Nepoznat izveduvach

The table below lists songs that feature recordings made by Непознат изведувач. Click on a song name to see the lyrics and more info, or click on a download link to play the corresponding audio sample.

# Song title Audio samples
1 Ај што ми е мило ем драго download
2 Ајде слушај, слушај калеш бре Анѓо download
3 Антице џанам душице download
4 Божинче, девојче мори download
5 Бојот започна горе Крушево download
6 Болен лежи катил Ѓорѓи download
7 Болка за Нерет download
8 Болна е легнала download
9 Брале ми се, се собрале download
10 Буките развиваат, браќа download
11 Василица download
12 Во борба македонски народе download
13 Во борба македонски народе download
14 Во Јордание download
15 Во Јордание download
16 Го фанале едно моме download
17 Дафино вино црвено download
18 Дудулева мајка крај море седи download
19 Елено ќерко, Елено download
20 Елено ќерко, Елено download
21 Извикна Стојан, провикна download
22 Јовано, Јованке download
23 Јовано, Јованке download
24 Каде си тргнало абре бај Постоле download
25 Кажи Васке Евдова download
26 Кажи Епсо Димушева download
27 Кажи ми, кажи Катинке download
28 Кажи, кажи ќерко download
29 Коледица download
30 Лажи, лажи Вере download
31 Ленка пиши бела книга download
32 Лидуду, лидуду download
33 Лилјано моме download
34 Лилјано моме download
35 Лилјано моме убаво download
36 Лично моме, битолчанче download
37 Ми тргнала Кира download
38 Моли се на бога Севде download
39 Море дојде време download
40 Море дојде време download
41 Народ се собрал download
42 Не плачи мило либе, не жали (Параходот) download
43 Нешто ќе те питам, бабо download
44 Ни јадеме, ни пиеме download
45 Огреала месечина download
46 Огреала месечина download
47 Од Битола до Вевчани download
48 Одамна ли си моме калуѓерица download
49 Ој винце, винце download
50 Ој ти пиле download
51 Ој ти пиле download
52 Останал Кољо сираче download
53 Павле ми пие download
54 Песна за Лазар Поптрајков download
55 Песна за Ченто download
56 По горите македонски download
57 По пат одам, за пат прашам download
58 Помолила бога Маца download
59 Послушајте патриоти download
60 Провикнала е Драганка download
61 Разболе се младо Македонче download
62 Се посврши азган Мара download
63 Смилево славно в' оган гори download
64 Сношти го видов убавото Стојне download
65 Со маки сум се родила download
66 Станало лудо рано в' недела download
67 Стани моме да заиграш download
68 Стани моме да заиграш download
69 Стани, стани, другар Алексовски download
70 Стојне ле, Стојне невесто download
71 Сторил ниет зајко, зајко кокорајко download
72 Стројник ќе те пратам бабо download
73 Таму ле мајко близу Битола download
74 Три години јас те чекам download
75 Учи ме мајко, карај ме download
76 Црно му било пишано на Александар Турунџе download
77 Чапкан Димчо download
78 Што е чудо станало download
79 Што убаво носат партизаните download