Songs by rating

Macedonian folk songs

The table below lists songs published on Pesna.org.

# Title Audio samples Popularity Rating Added on
1 Мила Македонијо 1 7,882 4.95 19.06.2017
2 Ајде жалај ме, Малино 7 12,371 4.93 19.08.2009
3 Стојан си стадо пасеше 2 7,622 4.92 14.04.2013
4 Четворица кумити 2 12,732 4.91 09.06.2009
5 Три биљбиља појет 2 10,970 4.90 20.04.2009
6 Кичевјани, московјани 2 13,243 4.90 04.09.2011
7 Ожени се, мили сине 1 7,167 4.89 29.11.2013
8 Ти се армаса 2 7,312 4.89 31.01.2015
9 Темен се облак зададе 1 15,670 4.88 24.06.2012
10 А што си ми либе гајлелија 1 4,986 4.88 15.09.2014
11 Се решив да се женам 3 14,901 4.88 16.09.2009
12 Море абер дојде Ајше 4 14,776 4.87 12.10.2009
13 Слага се с'лнце да зајде 3 9,124 4.87 31.10.2010
14 А дадеја Јана 1 4,888 4.86 22.02.2016
15 Каде се чуло, видело 1 8,432 4.86 01.03.2014
16 Мариче ле, лично, девојче 6 11,649 4.86 19.08.2009
17 Василка стои на порти 2 3,301 4.85 06.04.2018
18 Чупче од онака 6 10,568 4.85 22.05.2009
19 Благуно дејче мори пожаранче 6 21,337 4.85 02.11.2009
20 Ајде не ти личи Дафино моме 4 5,840 4.85 07.04.2013
21 Животе мој 2 11,405 4.85 19.08.2009
22 Јас сум мома пак мома 3 8,403 4.85 02.11.2009
23 Што ми е мило ем драго мамо 3 12,247 4.85 29.10.2009
24 Собрале ми се набрале 4 14,090 4.84 28.10.2009
25 Шеќерино малој моме 3 7,218 4.84 18.02.2013
26 Ајде кога појдов 1 9,606 4.83 02.11.2009
27 Билбил пее во планина 9 20,526 4.83 29.10.2009
28 Не седи Расим распашан 1 5,149 4.83 03.10.2014
29 Низ Петлец идат трима војводи 1 2,883 4.83 11.06.2019
30 Песна за Никола Бадев 1 5,412 4.83 31.07.2014
31 Стани Станке 2 10,058 4.83 29.10.2009
32 Со маки сум се родила 21 38,751 4.83 16.09.2009
33 Запеало славеј пиле 2 6,669 4.82 07.04.2013
34 Ника, Ника Марика 1 11,933 4.82 04.05.2020
35 Како пиреј 1 4,297 4.82 19.06.2017
36 Легнало моме заспало 1 9,141 4.82 17.11.2009
37 Подај моме рака ти 1 10,776 4.81 11.06.2009
38 Македонки билбилјанки 3 22,989 4.81 02.11.2009
39 Кирајџиче, јабанџиче 6 10,781 4.81 19.08.2009
40 Ој девојче, бело и црвено 6 16,766 4.80 29.09.2009
41 Оди ѕвездо 1 16,460 4.80 15.11.2018
42 Ах мори мајко 1 9,766 4.80 02.11.2009
43 В' апсана ме кладе 2 7,859 4.80 13.10.2011
44 Дали думаш либе 6 11,135 4.80 02.11.2009
45 Ѓорѓија море терзија 1 3,184 4.80 03.12.2017
46 Јас кога бев овчарче 2 8,244 4.80 12.08.2009
47 Митро ле, Митро 1 4,315 4.80 22.11.2017
48 Проклета судбино 1 8,990 4.80 20.04.2011
49 Стојан на Станка думаше 1 4,388 4.80 06.09.2014
50 Сум се родил мераклија 2 11,689 4.80 13.08.2009
51 Ќе ти умрам мамо 3 9,216 4.80 28.10.2009
52 Узреала бела пченица 1 3,687 4.80 27.10.2016
53 Саде ти се чудам Цвето 2 11,146 4.79 16.09.2009
54 Оро се вие крај манастирот 6 14,959 4.79 29.09.2009
55 Деветсто и осма година 1 6,348 4.79 15.06.2017
56 Малихери пукаја 2 10,905 4.79 19.08.2009
57 Саноќ ми билбил пропеа 4 14,176 4.79 29.10.2009
58 Сношти минав покрај ваш'то порте 3 9,818 4.79 16.09.2009
59 Девојче тенко високо 1 6,834 4.78 23.09.2014
60 Дојди либе до вечер 5 3,255 4.78 06.04.2018
61 Кучињата лаат, пазарџии идат 1 11,312 4.78 29.10.2009
62 Либе, ако дојдеш 3 8,826 4.78 22.05.2009
63 Љубев едно лудо младо 1 608 4.78 21.01.2024
64 Малој моме цвеќе брало 2 9,963 4.78 28.10.2009
65 Мара охриѓанка 1 8,770 4.78 29.10.2009
66 Мори деј Невено, невен душо 2 2,893 4.78 07.10.2018
67 Пелин ми се пољуљава 3 9,405 4.78 29.09.2009
68 Сношти си поминав покрај ваш'то порте 1 8,282 4.78 16.09.2009
69 Таму долу крај Белото Море 1 2,135 4.78 11.04.2020
70 Прстен ми падна Нешо 5 14,796 4.77 13.10.2009
71 Мајсторе, мајсторе 7 19,135 4.77 29.06.2011
72 Бог да бие кој прв почна 6 15,622 4.77 28.10.2009
73 Вено, пиле, Вено 2 9,755 4.77 20.04.2009
74 Дај ми надеж 3 16,046 4.77 12.06.2011
75 Топови грмат, земјата трештит 1 4,606 4.77 31.10.2014
76 Си заљуби Џефа 5 8,887 4.76 15.10.2016
77 Аир да не сториш мајко 7 14,438 4.76 09.06.2009
78 Ој ѕвездо, ѕвездо 1 4,029 4.76 20.01.2016
79 Развивај горо зелена 4 8,172 4.76 22.11.2011
80 Што да правам, што да чинам 12 23,151 4.76 16.09.2009
81 Ајде дар ми везле моми 1 3,920 4.75 03.04.2016
82 Бог да бие мојта мајка 2 8,923 4.75 29.10.2009
83 Ергенлак е мамо пашалак 1 8,466 4.75 02.11.2009
84 Зошто ме мачиш судбино клета 1 5,719 4.75 06.09.2014
85 Јас сум едно младо бакалџиче 3 2,291 4.75 26.08.2021
86 Легнало Родне 3 10,084 4.75 20.03.2011
87 Либе ле, либе убаво 4 5,728 4.75 09.04.2013
88 Магдо мори Магдалено 3 12,602 4.75 02.11.2009
89 Мари Димано, џан Димано 3 3,921 4.75 03.12.2015
90 Марие дилбер бела Марие 10 16,548 4.75 02.11.2009
91 Маце, маце, тече вода студена 4 11,204 4.75 19.03.2011
92 Мирка на Гинови 1 3,786 4.75 25.09.2017
93 Песно моја 1 5,078 4.75 25.03.2016
94 Разболе ми се Калина 2 3,877 4.75 16.06.2017
95 Сардисал аскер делчева чета 3 2,016 4.75 25.04.2022
96 Славен Пирин недогледен 1 1,967 4.75 15.04.2020
97 Ти се колнам, Македонијо 1 2,187 4.75 19.01.2021
98 Усни румени 1 5,809 4.75 21.02.2013
99 Чије е оној моме 2 9,365 4.75 22.05.2009
100 Што е лудо сон сонило 2 7,248 4.75 09.11.2011
101 Заблеало рудо јагне 2 17,126 4.75 22.05.2009
102 Ајде слушај, слушај калеш бре Анѓо 23 23,634 4.74 27.10.2009
103 Ајде која ми те лаже, Миле бре 4 11,441 4.73 22.05.2009
104 Песна за Ченто 3 6,624 4.73 04.02.2013
105 Запри, запри виолино 2 12,253 4.73 02.06.2013
106 Невесто калеш мори убава 8 14,196 4.73 29.09.2009
107 Море сокол пие вода на Вардарот 27 42,988 4.73 29.10.2009
108 Градел Илија манастир 8 23,304 4.73 19.08.2009
109 Каде си тргнало абре бај Постоле 4 13,731 4.73 02.11.2009
110 Море доста оде, доста шета 1 8,537 4.73 11.06.2009
111 Не пиј Недо рујно вино 1 6,490 4.73 02.12.2011
112 Расцвети верна љубов во народот 1 8,538 4.73 12.08.2009
113 Ти не знаеш момче 1 7,871 4.73 29.10.2009
114 Брале, брале, се собрале 5 6,542 4.72 11.11.2013
115 Мајка ми купила шарени чорапи 1 6,581 4.72 08.03.2015
116 Таму далеку вода ми дотече 6 9,801 4.72 09.06.2009
117 Бај Никола 5 781 4.71 18.11.2023
118 Бог да бие кочански сејмени 1 5,420 4.71 17.05.2014
119 Војник заминувам 1 1,697 4.71 29.09.2019
120 Добредојдовте бели сватови 0 1,304 4.71 02.10.2021
121 Друга земја ние немаме 1 3,372 4.71 19.06.2017
122 Легнала Дана 5 7,723 4.71 13.12.2012
123 Лилјано моме, Лилјо убаво 1 2,968 4.71 11.06.2018
124 Македонија 1 10,891 4.71 02.11.2009
125 Мори сваќе 2 3,264 4.71 06.04.2018
126 На гости ти дојдов, Кито 4 5,746 4.71 16.04.2014
127 Нели ти стига мојата младост 1 2,977 4.71 23.10.2022
128 Ни јадеме, ни пиеме 2 4,204 4.71 15.09.2014
129 Оди Тодоро в' градина 2 1,111 4.71 20.08.2022
130 Ој Месечино, новино 2 8,937 4.71 04.06.2009
131 Отвори ми кузум Лено 1 3,852 4.71 11.11.2016
132 Сал си одам, сал си питам 1 9,418 4.71 16.09.2009
133 Седнал Марко малку да вечера 1 4,650 4.71 06.09.2014
134 Спрема се Младен, спрема се 2 8,228 4.71 08.06.2009
135 Стојане, македонски војводо 1 3,523 4.71 03.01.2016
136 Џан џигер Магдо 5 5,430 4.71 18.02.2013
137 Што си толку, Лено, гајлелија 6 7,866 4.71 15.09.2014
138 Четворица комити 2 14,905 4.71 28.10.2009
139 Стојана мајка учеше 2 5,219 4.71 14.02.2013
140 Ценив се у попа 4 16,328 4.71 22.05.2009
141 Болен лежи катил Ѓорѓи 8 14,176 4.70 19.08.2009
142 Кажи Анѓо мори 2 5,878 4.70 07.01.2014
143 Калеш Дончо 5 13,742 4.70 29.10.2009
144 Не плачете стари мајки 1 8,844 4.70 03.04.2010
145 Писмо 1 3,098 4.70 06.02.2020
146 Тихо Мирка си заспала 8 12,867 4.70 12.10.2009
147 Жал за Деспина 5 49,591 4.70 26.03.2010
148 Да ме молат не се женам 4 13,659 4.70 29.10.2009
149 Бог да го убие Шефки качакот 1 9,155 4.69 29.10.2009
150 Како да ти речам мила остани 2 10,918 4.69 04.12.2016
151 Каранфилче девојче 12 7,282 4.69 09.04.2013
152 Мајка (песна за Лерин) 1 5,946 4.69 09.12.2019
153 Ој, ти Пацо Дреновчанке 2 10,897 4.69 29.09.2009
154 Пошла мома на вода 1 10,595 4.69 16.09.2009
155 Гина, Гина лична Гина 1 9,498 4.69 04.06.2009
156 Онаа страна оган гори 1 6,436 4.69 19.01.2013
157 Песна за Крсте војвода 1 11,634 4.69 12.08.2009
158 Разболел ми се левенди Ѓуро 3 12,304 4.69 21.11.2011
159 Три години болен лежам 7 15,954 4.69 16.09.2009
160 Три години сејмен шетав 2 9,519 4.69 09.06.2009
161 Зачукале тапаните 6 11,385 4.68 19.08.2009
162 Момите мамо, момите 1 11,487 4.68 02.11.2009
163 Славеј песна запејало 1 8,563 4.68 06.09.2014
164 За Фросина 8 21,767 4.68 28.10.2009
165 Лилјано моме убаво 14 15,116 4.68 19.08.2009
166 Марие млада невесто 5 21,266 4.67 27.10.2009
167 Ајде камен Јано 5 15,708 4.67 14.03.2011
168 Ајде мори Стојно ле 1 9,011 4.67 19.08.2009
169 Бегала ми е Благуна 2 10,248 4.67 12.10.2009
170 Битолчани мераклии 1 9,881 4.67 02.04.2011
171 В' градина моме седеше 5 4,977 4.67 05.12.2014
172 Во ливаѓе ладен извор има 3 9,656 4.67 08.06.2009
173 Врба ми изникнала 3 3,921 4.67 10.01.2019
174 Горе Славеј дошле борци млади 1 3,524 4.67 17.01.2016
175 Дали знаеш мила мајко 2 11,877 4.67 02.11.2009
176 Девојко лична румена 1 9,339 4.67 02.11.2009
177 Еднаш минав на мостето 1 8,051 4.67 02.11.2009
178 Еј ти Марие, селвие 1 9,002 4.67 02.11.2009
179 Земај ми го мили тате она девојче 1 8,336 4.67 19.08.2009
180 Извикна Јана провикна 2 8,826 4.67 29.10.2009
181 Каде се чуло, мамо, видело 2 10,199 4.67 29.10.2009
182 Кажи, кажи либе Стано 8 14,915 4.67 17.11.2009
183 Кај си мајко да ме видиш 1 9,277 4.67 08.04.2010
184 Киниса Стојанка 1 1,006 4.67 25.10.2022
185 Крај Вардара двајца седевме 1 2,802 4.67 18.11.2017
186 Ленче бре душо 4 10,910 4.67 17.11.2009
187 Лично моме, битолчанче 3 2,068 4.67 23.05.2020
188 Македонско да заиграме 1 1,322 4.67 31.12.2022
189 Митра низ двори шеташе 2 6,568 4.67 23.02.2014
190 Мома уф зандана 1 7,231 4.67 08.01.2010
191 На врата стои дос 2 8,122 4.67 20.05.2009
192 Не се кревај на големо 2 8,169 4.67 19.08.2009
193 Недо ле, арна девојко 3 5,793 4.67 23.09.2014
194 Нели ти реков не оди боса 2 10,937 4.67 19.03.2011
195 Ојде дедо во градина 2 9,354 4.67 29.09.2009
196 Пушти ја, Лело мори, Тодорка 1 6,097 4.67 25.01.2012
197 Рајна на порти стоеше 1 8,303 4.67 12.10.2009
198 Решив да си се оженам 1 4,298 4.67 03.10.2014
199 С' каменички фрлат мамо 8 11,417 4.67 16.09.2009
200 Севделинке малој моме 1 1,417 4.67 19.07.2021
201 Сирак се Стојан разболел 3 7,861 4.67 16.09.2009
202 Славеј пее на трендафил 2 3,938 4.67 09.04.2013
203 Смилјана ми се армаса 4 3,019 4.67 11.02.2019
204 Ти фрлије Јано ефтирије 2 3,820 4.67 01.07.2016
205 Челник Пејо 1 2,745 4.67 18.02.2018
206 Што имала к'смет Стамена 17 28,904 4.66 16.09.2009
207 Разболела се Ленка Пингова 6 17,125 4.66 29.10.2009
208 Ај засвирете ми чалгии 3 28,744 4.66 16.09.2009
209 Од умот се поизгубив 8 18,504 4.66 29.10.2009
210 Јас Методи Патче од Охрида 1 16,231 4.66 29.10.2009
211 Станвај Донке, станвај пиле 7 12,041 4.66 29.10.2009
212 Свадба голема 2 37,413 4.65 13.12.2014
213 Песна за Чакаларов 6 15,671 4.65 12.08.2009
214 Лешочкиот манастир 5 17,127 4.65 28.10.2009
215 Вратете се Македонци 2 5,571 4.65 10.09.2015
216 За Зарина 6 14,929 4.65 28.10.2009
217 Блазе тебе Митро 4 13,656 4.65 09.06.2009
218 Додек је мома при мајка 3 8,299 4.64 16.01.2012
219 Помниш ли, либе Тодоро 8 17,333 4.64 18.05.2010
220 Ах мори Маро, девојче 2 9,202 4.64 02.11.2009
221 Бело Море 1 4,209 4.64 22.02.2018
222 Јано ле, Јано ле 1 5,090 4.64 25.02.2015
223 Лино моме Лино 2 10,995 4.64 17.11.2009
224 Ни прела гора, ни ткала 3 12,879 4.63 11.06.2009
225 Песна за Караџата 1 11,419 4.63 12.08.2009
226 Кондисал Ајрадин паша 3 12,864 4.63 29.10.2009
227 Пуста младост 10 13,796 4.63 20.04.2009
228 Ајде, ајде моме Стојне 7 15,322 4.63 02.11.2009
229 Море чичо рече (Пајдушко) 6 16,773 4.63 22.05.2009
230 Го фанале едно моме 4 13,643 4.63 28.10.2009
231 Бог да бие Русе твојта мајка 9 31,511 4.63 29.10.2009
232 Ај, кажи Јано, кажи душо 1 4,717 4.63 02.11.2015
233 Бисеро ќерко 3 3,937 4.63 07.04.2018
234 Дејгиди Магдалено мори 6 15,717 4.63 04.09.2011
235 Дојди, дојди малој моме 1 7,907 4.63 29.10.2009
236 Ја излези либе на пенџере 4 11,184 4.63 02.11.2009
237 Јоване море, Јоване 5 20,872 4.63 02.06.2013
238 Какво чудо големо 3 2,837 4.63 12.10.2019
239 Каљо, Калино девојче 6 11,379 4.63 29.10.2009
240 Каул се фатиле момче и девојче 3 3,978 4.63 07.01.2019
241 Маро, Марике, фидан бојлике 2 10,433 4.63 04.06.2009
242 Ој Досто, Досто 1 4,875 4.63 28.04.2013
243 Те сретнав либе, пресретнав 1 2,952 4.63 28.11.2019
244 Црнеј горо, црнеј сестро 1 11,159 4.63 29.10.2009
245 Не плачи мило либе, не жали (Параходот) 15 19,165 4.62 27.10.2009
246 Лено, Ленче 1 17,688 4.62 15.05.2014
247 Кажи Рајне, кажи душо 8 16,003 4.62 29.10.2009
248 Огин го гори Брезово 9 16,210 4.62 29.10.2009
249 Излегол Дејан војвода 2 11,785 4.62 04.09.2011
250 Во борба македонски народе 2 16,843 4.62 01.03.2014
251 Оф бре, Стојане 3 8,613 4.62 01.12.2011
252 Стојне, млада меанџико 1 5,809 4.62 20.02.2012
253 Ајде сонце зајде 7 19,067 4.61 28.10.2009
254 Да сум бистра вода 12 17,764 4.61 04.06.2009
255 Црна се чума зададе 13 28,852 4.61 28.10.2009
256 Нарочува бело Менде, порочува 4 15,041 4.61 11.06.2009
257 Недалеку од Воден града 1 11,209 4.61 29.09.2009
258 Мајка има едно чедо 1 10,972 4.61 04.09.2011
259 Од врв Пирин Планина 3 15,733 4.61 29.10.2009
260 Сон сонила Орданица 4 14,460 4.61 04.06.2009
261 Што се чуло нане 4 14,521 4.61 29.10.2009
262 Темен се облак зададе 1 6,799 4.61 24.06.2012
263 Еленко, моме мори, убава 3 10,317 4.61 29.08.2012
264 Ај што убаво одат ле мамо 3 957 4.60 13.06.2023
265 Ајде се прошетал Никола 1 3,045 4.60 06.06.2017
266 Ако само запеам 1 8,437 4.60 02.11.2009
267 Ах Вања 1 4,224 4.60 25.09.2018
268 Бегала Мара, бегала 1 5,309 4.60 13.12.2012
269 Бела Јано 1 2,620 4.60 13.07.2019
270 Девет години болен лежав 1 8,699 4.60 29.10.2009
271 Ден денувам 3 7,800 4.60 19.04.2015
272 Добро ми дошле сватовите 1 8,743 4.60 02.11.2009
273 Едно младо војниче 0 7,720 4.60 02.11.2009
274 Испрати ме мајко до станица 1 2,339 4.60 29.09.2019
275 Каде си тргнала Кито 3 11,217 4.60 19.08.2009
276 Киниса да ода о В'мбел на гости 3 10,817 4.60 04.01.2019
277 Лична Мара меанџика 1 4,175 4.60 16.07.2014
278 Лулела е Јана 2 9,482 4.60 19.08.2009
279 Момченце и момиченце 1 8,545 4.60 08.04.2010
280 Мори моме, што не дојдеш 1 8,251 4.60 20.05.2009
281 Наум и Деспина 4 2,238 4.60 12.09.2022
282 Не лудувај Јоване 1 2,263 4.60 10.04.2020
283 Невеста платно ткаеше 2 4,594 4.60 19.07.2014
284 Оздола идет еден млад војвода 1 9,855 4.60 29.10.2009
285 Пијан идам од града 5 5,468 4.60 18.04.2016
286 Писмо дојде од Солуна града 1 3,385 4.60 22.09.2017
287 Посеала баба 4 14,333 4.60 22.05.2009
288 Празник љубовен 1 4,946 4.60 28.04.2013
289 Рајна на пенџере седеше 1 8,427 4.60 16.09.2009
290 Садила мома 3 1,475 4.60 13.10.2021
291 Сеј со здравје севдо моја 1 7,941 4.60 12.08.2009
292 Си приготвив јас отрови 1 7,503 4.60 16.09.2009
293 Сите момчиња дојдоја 2 4,103 4.60 06.09.2014
294 Сите си појдоа мамо 1 1,266 4.60 22.09.2021
295 Сношти минав покрај вази 9 30,489 4.60 27.10.2009
296 Тељал личи катил Ѓорѓи 1 872 4.60 05.07.2023
297 Тргна ми Стојна за вода 1 2,537 4.60 06.04.2018
298 У вој двор 1 1,558 4.60 23.12.2020
299 И таму е мојата родина 2 19,248 4.60 29.10.2009
300 Трба трби Гевгелија 3 23,797 4.60 28.10.2009
301 Павле ми пие 9 23,195 4.60 13.12.2012
302 Срце ме боли ќе умрам 6 16,647 4.59 13.08.2009
303 Судбо моја 13 19,620 4.59 12.12.2012
304 Ожени ме мамо, женет да одам 1 10,358 4.59 19.08.2009
305 Си заљубив едно моме 14 22,169 4.59 27.10.2009
306 Ако умрам ил' загинам 8 31,078 4.59 27.10.2009
307 Антице џанам душице 13 16,619 4.59 28.10.2009
308 Синоќа дојдов од гурбет 3 9,261 4.59 07.09.2011
309 Сношти го видов убавото Стојне 11 14,599 4.59 11.06.2009
310 Сношти те пратив на вода ќерко 5 11,662 4.59 19.05.2010
311 Тако ти Бога, девојко 1 3,104 4.59 22.11.2020
312 Ој љубов, љубов 4 14,365 4.59 29.10.2009
313 Сокол ми лета високо 10 14,345 4.59 13.08.2009
314 Во Струмица на улица 5 31,200 4.59 16.09.2009
315 Ах, каде е мојто либе 15 28,597 4.59 02.11.2009
316 Ветар вее, снег долета 1 4,849 4.58 19.04.2015
317 Доста, доста лично ле Стојне 4 14,082 4.58 02.11.2009
318 Излегол невен Пејо 6 7,498 4.58 16.07.2014
319 Што ми е мерак полјак да бидам 5 21,009 4.58 08.06.2009
320 Нико, Нико меанџико 5 19,219 4.58 04.06.2009
321 Три години станаа 16 25,654 4.58 18.03.2011
322 Една мисла имаме 2 20,051 4.58 31.03.2012
323 Три години се љубевме 8 14,774 4.58 03.10.2009
324 А бре Македонче ти вардарско пиле 2 12,876 4.58 28.10.2009
325 Бог да убиет дебрани 5 15,334 4.58 11.06.2009
326 Едно време си бев ерген 1 10,856 4.58 27.10.2009
327 По горите македонски 3 10,884 4.58 29.10.2009
328 Се собрале сватовите, румбаба 2 6,379 4.58 10.09.2015
329 Ерген одев мајко 8 19,979 4.58 02.11.2009
330 Засвирил Стојан 5 11,344 4.58 19.10.2011
331 Ѓорушице, црно око 9 17,089 4.57 22.05.2009
332 Ако бевме заедно 1 4,800 4.57 03.05.2020
333 Ако умрам Македонијо 1 3,772 4.57 19.06.2017
334 Бистро ле, Бистро планино 1 4,467 4.57 25.02.2015
335 Во ноќта си месечина 1 9,887 4.57 11.06.2009
336 Лено ле, Лено 1 5,327 4.57 09.05.2015
337 Љубеше ме мила мајко убава Елена 1 9,087 4.57 09.06.2009
338 Може ли цвеќе без вода 2 9,916 4.57 29.09.2009
339 Море Максим има лоша жена 3 3,441 4.57 07.04.2018
340 На срце ми лежи мила мамо 9 19,890 4.57 29.09.2009
341 Не лажете се другарки 2 11,869 4.57 29.09.2009
342 Не оди Сефер село Карбуница 1 9,345 4.57 08.06.2009
343 Оф, што сум толку далеку 1 7,914 4.57 09.04.2013
344 Песна за Овчарани 1 7,162 4.57 08.02.2016
345 Подигни си, бре невесте дулачето 5 10,375 4.57 19.08.2009
346 Судбо моја 1 9,380 4.57 09.06.2009
347 Чапкан Димчо 1 7,115 4.57 18.02.2012
348 Што ми омилело 1 11,456 4.57 01.03.2011
349 Многу мерак имам бабо 4 27,251 4.57 04.03.2011
350 Сношти поминав, заминав покрај битолските касарни 5 18,380 4.57 16.09.2009
351 Крушево абер пристигна 5 30,654 4.57 28.10.2009
352 Сношти минав крај рајската градина 7 14,123 4.57 16.09.2009
353 Мамо кој чука на порти 6 15,057 4.57 02.11.2009
354 Меани, меани 2 15,110 4.57 29.09.2009
355 До кога браќа мили Македонци 2 14,204 4.56 29.10.2009
356 Буките развиваат браќа 1 6,066 4.56 03.10.2014
357 Низ корија зелена босо моме шета 10 13,191 4.56 29.09.2009
358 Река газит малој моме 3 18,609 4.56 11.06.2009
359 Алија со тамбурата 2 9,097 4.56 13.08.2009
360 Болна е легнала 6 17,206 4.56 05.09.2010
361 Бор садила мома Евгенија 5 24,566 4.56 29.10.2009
362 Ете така дедо Димо 2 9,752 4.56 09.06.2009
363 Јано Јановице, каде ти е Јане? 3 4,813 4.56 30.08.2016
364 Легнала Ѓурѓа на рамно гумно 2 4,955 4.56 16.04.2014
365 Од гранка, в' гранка 2 7,314 4.56 02.12.2011
366 Развила гора зелена 1 9,389 4.56 13.08.2009
367 Едно име имаме 6 37,299 4.55 02.11.2009
368 И ние сме деца на Македонија 7 64,617 4.55 28.10.2009
369 Чифте, чифте пајтонлари 5 38,994 4.55 29.10.2009
370 Запеала Љуба од градина 1 9,460 4.55 19.08.2009
371 1762 лето 7 54,759 4.55 28.10.2009
372 Пара бери киселец 9 21,619 4.55 29.10.2009
373 Не кажувај либе добра ноќ 6 29,127 4.55 27.10.2009
374 Абер ми дојде од Солуна града 3 18,029 4.55 09.06.2009
375 Болна паднала Родна Фалкова 3 11,383 4.55 11.02.2010
376 Излези, стара мајко 5 11,321 4.55 22.05.2009
377 Ме сакаа двајца тројца 2 6,654 4.55 29.08.2012
378 Ајде провикнал се Иљо Малешевски 4 10,310 4.54 02.11.2009
379 Во влашкото маало 5 13,530 4.54 03.10.2009
380 Ерген сум одил, преодил 1 4,229 4.54 12.06.2016
381 За арменско 1903 година 1 4,349 4.54 15.11.2019
382 Љубеле се двајца млади 5 9,945 4.54 19.08.2009
383 Мори момиченце малечко 1 9,042 4.54 27.03.2010
384 Огреала месечина шеќерна 2 6,375 4.54 30.11.2011
385 Садила Димка босилче 1 5,168 4.54 13.12.2012
386 Ајде дали знаеш, паметиш Милице 17 29,387 4.54 28.10.2009
387 Сите девојчиња 6 16,120 4.54 16.09.2009
388 Со јаболко фрли 2 13,938 4.54 07.09.2011
389 Модерна си имам жена 1 9,666 4.53 20.04.2011
390 Мори чупи костурчанки 5 20,713 4.53 31.03.2009
391 Од Битола појдов 5 8,857 4.53 09.04.2013
392 Три години Кате болен лежав 9 16,398 4.53 16.09.2009
393 Едно малој моме 5 17,848 4.53 29.10.2009
394 Василке млада невесто 2 10,594 4.53 09.06.2009
395 Дувни ми бел ветре 8 4,960 4.53 19.04.2015
396 Македонка 1 11,708 4.53 01.04.2009
397 Ој ти моме, малој моме 4 10,714 4.53 29.10.2009
398 Се скарале, се степале 1 10,220 4.53 08.06.2009
399 Твојте очи Лено мори 13 50,598 4.53 22.12.2012
400 Мајка на Марика думаше 11 27,278 4.53 27.10.2009
401 Послушајте патриоти 7 28,155 4.53 28.10.2009
402 Димитриче русокосо девојче 4 11,355 4.53 12.10.2009
403 Отидов в село Долнени 1 10,386 4.53 29.08.2011
404 Три години либе се сакавме 2 10,598 4.53 16.09.2009
405 Каранфило филфило 9 19,234 4.53 03.01.2010
406 Туѓината пуста да остане 8 32,430 4.52 09.06.2009
407 Јас те пратив на вода Калино 5 12,299 4.52 19.08.2009
408 За кого ти цути Дано лицето 9 18,816 4.52 19.08.2009
409 За Крушевската Република 2 17,553 4.52 03.10.2009
410 Јас сум несреќница 3 10,756 4.52 12.08.2009
411 Праша ли Тинке мајка ти 6 14,320 4.52 16.09.2009
412 Ти си моме идеално 2 11,023 4.52 12.08.2009
413 Сестра моли брата за вечера 6 21,744 4.52 28.10.2009
414 Јас сум чисто Македонче 3 12,251 4.52 10.08.2014
415 Ајде болно лежи мојто либе 4 14,572 4.52 02.11.2009
416 Димна јуда град градила 2 9,375 4.52 05.09.2016
417 Ми се собрале ваке-таке 2 6,638 4.52 10.12.2012
418 Мома оди за вода 6 27,484 4.52 22.05.2009
419 Прошета се Јовка Кумановка 15 52,968 4.52 01.10.2009
420 Песна за Марко Лерински 2 12,876 4.52 09.09.2011
421 Пусти мерак Ратке 3 16,614 4.52 17.09.2019
422 Цветините очи черешови 11 18,372 4.52 29.10.2009
423 Имала мајка девет сина 5 28,319 4.52 19.06.2010
424 Ајде ми извикнал турскиот паша 1 11,369 4.52 28.10.2009
425 Ајде поминувам, заминувам 2 12,459 4.52 19.08.2009
426 Абер дојде Донке 5 21,434 4.51 19.08.2009
427 Саноќ ле Надо 3 16,173 4.51 16.09.2009
428 Те кажувает бре, Илиној моме 6 14,975 4.51 11.06.2009
429 Јано мори, Јано леле, севдалино 12 39,096 4.51 19.08.2009
430 Болен лежи млад Стојан 8 19,979 4.51 29.10.2009
431 Назад Калино моме 11 65,711 4.51 22.05.2009
432 Штом ноќта помине 1 39,690 4.51 31.03.2012
433 Ај зајди зајди јасно сонце 1 13,068 4.50 28.10.2009
434 Ај, в Македонија глас се слуша 2 9,669 4.50 28.10.2009
435 Ајде бостан садат мамо 1 8,402 4.50 02.11.2009
436 Ајде засвирете браќа свирачи 2 9,553 4.50 02.11.2009
437 Ајде пушка пукна у гора зелена 1 1,195 4.50 27.07.2023
438 Ангелино, малој моме 1 6,644 4.50 25.11.2013
439 Ах, ти младост 1 1,259 4.50 06.10.2022
440 Бог да ги бие Арапите 1 9,110 4.50 19.02.2010
441 Болка за Нерет 2 2,311 4.50 07.06.2021
442 Величко, скопски војвода 1 10,843 4.50 21.02.2011
443 Вечна да си Македонијо 1 1,013 4.50 30.01.2024
444 Видов мома во одајата 1 1,146 4.50 06.02.2022
445 Војник одам 1 8,560 4.50 16.09.2009
446 Војник ти заминуваш 1 1,565 4.50 29.09.2019
447 Грабиле гу Ангелину 2 4,752 4.50 14.02.2013
448 Да ми пукниш, стара мајко 1 9,219 4.50 01.04.2009
449 Дај ми мамо динар, до два 1 8,101 4.50 02.11.2009
450 Дафина платно белеше 2 9,783 4.50 12.08.2009
451 Девојченце душо моја 1 1,012 4.50 10.06.2023
452 Димко делија 1 1,581 4.50 10.06.2023
453 Дојди мајко испрати ме 1 9,325 4.50 02.11.2009
454 Ѓурѓовден 1 3,045 4.50 23.12.2020
455 Егејски мајки расплакани 1 1,333 4.50 27.01.2022
456 Еј дружина мили брате 0 1,359 4.50 28.08.2021
457 Жал за старото огниште 1 2,302 4.50 07.12.2019
458 Жалајте го браќа Толета војвода 0 8,227 4.50 08.06.2009
459 Заљубив мале три моми 4 4,684 4.50 21.02.2017
460 Замолил Стојан мајка си 1 8,829 4.50 19.08.2009
461 Запеј песна Македонко 1 11,773 4.50 28.10.2009
462 Засвири една наша Милане 1 1,726 4.50 01.05.2020
463 Зачукале дајрињата 1 2,432 4.50 14.04.2018
464 Збогум, збогум 1 1,563 4.50 03.04.2022
465 Играле, играле девојчиња 1 4,289 4.50 04.10.2014
466 Из долу иде 9 1,700 4.50 13.10.2021
467 Излегов да се прошетам 2 6,437 4.50 06.10.2013
468 Ја го љубим Тетоо 1 3,526 4.50 01.10.2019
469 Каранфилке моме 1 2,167 4.50 22.07.2019
470 Кате, Катерино 1 2,180 4.50 29.08.2023
471 Кој ти ги даде тие црни очи 2 8,986 4.50 29.08.2012
472 Крени глава Кузмане 1 2,391 4.50 06.04.2018
473 Куќи и дворој испустени 2 2,199 4.50 06.06.2020
474 Лажи, лажи Вере 7 18,110 4.50 29.10.2009
475 Лежал е Стојан 1 3,332 4.50 22.02.2016
476 Леле с'нце, леле глава 1 4,663 4.50 14.02.2013
477 Лерин, Костур распеани 1 2,328 4.50 21.09.2020
478 Лино мори лична севдалино 1 1,875 4.50 03.09.2019
479 Лична Фатима 2 2,375 4.50 22.05.2020
480 Љуби, љуби лудо младо 0 7,886 4.50 29.10.2009
481 Македонијо, земјо родена 1 443 4.50 21.03.2024
482 Македонски ергени 1 1,337 4.50 06.03.2022
483 Мариче, црно косиче 1 4,553 4.50 28.04.2013
484 Ми тргнала Кира 1 3,818 4.50 03.04.2015
485 Мирјано моме Мирјано 3 9,014 4.50 29.09.2009
486 Митре Влао, тешко ранет 1 8,923 4.50 01.04.2009
487 Млада чорбаџијке 1 3,983 4.50 02.06.2014
488 Многу ми го фалат, бабо 4 11,364 4.50 11.06.2009
489 Мома крај извор седеше 2 9,232 4.50 29.10.2009
490 Мома уф зандана 0 7,366 4.50 19.08.2009
491 Момиче со момче збореше 0 1,127 4.50 30.11.2021
492 Мора доста оде Кито моме 2 1,800 4.50 14.02.2021
493 Мори Анчо Милојчина 3 4,669 4.50 18.02.2013
494 На кого е црна жената 3 3,154 4.50 07.04.2018
495 Направило моме ладна меана 2 9,044 4.50 29.09.2009
496 Не ме жално гледај, мајко 1 4,370 4.50 19.07.2014
497 Не ми седи коконо 2 9,698 4.50 29.09.2009
498 Не плачи мајко, не жали 2 11,020 4.50 27.09.2016
499 Невесто лична калеша 4 10,787 4.50 29.09.2009
500 Нели сторивме вера и клетва 3 8,324 4.50 19.08.2009
501 Огледала се Ангелина 1 4,217 4.50 16.04.2014
502 Од бога дадено 1 4,482 4.50 07.06.2015
503 Одам, одам мајчице 1 8,373 4.50 29.10.2009
504 Ој ти моме лудо ли си 4 8,935 4.50 29.09.2009
505 Ој ти пиле 8 13,393 4.50 22.05.2009
506 Ој, Јеленчице 2 6,334 4.50 02.12.2011
507 Ори Јано, сокол Јано 2 3,001 4.50 28.01.2018
508 Отвори си ширум порти 1 4,166 4.50 31.07.2014
509 Оф, оф, аман 1 15,311 4.50 11.02.2010
510 Песна за Лазар Поптрајков 1 9,891 4.50 12.08.2009
511 Разграни гранка маслинка 1 2,880 4.50 11.04.2017
512 Ружиче бело и црвено 0 7,769 4.50 08.06.2009
513 Сакам да си само моја 1 5,179 4.50 18.02.2013
514 Свршена Спаса побегна 1 222 4.50 02.05.2024
515 Секој што мине помине 0 7,289 4.50 28.10.2009
516 Синојка ми дојде 1 4,327 4.50 18.02.2013
517 Служба служи млади Димитрија 1 4,215 4.50 26.04.2014
518 Стамено, моме мори, црна черешо 1 3,135 4.50 24.03.2017
519 Стани ми сине Стојане 0 8,277 4.50 22.05.2009
520 Стојне ле, Стојне невесто 1 4,413 4.50 14.02.2013
521 Сулејман ага 3 9,463 4.50 13.08.2009
522 Тешка беше нашата разделба 8 20,169 4.50 16.09.2009
523 Тргна ми Ленка 3 8,566 4.50 25.09.2015
524 Тргнала Тода мома за вода да оди 1 7,826 4.50 04.06.2009
525 Три години, лудо, болна лежам 1 5,671 4.50 02.01.2013
526 Турци во село слегоа 1 3,016 4.50 28.09.2017
527 Турчин девојка врзана носит 0 1,500 4.50 20.07.2021
528 Ќе ти купам широк фустан Зуице 3 4,700 4.50 30.05.2014
529 Цвеќе цутеше 1 3,108 4.50 14.04.2018
530 Цела тајфа бевме Лино 1 3,653 4.50 01.05.2020
531 Чедо си ми, мило си ми 1 3,765 4.50 12.11.2017
532 Чекај животе 1 1,995 4.50 25.12.2022
533 Што е Скопје пусто останало 1 2,784 4.50 28.02.2018
534 Што не спиеш, лично либе 1 6,623 4.50 18.12.2012
535 Ако одам во Битола 7 52,581 4.50 13.08.2009
536 Заветна 8 37,928 4.49 03.04.2022
537 Бело лице љубам јас 9 31,626 4.49 02.11.2009
538 Како што е таа чаша 9 16,992 4.49 02.11.2009
539 Кој што ме чуе да пеам 5 15,212 4.49 17.11.2009
540 Кога падна на Пирина 8 37,998 4.49 28.10.2009
541 Ја излези Ѓурѓо 10 95,502 4.48 19.11.2010
542 Ферман дојде од Стамбола 7 14,409 4.48 02.11.2009
543 Песна за Деспина 7 37,636 4.48 27.10.2009
544 Слушни ме мајко стара 1 23,343 4.48 23.02.2014
545 Бог да го бие тој Ибраим Оџа 11 19,581 4.48 12.10.2009
546 Ах мори бабо, стара бабо 4 15,980 4.47 12.08.2009
547 Давај ме мила мамо, давај ме 8 14,378 4.47 02.11.2009
548 Голем мерак имам мамо 1 17,331 4.47 22.04.2009
549 Димчета аскер го писаја 2 8,982 4.47 29.10.2009
550 Жална мајка 1 10,306 4.47 03.10.2009
551 Митро моме 1 9,509 4.47 11.06.2009
552 Ој природо вечна убавице 6 15,851 4.47 29.09.2009
553 Таму долу криволачко 1 9,862 4.47 28.10.2009
554 Молитва 2 10,383 4.47 14.04.2014
555 Песна за солунските атентатори 1 6,719 4.47 28.09.2016
556 Ах минав гора, минав друга 3 9,551 4.47 12.10.2009
557 Вино пијам, ем ракија 5 17,081 4.47 16.09.2009
558 Две китки 2 8,466 4.47 14.04.2013
559 Киниса моме на вода 4 7,868 4.47 24.04.2014
560 Мост ми ѕидат девет мајстори 8 13,696 4.47 29.10.2009
561 Погана 5 16,095 4.47 04.02.2013
562 Мори моме Магде 6 14,589 4.47 27.10.2009
563 Таму ле мајко близу Битола 3 14,284 4.47 29.10.2009
564 Филка мома моле бога 4 20,665 4.46 06.10.2009
565 Гена ми појде на чешма 5 10,800 4.46 02.11.2009
566 Ми излегла Евда низ чаршија 1 12,102 4.46 29.09.2009
567 Моме оди на вода 2 10,499 4.46 29.09.2009
568 Стар бел дедо овци пасе 3 8,786 4.46 25.01.2012
569 Цвета мома убава 2 11,137 4.46 04.06.2009
570 Чула баба разбрала 4 17,745 4.46 29.10.2009
571 Врати се, бела Марија 3 19,188 4.46 26.10.2014
572 Те видов тебе и се заљубив 8 28,324 4.46 27.10.2009
573 Филизој моме, Филизо 6 34,651 4.46 11.06.2009
574 Ај што ми е мило ем драго 2 14,965 4.45 28.10.2009
575 Велешките ергени 3 6,632 4.45 17.02.2015
576 Отишло е мало моме 2 6,551 4.45 06.12.2011
577 Расплакал се стар бел дедо 3 9,155 4.45 20.04.2009
578 Серенада 1 23,809 4.45 19.05.2010
579 Ој Јано, Јано 6 37,800 4.45 11.06.2009
580 Слушам кај шумат шумите 7 49,866 4.45 28.10.2009
581 Еј ридови, сини мориња 9 30,597 4.45 02.06.2013
582 Ајде свате дигни чаша 2 20,888 4.45 03.10.2009
583 Моме стое во ливади 10 6,460 4.45 16.04.2014
584 Дали чекаш стара мајчице 1 14,587 4.45 28.09.2018
585 Зајди, зајди јасно сонце 16 43,639 4.44 28.10.2009
586 Гори Балкан 5 16,359 4.44 02.11.2009
587 Девојче бело, црвено 2 9,956 4.44 16.08.2011
588 Легнало моме, заспало 0 7,954 4.44 08.01.2010
589 Мила мајко мојто либе 1 8,503 4.44 29.09.2009
590 Милка болна легнала 1 10,452 4.44 15.10.2009
591 Ор невесте Стојанице 11 15,681 4.44 18.01.2015
592 Проклета да е Австралија 3 15,144 4.44 28.10.2009
593 Се смеат мамо, се смеат 1 8,762 4.44 16.09.2009
594 По пат одам, за пат прашам 8 19,406 4.44 16.09.2009
595 Збогум мајко, јас отидов 4 13,436 4.44 09.06.2009
596 Мома седи на чардакот 3 8,214 4.44 28.01.2014
597 Пилето ми пее 7 17,974 4.44 29.09.2009
598 Девет години (верно да љубиш) 4 15,750 4.44 12.08.2009
599 А бре браќа Кукушани 1 6,574 4.44 19.06.2017
600 Дојди, дојди, малој моме 2 9,423 4.44 22.06.2011
601 Каранфил невесто мори 3 10,558 4.44 29.10.2009
602 Кога си бевме мали 3 11,377 4.44 17.11.2009
603 Кочани, мој роден крај 1 3,127 4.44 16.08.2019
604 Ој винце, винце 1 10,153 4.44 08.06.2009
605 Што кучиња лајат, моме Елено 6 5,614 4.44 06.09.2014
606 Абер ми иде од Могила 3 17,939 4.44 28.10.2009
607 Болен ми лежи млад Стојан 5 10,683 4.43 29.10.2009
608 Болен ми лежи Миле Поп Јорданов 12 21,865 4.43 28.10.2009
609 Изникнало криво крувче медено 4 13,682 4.43 22.12.2012
610 Ја излези стара мајко 13 31,455 4.43 29.10.2009
611 В' недела дојде лудо младо 3 9,074 4.43 03.10.2009
612 Момче младо убаво 0 7,676 4.43 29.10.2009
613 Мори моме, малој моме 2 7,122 4.43 02.06.2013
614 Од каде си малој моме 1 3,059 4.43 19.06.2017
615 Погледни Цвете, погледни 1 8,288 4.43 10.05.2011
616 Провикнала е Драганка 2 9,680 4.43 16.09.2009
617 Разболе се младо Македонче 10 10,094 4.43 16.09.2009
618 Сон сонував либе ле 1 2,275 4.43 12.12.2019
619 Стани ми Геле, Ангеле 1 9,346 4.43 29.10.2009
620 Фати се Бое на оро 4 12,104 4.43 25.11.2013
621 Целувај ме мило либе 1 8,377 4.43 09.06.2009
622 Што си поминав и се прелагав 1 8,378 4.43 03.10.2009
623 Земјо Македонска 9 71,962 4.43 27.10.2009
624 Каде сте, Македончиња? 3 25,799 4.43 11.06.2009
625 Селвие, сен ѓузел 3 21,982 4.43 16.09.2009
626 А бре невесто 1 11,148 4.42 11.06.2009
627 Променила ми се Пандура девојка 6 7,699 4.42 13.06.2013
628 Ѓул трендафил 1 9,971 4.42 08.06.2009
629 Никнало цвеќе шарено 4 15,372 4.42 19.08.2009
630 Во Јордание 2 46,073 4.42 28.10.2009
631 Болен ми лежи Стојан војвода 1 2,061 4.42 02.12.2021
632 Кажи кажи Донке 1 8,448 4.42 03.01.2010
633 Мила мајко што ме роди толку сиромав 6 12,246 4.42 19.08.2009
634 Врана коња јавам јас 7 32,549 4.42 19.08.2009
635 Куќа имам на Пелистер 3 24,344 4.42 20.04.2011
636 Фато мори душманке 6 24,063 4.42 29.10.2009
637 Ајде ред се редат мале 9 20,107 4.41 02.11.2009
638 Жировницо пуста останала 2 26,159 4.41 31.01.2013
639 Поле широко 2 7,749 4.41 06.12.2011
640 Што ми е лепо, убаво 1 9,219 4.41 22.05.2011
641 Ој девојче, девојче 9 23,926 4.41 04.06.2009
642 Доста време ерген одев 2 32,182 4.41 19.08.2009
643 Ајде разболе се мојто либе 4 11,549 4.41 02.11.2009
644 Ој девојче ран бел мој 2 14,910 4.41 08.05.2009
645 Сношти појдов мила мамо 2 8,295 4.41 22.12.2012
646 Виена лоза, виена 6 13,854 4.41 19.08.2009
647 Невено мори, Невено 1 10,107 4.41 02.12.2011
648 Дафино вино црвено 19 39,376 4.41 27.10.2009
649 Играле баби по месечина 1 6,982 4.41 02.08.2012
650 Тргнало ми лудо младо 6 15,085 4.41 29.10.2009
651 А бре воденичаре 8 25,820 4.40 28.10.2009
652 А бре, лудо аџамија 1 10,560 4.40 04.06.2009
653 Ај ти ми спремај 1 4,828 4.40 16.02.2013
654 Биљана оро водеше 0 1,462 4.40 13.11.2021
655 Дали знаеш моме паметуваш 0 8,114 4.40 02.11.2009
656 Дојде време да си одам 1 4,059 4.40 25.01.2017
657 Дудулева мајка крај море седи 1 847 4.40 25.03.2023
658 Заспала Јана, Јанинка 4 10,973 4.40 28.10.2009
659 Зошто ти ме оставаш 0 8,030 4.40 19.08.2009
660 Кажи, кажи ќерко 2 2,427 4.40 07.01.2020
661 Кинисало Грче јабанџиче 1 4,034 4.40 31.01.2015
662 Кога ќе те жениме Дамјане 1 16,992 4.40 11.06.2018
663 Крај Вардара високи баири 1 8,586 4.40 09.06.2009
664 Лична валандовчанка 1 9,223 4.40 17.11.2009
665 Мома солунчанка 1 3,310 4.40 28.09.2017
666 Море три години Стамбол го шетав 4 12,155 4.40 11.06.2009
667 На сред село тапан бие 1 8,990 4.40 23.09.2012
668 Нарача Митра порача 1 2,909 4.40 08.04.2018
669 Не виткај се Софче 6 15,338 4.40 29.09.2009
670 Нели ти реков моме Донке 5 10,264 4.40 29.09.2009
671 Облак се вие, орлите пиштат 2 13,437 4.40 19.08.2009
672 Одиш ти 1 8,381 4.40 29.10.2009
673 Остана Ратка млада удовица 3 6,042 4.40 31.07.2014
674 Отврли си бело Ленче дулачето 1 7,979 4.40 29.09.2009
675 Отишла Љуба кај тетка је 2 5,297 4.40 18.02.2013
676 Решил чичо да се жени 2 7,470 4.40 06.06.2012
677 Сношти поминав мамо, заминав 1 1,459 4.40 04.08.2021
678 Стани ми Ленче, отвори 1 7,622 4.40 29.10.2009
679 Ти ли се најде Лено мори 5 8,109 4.40 16.04.2014
680 Зошто си ме мајко родила 5 19,591 4.40 28.10.2009
681 Коледица 2 16,018 4.40 28.10.2009
682 Свадба македонска 3 21,578 4.40 02.06.2013
683 Не се фаќај Доне, Донке 6 17,589 4.40 29.09.2009
684 Елено ќерко, Елено 24 32,980 4.39 29.10.2009
685 Заплакало е Мариово 9 40,128 4.39 28.10.2009
686 Од Битола до Вевчани 4 10,996 4.39 29.10.2009
687 Ој јаворе, ти јаворе 6 6,604 4.39 18.07.2014
688 Слегов долу во визбата 4 10,706 4.39 09.06.2009
689 Една песна јас да запеам 1 7,373 4.39 25.11.2021
690 Гледај ме, гледај либе 4 12,995 4.39 29.10.2009
691 Софка на татко 2 15,211 4.39 10.09.2015
692 Еј Тодоре 1 9,463 4.38 02.11.2009
693 Лична мома скопјанка 3 4,373 4.38 01.12.2017
694 Ордан седи на кулата 7 14,224 4.38 19.08.2009
695 Темна е магла паднала 3 4,359 4.38 04.12.2016
696 Народе Македонски 6 27,634 4.38 28.10.2009
697 Сношти сакав да ти дојдам 8 31,199 4.38 16.09.2009
698 Стани моме да заиграш 11 34,001 4.38 27.10.2009
699 Смилево славно в' оган гори 3 14,610 4.38 12.08.2009
700 Ај, шетал Марко 1 5,304 4.38 09.04.2014
701 Ајде брала мома бело грозје 3 12,770 4.38 13.03.2011
702 Ајде пукна пушка 1 3,388 4.38 06.04.2018
703 Ајде сите запејте, весело оро играјте 1 4,816 4.38 16.07.2014
704 Јано мори, Јанинке 1 4,882 4.38 25.09.2019
705 Кинисав да одам 1 9,098 4.38 12.08.2009
706 Мојта свадба без песна ќе биде 2 7,078 4.38 23.04.2013
707 Невен китка 2 1,424 4.38 17.07.2021
708 Омарно жешко сонце 1 8,370 4.38 12.08.2009
709 Се собрале комитите 3 20,137 4.38 13.08.2009
710 Успала се мома Сирма 1 4,423 4.38 14.02.2013
711 Што си заљубив едно момиче 1 3,838 4.38 01.07.2016
712 Што си ми сине весело 1 8,096 4.38 02.04.2014
713 Не си го продавај Кољо чифликот 14 24,940 4.37 27.10.2009
714 Блажена горо, мори зелена 2 6,042 4.37 18.11.2017
715 Ела ќерко да ти кажам 1 5,146 4.37 22.08.2017
716 Кога си тргнав во туѓина 6 16,226 4.37 17.11.2009
717 Песна ви пеам Македонци 1 15,238 4.37 29.10.2009
718 Севдалино, малој моме 5 15,873 4.37 16.09.2009
719 Кога војници тргнавме 6 11,725 4.37 29.10.2009
720 Ај да бегаме мори Васе 4 20,561 4.37 28.10.2009
721 Бог да бие, Тино мори 7 14,972 4.36 22.05.2009
722 Кинисала Роса ју планина 3 9,484 4.36 01.04.2009
723 Невесто црвен трендафил 4 9,111 4.36 01.08.2012
724 Саноќ седам Трено 6 16,827 4.36 29.10.2009
725 Стојне ле, Стојне невесто 3 7,123 4.36 05.08.2013
726 Билјана платно белеше 15 36,613 4.36 27.10.2009
727 Пусти ти биле меаните Иле 5 12,555 4.36 05.03.2018
728 Таму негде леринско 1 2,752 4.36 03.11.2019
729 Лазаре, Лазаре 1 8,146 4.36 04.12.2014
730 Сношти ти дојдов на гости 2 4,765 4.36 16.06.2014
731 Туѓина пуста далечина 1 14,188 4.36 22.03.2015
732 Чуј ги куме свирачите 2 20,034 4.36 11.04.2015
733 Те сакам песно македонска 1 11,902 4.35 28.10.2009
734 Ајде шана мана на кантарот 1 9,699 4.35 28.10.2009
735 Гоце ми отиде во Солуна града 2 8,210 4.35 18.11.2013
736 Дигни си Маро, Марче очите 3 9,803 4.35 02.11.2009
737 Грозен гавран 1 9,484 4.35 12.08.2009
738 Сулејман седит на кулата 2 13,959 4.35 11.06.2009
739 Во Крушево оган гори 4 9,613 4.35 23.11.2013
740 Стани запали Тинке борина 1 9,366 4.35 16.09.2009
741 Што ми е мило мамо 5 15,161 4.35 16.09.2009
742 Ој овчарче 7 10,103 4.35 29.09.2009
743 Запејте сите ангели 2 13,075 4.34 15.12.2014
744 Се навали Шар Планина 7 21,769 4.34 29.10.2009
745 Среќата со пари не се купува 5 31,206 4.34 16.09.2009
746 На сред село чешма шарена 6 23,190 4.34 15.10.2012
747 А бре момче Македонче 1 513 4.33 30.11.2023
748 Ај смо шетале 1 2,530 4.33 07.04.2018
749 Ајде ќе те прашам мамо 1 1,957 4.33 10.03.2021
750 Ајде чуде лудо младо 0 1,231 4.33 11.08.2021
751 Војник одам 1 1,678 4.33 29.09.2019
752 Врати ми се, мило либе 2 3,797 4.33 22.11.2018
753 Врни се, врни либе Мариче 1 4,854 4.33 12.12.2014
754 Гордо Порече 2 3,469 4.33 19.12.2017
755 Гроздано моме убаво 0 7,541 4.33 02.11.2009
756 Да летнаме, прелетнаме 0 1,183 4.33 28.07.2021
757 Да ми купиш Дервиш Бајрам 1 2,652 4.33 14.04.2018
758 Дал не ти е жал бре Миеле 0 7,846 4.33 02.11.2009
759 Делба делила 2 8,547 4.33 22.05.2009
760 Дрим тече среде Струга 2 1,873 4.33 06.10.2022
761 Европо и Канадо 1 1,418 4.33 20.06.2021
762 Еј, море мажу 1 5,081 4.33 28.01.2013
763 Жени се Радо 3 14,877 4.33 31.03.2011
764 Заљубив едно младо девојче 1 8,723 4.33 28.10.2009
765 Запеј генерацијо 1 2,166 4.33 10.08.2020
766 Заспало девојче на бистро изворче 1 5,268 4.33 28.01.2013
767 Извикна Стојан, провикна 1 1,275 4.33 24.09.2021
768 Излегла е невестата 0 1,390 4.33 18.09.2021
769 Излегу да се рашетам 1 1,787 4.33 23.12.2020
770 Калино ќерко, Калино 1 8,472 4.33 08.06.2009
771 Коња водам Анѓе 2 10,992 4.33 11.06.2009
772 Леле Димо 0 1,228 4.33 06.12.2021
773 Ленка пиши бела книга 2 9,753 4.33 17.11.2009
774 Леонид со мајка вечера 1 2,862 4.33 12.11.2017
775 Махмут се спрема за турско 5 1,688 4.33 19.11.2022
776 Менвај куме прстени 2 4,374 4.33 10.07.2014
777 Мерак имав да те земам 1 1,122 4.33 06.03.2022
778 Месила баба зелникот 2 1,916 4.33 21.09.2021
779 Моме оди низ ливада 2 2,169 4.33 12.05.2021
780 Море зедов жена многу млада 1 2,559 4.33 06.04.2018
781 Мори Вано, лична Вано 1 2,794 4.33 01.12.2017
782 Не се карај, стара ле мајко 1 1,771 4.33 31.05.2020
783 Ој Јоване 1 2,058 4.33 24.12.2020
784 Ој Коруне 1 1,093 4.33 10.07.2022
785 Петре гајдаџијата 1 6,297 4.33 06.12.2011
786 Пијан идам мајко 1 7,964 4.33 29.10.2009
787 По поле одат аргати 3 7,370 4.33 30.05.2014
788 Повеќе не ми доаѓај 1 2,762 4.33 18.11.2017
789 Помолила бога Маца 4 2,718 4.33 01.05.2020
790 Попадна слана по поле 1 2,767 4.33 06.04.2018
791 Прошетала се Калина 1 677 4.33 01.10.2023
792 Рано ранила Петкана 2 4,280 4.33 31.10.2014
793 Седнала Ратка да ткае 1 1,263 4.33 26.06.2021
794 Сенка дебела 0 1,354 4.33 20.07.2021
795 Си поминав покрај Битола 1 7,532 4.33 16.09.2009
796 Сношти си мори мамо отидов 4 2,527 4.33 06.04.2018
797 Сношти те Маре мори сонував 2 4,273 4.33 30.09.2017
798 Собрале ми се 1 5,853 4.33 01.12.2011
799 Старото огниште 1 1,614 4.33 05.12.2019
800 Стојан заправил воденица 1 4,297 4.33 06.09.2014
801 Стојане море, Стојане 1 5,563 4.33 01.12.2011
802 Стојане, дилбер море Стојане 1 3,078 4.33 03.01.2016
803 Стојне бре, Стојне 1 9,074 4.33 08.06.2009
804 Стројник ќе те пратам бабо 1 5,022 4.33 14.02.2013
805 Чукав, чукав мале 1 5,177 4.33 18.02.2013
806 Шо ми се забави Тино 1 373 4.33 17.12.2023
807 Што убаво носат партизаните 1 1,409 4.33 22.09.2021
808 Јано, Јанке Кумановке 4 14,274 4.33 27.10.2009
809 Љубов голема 1 36,467 4.32 16.11.2011
810 Бог да бие Наумчето 3 11,412 4.32 29.10.2009
811 Ќе ти дојдам вечер 1 30,497 4.32 09.03.2023
812 Кате, Кате лично моме 3 11,975 4.32 19.08.2009
813 Не се бели Маре мори не се црви 7 18,136 4.32 29.09.2009
814 Машала 1 21,472 4.32 04.01.2014
815 Кажи Епсо Димушева 4 10,417 4.32 11.06.2009
816 Учи ме мајко, карај ме 14 62,300 4.31 27.10.2009
817 Јас сум мома охриѓанка 2 15,669 4.31 27.10.2009
818 Билбил рано пее 2 31,994 4.31 22.05.2009
819 Лихнида кајче веслаше 5 47,127 4.31 03.07.2012
820 Ајде станав се оженив 4 10,223 4.31 02.11.2009
821 Од љубов не се бега 1 12,842 4.31 06.10.2013
822 Свирете ми тамбури 1 4,102 4.31 23.03.2020
823 Не стој Доне, Донке 7 24,968 4.31 29.10.2009
824 Садила Јана 2 18,189 4.31 16.09.2009
825 Оди бре либе 1 4,908 4.31 31.10.2012
826 Прошетал Димчо, рашетал 3 7,988 4.31 31.10.2012
827 Сакам да сум крај тебе 1 3,078 4.31 18.05.2020
828 Се посврши азган Мара 2 7,616 4.31 13.10.2011
829 Дремка ми се дреми 6 12,061 4.30 02.11.2009
830 На Струга дуќан да имам 19 27,157 4.30 29.09.2009
831 Ајде Анѓе да повечераме 2 9,772 4.30 08.06.2009
832 Кажи ми, кажи Катинке 7 11,671 4.30 19.08.2009
833 Ленче болно лежи 5 10,333 4.30 17.11.2009
834 Оф либе, млада ме разболе 1 3,573 4.30 19.07.2014
835 Се запали пиле Трено 5 13,569 4.30 16.09.2009
836 Славеј пее на трендафил 1 8,557 4.30 08.06.2009
837 Дејгиди луди млади години 9 29,813 4.30 02.11.2009
838 Битола, мој роден крај 13 33,738 4.30 02.11.2009
839 По друм одам мајче 14 50,865 4.30 16.09.2009
840 Тешка борба 1 2,485 4.29 28.04.2020
841 Фанче ојде во Калишта 2 11,058 4.29 29.10.2009
842 Јовано, Јованке 41 78,725 4.29 29.10.2009
843 Не кани ме 2 14,570 4.29 18.08.2013
844 Кога тргнав Цвето 8 40,352 4.29 17.11.2009
845 Ој Вардаре македонски 10 31,446 4.29 29.09.2009
846 Билјане моме убаво 2 10,354 4.29 09.06.2009
847 Гукни ми, гукни гугутко 1 4,901 4.29 16.04.2014
848 Дали си се наспало 2 7,957 4.29 12.08.2009
849 Дојчин јунак, Сирак Јанко и Крали Марко, солунски чувачи 0 2,283 4.29 24.09.2019
850 Јана мома 1 6,947 4.29 14.04.2013
851 Китка ми шарена 7 4,837 4.29 06.06.2020
852 Млад Гоце, млади војвода 0 7,855 4.29 08.06.2009
853 Низ двори се шета мома Катерина 5 14,683 4.29 28.10.2009
854 Ој, Прилепе граде 1 6,996 4.29 19.07.2014
855 Садило моме 1 3,451 4.29 15.04.2018
856 Само ме гледаш 0 7,079 4.29 16.09.2009
857 Седенка се збира 2 10,527 4.29 29.10.2009
858 Собрале ми се сватови 1 8,989 4.29 29.10.2009
859 Чудила се мила мама 2 8,775 4.29 12.08.2009
860 На четврти мај Гоце загина 1 14,297 4.28 16.07.2014
861 Дајте ми ја 1 27,761 4.28 20.03.2018
862 Црно му било пишано на Александар Турунџе 10 13,607 4.28 28.10.2009
863 Девојче бело, црвено 7 22,593 4.28 29.10.2009
864 Охрид, Охрид 1 10,080 4.28 09.06.2009
865 Се посврши сербез Донка 5 20,136 4.28 13.08.2009
866 Ај да ојме Јано 1 3,174 4.27 12.12.2022
867 Ах мори моме убаво 1 9,013 4.27 08.06.2009
868 Ацано млада невесто 9 14,404 4.27 28.10.2009
869 Две девојки 1 7,362 4.27 31.03.2012
870 Кажи Јано, кажи душо 8 13,605 4.27 29.10.2009
871 Останал Кољо сираче 6 5,830 4.27 13.12.2012
872 Тажна Калинка седеше 1 9,057 4.27 11.06.2009
873 Седна баба да вечера 2 24,835 4.27 11.06.2009
874 Дафина болна легнала 4 11,413 4.27 29.10.2009
875 Егејки мајки 5 7,984 4.27 26.05.2014
876 Песна за Арсо војвода 1 9,317 4.27 12.08.2009
877 Да ти пукне мила мајко најмилото 2 9,733 4.26 19.08.2009
878 Туѓа си бескрајно 1 24,525 4.26 20.03.2018
879 Ајде чиво ли е она девојче 2 13,093 4.26 04.09.2011
880 Битка се бие кумановско поле 2 12,033 4.26 09.06.2009
881 Ленка 1 11,526 4.26 02.04.2014
882 Три невесте тикве брале 5 28,511 4.26 16.09.2009
883 Черешна се од корен корнеше 5 21,358 4.25 04.06.2009
884 А бре Кољо, мамин Кољо 2 12,277 4.25 09.02.2010
885 Ајде што пијана шеташ Фиме 5 9,613 4.25 28.10.2009
886 Божинче, девојче мори 1 2,000 4.25 10.07.2019
887 Болно ми легнало Витето Белево 3 2,259 4.25 02.09.2021
888 Брале ми се, се собрале 1 1,863 4.25 24.09.2021
889 Војник да се биде 1 2,318 4.25 29.09.2019
890 Горичице лилјанова 1 5,864 4.25 02.02.2012
891 Гујго ле, јуначе 3 6,788 4.25 20.02.2012
892 Дафино црвен каранфил 1 8,808 4.25 29.10.2009
893 Девојченце љубиш ли ме мене 2 11,507 4.25 02.11.2009
894 Еј мори Ленче, младо фиданче 3 8,254 4.25 02.11.2009
895 Запејте песна другари 1 10,945 4.25 10.05.2011
896 Зората се зазори 2 3,040 4.25 08.04.2018
897 Излегов да се прошетам, мамо 1 4,604 4.25 06.10.2013
898 Ја излези стара мајко 1 621 4.25 25.12.2023
899 Кате лично девојче 1 8,903 4.25 03.01.2010
900 Кинисуе Стојан во планина 1 7,891 4.25 08.06.2009
901 Легнала мома, заспала 1 5,228 4.25 29.11.2013
902 Лисаво 2 5,329 4.25 25.09.2015
903 Мамо мори 0 8,315 4.25 08.06.2009
904 Марика мома убава 5 14,005 4.25 29.09.2009
905 Марике мори, бела вардарке 1 4,564 4.25 31.07.2014
906 Море моме седмојанче 1 8,200 4.25 11.06.2009
907 Мори моме Солуненке 2 1,821 4.25 17.07.2021
908 На срце ми стар мерак лежи 1 820 4.25 24.02.2024
909 Не заминувај, не ме оставај 1 3,036 4.25 18.11.2017
910 Орал дедо 1 3,140 4.25 07.04.2018
911 Петро, Петролинко, гиздава девојко 2 4,011 4.25 16.04.2014
912 Ранет лежи млад партизан 0 7,546 4.25 29.10.2009
913 Седнал Осман да плачи 0 3,896 4.25 06.05.2014
914 Спремај ми, спремај либе коња дорија 2 4,165 4.25 23.09.2014
915 Стамено пиле шарено 0 1,145 4.25 09.01.2022
916 Стојне црнаок невесто 1 1,176 4.25 04.01.2022
917 Тодоро, либе Тодоро 1 5,374 4.25 21.02.2013
918 Ќе ти дојдам на Велигден 1 2,585 4.25 29.04.2020
919 Умрев, загинав Ленко за тебе 0 1,265 4.25 06.04.2022
920 Што е чудо станало 3 4,066 4.25 10.07.2018
921 Што ќе правиме, чиниме 1 7,603 4.25 08.06.2009
922 Ваташа 3 24,492 4.25 28.10.2009
923 Ајде вино пијам 10 19,790 4.25 28.10.2009
924 Митра мома поповата 1 10,570 4.24 22.05.2009
925 Слушај бре кралу 1 25,429 4.24 22.05.2010
926 Леле Јано 5 11,280 4.24 22.05.2009
927 У Шлегово куќа шимширова 1 6,724 4.24 27.01.2012
928 Дано ле Данче убава 1 9,240 4.23 02.11.2009
929 Ѓорѓи и Елена 2 6,264 4.23 24.09.2012
930 Една комитска 2 6,882 4.23 29.09.2013
931 Зар има лек за вљубени 1 10,494 4.23 31.05.2011
932 Ајде Лено да ојме 1 9,529 4.22 01.04.2009
933 Едно моме покрај Вардар оди 0 8,179 4.22 28.10.2009
934 Елено моме, Елено 1 22,869 4.22 29.10.2009
935 Капитан болен лежи 1 5,313 4.22 30.03.2015
936 Легна си мама, легна и тате 4 1,347 4.22 30.08.2022
937 Леринските села 2 6,795 4.22 22.10.2014
938 Нешто ќе те питам, бабо 5 37,674 4.22 05.06.2016
939 Стори ми абер Божано 1 4,833 4.22 14.04.2013
940 Три години, мори Дано 1 3,276 4.22 19.06.2017
941 Убаво Македонче 1 8,900 4.22 16.09.2009
942 Учи ме мила мајко, карај ме 1 10,800 4.22 22.05.2009
943 Водарки 1 19,012 4.22 22.05.2009
944 Кажи Васке Евдова 7 11,087 4.22 22.05.2009
945 Отвори ми бело Ленче 10 32,955 4.22 26.04.2010
946 Песна за раѓањето на Гоце 2 24,899 4.22 31.07.2014
947 Димитријо, сине Митре 3 24,349 4.22 07.10.2013
948 Вие се оро македонско 3 3,342 4.21 03.11.2019
949 Една мома с' мајка е 7 11,062 4.21 29.10.2009
950 Невеста жито требеше 1 6,554 4.21 30.01.2014
951 Ах, вие мои луди млади години 3 20,831 4.21 22.02.2011
952 Ај засвирете млади момчиња 2 12,231 4.21 22.05.2009
953 Ајде легнала е Лилјана 4 10,978 4.21 22.05.2009
954 Дедо мили златни 4 23,215 4.21 22.05.2009
955 Излези Видо мори, чудо да видиш 6 15,120 4.21 12.10.2009
956 До три ми пушки пукнаа 4 10,791 4.21 21.02.2013
957 Македонско девојче 15 56,975 4.21 27.10.2009
958 Белите манастири 1 8,959 4.20 16.08.2013
959 Дали знаеш мило либе 4 9,896 4.20 02.11.2009
960 Денеска ми е сабота 2 17,391 4.20 04.09.2011
961 Дервишко-вишко моме 1 614 4.20 18.11.2023
962 За Карпош војвода 1 6,583 4.20 17.04.2014
963 Ѕвонче ѕвони 4 1,064 4.20 09.04.2023
964 Јана грло заболело 2 9,930 4.20 02.11.2009
965 Катерино кротко јагне 3 10,170 4.20 31.10.2010
966 Кирјана вино продава 3 32,483 4.20 11.01.2013
967 На тумба Турци 2 2,380 4.20 24.12.2020
968 Не прибирај мила мамо стројници 1 8,803 4.20 29.09.2009
969 Невеста иди од вода 1 5,532 4.20 02.12.2011
970 Од тебе коса ми побеле 1 1,540 4.20 14.01.2023
971 Ој зелено, Зеленико 4 5,576 4.20 03.10.2014
972 Промени се, Суте 2 5,695 4.20 23.01.2012
973 Разболе се Ирина мома 4 9,620 4.20 09.06.2009
974 Свадба се прави в' Скудриње село 1 1,210 4.20 19.11.2022
975 Стојане море Стојане 2 9,815 4.20 12.08.2009
976 Тргна ми Донка да оди 1 8,135 4.20 29.10.2009
977 Ќе одам стара мајко 3 11,933 4.20 04.09.2010
978 Чиво е ова девојче 0 4,411 4.20 31.10.2014
979 Што ти текна, Јано, да побегнеш 1 11,680 4.20 07.09.2011
980 Зошто ми се срдиш либе 6 16,258 4.19 19.08.2009
981 Ако пијам рујно вино 1 11,752 4.19 28.10.2009
982 Весели другари 1 11,193 4.19 22.05.2011
983 Жали горо, жали сестро 2 11,563 4.19 11.06.2009
984 И три години станаа 4 11,064 4.19 12.08.2009
985 Бојот започна горе Крушево 4 8,662 4.19 22.12.2012
986 Што ми е мило ем драго на Којник дуќан да имам 5 12,238 4.19 02.11.2015
987 Една желба имам 3 13,913 4.18 22.09.2014
988 А бре моме, малој моме 1 4,773 4.18 03.04.2016
989 Ете мајко решив да се женам 1 5,707 4.18 21.06.2022
990 Македонијо жална ле мајко 1 9,580 4.18 02.11.2009
991 Оф, што сум далеку од тебе Македонијо 1 6,741 4.18 19.07.2014
992 Петлите пеат, зора се зори 6 16,001 4.18 19.08.2009
993 Охрид, Охрид убав мил 2 21,471 4.18 29.10.2009
994 Јана мајка луто колне 2 9,069 4.18 02.11.2009
995 Кога се мажеше што ти се чинеше 4 10,479 4.17 17.11.2009
996 Глас се слуша, плач и лелек 1 8,131 4.17 05.09.2018
997 Аман седнала ми бре Јана 1 9,073 4.17 08.06.2009
998 Браче ле Божине 3 3,504 4.17 01.01.2019
999 Излегол Јане Сандански 10 14,504 4.17 29.10.2009
1000 Лилјано моме, Лилјано 0 8,320 4.17 19.08.2009
1001 Митра делија коња јахаја 6 11,443 4.17 18.05.2010
1002 Мори моме 1 1,249 4.17 25.09.2022
1003 Наши моми убави 1 1,799 4.17 01.12.2019
1004 Не русај, прусај 2 4,230 4.17 21.08.2015
1005 Ој ти дедо Геро 1 3,372 4.17 15.04.2018
1006 Таму долу Битола 5 7,136 4.17 06.09.2014
1007 Коце берберот - чалгаџијата 3 17,084 4.16 04.04.2011
1008 Ој, додоле 1 9,933 4.16 14.05.2013
1009 Песна за Дејан војвода 1 9,488 4.16 12.08.2009
1010 Сторил ниет зајко, зајко кокорајко 8 63,692 4.16 28.10.2009
1011 Русе ле моме убаво 2 14,352 4.16 28.01.2013
1012 Лилјано моме 13 13,177 4.16 02.08.2012
1013 Ано поминуваш 1 8,701 4.15 12.08.2009
1014 Две ми друшки 1 6,995 4.15 18.12.2011
1015 Стари баби 1 7,760 4.15 04.01.2014
1016 Свирете ми другари 2 12,649 4.15 02.01.2013
1017 Ајде да одиме во Битола 2 12,659 4.14 02.11.2009
1018 Во Пирина, по планина 1 1,893 4.14 09.04.2020
1019 Душо моја, прости ми 2 12,498 4.14 19.05.2014
1020 За баба Ефтимица 1 8,887 4.14 19.08.2009
1021 Лудо младо сон засонило 3 3,515 4.14 11.02.2019
1022 Не плачи Лено мори 4 9,880 4.14 08.06.2009
1023 Немој ме, мила мамо, луто да колнеш 2 9,148 4.14 19.08.2009
1024 Петро ле, пиле шарено 7 9,198 4.14 24.02.2012
1025 Се свалила Митра долу во градина 1 7,681 4.14 22.05.2009
1026 Сношти е Јана 1 5,557 4.14 17.08.2014
1027 Тинка иди од Битола 1 8,593 4.14 16.09.2009
1028 Што може љубовта 1 9,826 4.14 10.05.2011
1029 Штом тебе те видов јас се заљубив 4 4,115 4.14 29.07.2022
1030 Ој ти момче охриѓанче 16 20,450 4.14 07.10.2016
1031 Песна за Самуил 2 13,451 4.14 06.10.2014
1032 Водарка 1 14,869 4.14 27.01.2012
1033 Не ми го лажи Ѓорѓи Марето 7 11,202 4.13 08.06.2009
1034 Славеј пиле рано пее 3 10,096 4.13 28.10.2009
1035 Урва Фанка 4 11,299 4.13 31.03.2009
1036 Струмица, Струмица 1 5,894 4.13 23.05.2014
1037 Есен дојде, војници одат 1 11,177 4.13 25.10.2012
1038 Ајде Милке да бегаме 1 13,915 4.13 28.10.2009
1039 Ајде што ти текна што побегна 1 9,138 4.13 28.10.2009
1040 Аршин, аршин 2 5,535 4.13 16.02.2013
1041 Битола, бабам Битола 5 18,270 4.13 02.11.2009
1042 Ка се заљубиле до две луди млади 2 9,406 4.13 17.09.2012
1043 Облога се фаќат момче и девојче 4 4,687 4.13 19.07.2014
1044 Планино, Пирин Планино 1 10,810 4.13 16.09.2009
1045 Сношти минав покрај вашето порте 0 7,331 4.13 16.09.2009
1046 Што ја нема Цвета мома 5 14,640 4.13 04.06.2009
1047 Бабино девојче 2 8,772 4.12 13.12.2014
1048 Илчовице млада невесто 2 18,716 4.12 02.11.2009
1049 Маж ми е генерал 1 10,132 4.12 29.10.2009
1050 Нани, нани Димче 1 9,404 4.12 08.06.2009
1051 Наздрави за љубов 1 25,720 4.11 02.05.2020
1052 Ти донесов млада невеста 1 17,071 4.11 22.03.2015
1053 Друга љубов не сакам 5 4,810 4.10 30.07.2017
1054 Зора се зори 1 5,571 4.10 26.06.2015
1055 Тргнала ми Рума мома 8 11,261 4.10 03.10.2009
1056 Три години јас те чекам 3 5,532 4.10 19.01.2014
1057 Вардаре, Пирин кај ти е? 1 13,197 4.10 21.11.2014
1058 Кинисало малој моме 1 4,766 4.09 20.05.2017
1059 Кажи облаче ле бело 4 25,641 4.09 13.12.2012
1060 Малките моми 4 10,990 4.09 08.06.2009
1061 Народ се собрал 1 8,137 4.09 24.06.2012
1062 Денес над Македонија 4 46,091 4.08 02.04.2014
1063 Во Солуна Еди куле 2 6,321 4.07 09.04.2013
1064 Ори Анче бело и црвено 1 9,952 4.07 16.08.2011
1065 Мери Томчо сто драм алва 3 9,762 4.07 29.10.2009
1066 И ќе дојде време 1 11,013 4.06 12.08.2009
1067 Огреала месечина 8 13,714 4.06 28.10.2009
1068 Ајде да се земиме, Васе 3 13,352 4.06 02.11.2009
1069 Изникна ми бадем дрво 5 9,890 4.06 01.03.2011
1070 Зумбај, зумбај 1 7,832 4.05 14.04.2013
1071 Јанке ле Јанке убава 6 12,140 4.05 02.11.2009
1072 Нека чукаат тапаните 1 6,490 4.05 08.11.2016
1073 Глас ми се слуша 4 7,196 4.05 09.03.2012
1074 На сред село едно дрво 1 10,908 4.05 29.09.2009
1075 Ако имаш срце 1 10,784 4.04 02.11.2009
1076 Елено моме, Елено 2 10,777 4.04 26.02.2011
1077 Дебарцо ти си борбена 1 11,948 4.04 02.11.2009
1078 Го пратиле дедо в' планина 2 16,411 4.03 04.06.2009
1079 Лазарополе, таму најгоре 1 15,991 4.03 27.09.2019
1080 Мој роден крај 1 23,078 4.01 29.09.2009
1081 Ај што оган гори во планина 1 3,165 4.00 01.11.2017
1082 Ајде Стојно, руса Стојно 0 1,057 4.00 23.05.2022
1083 Ако ме љубиш 0 1,381 4.00 18.01.2022
1084 Алов бајрак Македонски 0 3,423 4.00 19.06.2017
1085 Богата Сава, богата 1 4,385 4.00 16.07.2014
1086 Бој се бие на Пирин планина 1 509 4.00 30.12.2023
1087 Бојот започна браќа 1 4,800 4.00 10.09.2014
1088 Болен си лежам 0 1,642 4.00 23.09.2021
1089 Болно легна Ленче 2 4,872 4.00 16.02.2013
1090 Борјано, Борјанке 2 3,058 4.00 16.12.2021
1091 Бреј Ѓурчин Стојне убаво 2 2,813 4.00 07.04.2018
1092 Вино, вино 1 4,684 4.00 25.02.2015
1093 Војник заминувам 1 1,685 4.00 29.09.2019
1094 Врзале го Марка црвени ремење 0 3,883 4.00 30.09.2014
1095 Гоце, син македонски 1 704 4.00 02.01.2024
1096 Грозда мома мести три бајрака 0 8,336 4.00 20.05.2009
1097 Да ти купам мека махмудија 2 995 4.00 11.02.2023
1098 Двама се љубеа мамо 0 7,329 4.00 02.11.2009
1099 Дедо ми појде 1 1,457 4.00 06.11.2022
1100 Денот ми дојде војник да одам 1 1,944 4.00 29.09.2019
1101 Душке ле моја убава 1 1,242 4.00 20.06.2021
1102 Една вечер 0 7,728 4.00 29.10.2009
1103 Еј море девојче 0 8,064 4.00 29.10.2009
1104 Еј одродници 1 2,097 4.00 21.10.2020
1105 Еј ти Недо море, бела Недо 0 8,673 4.00 08.06.2009
1106 Ела ми Величе на ново дуќанче 2 1,481 4.00 29.12.2021
1107 Елај либе, елај 1 9,277 4.00 04.06.2009
1108 Елај ќерко кај мајка на гости 1 1,133 4.00 11.05.2022
1109 Ерген Димитрија 0 1,554 4.00 23.07.2021
1110 Жалај Ѓурго да жалиме 0 1,132 4.00 25.11.2021
1111 Зажни Јано 1 4,628 4.00 27.10.2016
1112 Ивано, Иванке 1 3,171 4.00 07.04.2018
1113 Ивано, Иванке, лична реканке 1 2,220 4.00 13.07.2019
1114 Иде моме од бањата 1 707 4.00 27.08.2023
1115 Излегов да се разшетам 1 4,713 4.00 06.10.2013
1116 Излези моме на чардакот 1 7,708 4.00 08.06.2009
1117 Илино моме убаво 1 7,333 4.00 15.09.2014
1118 Ино моме веселино 1 9,106 4.00 28.10.2009
1119 Ја пратиле Панда 1 2,069 4.00 15.09.2019
1120 Јанка низ гора врвеше 3 3,831 4.00 01.12.2017
1121 Јано, Јанке Трипатанке 1 4,034 4.00 01.07.2016
1122 Јасна Месечина 1 979 4.00 05.03.2023
1123 Кажи Јано 0 8,642 4.00 20.05.2009
1124 Камбани бијат сред Баница 1 3,265 4.00 19.12.2019
1125 Колку е мачно, ем жално 1 572 4.00 30.12.2023
1126 Костадине, море мили сине 4 3,286 4.00 14.06.2019
1127 Крстано бела црвена 0 1,300 4.00 13.03.2022
1128 Ленче битолчанче 1 3,194 4.00 16.04.2016
1129 Летоечка песна 0 3,694 4.00 31.10.2014
1130 Лична Јовано 1 781 4.00 20.01.2024
1131 Маре мори Маре 2 9,441 4.00 02.11.2009
1132 Марика на стол седеше 2 8,925 4.00 04.06.2009
1133 Марко Крале ја одменува свадбарината 0 6,395 4.00 14.06.2019
1134 Мелнишката мома 2 1,973 4.00 20.06.2020
1135 Ми те продадова, Досто, моме мариовско 0 3,223 4.00 05.06.2016
1136 Митревица чакалката 1 1,809 4.00 26.01.2020
1137 Млада невеста под врба седи 2 500 4.00 28.12.2023
1138 Молитва 1 1,078 4.00 05.03.2023
1139 Мори ој невесто 1 1,660 4.00 23.12.2020
1140 Над Пирина јасно сонце 1 4,155 4.00 22.02.2016
1141 Назад, назад чужди јунак 0 1,156 4.00 13.08.2022
1142 Не плачи мајко, не жали 1 1,057 4.00 23.07.2023
1143 Не плачи Стано мори 5 1,529 4.00 18.07.2022
1144 Не претезај 1 3,863 4.00 16.04.2014
1145 Нешто ќе те прашам сине 0 7,928 4.00 22.05.2009
1146 Ова е село 1 3,615 4.00 09.08.2016
1147 Овчар свири мамо 1 3,349 4.00 18.11.2017
1148 Одамна ли си моме калуѓерица 3 2,573 4.00 06.03.2019
1149 Одоздола иде ќелавиот паша 1 5,924 4.00 02.12.2011
1150 Озгора гледат 0 958 4.00 28.07.2022
1151 Оздола иде едно лудо младо 1 473 4.00 18.11.2023
1152 Ој бербери, мајстори 1 1,137 4.00 23.01.2022
1153 Ој Вичо, Вичо планина 0 3,602 4.00 10.07.2018
1154 Ој кажи, кажи моме Калино 5 9,118 4.00 08.05.2009
1155 Отиде Панда на гости 2 1,955 4.00 15.09.2019
1156 Песна за Сирма војвода 2 7,525 4.00 20.03.2018
1157 Погинал Стојан, загинал 2 9,205 4.00 07.09.2011
1158 Позив дојде војник да одам 1 7,603 4.00 12.08.2009
1159 Позив за војник 1 1,483 4.00 29.09.2019
1160 Полните очи 0 987 4.00 25.04.2022
1161 Пофали се шеинче терзиче 1 485 4.00 05.11.2023
1162 Пријди, дојди Елено моме 1 2,372 4.00 07.10.2018
1163 Рано ранила бела Румена 0 1,154 4.00 26.12.2021
1164 Распукај срце 1 3,340 4.00 19.03.2020
1165 Сал ти ле се најде бабо 1 1,373 4.00 17.07.2021
1166 Само за тебе 1 535 4.00 17.03.2024
1167 Свадба тиквешка 1 4,798 4.00 27.09.2016
1168 Свадбарска 1 2,568 4.00 28.11.2019
1169 Секој сака мома убава 1 3,110 4.00 23.10.2019
1170 Си заљубив едно моме 1 2,856 4.00 06.04.2018
1171 Си тргнала Гина мома 1 1,018 4.00 06.08.2022
1172 Сите беа илинденци 0 8,568 4.00 16.09.2009
1173 Ситна ми роса зароси 5 707 4.00 09.12.2023
1174 Сношти либето помина 0 7,611 4.00 16.09.2009
1175 Сношти те Маре сонував 1 5,626 4.00 25.11.2013
1176 Собрала Ѓурѓа, набрала 0 3,850 4.00 31.10.2014
1177 Собрале ми се набрале нашите лични ергени 1 2,005 4.00 26.07.2020
1178 Сонцето трепи, разгрева 1 1,330 4.00 11.05.2022
1179 Станало лудо рано в' недела 1 1,175 4.00 24.09.2021
1180 Стани сине 0 1,100 4.00 10.04.2022
1181 Стариот јоргован 1 6,101 4.00 05.08.2013
1182 Стојан ми болен легаја 1 773 4.00 09.09.2023
1183 Стојане, луда делијо 1 3,887 4.00 18.07.2014
1184 Стојне црноок невено 3 446 4.00 30.12.2023
1185 Таму далеку на Балканот 2 595 4.00 24.02.2024
1186 Темна е магла паднала 1 4,884 4.00 10.09.2015
1187 Ти си Биљана најубава 1 8,353 4.00 16.09.2009
1188 Тој вечерат, таа не вечерат 0 1,154 4.00 14.10.2021
1189 Три пати поминав 1 8,167 4.00 03.10.2009
1190 Тропнало оро 1 5,318 4.00 09.08.2016
1191 Цутела е ружа 3 2,261 4.00 14.04.2019
1192 Чува мајка до две лути ќерки 1 4,849 4.00 14.02.2013
1193 Шетал дедо крај река 1 1,045 4.00 12.06.2022
1194 Што поминав мајко 0 1,085 4.00 15.12.2021
1195 Што се срамиш калеш Кирчо 2 9,985 4.00 16.09.2009
1196 Што си налутено либе 7 5,906 4.00 19.01.2013
1197 Болна е легнала убава Калина 4 14,728 3.98 15.12.2014
1198 Песна за Скопје 2 16,737 3.96 09.06.2009
1199 Абер доjде од Прибилци 1 12,069 3.95 22.05.2009
1200 В село се чешма градеше 1 10,022 3.95 01.04.2009
1201 Песна за Стив Наумов 1 8,163 3.95 15.05.2014
1202 Песна за Ѓорѓи Сугаре 1 8,261 3.95 03.12.2014
1203 Јас си го сакам нано 2 9,370 3.95 02.11.2009
1204 Море што си бевме големото друштво 3 15,037 3.95 27.12.2009
1205 Жени ме мамо, жени ме 3 12,726 3.94 02.11.2009
1206 Кој ти го тури, жено 1 9,378 3.94 05.12.2014
1207 Останала жена удовица 1 4,964 3.94 31.07.2014
1208 Девојче, девојче 9 10,389 3.94 15.11.2011
1209 Дотекла вода студена 4 10,234 3.93 15.01.2013
1210 Стојне бре, моме кочанско 2 4,675 3.92 16.04.2014
1211 Питат ме, мамо, в село момите 1 11,353 3.92 05.09.2010
1212 Јаничари одат, мамо 3 10,943 3.91 11.04.2012
1213 Идам, не идам 2 3,162 3.90 14.04.2019
1214 Лено, Лено, Ленче 1 6,349 3.90 15.05.2014
1215 Сè заради друг 2 5,629 3.90 04.02.2013
1216 Зурли трештат на сред село 12 25,238 3.90 19.08.2009
1217 Голема свадба во село 2 14,481 3.89 19.04.2010
1218 А јас останав тебе да те чекам 1 4,069 3.89 07.06.2021
1219 Скопје, Скопје 2 2,391 3.89 24.09.2019
1220 Катерино моме 13 13,387 3.88 12.03.2020
1221 Моме седи на пенџере 5 9,804 3.88 29.09.2009
1222 А бре Македонче 3 23,775 3.88 09.06.2009
1223 Еј девојко, бела и црвена 0 2,230 3.88 22.10.2021
1224 Брала мома капини 5 20,632 3.87 29.10.2009
1225 Војниче, младо регрутче 2 6,348 3.87 11.04.2012
1226 Подранила Цена 2 8,623 3.87 16.09.2009
1227 Вечна љубов пак ќе водиме 1 8,811 3.86 16.09.2009
1228 Девојче, море девојче 1 4,262 3.86 11.11.2013
1229 Дење ноќе јас те барам 1 4,209 3.86 07.08.2016
1230 Ѓурѓа пере во реката 6 3,310 3.86 14.04.2018
1231 Подигни си мило либе бело крпе 1 7,774 3.86 16.09.2009
1232 Еј севдалино, еј малој моме 1 27,283 3.84 28.10.2009
1233 Развивај горо зелена 3 5,862 3.84 22.11.2011
1234 Абер ми дојде од мојто либе 1 10,128 3.83 28.10.2009
1235 Ајде ќе те прашам бре Донке 2 10,100 3.83 28.10.2009
1236 Ангеле еден на мама, џанам 0 7,845 3.83 03.01.2010
1237 Една гитара 1 8,977 3.83 04.04.2011
1238 Заљубил Димо три моми 1 10,048 3.83 20.04.2009
1239 Јадна Доца леб месила 3 11,787 3.83 22.05.2009
1240 Малечко убо Лазаре 0 5,560 3.83 04.04.2015
1241 Мено ле Мено 0 1,065 3.83 03.04.2022
1242 Радост на мајка донеси 2 5,437 3.83 24.03.2017
1243 Слегло моме во градина 2 8,181 3.83 28.10.2009
1244 Бисер балкански 5 79,717 3.83 31.03.2012
1245 А бре војниче, младо војниче 0 11,221 3.82 09.02.2010
1246 Немам мило, немам драго 3 10,710 3.82 29.10.2009
1247 Сум прошетало мори Ѓурѓе 2 8,765 3.82 11.06.2009
1248 Возот браќа тргнува 1 12,334 3.81 19.08.2009
1249 Прилепските ергени 1 10,008 3.81 11.06.2009
1250 Ај мерак имам 1 13,425 3.80 02.11.2009
1251 Ај што е лепо и убаво 0 3,949 3.80 31.10.2014
1252 Барај ги мила мамо 6 2,060 3.80 24.08.2022
1253 Билбил пее насабајле 1 8,559 3.80 04.06.2009
1254 Де Бог да бие 1 1,061 3.80 25.09.2022
1255 Девојко убава 1 8,001 3.80 02.11.2009
1256 Жали моме, да жалимо 2 9,393 3.80 20.05.2009
1257 Заплакала ми гората 1 1,928 3.80 08.12.2020
1258 Збогум Румелија 1 1,440 3.80 29.07.2022
1259 Имал попот магаренце 1 6,038 3.80 07.08.2014
1260 Имала мајка мила сина 0 4,382 3.80 16.09.2014
1261 Кате, Катерина 1 6,327 3.80 24.01.2015
1262 Ми се собрале 12 другара 1 2,458 3.80 15.04.2018
1263 Не задевај се, мори Вендо 7 3,807 3.80 14.04.2018
1264 Не раѓај мајко, лична Македонијо 0 8,127 3.80 19.08.2009
1265 Нешо пиле 2 4,982 3.80 16.04.2014
1266 Пак сум пијан 1 2,266 3.80 20.06.2020
1267 Татко 1 2,612 3.80 19.06.2022
1268 Тимин ага иде од Дабиља 1 863 3.80 10.01.2023
1269 Што беше лепо и убаво 0 1,120 3.80 20.11.2021
1270 Де мори Васе, Васе 1 9,041 3.79 18.06.2010
1271 Китче ми падна 5 3,111 3.79 21.04.2020
1272 Роден, роден крај 3 22,683 3.78 29.10.2009
1273 Песна за бабата Митра 2 6,744 3.77 23.02.2014
1274 Нашето село рано вечерало 1 6,381 3.76 30.01.2014
1275 Дојди, дојди калеш море Димчо 2 8,952 3.75 02.11.2009
1276 Ѓурѓово лето проклето 0 7,893 3.75 22.05.2009
1277 Јас си појдов во Битола 2 8,784 3.75 22.05.2009
1278 Не оди моме крај брегот 3 4,313 3.75 03.01.2016
1279 Нејќум, нејќум 1 2,500 3.75 14.04.2018
1280 Развивај горо, горо зелена 1 7,972 3.75 22.05.2009
1281 Тага за роден крај 1 2,204 3.75 18.04.2020
1282 Тапан чука мила мамо 1 820 3.75 04.02.2024
1283 Песна за Скопје 1 19,608 3.74 29.09.2009
1284 Збогум земјо убавице 1 1,947 3.71 07.12.2019
1285 Земи оган запали ме 1 3,492 3.71 14.02.2021
1286 Излегов да се прошетам 2 9,539 3.71 29.10.2009
1287 Излези моме Русанке 2 7,714 3.71 12.08.2009
1288 Љубинке моме убаво 1 7,819 3.71 17.11.2009
1289 Ристано, моме Ристано 0 969 3.71 17.04.2022
1290 Ми го затвориле младиот Јорданчо 4 10,446 3.70 29.10.2009
1291 Зете, мили зете 1 12,207 3.69 14.04.2018
1292 А бре Ѓоре, лажго Ѓоре 1 12,211 3.67 02.04.2011
1293 Дали знаеш помниш ли 1 2,860 3.67 22.10.2018
1294 Девојченце, ќе ти купам 1 2,783 3.67 06.04.2018
1295 Детенце мало 1 8,099 3.67 12.08.2009
1296 Дуне мори, малој моме 2 4,981 3.67 09.05.2015
1297 Китен ми, китен девере 1 8,227 3.67 02.10.2012
1298 Ленче бре душо, слана е паднала 1 2,604 3.67 15.04.2018
1299 Песна за селото Буф 1 6,783 3.67 31.07.2014
1300 Пред да си умрам 0 8,137 3.67 12.08.2009
1301 Царот неготински 4 589 3.67 14.04.2024
1302 Коледа леда 1 13,718 3.65 28.10.2009
1303 Развивај горо зелена 1 5,709 3.65 23.11.2011
1304 Ах љубов, пак љубов 1 10,937 3.65 28.10.2009
1305 Иди ја мамо посакај 1 7,902 3.64 12.08.2009
1306 Јана е шума градила 2 6,834 3.62 17.05.2015
1307 Бог да бие аџи Зора 1 5,281 3.60 16.02.2013
1308 Во нашето село куќа шимширова 1 8,134 3.60 08.06.2009
1309 Милице, моја Милице 1 1,413 3.60 21.02.2023
1310 Поминаа луди млади години 1 8,068 3.60 28.10.2009
1311 Василица 3 16,293 3.58 28.10.2009
1312 Еј Деспино 1 1,851 3.57 16.06.2023
1313 Еј ти куме 1 2,853 3.57 17.10.2018
1314 Леле Димче трчај лажи 1 7,742 3.57 11.06.2009
1315 Лен садила мома 3 4,234 3.57 26.04.2016
1316 Сношти си минав, мамо 1 5,562 3.57 22.11.2011
1317 Умреја батко Ѓорѓија 7 2,820 3.57 12.06.2022
1318 Татковино Југославијо 2 11,239 3.57 16.09.2009
1319 Седнал ми Џемо 6 6,869 3.56 04.10.2014
1320 Сама мома во планина 1 5,890 3.55 06.09.2012
1321 Буките развиваат, браќа 2 3,457 3.54 11.06.2018
1322 Крај Вардара седеше 2 12,430 3.53 17.11.2009
1323 Ој Стојане, мој комшија 1 5,352 3.52 04.02.2014
1324 А Јоване домаќине 0 1,403 3.50 19.06.2022
1325 Бог да бие, убие 1 5,186 3.50 16.02.2013
1326 Болен лежам мамо мори 1 2,101 3.50 30.08.2022
1327 Болно лежи малој моме 1 4,598 3.50 17.05.2015
1328 Величка на балкон седеше 1 1,667 3.50 15.04.2020
1329 Давај ме мамо мори давај ме 0 8,125 3.50 08.01.2010
1330 Девојко црвено јаболко 0 1,629 3.50 10.02.2022
1331 Дојде време војници да одат 1 1,649 3.50 29.09.2019
1332 Жалајте ми мајки 1 2,742 3.50 19.03.2018
1333 Заблеала калеш овца 1 1,597 3.50 05.03.2023
1334 Имам момче како лешник 1 2,448 3.50 14.04.2018
1335 Јунак свири на тамбура 1 1,860 3.50 04.08.2021
1336 Крај селото мамо 1 1,796 3.50 24.04.2021
1337 Луди бре Гоно 1 1,423 3.50 28.07.2021
1338 Маго, Маго вакло пиле 1 728 3.50 23.04.2023
1339 Македонче, соколе 1 434 3.50 07.04.2024
1340 Море Стојно, бело Стојно 0 1,019 3.50 16.07.2022
1341 Нели си пусто свршеница 1 2,203 3.50 07.04.2018
1342 Од кога е зора зазорила 1 9,158 3.50 22.05.2009
1343 Ој Суто мори, Султано 1 1,413 3.50 20.06.2021
1344 Посеал дедо леа босилок 1 3,090 3.50 02.10.2017
1345 Севдалино, севдо моја најголема 1 1,168 3.50 19.11.2022
1346 Стамјанине домаќине 0 1,564 3.50 26.07.2021
1347 Станала рано Босилка 4 5,535 3.50 24.04.2015
1348 Т’мна м’гла по полето 1 8,624 3.50 04.06.2009
1349 Тебе да те пленат, моме мариовско 0 3,695 3.50 05.06.2016
1350 Цвете мило 1 2,089 3.50 21.07.2019
1351 Земи нож прободи ме 1 8,597 3.47 03.10.2009
1352 Затрепери Козјак планина 0 9,237 3.45 09.06.2009
1353 Развивај горо зелена 1 4,118 3.44 22.11.2011
1354 Езеро рајско убаво 1 11,630 3.43 06.10.2014
1355 Бог да бие мојта мајка маќеа 2 9,145 3.43 08.06.2009
1356 Ѓурѓана ми болна лега 1 4,536 3.43 18.02.2013
1357 Милето на Џајкови 2 8,355 3.40 29.09.2009
1358 На врв на планина 0 4,088 3.40 05.06.2016
1359 Донка боли бело грло 1 8,863 3.36 22.05.2009
1360 Фатила зима 3 18,967 3.36 29.10.2009
1361 Драганка ѓерѓеф везеше 1 4,930 3.33 17.12.2014
1362 Едно девојче од петнајс години 1 1,402 3.33 26.08.2021
1363 Жената е зло без кое не се може 1 5,485 3.33 23.04.2015
1364 Кога си бев јас работник 2 1,253 3.33 12.09.2022
1365 Свекрва Мара караше 0 4,181 3.33 31.10.2014
1366 Проштавај ми мила моја 0 8,117 3.29 12.08.2009
1367 А што ми се јадно додеало 0 5,590 3.27 14.06.2012
1368 Свекрвице мори 1 4,620 3.25 18.02.2013
1369 Јулија 1 5,625 3.20 13.12.2014
1370 Одоздола иде, бабо 0 7,594 3.20 22.05.2009
1371 Бог да го убие мамо 2 9,185 3.19 19.08.2009
1372 Динка двори мете 1 8,400 3.17 22.05.2009
1373 Абер дојде од овчаро 1 5,496 3.10 14.06.2012
1374 Ајде пушка пукна 2 4,153 3.00 06.06.2017
1375 Ах, да би знала 0 3,478 3.00 05.06.2016
1376 Бог да га убие бабо тој ваше село 1 714 3.00 28.05.2023
1377 Болна легнала Милка мамина 3 811 3.00 07.05.2023
1378 Болно лежит мало моме 0 1,160 3.00 24.05.2022
1379 Булбул пее 2 847 3.00 27.05.2023
1380 Веља и Вељо 0 939 3.00 10.07.2022
1381 Вирум вода, вирум вировита 0 3,872 3.00 30.09.2014
1382 Више село роса роси 5 561 3.00 05.11.2023
1383 Војник си отслужил сине 1 1,688 3.00 29.09.2019
1384 Горда мајка војник испраќа 1 1,708 3.00 29.09.2019
1385 Дали ти памтиш, Севде бре 1 1,008 3.00 11.05.2022
1386 Девојко, мори девојко 1 886 3.00 25.10.2023
1387 Девојче бело, црвено 1 956 3.00 27.08.2023
1388 Девојче море девојче 0 1,140 3.00 17.05.2022
1389 Деспа ми стои крај Дунава 3 398 3.00 17.12.2023
1390 До три сестри 0 1,241 3.00 28.07.2021
1391 Дојди љуби ме 1 1,672 3.00 02.05.2020
1392 Дојди ми Нацо на гости 1 433 3.00 18.11.2023
1393 Еднаш дојдов Јано мори 2 473 3.00 22.03.2024
1394 Елај Ристе, елај 4 789 3.00 30.10.2023
1395 Елена болна лежала 0 1,107 3.00 01.07.2022
1396 Елено бајрак девојко 0 1,260 3.00 31.01.2022
1397 Заспало моме крај море 0 1,126 3.00 31.07.2022
1398 Зеташтина чужде земјанине 0 1,293 3.00 06.11.2021
1399 Јас бев млада мома убава 1 742 3.00 23.07.2023
1400 Каде се чуло, видело 2 889 3.00 09.07.2023
1401 Каде ќе идеш, Еленко дадо 3 961 3.00 11.02.2023
1402 Каљо ле, Каљо Калино 1 284 3.00 17.04.2024
1403 Кинисала Каља за Рајна Кошара 0 3,813 3.00 30.09.2014
1404 Кинисала Стана 0 4,083 3.00 31.10.2014
1405 Коња ковит млад јуначе 2 734 3.00 27.08.2023
1406 Кукавица кука 1 748 3.00 11.06.2023
1407 Легнала мома заспала 1 1,114 3.00 19.11.2022
1408 Легнало лудо, заспало 1 2,591 3.00 28.02.2018
1409 Либето војник ми отиде 2 1,697 3.00 29.09.2019
1410 Лидуду, лидуду 1 2,657 3.00 07.04.2018
1411 Маро, Мацо 1 313 3.00 22.04.2024
1412 Меани, пусти меани 1 726 3.00 09.07.2023
1413 Месечино мајрудо 1 635 3.00 03.09.2023
1414 Мило Јане, мило добро 1 959 3.00 15.04.2023
1415 Моли се на бога Севде 6 1,065 3.00 07.02.2023
1416 Молчи ми девојко 0 1,355 3.00 07.09.2021
1417 Море доста оди Ѓорѓи 2 647 3.00 07.04.2023
1418 Море пофали се 2 548 3.00 05.11.2023
1419 Море расти, расти ти малој моме 1 744 3.00 05.03.2023
1420 Не љуби мене моме 0 1,154 3.00 13.08.2022
1421 Не сум вечерало 2 2,661 3.00 07.04.2018
1422 Ој Јанкула мили синко 0 3,280 3.00 05.06.2016
1423 Ој Ленко, Ленко 0 978 3.00 06.08.2022
1424 Ој мори Дано, Дандано 1 222 3.00 02.05.2024
1425 Паднало моме од бога 0 3,677 3.00 05.06.2016
1426 Пијан идам од града 0 1,117 3.00 31.05.2022
1427 Проклето да е, приклето 1 1,990 3.00 08.04.2018
1428 Проштевај мајко 1 705 3.00 09.07.2023
1429 Се заљубив во девојче убаво 0 7,951 3.00 28.10.2009
1430 Се наљутил Димчо 1 1,819 3.00 20.06.2020
1431 Сношти излегов на балкон Ленче 1 643 3.00 23.07.2023
1432 Сон го краде 0 1,107 3.00 14.09.2021
1433 Стариот фенер 1 2,636 3.00 02.05.2020
1434 Стој, почекај либе 1 1,552 3.00 16.04.2020
1435 Стојне ле, Стојне 1 885 3.00 23.07.2023
1436 Ти земјо наша Македонијо 1 2,296 3.00 11.04.2020
1437 Трака турка на Вишина порта 0 892 3.00 04.06.2022
1438 Удри Рајно, удри 0 3,510 3.00 31.10.2014
1439 Успала ми се Света Недела 0 3,842 3.00 16.09.2014
1440 Море дојде време 2 7,897 2.95 29.10.2009
1441 Боже правда нема 1 1,587 2.88 27.11.2022
1442 Милкано моме мори 1 9,281 2.83 08.06.2009
1443 Отишло е моме 0 7,116 2.78 29.09.2009
1444 Стани, стани, другар Алексовски 1 1,417 2.60 24.09.2021
1445 Илија ќе оди в' туѓина 1 4,464 2.50 16.04.2014
1446 Море Корун арамијо 0 2,816 2.50 05.06.2016
1447 С'нце трептит да седнит 0 3,616 2.50 31.10.2014
1448 Шета Ѓуро по чаршија 0 3,674 2.50 16.09.2014
1449 Дење ми те гледам 0 1,188 2.00 07.08.2021
1450 Море леже Ѓуро в зандани 1 1,076 2.00 06.02.2022
1451 Мори Лепо од Прилепо 0 1,109 2.00 14.07.2022
1452 Поленка чукај на порти 2 806 2.00 16.04.2023
1453 Пуста била мамо Америка 1 400 2.00 25.12.2023
1454 Вечерај Анѓо 2 2,772 1.67 21.01.2018