По пат одам, за пат прашам

По пат одам леле, за пат прашам
кој пат води леле, за Мариово.
Кој пат оди леле, за Мариово,
за Мариово, село Дуње.

Таму седи леле чучук Митра,
чучук Митра бојаџивката,
да ми вапца леле два бајрака,
еден зелен, другиот црвен.

Зелениот леле, за на свадба,
а црвениот, за на војна.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

 1. Биоритам - По пат одам, за пат прашам
 2. Костадин Гугов - По пат одам, за пат прашам
 3. Сестрите Мавровски - По пат одам, за пат прашам
 4. Зоран Џорлев, Софија Коцевска - По пат одам, за пат прашам
 5. Ѓорѓи Желчевски, Кевсер Селимова - По пат одам, за пат прашам
 6. Гого Зафировски - По пат одам, за пат прашам
 7. Диме Кулевски - По пат одам, за пат прашам
 8. Непознат изведувач - По пат одам, за пат прашам

Performers

See more songs featuring audio samples by:

 1. Биоритам
 2. Костадин Гугов
 3. Сестрите Мавровски
 4. Зоран Џорлев
 5. Софија Коцевска
 6. Ѓорѓи Желчевски
 7. Кевсер Селимова
 8. Гого Зафировски
 9. Диме Кулевски
 10. Непознат изведувач