Учи ме мајко, карај ме

Еееј, учи ме мајко, карај ме
како да ја земам Лилјана
Лилјана мома убава
Лилјана тенка висока
Лилјана бела црвена
Лилјана ситен босилок
Лилјана една на мајка.

Учам те синко карам те
како да ја земиш Лилјана
повикај триста мајстори
направи чешма шарена
наврати вода студена
сите селани ќе дојдат
и Лилјанини другарки
ем сите калеш невести
белким Лилјана ќе дојде.

Послуша Стојан мајка си
повика триста мајстори
направи чешма шарена
наврати вода студена
сите селани дојдоа
и Лилјанини другарки
ем сите калеш невести
кучка Лилјана не дојде.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

 1. Александар Сариевски - Учи ме мајко, карај ме
 2. Александар Сариевски - Учи ме мајко, карај ме
 3. Ансамбл Теодосиевски - Учи ме мајко, карај ме
 4. Војо Стојановски - Учи ме мајко, карај ме
 5. Маргица Антевска - Учи ме мајко, карај ме
 6. Тоше Проески - Учи ме мајко, карај ме
 7. Леб и сол - Учи ме мајко, карај ме
 8. Влатко Стефановски - Учи ме мајко, карај ме
 9. Непознат изведувач - Учи ме мајко, карај ме
 10. Драган Даутовски квартет - Учи ме мајко, карај ме
 11. Оркестар на АРМ - Учи ме мајко, карај ме
 12. Balkan Sevdah - Учи ме мајко, карај ме
 13. Александра Поповска - Учи ме мајко, карај ме
 14. Монистра - Учи ме мајко, карај ме

Performers

See more songs featuring audio samples by:

 1. Александар Сариевски
 2. Ансамбл Теодосиевски
 3. Војо Стојановски
 4. Маргица Антевска
 5. Тоше Проески
 6. Леб и сол
 7. Влатко Стефановски
 8. Непознат изведувач
 9. Драган Даутовски квартет
 10. Оркестар на АРМ
 11. Balkan Sevdah
 12. Александра Поповска
 13. Монистра