Ој Коруне

- Ој Коруне, млад Корун,
зошто Корун море, не доаѓаш
како што ми Корун, доаѓаше?
Секој петок, Корун, и сабота,
негде-годе, Корун, и недела.

- Мори Недо, мори
бела Недо,
сум чул Недо мори
си имала,
си имала Недо,
машко дете,
машко дете Недо,
Костадинче.

Се метнало, Недо,
на татка му,
на татка му Недо
ќесеџија.
На чичко му Недо
бинекчија,
на вујка му Недо
арамија.

Се попалил Недо
да ме фати,
крвнината Недо
да ја врати.
На татка му Недо,
на чичко му,
на чичко му Недо
и вујко му.
Забелешка: Ќесеџија е разбојник, човек кој краде сечејќи ги ќесињата на жртвите. Бинекчија е коњаник, добар јавач. Арамија е крадец, разбојник.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Васка Илиева - Ој Коруне

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Васка Илиева