавај ми мила моја 0 8,117 3.29 12.08.2009
1302 Расцвети верна љубов во народот 1 8,538 4.73 12.08.2009
1303 Сеј со здравје севдо моја 1 7,941 4.60 12.08.2009
1304 Стојане море Стојане 2 9,815 4.20 12.08.2009
1305 Сум прошетало мори Ѓурѓе 2 8,765 3.82 11.06.2009
1306 Тажна Калинка седеше 1 9,057 4.27 11.06.2009
1307 Во ноќта си месечина 1 9,887 4.57 11.06.2009
1308 Жали горо, жали сестро 2 11,563 4.19 11.06.2009
1309 А бре невесто 1 11,148 4.42 11.06.2009
1310 Бог да убиет дебрани 5 15,334 4.58 11.06.2009
1311 Филизој моме, Филизо 6 34,651 4.46 11.06.2009
1312 Каде сте, Македончиња? 3 25,799 4.43 11.06.2009
1313 Кажи Епсо Димушева 4 10,417 4.32 11.06.2009
1314 Коња водам Анѓе 2 10,992 4.33 11.06.2009
1315 Леле Димче трчај лажи 1 7,742 3.57 11.06.2009
1316 Ни прела гора, ни ткала 3 12,879 4.63 11.06.2009
1317 Митро моме 1 9,509 4.47 11.06.2009
1318 Многу ми го фалат, бабо 4 11,364 4.50 11.06.2009
1319 Море доста оде, доста шета 1 8,537 4.73 11.06.2009
1320 Море моме седмојанче 1 8,200 4.25 11.06.2009
1321 Море три години Стамбол го шетав 4 12,155 4.40 11.06.2009
1322 Нарочува бело Менде, порочува 4 15,041 4.61 11.06.2009
1323 Ој Јано, Јано 6 37,800 4.45 11.06.2009
1324 Подај моме рака ти 1 10,776 4.81 11.06.2009
1325 Прилепските ергени 1 10,008 3.81 11.06.2009
1326 Река газит малој моме 3 18,609 4.56 11.06.2009
1327 Седна баба да вечера 2 24,835 4.27 11.06.2009
1328 Сношти го видов убавото Стојне 11 14,599 4.59 11.06.2009
1329 Сулејман седит на кулата 2 13,959 4.35 11.06.2009
1330 Те кажувает бре, Илиној моме 6 14,975 4.51 11.06.2009
1331 Три години сејмен шетав 2 9,519 4.69 09.06.2009
1332 Туѓината пуста да остане 8 32,430 4.52 09.06.2009
1333 Затрепери Козјак планина 0 9,237 3.45 09.06.2009
1334 Слегов долу во визбата 4 10,706 4.39 09.06.2009
1335 Василке млада невесто 2 10,594 4.53 09.06.2009
1336 Збогум мајко, јас отидов 4 13,436 4.44 09.06.2009
1337 Блазе тебе Митро 4 13,656 4.65 09.06.2009
1338 Крај Вардара високи баири 1 8,586 4.40 09.06.2009
1339 Разболе се Ирина мома 4 9,620 4.20 09.06.2009
1340 Билјане моме убаво 2 10,354 4.29 09.06.2009
1341 Песна за Скопје 2 16,737 3.96 09.06.2009
1342 А бре Македонче 3 23,775 3.88 09.06.2009
1343 Ете така дедо Димо 2 9,752 4.56 09.06.2009
1344 Судбо моја 1 9,380 4.57 09.06.2009
1345 Охрид, Охрид 1 10,080 4.28 09.06.2009
1346 Љубеше ме мила мајко убава Елена 1 9,087 4.57 09.06.2009
1347 Абер ми дојде од Солуна града 3 18,029 4.55 09.06.2009
1348 Аир да не сториш мајко 7 14,438 4.76 09.06.2009
1349 Битка се бие кумановско поле 2 12,033 4.26 09.06.2009
1350 Целувај ме мило либе 1 8,377 4.43 09.06.2009
1351 Четворица кумити 2 12,732 4.91 09.06.2009
1352 Таму далеку вода ми дотече 6 9,801 4.72 09.06.2009
1353 Излези моме на чардакот 1 7,708 4.00 08.06.2009
1354 Во ливаѓе ладен извор има 3 9,656 4.67 08.06.2009
1355 Ѓул трендафил 1 9,971 4.42 08.06.2009
1356 Ружиче бело и црвено 0 7,769 4.50 08.06.2009
1357 Нани, нани Димче 1 9,404 4.12 08.06.2009
1358 Млад Гоце, млади војвода 0 7,855 4.29 08.06.2009
1359 Во нашето село куќа шимширова 1 8,134 3.60 08.06.2009
1360 Што ми е мерак полјак да бидам 5 21,009 4.58 08.06.2009
1361 Милкано моме мори 1 9,281 2.83 08.06.2009
1362 Мамо мори 0 8,315 4.25 08.06.2009
1363 Малките моми 4 10,990 4.09 08.06.2009
1364 Калино ќерко, Калино 1 8,472 4.33 08.06.2009
1365 Не ми го лажи Ѓорѓи Марето 7 11,202 4.13 08.06.2009
1366 Не оди Сефер село Карбуница 1 9,345 4.57 08.06.2009
1367 Кинисуе Стојан во планина 1 7,891 4.25 08.06.2009
1368 Аман седнала ми бре Јана 1 9,073 4.17 08.06.2009
1369 Славеј пее на трендафил 1 8,557 4.30 08.06.2009
1370 Не плачи Лено мори 4 9,880 4.14 08.06.2009
1371 Спрема се Младен, спрема се 2 8,228 4.71 08.06.2009
1372 Бог да бие мојта мајка маќеа 2 9,145 3.43 08.06.2009
1373 Жалајте го браќа Толета војвода 0 8,227 4.50 08.06.2009
1374 Стојне бре, Стојне 1 9,074 4.33 08.06.2009
1375 Ајде Анѓе да повечераме 2 9,772 4.30 08.06.2009
1376 Ах мори моме убаво 1 9,013 4.27 08.06.2009
1377 Ој винце, винце 1 10,153 4.44 08.06.2009
1378 Што ќе правиме, чиниме 1 7,603 4.25 08.06.2009
1379 Еј ти Недо море, бела Недо 0 8,673 4.00 08.06.2009
1380 Се скарале, се степале 1 10,220 4.53 08.06.2009
1381 Билбил пее насабајле 1 8,559 3.80 04.06.2009
1382 Т’мна м’гла по полето 1 8,624 3.50 04.06.2009
1383 Го пратиле дедо в' планина 2 16,411 4.03 04.06.2009
1384 А бре, лудо аџамија 1 10,560 4.40 04.06.2009
1385 Марика на стол седеше 2 8,925 4.00 04.06.2009
1386 Елај либе, елај 1 9,277 4.00 04.06.2009
1387 Да сум бистра вода 12 17,764 4.61 04.06.2009
1388 Нико, Нико меанџико 5 19,219 4.58 04.06.2009
1389 Ој Месечино, новино 2 8,937 4.71 04.06.2009
1390 Што ја нема Цвета мома 5 14,640 4.13 04.06.2009
1391 Сон сонила Орданица 4 14,460 4.61 04.06.2009
1392 Черешна се од корен корнеше 5 21,358 4.25 04.06.2009
1393 Ој девојче, девојче 9 23,926 4.41 04.06.2009
1394 Цвета мома убава 2 11,137 4.46 04.06.2009
1395 Тргнала Тода мома за вода да оди 1 7,826 4.50 04.06.2009
1396 Гина, Гина лична Гина 1 9,498 4.69 04.06.2009
1397 Маро, Марике, фидан бојлике 2 10,433 4.63 04.06.2009
1398 Ој ти пиле 8 13,393 4.50 22.05.2009
1399 Кажи Васке Евдова 7 11,087 4.22 22.05.2009
1400 Чупче од онака 6 10,568 4.85 22.05.2009
1401 Билбил рано пее 2 31,994 4.31 22.05.2009
1402 Назад Калино моме 11 65,711 4.51 22.05.2009
1403 Мома оди за вода 6 27,484 4.52 22.05.2009
1404 Либе, ако дојдеш 3 8,826 4.78 22.05.2009
1405 Донка боли бело грло 1 8,863 3.36 22.05.2009
1406 Се свалила Митра долу во градина 1 7,681 4.14 22.05.2009
1407 Развивај горо, горо зелена 1 7,972 3.75 22.05.2009
1408 Излези, стара мајко 5 11,321 4.55 22.05.2009
1409 Јас си појдов во Битола 2 8,784 3.75 22.05.2009
1410 Јадна Доца леб месила 3 11,787 3.83 22.05.2009
1411 Бог да бие, Тино мори 7 14,972 4.36 22.05.2009
1412 Динка двори мете 1 8,400 3.17 22.05.2009
1413 Одоздола иде, бабо 0 7,594 3.20 22.05.2009
1414 Ајде која ми те лаже, Миле бре 4 11,441 4.73 22.05.2009
1415 Леле Јано 5 11,280 4.24 22.05.2009
1416 Заблеало рудо јагне 2 17,126 4.75 22.05.2009
1417 Посеала баба 4 14,333 4.60 22.05.2009
1418 Учи ме мила мајко, карај ме 1 10,800 4.22 22.05.2009
1419 Стани ми сине Стојане 0 8,277 4.50 22.05.2009
1420 Нешто ќе те прашам сине 0 7,928 4.00 22.05.2009
1421 Абер доjде од Прибилци 1 12,069 3.95 22.05.2009
1422 Ај засвирете млади момчиња 2 12,231 4.21 22.05.2009
1423 Ајде легнала е Лилјана 4 10,978 4.21 22.05.2009
1424 Ценив се у попа 4 16,328 4.71 22.05.2009
1425 Ѓорушице, црно око 9 17,089 4.57 22.05.2009
1426 Водарки 1 19,012 4.22 22.05.2009
1427 Чије е оној моме 2 9,365 4.75 22.05.2009
1428 Дедо мили златни 4 23,215 4.21 22.05.2009
1429 Делба делила 2 8,547 4.33 22.05.2009
1430 Ѓурѓово лето проклето 0 7,893 3.75 22.05.2009
1431 Митра мома поповата 1 10,570 4.24 22.05.2009
1432 Од кога е зора зазорила 1 9,158 3.50 22.05.2009
1433 Море чичо рече (Пајдушко) 6 16,773 4.63 22.05.2009
1434 Мори моме, што не дојдеш 1 8,251 4.60 20.05.2009
1435 На врата стои дос 2 8,122 4.67 20.05.2009
1436 Грозда мома мести три бајрака 0 8,336 4.00 20.05.2009
1437 Кажи Јано 0 8,642 4.00 20.05.2009
1438 Жали моме, да жалимо 2 9,393 3.80 20.05.2009
1439 Ој кажи, кажи моме Калино 5 9,118 4.00 08.05.2009
1440 Ој девојче ран бел мој 2 14,910 4.41 08.05.2009
1441 Голем мерак имам мамо 1 17,331 4.47 22.04.2009
1442 Пуста младост 10 13,796 4.63 20.04.2009
1443 Расплакал се стар бел дедо 3 9,155 4.45 20.04.2009
1444 Три биљбиља појет 2 10,970 4.90 20.04.2009
1445 Вено, пиле, Вено 2 9,755 4.77 20.04.2009
1446 Заљубил Димо три моми 1 10,048 3.83 20.04.2009
1447 Македонка 1 11,708 4.53 01.04.2009
1448 Ајде Лено да ојме 1 9,529 4.22 01.04.2009
1449 В село се чешма градеше 1 10,022 3.95 01.04.2009
1450 Митре Влао, тешко ранет 1 8,923 4.50 01.04.2009
1451 Да ми пукниш, стара мајко 1 9,219 4.50 01.04.2009
1452 Кинисала Роса ју планина 3 9,484 4.36 01.04.2009
1453 Мори чупи костурчанки 5 20,713 4.53 31.03.2009
1454 Урва Фанка 4 11,299 4.13 31.03.2009