Ми тргнала Кира

Ми тргнала Кира, џанам,
низ Стамбол чаршија,
што видела Кира, џанам,
сè си бендисала!
Алено фустанче, срмено елече,
везени гајтани, ковано ѓерданче.

Ми сретнала Кира, џанам,
едно лудо младо,
погледнала Кира, џанам,
него бендисала!
Алено фустанче, срмено елече,
везени гајтани, ковано ѓерданче.

Не ми чинат ни елече,
везани гајтани,
твојте црни очи, лудо,
мене сал да гледаат!
Алено фустанче, срмено елече,
везени гајтани, ковано ѓерданче.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Непознат изведувач - Ми тргнала Кира

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Непознат изведувач